Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Λιάρτση: "Οι προτάσεις μας για την ορθολογική λειτουργία της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης του Δήμου Παιονίας (Δ.Ε.Υ.ΑΠ.) "

Δέσμη προτάσεων για την ορθολογική λειτουργία της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης του Δήμου Παιονίας (Δ.Ε.Υ.ΑΠ.) κατέθεσε ο Δημοτικός Συνδυασμός ‘’Παιονία – Όραμα Ευθύνης και Προοπτικής’’ στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας. Η επικεφαλής του Δημοτικού Συνδυασμού της μείζονος αντιπολίτευσης κα Αθανασία Λιάρτση – Σταυροπούλου περιέγραψε αναλυτικά τις δράσεις και πρακτικές που πρέπει να ακολουθηθούν σε διοικητικό και τεχνικό επίπεδο για την εύρυθμη λειτουργία της εν λόγω επιχείρησης στο πλαίσιο της προσπάθειας αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών προς το δημότη και εξυγίανσης των οικονομικών της.

Αγόραζαν με κάλπικα και εισέπρατταν τα ρέστα σε γνήσια χρήματα

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, μεσημβρινές ώρες χθες (16-10-2012), στην Καλαμαριά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς, πέντε (5) αλλοδαποί ηλικίας 26,24,26,21 και 24 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων, αλλά και επιπλέον τριών συνεργών τους, οι οποίοι και αναζητούνται, σχηματίστηκε δικογραφία για τις κατά περίπτωση κατηγορίες της “Σύστασης και συμμετοχής σε Εγκληματική Οργάνωση”, της “Παραχάραξης και Κυκλοφορίας Παραχαραγμένων Νομισμάτων κατά συναυτουργία και κατ΄εξακολούθηση” και του Νόμου “Περί Αλλοδαπών”.

Αυτές είναι οι επίσημες καταθέσεις των βουλευτών που κάποιοι παρουσιάζουν ως «καταθέσεις στο εξωτερικό» [λίστα]

Μια νέα λίστα με ονόματα και καταθέσεις γνωστών βουλευτών κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες στα δημοσιογραφικά γραφεία. Η λίστα παρουσιάστηκε τεχνηέντως από ορισμένους ως χρήματα που έβγαλαν οι βουλευτές στο εξωτερικό αν και στην πραγματικότητα πρόκειται για καταθέσεις που έχουν σε ελληνικές τράπεζες.

Ανακοίνωση Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς για το αυριανό πανεμπορικό συλλαλητήριο

Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε σε όλα τα μέλη του Συλλόγου μας ότι αύριο, Πέμπτη 18 Οκτωβρίου, θα διεξαχθεί το προγραμματισμένο από την Ε.Σ.Ε.Ε πανεμπορικό συλλαλητήριο, μπροστά από τα γραφεία της Συνομοσπονδίας, Μητροπόλεως 42, και ώρα 12.00, με κλείσιμο των καταστημάτων μας. 

Εκδήλωση με τίτλο: «Αειφόρος Διαχείριση Βιομηχανικών Αποβλήτων»

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), μέλος του Enterprise Europe Network – Hellas, οργανώνει εκδήλωση με τίτλο «Αειφόρος Διαχείριση Βιομηχανικών Αποβλήτων», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 17:30 – 20:30 στο ξενοδοχείο ΤΗΕ ΜΕΤ, στη Θεσσαλονίκη.

Δήλωση Καρχιμάκη: "Στην Ελλάδα υπάρχουν δεκάδες λίστες Λαγκάρντ "

«Στην Ελλάδα μέσα υπάρχουν δεκάδες λίστες Λαγκάρντ που τις συγκαλύπτουν κάποιοι. Η λίστα Λαγκάρντ ήταν μια παρωνυχίδα μπροστά σε όλο αυτό το οποίο συντελείται και επιτελείται με τη συγκάλυψη και την ομπρέλα του κεντρικού τραπεζίτη, του κυρίου Προβόπουλου. Μπορεί το ΠΑΣΟΚ να συγκρουστεί με τον Προβόπουλο στο σύνολό του και συντεταγμένα; Μπορεί να αναγκάσει τον Προβόπουλο καθημερινά να δίνει διασταυρωτικά στοιχεία στις ελεγκτικές αρχές»;

Παγκόσμια οικονομική κρίση από έξοδο της Ελλάδας;

Μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ εγκυμονεί τον κίνδυνο μιας ευρωπαϊκής ή ακόμα και μιας παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, συμπεραίνει έκθεση του ελβετικού ινστιτούτου Prognos ΑG για το ίδρυμα Μπέρτελσμαν.

"Το δράμα του χρέους και πώς θα σωθούμε" με τη Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη

Διανύουμε ήδη τον πέμπτο χρόνο της ‘’φονικής κρίσης’’. Ο λαός περιδεής και απογοητευμένος παρακολουθεί την προϊούσα εξαθλίωσή του. Ένα κύμα βουβής οργής κυριεύει τους πάντες. Η κατσαρόλα βράζει και το καπάκι είναι έτοιμο να εκτιναχθεί. Όπως λέει και ο ποιητής ακούγεται ‘’η βοή των πλησιαζόντων γεγονότων’’.

Συνάντηση γνωριμίας του Συλλόγου Τριτέκνων Δήμου Κιλκίς

Συνάντηση γνωριμίας για νέα μέλη διοργανώνει ο νεοσύστατος Σύλλογος Τριτέκνων Δήμου Κιλκίς την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου, στις 5.30 το απόγευμα, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς. Για εγγραφές και πληροφορίες σχετικά με το Σύλλογο, μπορείτε να επικοινωνείτε με την κα. Σαλτσίδου στο τηλ. 6988 393078.

Απολογισμός 14ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου & Παντομίμας Κιλκίς (28 Σεπτεμβρίου – 9 Οκτωβρίου 2012)

Με πολύ θετικά και ενθαρρυντικά αποτελέσματα για το μέλλον της διοργάνωσης ολοκληρώθηκε το φετινό 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας του Κιλκίς. 

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για την αύξηση της κατανάλωσης καυσοξύλων και τη λαθραία υπολόμηση

Προς τους Υπουργούς
- Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
-Εσωτερικών
Την 15.10.2012 η κυβέρνηση ακολουθώντας πιστά τη μνημονιακή πολιτική και αδυνατώντας να πατάξει το λαθρεμπόριο καυσίμων εφαρμόζει την εξίσωση ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης. Συνέπεια αυτού, η αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, που σημαίνει άλλη μια επιβάρυνση για το δεινά χειμαζόμενο λαό. Συγχρόνως, φαίνεται ότι υπάρχει μια τάση στο καταναλωτικό κοινό να πραγματοποιεί αυξημένες αγορές καυσόξυλων για να αντιμετωπίσει το αυξημένο κόστος προμηθείας του πετρελαίου θέρμανσης, ενώ συγχρόνως έχει ανέβει και η τιμή αγοράς καυσόξυλων.

Ερώτηση Γεωργαντά για το χαράτσι της ΑΕΠΙ

Από το Πολιτικό Γραφείο του Βουλευτή Κιλκίς Γ. Γεωργαντά εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: "Ο Βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς ανέλαβε πρωτοβουλία και κατέθεσε σήμερα Τετάρτη 17 Οκτωβρίου ερώτηση προς το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού με την οποία ζητεί την ελάφρυνση των επαγγελματιών στον χώρο της εστίασης και αναψυχής αναφορικά με τα υψηλά τέλη πνευματικών δικαιωμάτων που καταβάλλουν στην ΑΕΠΙ ιδιαίτερα στην τωρινή συγκυρία της οικονομικής κρίσης.

Παραστατίδης: "Δεν ψηφίζω την τροπολογία για το πετρέλαιο θέρμανσης"

Στα πλαίσια κατάθεσης Νομοσχεδίου προς συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών κατ΄ αρχήν και στην Ολομέλεια της Βουλής κατόπιν που αφορά «Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής Μεσοπρόθεσμου πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015», κατατίθεται τροπολογία που αφορά την εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης με εκείνο της κίνησης. Ο Βουλευτής Θεόδωρος Παραστατίδης δήλωσε πως την τροπολογία αυτή δεν θα την ψηφίσει, παρά μόνο αν επιστραφεί όλο το ποσό της διαφοράς που προκύπτει στους καταναλωτές. 

39χρονος Βούλγαρος εξέδιδε 26χρονη Βουλγάρα

Συνελήφθησαν χθες (16.10.2012) το βράδυ, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών, ένας υπήκοος Βουλγαρίας 39 ετών και μία 26χρονη ομοεθνής του, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε, κατά περίπτωση δικογραφία για μαστροπεία, παράβαση του νόμου περί εκδιδομένων με αμοιβή προσώπων, αντίσταση και παραβίαση περιορισμών διαμονής.

Εξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία 24χρονου Αλβανού

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Γιαννιτσών Πέλλας, η ανθρωποκτονία υπηκόου Αλβανίας, η οποία διαπράχθηκε την 15.10.2012 πρώτες πρωινές ώρες στο 1ο χλμ της Επαρχιακής Οδού Παλαιφύτου – Παλαιού Μυλότοπου Πέλλας.
Ταυτοποιήθηκε ως δράστης ένας 30χρονος υπήκοος Αλβανίας ο οποίος αναζητείται.

Επιστολή ΠΟΕ-ΟΤΑ προς Στυλιανίδη για τις δυσλειτουργίες που αντιμετωπίζει η Δημοτική Αστυνομία

Κύριε Υπουργέ,
Στην πρώτη συνάντηση που είχαμε μαζί σας, αλλά και στο έγγραφο (αριθμ. πρωτ.: 1032/27-8-2012) που σας καταθέσαμε για τα προβλήματα που απασχολούν συνολικά τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, σας επισημαίναμε τις δυσκολίες και τις δυσλειτουργίες που αντιμετωπίζει η Δημοτική Αστυνομία.

Αξιόλογες εμφανίσεις του "Άθλου Κιλκίς" στο πανελλήνιο πρωτάθλημα TAE KWON DO στο Βόλο

Από την Παρασκευή 12/10/2012 έως και την Κυριακή 14/10/2012 πραγματοποιήθηκε το επίσημο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα TAE KWON DO της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντο (ΕΛ.Ο.Τ.) στην Νέα Ιωνία του Βόλου. Σε αυτό το Πρωτάθλημα από τον Αθλητικό Σύλλογο Άθλο Κιλκίς συμμετείχαν δυο Αθλητές.

24ωρη Γενική Απεργία Α.Δ.Ε.Δ.Υ.-Γ.Σ.Ε.Ε., την Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2012

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί σε μαζική συμμετοχή στην 24ωρη Γενική Απεργία Α.Δ.Ε.Δ.Υ.-Γ.Σ.Ε.Ε., την Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2012, ενάντια στα νέα βάρβαρα μέτρα της σκληρής λιτότητας, της ισοπέδωσης του κόσμου της εργασίας μέσα από την «κατεδάφιση» των εργασιακών, ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, στον Ιδιωτικό Τομέα και των απολύσεων εργαζομένων στο Δημόσιο, που επιβάλλονται εκβιαστικά από την τρόικα και αποδέχεται χωρίς αντιστάσεις η συγκυβέρνηση, παρά τις περί του αντιθέτου προγραμματικές της θέσεις και δηλώσεις. 

Σήμερα η κηδεία του κορυφαίου καρδιοχειρουργού Παναγιώτη Σπύρου

Το τελευταίο αντίο λένε τώρα στον Παναγιώτη Σπύρου συγγενείς, φίλοι και εκατοντάδες ασθενείς στους οποίους έδωσε ζωή ο "μάγος" της καρδιοχειρουργικής. 
Η κηδεία του θα γίνει από τη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης στις 12.00 το μεσημέρι.
Ο Παναγιώτης Σπύρου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών το μεσημέρι της Κυριακής βυθίζοντας στη θλίψη όχι μόνο την ιατρική και επιστημονική κοινότητα αλλά και όλη την Ελλάδα.

Πανελλήνια-Παναπηρική κινητοποίηση σε όλες τις πόλεις της χώρας

Η ΕΣΑμεΑ, καλεί σε δυναμικές κινητοποιήσεις όλους τους φορείς μέλη της την  Τρίτη 23 Οκτωβρίου,ώρα 11.00
Έξω από τις Διευθύνσεις των ΚΕΠΑ της χώρας

Το Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Ν.Κιλκίς, καλεί τα μέλη του καθώς και τα μέλη όλων των Σωματείων-Συλλόγων Ατόμων με Αναπηρία του Νομού σε δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΚΕΠΑ Ν. Κιλκίς ( Κτίριο ΙΚΑ), την Τρίτη 23 Οκτωβρίου και ώρα 11.00., συμμετέχοντας στο κάλεσμα της ΕΣΑμεΑ,για να δηλώσουμε την αγανάκτηση των Ατόμων με Αναπηρία όσον αφορά την καθυστέρηση επανεξέτασης για το ποσοστό Αναπηρίας από τις Υγειονομικές Επιτροπές (ΚΕΠΑ).

Περιβαλλοντική εκστρατεία της HELMEPA στο ακριτικό Κιλκίς

Το θαλάσσιο περιβάλλον επηρεάζεται άμεσα από τις ανθρώπινες δραστηριότητες στην ενδοχώρα, ακόμα και σε απόσταση πολλών χιλιομέτρων.
Η ανάδειξη αυτού του σημαντικού μηνύματος ήταν ένας βασικός λόγος για τον οποίο επιλέχθηκε η ακριτική πόλη του Κιλκίς ως τέταρτος σταθμός της ενημερωτικής Εκστρατείας της HELMEPA για το Θαλάσσιο Περιβάλλον και τις Επιστήμες. Η εκστρατεία υλοποιείται μέχρι τον Ιούνιο 2014 σε 12 πόλεις της Ελλάδος με την υποστήριξη του Βρετανικού κοινωφελούς ιδρύματος “The Lloyd’s Register Educational Trust (The LRET)”.

Ποια είναι τα 8 συχνότερα ...ατυχήματα στο σεξ; και ποιες οι Α Βοήθειες;

Μπρος στην απόλαυση, τι είναι ο πόνος; Παρ´όλα αυτά η γνώση καταστάσεων που μπορεί να μας συμβούν κατά τη διάρκεια ή αμέσως μετά τη σεξουαλική επαφή, και η ενημέρωση μας για τους τρόπους προφύλαξης, μπορεί να μας βοηθήσει στις περισσότερες φορές να τα αποφύγουμε, ή στην χειρότερη περίπτωση να τα αντιμετωπίσουμε σωστά.
Ποια είναι τα συχνότερα ατυχήματα;

Απεργούν οι γιατροί την σήμερα Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κιλκίς αποφάσισε τη συμμετοχή του στις απεργιακές κινητοποιήσεις του Πανεπιστημονικού Μετώπου την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου για να εκφράσει τη διαμαρτυρία του Ιατρικού κόσμου ενάντια στην ένταξη του ταμείου μας (ΕΤΑΑ) στον ήδη χρεοκοπημένο ΕΟΠΥΥ με στόχο την αρπαγή των αποθεματικών του κλάδου Υγείας, όσων απέμειναν μετά τη μείωσή τους από την εφαρμογή του PSI. 

Εξόφληση της εφορίας σε 48 δόσεις!

Εάν μαζέψει κάποιος τους φόρους που έχει να πληρώσει ένα μέσο ελληνικό νοικοκυριό τότε θα ζαλιστεί από το ύψος...

Εφαρμογή Τεχνικών Μείωσης Λειτουργικού Κόστους σε Μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Σήμερα Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ξάνθης «Δημόκριτος» και ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος συνδιοργανώνουν στην Ξάνθη ημερίδα – εργαστήριο εργασίας για την παρουσίαση των μέχρι σήμερα αποτελεσμάτων του διασυνοριακού έργου Cross – Inno – Cut που αφορά στην «Εφαρμογή Τεχνικών Μείωσης Λειτουργικού Κόστους σε Μικρομεσαίες επιχειρήσεις». 

Ημερίδα με θέμα, ‘’Πτυχές και αιτίες της σύγχρονης κρίσης. Προτάσεις εξόδου απ’ αυτήν’’ στην Ξάνθη το Σάββατο 20 Οκτωβρίου

Το Σωματείο ‘’Ενωμένη Ρωμηοσύνη’’, που έχει έδρα στην Θεσσαλονίκη και δραστηριοποιείται πανελλαδικά με την μελέτη-προβολή των αξιών του Γένους, διοργανώνει ημερίδα, για πρώτη φορά στην Θράκη, στην Ξάνθη, το Σάββατο 20 Οκτωβρίου, στις 10.00 το πρωί, στην αίθουσα ‘’Π’’ του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, στις Καπναποθήκες, Καπνεργατών 9.Σκοπός της Ημερίδας είναι να έρθουν σε επαφή οι πολίτες της Ξάνθης και της Θράκης με το Σωματείο, αλλά και να ψηλαφίσουμε από κοινού την κρίση και τις αιτίες της με την βοήθεια διακεκριμένων ομιλητών, εκ των οποίων τρείς κατάγονται από την Θράκη.
Θέμα της ημερίδας είναι: ‘’Πτυχές και αιτίες της σύγχρονης κρίσης. Προτάσεις εξόδου απ’ αυτήν’’.

Σε διεθνές σεμινάριο η «Επιμορφωτική Κιλκίς» για εκπαίδευση εκπαιδευτών από την Ιταλία

Η Επιμορφωτική Κιλκίς Μ.ΕΠΕ στο διάστημα αυτό υλοποιεί στο Κιλκίς ένα διεθνές σεμινάριο διάρκειας 2 εβδομάδων στο οποίο συμμετέχει μια ομάδα 7 εκπαιδευτών ενηλίκων από την Ιταλία. Το σεμινάριο που έχει τίτλο “T.I.M.E.” - «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών μέσω Διακρατικών Μετακινήσεων» χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του διακρατικού προγράμματος Leonardo da Vinci. 

2η επίσκεψη των ΑΝΑΙΡΕΣΕΩΝ στην έκθεση "100 χρόνια εργατικό κίνημα στη Θεσσαλονίκη"

Η Λέσχη θεωρίας και πολιτισμού «Αναιρέσεις» την προηγούμενη Πέμπτη 11/10 επισκέφτηκε την έκθεση «100 χρόνια εργατικό κίνημα στη Θεσσαλονίκη». Η έκθεση περιλαμβάνει ένα πλούσιο φωτογραφικό υλικό, αφίσες, και σπάνια ντοκουμέντα από την πλούσια και αντιφατική ιστορία του εργατικού κινήματος στη Θεσσαλονίκη. Σημαντική ήταν η συμβολή του Νίκου Μαρατζίδη, διοργανωτή της έκθεσης και ξεναγό μας κατά την επίσκεψη.

Ανατροπή τη νύχτα - Σκληρό ροκ μεταξύ αρχηγών και πως λύγισε ο Τόμσεν

Η διαρροή των τελευταίων ημερών ότι “ζητάνε τη μάνα τους και τον πατέρα τους” δεν ήταν τυχαία. Αυτό ακριβώς συνέβαινε... μέχρι χθες αργά τη νύχτα, οπότε ακόμη και ο σκληρός Τόμσεν φάνηκε να βάζει νερό στο κρασί του, ειδικά όταν είδε ότι υπάρχουν μέτρα που δεν υπάρχει καμία πρόθεση απ' την ελληνική πλευρά να περάσουν.