Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Έφερναν λαθραία ποτά από Βουλγαρία

 Εξαρθρώθηκε έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, πενταμελής εγκληματική ομάδα, η οποία εισήγαγε παράνομα από τη Βουλγαρία και διακινούσε λαθραία οινοπνευματώδη ποτά στην εγχώρια αγορά.

Ραδιοφωνική εκπομπή για τη Μικρασιατική Καταστροφή

Αύριο Κυριακή, 21 Οκτωβρίου, στις 10.00 π.μ. ολοκληρώνεται με τη μετάδοση της 8ης ωριαίας εκπομπής η ραδιοφωνική σειρά που έγινε στο ρ/σ του Σκάι για τα μικρασιατικά με αφορμή την επέτειο των 90 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.
Εκτός από τον Βλάση Αγτζίδη,στην παραγωγή των οκτώ ωριαίων εκπομπών συμμετείχαν:

Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της «Ημέρας της Αστυνομίας»

Με απόφαση του Αρχηγείου δεν πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα δεξιώσεις και το χρηματικό ποσό θα διατεθεί στην Μ.Κ.Ο «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών
Πραγματοποιήθηκαν σήμερα (20-10-2012) σε όλη τη χώρα οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της «Ημέρας της Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου.

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012: Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα - 18 πόλεις στην Ελλάδα αναλαμβάνουν δράση

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» (Ι.Ο.ΑΣ. – www.ioas.gr) για 6η συνεχόμενη χρονιά διοργανώνει το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012 εκδηλώσεις σε 18 πόλεις της Ελλάδας ταυτόχρονα με τη μεγάλη Πανευρωπαϊκή διοργάνωση σε άλλες 22 χώρες (Βέλγιο, Αυστρία, Βουλγαρία, Δημοκρατία της Τσεχίας, Δανία, Εσθονία, Φιλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Κροατία, Σλοβενία, Ισπανία, Μάλτα, Ιταλία, Κύπρος), στοχεύοντας στην προώθηση της Οδικής Ασφάλειας, αυξάνοντας έτσι την ευαισθητοποίηση του κοινού και παρουσιάζοντας στους νέους ότι το αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί:

Ελληνίδες ιερόδουλες στην Ρώμη

Αίσθηση προκάλεσε δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδα «Il Messaggero» που θέλει ολοένα και περισσότερες Ελληνίδες λόγω οικονομικής κρίσης να μεταβαίνουν στην Ιταλία για να εργασθούν ως ιερόδουλες.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, λόγω της διεξαγωγής του 1ου Διεθνή, Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Δρόμου Θεσσαλονίκης, καθώς και του Δρόμου Υγείας των 5000 μέτρων

Από τη ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ανακοινώνονται τα ακόλουθα : Την Κυριακή (21-10-2012) λόγω της διεξαγωγής του 1ου Διεθνή, Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Δρόμου Θεσσαλονίκης, καθώς και του Δρόμου Υγείας των 5000 μέτρων και με σκοπό την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων και την ασφάλεια των δρομέων, θα απαγορευτεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων από ώρα 16.00΄ και μόνο για τον απολύτως αναγκαίο για την τέλεση των αγώνων χρόνο, στις παρακάτω οδούς και λεωφόρους:

Ερώτηση Γεωργαντά με θέμα: "Παρακράτηση Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Επιδοτήσεων από Τραπεζικά Ιδρύματα"

Από το Πολιτικό Γραφείο του Βουλευτή Κιλκίς Γ. Γεωργαντά εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: "Τη δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση των αγροτών και κτηνοτρόφων από την πρακτική της Αγροτικής Τράπεζας να προβαίνει σε αδικαιολόγητη παρακράτηση των επιδοτήσεων τους (και επιστροφών από ΦΠΑ και πετρέλαιο) μεταφέρει ο βουλευτής Κιλκίς της Ν.Δ. σε ερώτηση που κατέθεσε την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου, δια της Βουλής, προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης.

Μέτωπο αγώνα ενάντια στα μεταλλεία σε Κρούσια Πάϊκο: "Θα είμαστε και εμείς εκεί!"

"Το Κιλκίς είναι μαζί με τους Χαλκιδικιώτες στους δίκαιους αγώνες τους ενάντια στους χρυσοθήρες. Παλεύουν για την υγεία τους και για να διατηρήσουν το καταπληκτικό δάσος των Σκουριών που είναι πηγή ζωής για τον τόπο τους. Η καναδέζικη πολυεθνική με τις ευλογίες του ΥΠΕΚΑ και των τοπικών αρχόντων ξεκίνησε ήδη την υλοτόμηση.

Θέμα ωρών η δέσμευση καταθέσεων στο εξωτερικό

Μέσα στις επόμενες ώρες ο υφυπουργός Οικονομικών αναμένεται να δώσει εντολή για δέσμευση καταθέσεων και ακινήτων στο εξωτερικό ατόμων που βρίσκονται στη λίστα των 54.000 φορολογουμένων

Η κρίση μέσα από τα (ευαίσθητα αλλά και αυστηρά) μάτια των παιδιών μας!

Επιμέλεια: Δημήτρης Μάρδας,
Καθηγητής Τμήματος Οικονομικών Επιστημών ΑΠΘ,
Πρώην Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς, Θεσσαλονίκη

Ένας ομογενής, διαβάζοντας τις απόψεις 31 μαθητών και μαθητριών για την κρίση, όπως αυτές δημοσιεύθηκαν στον Εθνικό Κήρυκα της Νέας Υόρκης, έστειλε ως επιβράβευση μια επιταγή… ενός δις δολαρίων στη Διεύθυνση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς στη Θες/νίκη. Δεν έχει σημασία αν είναι η επιταγή είναι (μάλλον) ακάλυπτη. Σημασία έχει η σκέψη και η πράξη της επιβράβευσης! Ας δούμε από αυτήν την οπτική γωνιά την πρωτοβουλία του ομογενούς.

Σκοτώθηκε 80χρονος σε τροχαίο

Χθες (19.10.2012) το πρωί, στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Σερρών (ύψος Καλών Δένδρων Σερρών), σημειώθηκε σύγκρουση μεταξύ του ΙΧ. Φορτηγού αυτοκινήτου που οδηγούσε 80χρονος ημεδαπός και του Ι.Χ. Επιβατικού που οδηγούσε 43χρονος ημεδαπός με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 80χρονου οδηγού του Ι.Χ. Φορτηγού αυτοκινήτου και τον ελαφρύ τραυματισμό του 43χρονου οδηγού του Ι.Χ. Επιβατικού αυτοκινήτου. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Σερρών.

Οι κλέφτες ήταν προφανώς ποδηλάτες

Συνελήφθησαν χθες (19.10.2012) το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Έδεσσας Πέλλας, δύο υπήκοοι Αλβανίας 20 και 23 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή. Ειδικότερα, στην Έδεσσα, ο 20χρονος αποπειράθηκε να αφαιρέσει από πυλωτή οικοδομής ένα ποδήλατο, πλην όμως έγινε αντιληπτός από τον ιδιοκτήτη του ποδήλατου και τράπηκε σε φυγή αφήνοντας στο σημείο ένα σιδεροπρίονο και μία τσάντα που περιείχε ένα πολυεργαλείο.

Από σήμερα η διανομή πετρελαίου θέρμανσης

Ξεκινά από σήμερα η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης, αφού βενζινοπώλες, πρατηριούχοι και μεταπωλητές αποφάσισαν να διακόψουν το εμπάργκο. 
Και το αποφάσισαν λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες των καταναλωτών και των ευπαθών ομάδων, όπως ανέφεραν. Το εμπάργκο κράτησε μια εβδομάδα. Η διανομή του πετρέλαιου δεν ξεκίνησε –όπως κάθε χρόνο- στις 15 Οκτωβρίου, καθώς βενζινοπώλες και πρατηριούχοι διαμαρτύρονταν για την εξίσωση του φόρου στα καύσιμα.

Παύονται από τα καθήκοντά τους όλοι οι προϊστάμενοι εφοριών, τελωνείων και ΣΔΟΕ

Παύονται από τα καθήκοντά τους οι σημερινοί προϊστάμενοι των εφοριών, των τελωνείων και του ΣΔΟΕ, με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.
Μετά από αξιολόγηση θα τοποθετηθούν νέοι προϊστάμενοι, ενώ θεσπίζεται ανά τρίμηνο έλεγχος των ποσοτικών και ποιοτικών στόχων.

Παρουσίαση του βιβλίου «Γκασταρμπάιτερ η οδυνηρή φυγή» στο Κιλκίς

Την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου και ώρα 19:30 μ.μ το βιβλιοπωλείο Επιλογές (Δημητράκου 5) σε συνεργασία με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς (Πλατεία Δημοτικής αγοράς) παρουσιάζουν το βιβλίο «Γκασταρμπάιτερ η οδυνηρή φυγή» (εκδ. Manus Scripta), της Έλενας Αρτζανίδου.
Ένα βιβλίο ανησυχητικά επίκαιρο παράλληλα όμως και αισιόδοξο, που καταγράφει πραγματικά γεγονότα μέσα από βιώματα της συγγραφέως και χιλιάδων μεταναστών την περίοδο 1960-1974.
Η παρουσίαση θα γίνει στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς από το Δημήτρη Γουλή, Διευθυντή Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, το δημοσιογράφο Όμηρο Ταχμαζίδη και τη συγγραφέα.
Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Διευθυντής Π.Ε ν. Κιλκίς Κώστας Ραμπίδης.
Είσοδος ελεύθερη

Εξαφάνιση ηλικιωμένου από το Ξουρίχτι Μαγνησίας