Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Στουρνάρας: "Δε νομίζω την Παρασκευή, δε νομίζω"

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Ιωάννης Στουρνάρας εξερχόμενος από το Mέγαρο Μαξίμου έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Δημοσιογράφος: Σε ποιο σημείο είσαστε; Θα μας πείτε για τη σημερινή πολύωρη συνάντηση;
Ι. Στουρνάρας: Έγινε ένας πολύωρος συντονισμός, προκειμένου να είμαστε έτοιμοι για την εκταμίευση της δόσης. Όπως ξέρετε, πρέπει να κατατεθεί πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, πρέπει να κατατεθεί προϋπολογισμός για να είμαστε έτοιμοι για την εκταμίευση της δόσης γύρω στα μέσα Νοέμβρη.

Διμερής διάσκεψη για την Κινητικότητα και τη νεανική επιχειρηματικότητα

Με επιτυχία και ευχές για στενότερη συνεργασία, ολοκληρώθηκε η πρώτη διμερής διάσκεψη μελών της ΟΝΝΕΔ και της νεολαίας του βουλγαρικού κόμματος GERB, η οποία πραγματοποιήθηκε 19-21 Οκτωβρίου στην πόλη του Blagoevgrad με θέμα «Διασυνοριακή συνεργασία για την ενθάρρυνση της κινητικότητας και της νεανικής επιχειρηματικότητας» υπό την αιγίδα του ινστιτούτου Haans Seidel. 

Νέα υπηρεσία από τον Οδηγό Κιλκίς (www.odigos-kilkis.gr)


Βρούτσης: «Τα πράγματα είναι ανοιχτά»

Ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Ιωάννης Βρούτσης εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Δημοσιογράφος: Θα μας πείτε τι έγινε μέσα;

Παναγιώτης Σπύρου: Οι άγνωστες πτυχές της ζωής του καρδιοχειρουργού

Του Νίκου Ηλιάδη
Ο Χρήστος Κοντώτσης, μπασκετική φιγούρα των δεκαετιών του ’50 και του ’60, ήταν το alter ego του μεγάλου καρδιοχειρουργού, ο οποίος την περασμένη Κυριακή έχασε τη μάχη με τη ζωή στα 76 χρόνια του. Ο «καλύτερος και από αδελφός μου», όπως έλεγε γι’ αυτόν ο Π. Σπύρου, μιλά στη «ΜτΚ» για τον άνθρωπό του, όπως τον αποκαλεί, αποκαλύπτοντας άγνωστες πτυχές της πολυποίκιλης -πέρα από την Ιατρική- ζωής του.

Σχέδιο επαναγοράς ελληνικών ομολόγων;

Σχέδιο για την επαναγορά ελληνικών κρατικών ομολόγων φέρεται να επεξεργάζεται το γερμανικό υπ. Οικονομικών, σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού Der Spiegel. "Δεν συμμετέχουμε σε εικοτολογίες", σχολιάζει το υπουργείο.

Η τελική συμφωνία με την τρόικα για να μείνουμε στο ευρώ – Όλο το νέο μνημόνιο με τα σκληρά μέτρα που έρχονται

- 3% έως 12% μειώνονται οι συντάξεις και κόβονται τα δώρα
- 2%-35% αναδρομικές περικοπές στα ειδικά μισθολόγια
- Πόθεν έσχες για όσους παίρνουν επιδόματα
- Τι αλλάζει στα εργασιακά

Σοκάρουν τα νεα μέτρα που προβλέπει το νέο μνημόνιο τα οποία παρουσιάζει σήμερα το Βήμα της Κυριακής.

ΔΕΙΤΕ πως είναι σήμερα ο Ανδρέας Μπάρκουλης μέσα στο γηροκομείο!


Σπαράζει καρδιές ο ηθοποιός πάνω στο αναπηρικό καροτσάκι...

Ο Ανδρέας Μπάρκουλης είναι ένας ηθοποιός που έζησε μια ζωή σαν παραμύθι, όμως οι κακοί μάγοι του παραμυθιού δεν άφησαν την ιστορία να έχει αίσιο τέλος και άφησαν τον ηθοποιό να ακολουθήσει ένα διαοφορετικό μονοπάτι, αυτό της μοναξιάς και της φτώχειας!

Kοινή στάση καταναλωτικών οργανώσεων για τα "ληγμένα"

Μετά την συνάντηση των Ενώσεων Καταναλωτών στις 13-10-12 στα Πορόια Σερρών και την ανταλλαγή απόψεων που ακολούθησε σχετικά με το θέμα της "πώλησης ληγμένων" προϊόντων, οι Ενώσεις Καταναλωτών απέστειλαν κοινή επιστολή προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, που έχει ως εξής:
Προς τον Υπουργό Ανάπτυξης
Με αφορμή τις ανακοινώσεις σχετικές με τα «Τρόφιμα περασμένης διατηρησιμότητας» (ληγμένα) και μετά από συζήτηση κατά την 12η συνάντηση Ενώσεων Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος, σας κοινοποιούμε την άποψή μας:

Έντυσε την κατσίκα με γυναικεία εσώρουχα και τη... βίασε

Τα περιστατικά κτηνοβασίας δεν είναι σπάνια, αλλά αυτό που συνέβη στη Δυτική Βιρτζίνια των ΗΠΑ, μοιάζει βγαλμένο από σουρεαλιστική ...ταινία. Ο 20χρονος Λούκας Τόμσον κατηγορήθηκε ότι άρπαξε, βίασε και σκότωσε την κατσίκα του γείτονά του, ενώ βρισκόταν υπό την επήρεια των περιβόητων «αλάτων μπάνιου».Στο δικαστήριο, ο Τόμσον επικαλέστηκε παράνοια και μάλλον θα γλιτώσει τη φυλακή. Αλλά το ακροατήριο της δίκης θα έχει να λέει την ιστορία που άκουσε.

Εκκολαπτόμενος αυτόχειρ-Θέατρο ΜΟΝΟΠΡΑΧΤΟ

Του Φώτη Μισόπουλου 
“Πρέπει να ρωτήσω τους νεκρούς  για να μπορέσω να προχωρήσω”
Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ

Τα πρόσωπα με τη σειρά που εμφανίζονται:
ΚΥΝΗΓΟΣ[ντυμένος με ρούχα κυνηγίου]
ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ με στολή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ με πολιτικά
[Δυο καρέκλες, ένα τραπέζι. Εσωτερικό δωματίου. Λίγο φως]

Γαστρεντερίτιδα στα παιδιά - Πως πρέπει να αντιδράσετε

Γράφει η Ασημένια Καναρίδου*
Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Η γαστρεντερίτιδα είναι μια από τις πιο κοινές ασθένειες στα παιδιά, και η δεύτερη κύρια αιτία νοσηρότητας και θνησιμότητας παγκοσμίως. Όλα τα παιδιά αναμένεται να εμφανίσουν γαστρεντερίτιδα κατά τα πρώτα 3 χρόνια της ζωής τους. Στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες η γαστρεντερίτιδα είναι συνήθως μια ήπια ασθένεια, αλλά εξακολουθεί να είναι συνδεδεμένη μ’ ένα μεγάλο αριθμό εισαγωγών στο νοσοκομείο και όχι τόσο αμελητέο αριθμό θανάτων.

Κλειστή τη Δευτέρα και την Τρίτη η Εφορία Κιλκίς

Γνωρίζουμε στους φορολογουμένους πολίτες, τις επιχειρήσεις και τις λοιπές υπηρεσίες πως για λόγους οργάνωσης και υλοποίησης της συγχώνευσης της Δ.Ο.Υ. Γουμένισσας με την Δ.Ο.Υ. Κιλκίς και οι δύο υπηρεσίες θα παραμείνουν κλειστές την Δευτέρα 22/10 και Τρίτη 23/10/2012.
Από την 24/10/2012 στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς θα λειτουργεί πλέον μόνο η Δ.Ο.Υ. Κιλκίς.

Δωρεά Κυτίων Πρώτων Βοηθειών σε σχολεία του Λεκανοπεδίου Μουριών

Η Βάση Ετοιμότητας Κιλκίς του Ο.Φ.Κ.Α.Θ. (Όμιλος Φίλων Κυνηγών Ακτής Θερμαϊκού) στα πλαίσια προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο προχώρησε στην δωρεά ειδικών Κυτίων Πρώτων Βοηθειών ειδικά σχεδιασμένα και εφοδιασμένα για σχολεία.