Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Ανάκληση γυάλινου βάζου από την επιχείρηση «JUMBO S.A.»

Ο Ε.Φ.Ε.Τ., ενημερώθηκε μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές σχετικά με τη διακίνηση προϊόντος "γυάλινο βάζο με μεταλλικό καπάκι",  προέλευσης Κίνας, στο οποίο παρατηρήθηκε μετανάστευση φθαλικoύ εστέρα (DEHP) από το πλαστικό παρέμβυσμα του καπακιού.

Το Νόμπελ Ειρήνης στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης για το 2012 απονέμεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όπως ανακοίνωσε στο Όσλο η επιτροπή απονομής η Ευρωπαϊκή Ένωση συνετέλεσε στην εμπέδωση της ειρήνης και της δημοκρατίας στην Ευρώπη.

Έδιναν ψεύτικες πληροφορίες από μαϊμούδες ιστοσελίδες

Χρησιμοποιούσαν στον ιστότοπό τους, παραλλαγές της ονομασίας «Thessaloniki airport», εξαπατώντας και δίνοντας την εντύπωση ότι διαχειριστής τους είναι η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.
Σχηματίστηκε δικογραφία από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για απάτη μέσω διαδικτύου κατ΄εξακολούθηση, που αφορά τέσσερις (4) ιστοσελίδες, με διευθύνσεις www.thessalonikiairport.com,www.thessaloniki-airport.com, www.airport-thessaloniki.com και www.thessalonikiairport.org.

Ερώτηση Αγαθοπούλου για την υποβάθμιση της παροχής πρωτοβάθμιας υγείας στην περιφέρεια του Κιλκίς

Οι πολίτες σήμερα εκτός την ανεργία και τη φτώχια, βιώνουν και την πλήρη κατάρρευση όλου του δημόσιου συστήματος ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Άνθρωποι αποκλείονται από το δημόσιο σύστημα υγείας, χάνοντας το δικαίωμα στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αλλά ακόμα κα αυτοί που παραμένουν ασφαλισμένοι στον χρεοκοπημένο ΕΟΠΥΥ, αναγκάζονται να πληρώνουν πολλά φάρμακα και γιατρούς από την τσέπη τους.

ΟΝΝΕΔ Κιλκίς: Αλλάζουμε τη γειτονιά μας!



Σε μια εποχή που η Ελλάδα βιώνει δύσκολες καταστάσεις και η Πολιτεία αδυνατεί να παρέχει στην κοινωνία ένα αξιοπρεπές και βιώσιμο περιβάλλον, αποφασίσαμε ως νέοι άνθρωποι να κινητοποιηθούμε και να βασιστούμε στις δικές μας δυνάμεις.
Ο σκοπός μας είναι απλός. Πέρα από ιδεολογικές και πολιτικές τοποθετήσεις προσπαθούμε να ενώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους ενάντια στην αδυναμία του κράτους να μας παρέχει ένα αξιοπρεπές αστικό περιβάλλον.

Διεθνής πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης των παιδιών.

Ερευνητές εκτιμούν ότι τουλάχιστον ένα στα πέντε κορίτσια και ένα στα δέκα αγόρια θα πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης πριν ακόμη φτάσει την ηλικία των 18, ενώ μόνο μία στις τρεις υποθέσεις θα δηλωθεί. Τουλάχιστον 1,8 εκατομμύρια παιδιά οδηγούνται στη σεξουαλική εκμετάλλευση.  Στα πλαίσια του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Κέντρου για τα Εξαφανισμένα και υπό Εκμετάλλευση Παιδιά, μέλους στο οποίο είναι «Το Χαμόγελο του Παιδιού», ανακοινώθηκε η έναρξη της νέας αυτής διεθνούς προσπάθειας σε συνεργασία με Φαρμακευτικές Εταιρίες, τη Mayo Clinic (ΗΠΑ), τα Κέντρα Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (Centers for Disease Prevention and Control- CDC)(ΗΠΑ) και άλλους.

Α.Δ.Ε.Δ.Υ.: «Συνεχίζουμε ενωτικά, μαζικά και δυναμικά, με τη Γενική Απεργία στις 18 Οκτωβρίου 2012»

Με αφορμή το σχέδιο Νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή προς ψήφιση από τον Υπουργό Οικονομικών και ειδικότερα σε ότι αφορά τα σημεία εκείνα που αναφέρονται σε διατάξεις του Ν. 4024/2011, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. επισημαίνει τα εξής: 

Ερώτηση Ν. Τσούκαλη και Β. Οικονόμου για τις καταθέσεις Ελλήνων φορολογουμένων στο Λιχτενστάιν και στο Λουξεμβούργο

Έχουν περάσει πάνω από δύο χρόνια από τότε που το υπουργείο Οικονομικών έλαβε γνώση των στοιχείων που παρέδωσαν οι Γερμανικές Φορολογικές Αρχές, σχετικά με τις καταθέσεις σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του Λιχτενστάιν από πρόσωπα που υπάγονται σε φορολογία στην Ελλάδα. 

Επιστολή Επιμελητηρίου Κιλκίς για την βελτιστοποίηση Αναπτυξιακών Νόμων 3299/2004 & 3908/2011

Κύριε Υφυπουργέ Ανάπτυξης,
Στα πλαίσια της διαβούλευσης για την προσαρμογή του εν ισχύ αναπτυξιακού νόμου στα σημερινά οικονομικά δεδομένα, σας κοινοποιούμε τις παρακάτω, κατά θεματική ενότητα, προτάσεις. Συγκεκριμένα προτείνουμε τα ακόλουθα:

5 υποτροφίες στο Κιλκίς από το ίδρυμα «ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ»

Το κοινωφελές Ίδρυμα «ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ» θα χορηγήσει συνολικά (5) πέντε υποτροφίες εκ των οποίων (4) τέσσερις για φοιτητές που έχουν εισαχθεί σε Α.Ε.Ι. της χώρας καθώς και (1) μία για μεταπτυχιακό φοιτητή που σπουδάζει σε μεταπτυχιακό τμήμα Α.Ε.Ι. του εξωτερικού. 

Κλειστά και στο Κιλκίς τα καταστήματα την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Σε έκτακτο Δ.Σ που έγινε στις 10/10/12 αποφασίστηκε ομόφωνα από το Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς η συμμετοχή του στο ΠΑΝΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ με καθολικό κλείσιμο των καταστημάτων σε όλη την πόλη, την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012, ημέρα συνεδρίασης της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε.
Επιβάλλεται η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ.

Δευτέρα. Πάμε σινεμά;


Αρχίζουν και φέτος οι κινηματογραφικές προβολές από την Κοινωνία Πολιτών Ν. Κιλκίς με την υποστήριξη του Ο.ΠΟ.Ν.Γ.Α. του Δήμου Κιλκίς. Την Δευτέρα  15 Οκτωβρίου και ώρα 21.00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου θα προβληθεί η ταινία "Το παιδί με το ποδήλατο".

Επιστολή Επιμελητηρίου Κιλκίς προς τον Υπουργό Ανάπτυξης για τη μεταφορά του του Γενικού Εµπορικού Μητρώου (Γ.Ε.ΜΗ.)

"Κύριε Υπουργέ
Προκαλεί τουλάχιστον έκπληξη η νέα πρόταση του Συνδέσµου Επιχειρήσεων και Βιοµηχανιών που διατυπώθηκε από τον Πρόεδρο του, περί µεταφοράς του Γενικού Εµπορικού Μητρώου (Γ.Ε.ΜΗ.) στην Γενική Γραµµατεία Εµπορίου. Η πρόταση αυτή θα µπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα νέο “επεισόδιο” στο σήριαλ του ακήρυκτου πολέµου εναντίον αυτού καθαυτού του θεσµού των Επιµελητηρίων.

Κλειστά τα καταστήματα την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΕΕ, ενόψει των νέων μέτρων που σβήνουν το μικρό και μεσαίο εμπόριο από το χάρτη, αποφάσισε τη διοργάνωση «Πανεμπορικού Συλλαλητηρίου», με κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων την προσεχή Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2012. 

Ληστεία σε βάρος 71χρονου

Σήμερα (12.10.2012) πρώτες πρωινές ώρες, στη Βάβδο Χαλκιδικής, όπως καταγγέλθηκε, πέντε άγνωστοι δράστες έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, αφού παραβίασαν παράθυρο της οικίας 71χρονου ημεδαπού, εισήλθαν και με τη χρήση σωματικής βίας και την απειλή πιστολιών του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (200) Ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο και το κλειδί ενός Ι.Χ. Επιβατικού αυτοκινήτου με το οποίο τράπηκαν σε φυγή. 

Συνελήφθη 34χρονος για αντιποίηση, κλοπή και απάτη

Συνελήφθη, χθες (11.10.2012) το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Έδεσσας, 34χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για αντιποίηση, κλοπή και απάτη. 

Συνελήφθησαν δύο άτομα για ναρκωτικά και παράνομη οπλοκατοχή

Κατασχέθηκαν περισσότερα από δύο κιλά κάνναβης καθώς και δύο δενδρύλλια κάνναβης και ένα κυνηγετικό όπλο. Συνελήφθησαν χθες (11.10.2012) πρωινές ώρες, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πολυγύρου Χαλκιδικής, δύο ημεδαποί 40 και 35 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφί α για παράνομη οπλοκατοχή και παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Συνελήφθη 57χρονος για ναρκωτικά

Συνελήφθη χθες (11.10.2012) το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κατερίνης, ένας ημεδαπός 57 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή, χρήση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. 

Συνελήφθη 37χρονος για ναρκωτικά και παράνομη οπλοκατοχή

Συνελήφθη χθες (11.10.2012) το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών, ένας ημεδαπός 37 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη οπλοκατοχή, καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, ενώ αναζητείται ένας ακόμα ημεδαπός 35 ετών.

Συνελήφθη 31χρονος για ναρκωτικά

Συνελήφθη χθες (11.10.2012) το μεσημέρι, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας, ένας ημεδαπός 31 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. Ειδικότερα, στον Τριπόταμο Ημαθίας, σε αστυνομική έρευνα της οικίας του 31χρονου και με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
(2) συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη βάρους (125) γραμμαρίων,
(2) συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη βάρους (1.360) γραμμαρίων, οι οποίες είχαν τεθεί προς ξήρανση στην αυλή της οικίας και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.
Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Βέροιας Ημαθίας.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.

O 2ος Ημιμαραθώνιος Πάικου αφιερώνεται στον αγώνα ενάντια στα μεταλλεία



Φέτος ο 2ος Ημιμαραθώνιος του Πάικου είναι αφιερωμένος στον αγώνα των κατοίκων ενάντια στα μεταλλεία. Στο ν.Κιλκίς παρά την αντίθεση 70 φορέων των εκλεγμένων εκπροσώπων και της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών το υπουργείο κατακύρωσε τον διαγωνισμό που είχε προκηρυχτεί στα Κρούσια.

Τα Ελληνικά Καταστήματα, πόσο Ελληνικά είναι;

Της Μέμας Τεμεκενίδου
Καιρό τώρα, παρακολουθώ, χαλαρά είναι αλήθεια, τις διαφημίσεις σε ραδιόφωνο, τηλεόραση και δρόμους, και προσπαθώ να καταλάβω σε τι έχουν αλλάξει μετά την κρίση, κι αυτές, εκτός από (μας) τους πολίτες που τους έχει κοπεί το χαμόγελο, η ελπίδα, ο τσαμπουκάς, ο μισθός, η δουλειά και εν τέλει η αξιοπρέπεια μεταξύ άλλων……. 

Απέχουν οι δικηγόροι του Κιλκίς από τα καθήκοντά τους την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς, σε έκτακτη συνεδρίασή του την 12η/10/2012, συντασσόμενο με την από 9/10/2012 απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, αποφάσισε ομόφωνα την αποχή των μελών του από τα καθήκοντά τους την Τετάρτη 17/10/2012, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις προωθούμενες νομοθετικές ρυθμίσεις: 

Συλλυπητήριο Επιμελητηρίου για τον θάνατο του Λάκη Τσιουτσιουλίτη

Ως κεραυνός εν αιθρία έπεσε το θλιβερό νέο στην κοινωνία του Κιλκίς. Ο Απόστολος Τσιουτσιουλίτης δεν είναι πια ανάμεσά μας.
Ο γνωστός σε όλους μας και αγαπητός απ’ όλους μας Λάκης δεν θα μας ξαναχαρίσει την πληθωρική του παρουσία. Η μεγάλη και γενναιόδωρη καρδιά του έπαψε να χτυπά το Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012.

Ψήφισμα Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου

Το ΔΣ. της Ε.Ι.Ε.Τ. μόλις πληροφορήθηκε τον θάνατο του ιδιοκτήτη της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ» Αγρινίου, ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ παλαίμαχου εκδότη, καταξιωμένου δημοσιογράφου, με πολύχρονη προσφορά στον τύπο και τα κοινά, ο οποίος διετέλεσε και μέλος του ΔΣ. της Ε.Ι.Ε.Τ. και λόγω αυτού και εις ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς του ανακηρύχτηκε επίτιμο μέλος της (πράξη του Δ.Σ. 293/14-05-2ΟΟ9), συνεδρίασε εκτάκτως και αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:
1. Να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια του στην οικογένεια του μεταστάντος.
2. Να χορηγήσει το ποσό των 200 ευρώ στο Α' Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου.
3. Να δημοσιευτεί το παρόν ψήφισμα αδαπάνως σε όλες τις εφημερίδες των μελών της Ε.Ι.Ε.Τ.

Χρησιμοποιούσαν το όνομα του συλλόγου "Χαμόγελο του Παιδιού" και έκαναν έρανο για την τσέπη τους

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε από φίλους του Συλλόγου ότι στις 27 Σεπτεμβρίου 2012 στην περιοχή του Πολυγύρου Χαλκιδικής, διαπιστώθηκαν κρούσματα εκμετάλλευσης του ονόματός του. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε η περίπτωση γυναίκας η οποία ως πλανόδια πωλήτρια βιβλίων, εκδίδοντας διάτρητη απόδειξη εκδοτικού οίκου βιβλίων, πραγματοποίησε σχετικές πωλήσεις αναφέροντας ότι μέρος των πωλήσεων αυτών θα διατεθεί στο Σύλλογο «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Ευχαριστήριο Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς

Την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012 στο Επιμελητήριο Κιλκίς πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία εθελοντική αιμοδοσία. Το Δ. Σ. του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού παράρτημα Κιλκίς, ευχαριστεί τους εθελοντές αιμοδότες για την προσφορά ζωής στους συνανθρώπους μας, τη διοίκηση του επιμελητηρίου για την παραχώρηση των χώρων του, αλλά ιδιαίτερα τους εθελοντές μας, το διευθυντή και το προσωπικό του τμήματος αιμοδοσίας του νοσοκομείου Κιλκίς για την αμέριστη βοήθειά τους και τη διαρκή συμβολή τους στην επιτυχία της προσπάθειάς μας.

«Όχι» σε περαιτέρω βοήθεια από την ΕΚΤ προς την Αθήνα

Το μέλος του διευθυντηρίου της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ αποκλείει οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα από την «ευρωτράπεζα», ενώ για την Ιταλία και την Ισπανία, δηλώνει ότι θα ισχύσουν αυστηροί όροι.

Στις Περιφέρειες ξανά η μεταφορά των μαθητών

Κατατέθηκε στη Βουλή από τον Υπουργό Εσωτερικών το σχέδιο Νόμου «Κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, Μεταφορά Μαθητών για το σχολικό έτος 2012-2013 (ΦΕΚ 171 Α΄), μεταφορά αρμοδιότητας στις Περιφέρειες και άλλες διατάξεις».

«Χωρίς απόδειξη σε χώρους εστίασης και αναψυχής, ο πελάτης δεν θα πληρώνει!»

Το ενδεχόμενο, αν δεν προσκομίζεται απόδειξη λιανικής, να μην έχει υποχρέωση ο πελάτης να πληρώνει κανένα ποσό σε χώρους εστίασης, εξετάζει το υπουργείο Ανάπτυξης. Σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις, ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Θανάσης Σκορδάς τόνισε ότι στους χώρους εστίασης και αναψυχής θα καταρτίζονται τιμοκατάλογοι με τρεις στήλες.

Ερώτηση ΚΚΕ με θέμα «Διακρίσεις και αυθαιρεσίες σχετικά με τη χορήγηση του εφάπαξ στους συνταξιούχους του δημοσίου και τους ένστολους»

Οι κυβερνήσεις, τα δύο τελευταία χρόνια, αξιοποιώντας την οικονομική κρίση του καπιταλιστικού συστήματος, όπως αυτή εκδηλώνεται σήμερα στη χώρα μας, για την οποία ουδεμία ευθύνη έχουν οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι, προέβησαν σε δραστικές περικοπές του εφάπαξ των ένστολων και όλων των Δημοσίων Υπαλλήλων.

4ο αντάμωμα συλλόγων καρκινοπαθών Ελλάδος

Την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε το 4ο Αντάμωμα Συλλόγων Καρκινοπαθών Ελλάδος στο ξενοδοχείο ELPIDA RESORT της πόλης των Σερρών.
Στο Αντάμωμα αυτό συμμετείχαν περίπου 500 άτομα από τους Συλλόγους Καρκινοπαθών Βέροιας, Γιαννιτσών, Δράμας, Έδεσσας, Εορδαίας, Νιγρίτας, Κιλκίς, Κοζάνης και Σερρών.

Τίτλοι εφημερίδων, Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ·Για 25.000 υπαλλήλους από 250 Φορείς του Δημοσίου – Υποχρεωτικές μετατάξεις και αποχωρήσεις – Αναλόγως της Σύμβασης Εργασίας και του χρόνου υπηρεσίας·Με το Σύστημα «ΑΡΙΑΔΝΗ» - Τέρμα στην αιμορραγία των Ασφαλιστικών Ταμείων – Θα επιστρέψουν πάνω από 500 εκατ. Ευρώ που χάνονται ετησίως·Το ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος – Επίδομα 1.000 ευρώ σε 5.000 πολύτεκνες οικογένειες
ΑΥΓΗ ·:Αιχμάλωτοι της λίστας Λαγκάρντ – Αδύναμος κρίκος της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ ο ευάλωτος Ευ. Βενιζέλος, ο οποίος δεν αποκλείει τώρα η λίστα Λαγκάρντ που παρέδωσε στο Μαξίμου να είναι αλλοιωμένη…·Πακέτο μέτρων – Αυξάνονται σε 9 δις εοι περικοπές το 2013·Πανευρωπαϊκό ρεκόρ ανεργίας – 25,1%...