Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Απεσύρθη για δεύτερη φορά τροπολογία για τις εισφορές υπέρ ΟΕΕ-ΟΕΚ

Την τροπολογία που προέβλεπε κατάργηση των εργοδοτικών εισφορών, υπέρ των Οργανισμών Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ) και Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ), που εκτιμάται ότι φθάνουν στα 240 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση, απέσυρε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης. Σημειώνεται ότι αυτό το ποσό εισέπραττε ο ΟΑΕΔ.

Από 1,35 έως 1,40 ευρώ το λίτρο το πετρέλαιο θέρμανσης

Από 1,35 μέχρι 1,40 ευρώ εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης από την ερχόμενη Δευτέρα, οπότε ξεκινά η περίοδος διάθεσής του στην αγορά, με την εξίσωση των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης που επιβάλλονται στα ντίζελ κίνησης και θέρμανσης. Αντίθετα, το πετρέλαιο κίνησης προβλέπεται να μειωθεί κατά 10 λεπτά περίπου το λίτρο.

«Καμπάνα» ύψους 390.000 ευρώ σε εισπρακτικές εταιρείες

Πρόστιμα συνολικού ύψους 390.000 ευρώ επέβαλε το Τμήμα Μητρώου Εταιρειών Ενημέρωσης της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης, για παραβάσεις του νόμου 3758/2009 περί εταιρειών ενημέρωσης ληξιπρόθεσμων οφειλών (γνωστές ως εισπρακτικές).

Εκδήλωση για τον CHE GUEVARA


«Εμείς, οι άνθρωποι αυτής της γενιάς θα δούμε οριστικά απελευθερωμένο τον κόσμο,
ακόμα και αν χρειαστεί να περάσουμε τις μεγαλύτερες κακουχίες, τις πιο ακραίες στερήσεις"
Ernesto 'Che' Guevara

...ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ τα 45 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΛΙΒΙΑΝΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗ CIA ΣΤΙΣ 9 ΟΚΤΩΒΡΗ 1967


Παρασκευή 12 ΟΚΤΩΒΡΗ ώρα: 19:30,
στη Λέσχη Θεωρίας και Πολιτισμού ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ (Εγνατίας 98)
ομιλητής: Ρίζος Αθανασίου, εκπαιδευτικός

Μέρκελ: «Η Ελλάδα έχει ακόμη δρόμο, αλλά αξίζει τον κόπο»

Αυτή τη φράση χρησιμοποίησε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Ζάιμπερτ συνοψίζοντας τις εντυπώσεις της Α. Μέρκελ από την παρουσία της στην Αθήνα. Χαρακτήρισε την επίσκεψη «καλή και αποδοτική».
Ο διάχυτος φόβος που επικρατούσε στις γραμμές του κυβερνητικού συνασπισμού ότι η Άγκελα. Μέρκελ κατά κάποια τρόπο θα παρασυρόταν στην Αθήνα και θα προέβαινε σε δεσμευτικές δηλώσεις τελικά δεν επιβεβαιώθηκε.

Ερώτηση βουλευτών για αλλοίωση τετραγωνικών μέτρων στους λογαριασμούς της ΔΕΗ

Προς: Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
Κύριε Υπουργέ, Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την καταγγελία των συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ ότι έχουν αλλοιωθεί ή δεν πληρώνουν τα τετραγωνικά μέτρα που τους αντιστοιχούν σύμφωνα με το νόμο μεγάλες επιχειρήσεις στα βόρεια προάστια.

Τι σημαίνει η "έξοδος" της ΦΑΓΕ από την Ελλάδα

- Η ιστορική εταιρία μεταφέρει την έδρα της στο Λουξεμβούργο
- Αυτό σημαίνει οτι δε θα αποδίδει φόρους στην ελληνική οικονομία
- Για αρνητική εξέλιξη κάνουν λόγο παράγοντες της αγοράς
- Οι συνεχείς αλλαγές του φορολογικής νομοθεσίας διώχνουν τις επιχειρήσεις από την Ελλάδα λένε οικονομολόγοι
- Ποια τα σημεία-σταθμοί στην ιστορία της ΦΑΓΕ

Η απόφαση της ιστορικής εταιρίας ΦΑΓΕ να μεταφέρει την έδρα της στο Λουξεμβούργο σε μια κρίσιμη στιγμή για την ελληνική οικονομία προκαλεί προβληματισμό στην αγορά παρά το γεγονός πως τα εργοστάσια της Ελλάδας θα παραμείνουν και θα λειτουργούν κανονικά.

Προώθηση κρασιών σε αγορές τρίτων χωρών εκτός Ε.Ε

Στο πλαίσιο της υποστήριξης της εξωστρέφειας και των εξαγωγών των εξαιρετικής ποιότητας ελληνικών προϊόντων σε ώρες έξω από την Ε.Ε, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ολοκλήρωσε με επιτυχία ακόμη ένα έτος εφαρμογής του ειδικού μέτρου στήριξης «Προώθηση οίνων σε αγορές τρίτων χωρών» στο πλαίσιο της Κοινής Οργάνωσης Αμπελοοινικής αγοράς και του Εθνικού Φακέλου Στήριξης. Μέχρι 15 Οκτωβρίου 2012 ολοκληρώνονται οι πληρωμές των δικαιούχων του προγράμματος από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. 

Θεραπείες με «ονοματεπώνυμο» σύντομα και για καρκινοπαθείς! Ακόμη και χωρίς χημειοθεραπείες

Νέες εξατομικευμένες θεραπείες υιοθετούνται πλέον σε παγκόσμιο επίπεδο για την καταπολέμηση του καρκίνου, αφού η σύγχρονη τάση προβλέπει τη χορήγηση φαρμάκων που προορίζονται για κάθε ασθενή ξεχωριστά ή για ομάδες ασθενών που έχουν κοινά στοιχεία στην ασθένεια.

Πάνω από 7 εκατομμύρια οχήματα σε όλο τον κόσμο ανακαλεί η Toyota

Στην ανάκληση 7,43 εκατομμυρίων οχημάτων σε ολόκληρο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων τα μοντέλα Corolla και Camry, προχωρά η Toyota εξαιτίας πιθανού προβλήματος στον αυτόματο μηχανισμό των ηλεκτρικών παραθύρων.

Ενημέρωση για αγορά και εγκατάσταση ηλεκτροφόρου περίφραξης για μελισσοκόμους και κτηνοτρόφους

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων - Διοικητικός Τομέας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών, ανακοινώνει ότι το προσεχές διάστημα πρόκειται να εφαρμόσει τη Δράση 1.1. «Αγορά και εγκατάσταση ηλεκτροφόρου περίφραξης» στο πλαίσιο του Μέτρου 216 «Μη Παραγωγικές Επενδύσεις» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013 (Π.Α.Α.) «Αλέξανδρος Μπαλτατζής». 

Σοβαρά προβλήματα για τις επιχειρήσεις που συναλλάσσονται με τη ΔΕΗ

Η Διοίκηση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), με επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα, την οποία κοινοποίησε και προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Κ. Χατζηδάκη, τον Υφυπουργό Οικονομικών, κ. Γ. Μαυραγάνη και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ, κ. Α. Ζερβό, επικεντρώθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν επιχειρήσεις μέλη του, που είναι προμηθευτές της ΔΕΗ, τα οποία αυξάνονται ανησυχητικά, κυρίως, εξαιτίας της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας και των εμποδίων που η απουσία ρευστότητας δημιουργεί στην άσκηση της ομαλής λειτουργίας τους. 

Πρόταση Νόμου της Χρυσής Αυγής για ανακήρυξη της Ελληνικής ΑΟΖ

"Πάγια θέση του ΛΑΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι ότι η Ελλάς πρέπει να ασκεί τα νόμιμα κυριαρχικά δικαιώματα που της παρέχει το Διεθνές Δίκαιο. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα δοθεί σαφές μήνυμα στη διεθνή κοινότητα ότι το Ελληνικό Κράτος είναι αποφασισμένο να περιφρουρήσει την ανεξαρτησία του και τα νόμιμα δικαιώματά του με κάθε τρόπο και μέσο.

Ο Δήμαρχος Παιονίας ενημερώνει τους εκπαιδευτικούς


Με την ενημέρωση των εκπαιδευτικών του Δήμου ολοκληρώθηκε η πρωτοβουλία που πήρε ο δήμαρχος Παιονίας για να ενημερώσει όλους τους φορείς για την οικονομική κατάσταση που έχει περιέλθει ο Δήμος από τις συνεχείς μειώσεις της τακτικής επιχορήγησης.

Ανοίγει για 4η συνεχή χρονιά η Σχολή Γονέων της ΚΔΕΚ




Η Σχολή Γονέων της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης του Δήμου Κιλκίς (ΚΔΕΚ) που υλοποιείται με τη συνεργασία του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου, θα λειτουργήσει και φέτος στο Κιλκίς, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά. Η πρώτη συνάντηση γονέων θα λάβει χώρα την ερχόμενη Δευτερα 15 Οκτωβρίου, στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Ναός Παναγίας).

Συνελήφθησαν δύο άτομα στο Κιλκίς για μη απόδοση Φ.Π.Α.

Συνελήφθη σήμερα το πρωί, στο Κιλκίς, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, ένας ημεδαπός 48 ετών, διαχειριστής εταιρείας, για μη απόδοση Φ.Π.Α. Το ύψος του χρέους ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 68.498,80 ευρώ.  Συνελήφθη επίσης σήμερα το πρωί, στο Κιλκίς, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, ένας ημεδαπός 46 ετών, διαχειριστής εταιρείας και ιδιοκτήτης ατομικής επιχείρησης για μη απόδοση Φ.Π.Α.  Το ύψος του χρέους ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 106.040,91 ευρώ.  Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 18 του Ν. 2523/1997 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει σήμερα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κιλκίς.

Τον συνέλαβαν για χρέη 2.946.950,18 ευρώ προς το Δημόσιο

Συνελήφθη σήμερα (10.10.2012) το πρωί, στη Σκύδρα Πέλλας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σκύδρας, ένας ημεδαπός 51 ετών, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.
Το ύψος του χρέους ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 2.946.950,18 ευρώ. Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ. 1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο». Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Έδεσσας.

Θανατηφόρο τροχαίο με δύο νεκρούς

Απογευματινές ώρες χθες (09-10-2012), στην οδό Λαχανά του Δήμου Λαγκαδά, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 34χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του, προσέκρουσε σε κάδο απορριμμάτων και τοίχο παρακείμενης οικίας, παρέσυρε πεζό (43χρονο ημεδαπό) και ακολούθως προσέκρουσε σε έτερο τοιχίο περίφραξης, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό των προαναφερόμενων.
Προανάκριση για τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Λητής.

Γιατί οι ντομάτες προστατεύουν από τα εγκεφαλικά;

Το λυκοπένιο πολλοί από εσάς ίσως να το ακούτε και να το διαβάζετε για πρώτη φορά. Και όμως η χημική αυτή ουσία που ευθύνεται για το κόκκινο χρώμα σε διάφορα φρούτα και λαχανικά (ντομάτες, πιπεριές, καρπούζια ) μπορεί να λειτουργήσει σαν ασπίδα και να προστατεύσει τον οργανισμό από εγκεφαλικά.
Οι άνδρες με τα υψηλότερα επίπεδα λυκοπένιου στον οργανισμό τους, έχουν κατά 55% λιγότερες πιθανότητες να πάθουν εγκεφαλικό σε σχέση με όσους έχουν στο αίμα τους το μικρότερο ποσοστό της εν λόγω χημικής ουσίας.

Τα κρασιά που επιτρέπεται να κυκλοφορούν στην αγορά του νομού Κιλκίς

Προς ενημέρωση των καταναλωτών της περιφερειακής ενότητας Κιλκίς και όχι μόνο παραθέτουμε μερικά στοιχεία για την προστασία του καταναλωτή κατά την αγορά των προϊόντων οινοποίησης και κυρίως του κρασιού που αποτελεί το πρώτο προϊόν οινοποίησης των καλλιεργούμενων οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου.

«Από το ΤΕΜΠΜΕ των μικρών επιχειρήσεων στο ΕΤΕΑΝ των μεγάλων τραπεζών»

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου ενημερώθηκε από την ανακοίνωση του Υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, ότι οι διαδικασίες για την ενεργοποίηση του προγράμματος μέσω του ΕΤΕΑΝ, σχετικά με την έκδοση Εγγυητικών Επιστολών εκ μέρους των Τραπεζών υπέρ των μεσαίων, μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων προς τους προμηθευτές τους είναι σε πλήρη εξέλιξη. 

Μια άλλη Ελλάδα – Μια Ελλάδα μπορεί να ανοίξει μια πολιτική και μορφωτική συζήτηση για την Ευρώπη

Του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
Ομιλία στη Στουτγκάρδη

Πιστεύω ότι είναι η στιγμή για μια ιστορικού τύπου Πολιτική, Μορφωτική, Πολιτισμική συζήτηση για την Ευρώπη. Το προσπάθησα εδώ και δεκαετίες. Δεν είχα συνομιλητές. Ειδικά στην μη Αθήνα. Άλλες Ευρωπαϊκές Πόλεις ήταν φιλικές, κάναμε πολλά πράγματα. Το Σικάγο δεν ήταν. Με σταμάτησαν στο αεροδρόμιο της πόλης. Πιστεύω ότι μια άλλη Ελλάδα, μια Ελλάδα δηλαδή, μπορεί, οφείλει σήμερα, να πρωταγωνιστήσει σε αυτό. Αυτό ζητάει η ιστορία. Να ανοίξει αυτήν την συζήτηση. Οι συνομιλητές στην Γερμανία όπως αποδεικνύει η σημερινή εκδήλωση, αλλά και την Ιταλία, την Γαλλία, την Ισπανία είναι πολλοί.

Δράσεις του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κιλκίς στο πρόγραμμα Grundtvig





Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κιλκίς ολοκλήρωσε με επιτυχία τις δράσεις στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Δια Βίου Μάθηση/Εκπαιδευτικές Συμπράξεις Grundtvig, με τίτλο: «Just more than e-stories» - “MOReS”.

Στις 17 Οκτωβρίου 2012, πανελλαδική απεργία για δικηγόρους, συμβολαιογράφους, γιατρούς και φαρμακοποιούς

Σε πανελλαδική απεργία κατέρχονται στις 17 Οκτωβρίου 2012, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, ιατροί, φαρμακοποιοί και δικαστικοί επιμελητές, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα προωθούμενα κυβερνητικά μέτρα που πλήττουν τους κλάδους τους, ενώ την ίδια ημέρα θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Οικονομικών.

«Ευγενικές χειρονομίες στο Μαξίμου»

Σχολιάζοντας την επίσκεψη της Α. Μέρκελ στην Αθήνα, οι περισσότεροι γερμανοί αναλυτές κάνουν λόγο για μια επίσκεψη με συμβολικό χαρακτήρα, που όμως έστειλε πολλά και σημαντικά μηνύματα.

Καταργούνται σχολεία – Νέες συγχωνεύσεις σε δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια

Οι περικοπές δεν σταμάτησαν έρχεται και νέος γύρος συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων. Ήδη το υπουργείο έχει στείλει σε όλες τις διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης έγγραφο με το οποίο ζητά να ενημερωθεί για τις προτάσεις τους σχετικά με συγχώνευση, υποβιβασμό ή και κλείσιμο σχολικών μονάδων σε όλη τη χώρα.

Τίτλοι εφημερίδων. Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ·Ευεργετικά τα αποτελέσματα της επίσκεψης – Στο πλευρό της Ελλάδας η Μέρκελ – Έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και εξήρε τις θυσίες των Ελλήνων – Αναλυτικό ρεπορτάζ και παρασκήνιο·Στο μισό περιορίζουν το Δημόσιο – Θα κλείσει μία στις δύο κρατικές υπηρεσίες – Τι δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός Αντ. Μανιτάκης·Ενώ δεν αποφεύχθηκαν μεμονωμένα επεισόδια από κουκουλοφόρους – ΜΕ ειρηνικά συλλαλητήρια και συγκεντρώσεις η υποδοχή της καγκελαρίου
ΑΥΓΗ ·Μηχανική υποστήριξη σε Σαμαρά –Επικοινωνιακή και θνησιγενής η στήριξη της Γερμανίδας καγκελαρίου στον Έλληνα πρωθυπουργό·Τσίπρας – Ριξινγκερ- «Όχι» στη λιτότητα από την Αριστερά ·Γαλλία – Πανεθνική διαμαρτυρία κατά της λιτότητας