Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Είπαν για το Σαράντα

Γράφει ο Κώστας Μπούζας
Είπαν οι ξένοι για την Ελλάδα και την εποποιία του 1940-1941. Ο Βρετανός Πρωθυπουργός Ουίνστον Τσώρτσιλ: «Αν δεν υπήρχε η ανδρεία και η γενναιοψυχία των Ελλήνων, δεν γνωρίζουμε ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα του πολέμου». Επίσης: «Μετά την τελική νίκη και λύτρωση, η Ελλάδα θα πάρει όλα όσα της ανήκουν και θα ζήσει υπερήφανα και ηρωικά μέσα στους νικητές». Ο Πρόεδρος των Η.Π.Α. Φραγκλίνος Ρούσβελτ: «Η Ελλάδα έδωσε το παράδειγμα που καθένας από μας πρέπει να ακολουθήσει, ώσπου οι σφετεριστές της ελευθερίας,

Ολοκληρώθηκε σήμερα το Σεμινάριο της Ευρωπαϊκής Αστυνομικής Ακαδημίας (European Police College - CEPOL)

Από τη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας Βόρειας Ελλάδος της Αστυνομικής Ακαδημίας (Kέντρο Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας) ανακοινώνεται ότι, σήμερα 25-10-2012 ημέρα Πέμπτη και ώρα 09:00΄ στις εγκαταστάσεις της Σχολής στο Πανόραμα Βέροιας, ολοκληρώθηκε το Σεμινάριο της Ευρωπαϊκής Αστυνομικής Ακαδημίας (European Police College - CEPOL) με θέμα: "Δίκτυα που ασχολούνται με τον εντοπισμό, την αντιμετώπιση και επαναπατρισμό παράνομων μεταναστών".

Βρέθηκαν οι κλέφτες των εκκλησιών του Ελευθεροχωρίου, της Μητρόπολης Κιλκίς και του Ευρωπού

Συνεχιζόμενης της έρευνας από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σχετικά με την εξάρθρωση εξαμελούς εγκληματικής οργάνωσης, η οποία ενέχεται σε διαρρήξεις Ιερών Ναών, κατά το χρονικό διάστημα από Ιούλιο του 2012 έως και Σεπτέμβριο 2012, προέκυψε ότι η οικογένεια ομογενών (πατέρας – μητέρα – δύο γιοι) ηλικίας 26 έως 61 ετών, ένας ομοεθνής τους ηλικίας 28 ετών και ένας 26χρονος αλλοδαπός, διέρρηξαν ακόμη πέντε (5) Ιερούς Ναούς στην Βόρεια Ελλάδα. 

Εξαφάνιση ηλικιωμένης από την Αριδαία Πέλλας

Αυτές είναι οι περικοπές στους στρατιωτικούς. Οι τελικές αποφάσεις του υπουργείου Οικονομικών

Το Onalert αποκαλύπτει τις περικοπές στις οποίες έχει καταλήξει το υπουργείο Οικονομικών για τους στρατιωτικούς και οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφόρησαν αργά το βράδυ στο ΥΕΘΑ θα αφορούν όσους λαμβάνουν μικτές αποδοχές από 1000 ευρώ και πάνω. Δηλαδή τη μεγάλη πλειοψηφία.
Σύμφωνα λοιπόν με όσα παρουσιάστηκαν από το υπουργείο Οικονομικών στο ΥΕΘΑ:

Αναμένοντας τον ηγέτη ...

Γράφει η Βούλα Ιωαννίδου 
Εκείνο που δεν μπορεί να χωνέψει ούτε το μυαλό μου ούτε το στομάχι μου, είναι η απάθειά μας, ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε την καταστροφή γύρω μας...
Μέχρι προσφάτως, ένοιωθα οργισμένη με τους πολιτικούς, μηδενός εξαιρουμένου...
μούντζωνα, νευρίαζα, "επαναστατούσα", έτρεχα σε διαδηλώσεις σε διαμαρτυρίες.
Και; Το αποτέλεσμα το ίδιο, μη σου πω και χειρότερο (όχι ότι αυτό άλλαξε, απλώς δε μου έδωσε λύση στο πρόβλημά μου). Τελευταία τα έβαλα με τους συνανθρώπους μου. Θυμώνω με τους γύρω μου, με τους συναδέλφους μου, με τους φίλους με τους γονείς μου με τους συγγενείς μου.

Συγχαρητήριο Συλλόγου Καθηγητών της ΕΠΑ.Σ ΚΙΛΚΙΣ

Ο Σύλλογος Καθηγητών της ΕΠΑ.Σ ΚΙΛΚΙΣ συγχαίρει τους μαθητές και τις μαθήτριες της Σχολής που αρίστευσαν κατά το Σχολικό Έτος 2011-2012 και τους εύχεται καλή πρόοδο και καλή σταδιοδρομία στους απόφοιτους.

Εκδηλώσεις ΚΝΕ στο Κιλκίς


Σκέψεις με αφορμή τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης...

Γράφει ο Δημήτριος Χ. Παυλακούδης*
Της Σαλονίκης μοναχά της πρέπει το καράβι,
Να μην τολμήσεις να τη δεις ποτέ από τη στεριά
Ν.Καββαδίας 

Ίσως όταν ο Κάσσανδρος εν έτει 315 π.Χ. αποφάσιζε να ενώσει τα μικρά πολίχνια που βρίσκονταν γύρω από το Θερμαικό κόλπο, ιδρύοντας έτσι μια νέα παραθαλάσσια πόλη, την οποία ονόμασε Θεσσαλονίκη, θέλοντας έτσι να τιμήσει την ομώνυμη σύζυγό του, κανείς στο μακεδονικό βασίλειο, ούτε στον ευρύτερο ελλαδικό χώρο δε φανταζόταν πόσο σημαντική, ισχυρή και σπουδαία θα αποδεικνυόταν στο πέρασμα των αιώνων η νέα τότε πόλη.

100 χρόνια Ελεύθερης Μακεδονίας-Πάνδημος συμμετοχή στην ΠαλλαΙκή Ποδηλατοδρομία με συμμετοχή πεζοπόρων και κοινού

Η Ήπειρος, η Μακεδονία, η Βόρειος Ελλάδα μαζί και όλη η πατρίδα μας γιορτάζουμε φέτος τα 100 χρόνια από την αποτίναξη του μακραίωνα οθωμανικού ζυγού.
Στις 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ του 1912 μετά από τους νικηφόρους σκληρούς αγώνες ο ελληνικός στρατός μπήκε θριαμβευτής στην Θεσσαλονίκη μας.

ΣΥΡΙΖΑ: 28η Οκτώβρη 1940 – 28η Οκτώβρη 2012 - Να διώξουμε κυβέρνηση, τρόικα, μνημόνια. Να σταματήσουμε τον φασισμό


Η ιστορία γράφεται μέσα από τους αγώνες που δίνουν οι λαοί. Η 28η Οκτώβρη του 1940 και το έπος της αντίστασης αποτελούν μια τρανή απόδειξη της δύναμης που έχει ο λαός όταν οργανώνεται και παλεύει. Κανένας εχθρός δεν είναι αρκετά δυνατός, καμία δυσκολία δεν είναι ανυπέρβλητη μπροστά στην λαϊκή θέληση που εκφράζεται με συλλογικό, οργανωμένο τρόπο και στην λαϊκή αλληλεγγύη.

Προβλέπονται "εγκλήματα" στο Χέρσο

Γράφει ο Φώτης Ζάικος
Ένας ανεπαρκέστατος διαιτητής Θεοδωρόπουλος από τον Σ.Δ. Πέλλας με βοηθούς μια κυρία Μήτρου άσχετη (που πας ρε Καραμήτρου) και ένα παιδάκι που αλλού πατούσε και αλλού βρισκόταν, κατόρθωσαν να κάνουν ένα ήσυχο παιχνίδι άνω κάτω στην Μ.Στέρνα μεταξύ της γηπεδούχου Δόξας Χέρσου και του Ηρακλή Αμπελοκήπων. Αποτέλεσμα τρεις κόκκινες κάρτες για την Δόξα και καμία για τον Ηρακλή που έπρεπε να έχει τουλάχιστον δυο. Ο πολύ λίγος ρέφερι ή είναι επικίνδυνος για το άθλημα ή γνώριζε ότι την άλλη αγωνιστική η Δόξα υποδέχεται το Λάκκωμα που είναι "το χαϊδεμένο παιδί" της κατηγορίας. Εκεί στο Χέρσο ανοίξτε τα μάτια σας γιατί φέτος προβλέπονται "εγκλήματα" ίσως και λόγω εκλογών ΕΠΟ γιατί όπως είναι γνωστό η Πέλλα δεν μας "παίζει" γενικά.

Οι Σαρακατσάνοι και η Ιστορία τους ...

Γράφει ο Νίκος Ζυγογιάννης
Καθηγητής
Πρ. Πρόεδρος Πανελλ. Σ. Σαρακατσαναίων
Πρ. Πρόεδρος Συν. Σαρακατσαναίων Φθιώτιδας

Οι Σαρακατσαναίοι είναι ένα πανάρχαιο πρωτοελληνικό φύλο. Νομάδες κτηνοτρόφοι, ζούσαν στα βουνά το καλοκαίρι και το χειμώνα στα χειμαδιά (βνά-στράτα-χειμαδιά) διασκορπισμένοι σ' ολόκληρη την ηπειρωτική Ελλάδα.

Απάντηση Χαρακόπουλου για στήριξη αμπελοκαλλιεργητών και ΚΕΟΣΟΕ

Σε 3.100.000 εκατόλιτρα η εκτιμώμενη παραγωγή οίνου 
«Παράγουμε εξαιρετικής ποιότητας κρασιά, τα οποία εξάγονται σε μεγάλο βαθμό και δίνουν εισόδημα σε 165.000 παραγωγούς. Ο φετινός τρύγος βαίνει προς το τέλος του. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα εκτιμάται ότι η παραγωγή σε επίπεδο χώρας θα ανέλθει σε 3.100.000 εκατόλιτρα,

διευκρινήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ για την καταβολή των επιδοτήσεων σε αγρότες

Σε συνέχεια της χορήγησης προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης έτους 2012 διαπιστώθηκαν ειδικά προβλήματα που επηρέασαν μερικώς ή ολικώς την πληρωμή 6.000 δικαιούχων. Τα ειδικά αυτά προβλήματα αφορούν στον έλεγχο της απόστασης στάβλου – βοσκοτόπου και στη μη έγκυρη ενημέρωση της Κτηνιατρικής Βάσης Δεδομένων και τα οποία χρήζουν βελτίωσης. Ως εκ τούτου, ο ΟΠΕΚΕΠΕ για τους δικαιούχους που εμπίπτουν στις εν λόγω κατηγορίες ξεκίνησε άμεσα την αντιμετώπιση αυτών των ειδικών προβλημάτων και προγραμματίζει εντός της επόμενης εβδομάδας να τους καταβληθεί το επιπλέον δικαιούμενο ποσό προκαταβολής ενιαίας ενίσχυσης 2012.

Ομιλία για την εποποιία του 1940 στη μονή Οσίου Νικοδήμου στη Γουμένισσα


Ξεκινά η κατασκευή του Κ16 της περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης

Σύσκεψη με θέμα την κατασκευή του Κόμβου Κ16 στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Έργων Στράτου Σιμόπουλου, με τη συμμετοχή του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Διονύση Ψωμιάδη, του Παναγιώτη Ψωμιάδη, του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου Τεχνικών Υπηρεσιών Άλκη Νουσηκύρου, αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της ΠΚΜ. 

ΟΛΜΕ: "Αγώνας για να μην περάσουν τα νέα μέτρα"

Η τρικομματική κυβέρνηση και η τρόικα συνεχίζουν το αντιλαϊκό έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων Παπανδρέου-Παπαδήμου, θέτοντας στο στόχαστρο κάθε λαϊκό δικαίωμα και κατάκτηση, ξεπουλώντας τη δημόσια περιουσία.

Στουρνάρας: "Να είστε καλά"

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Ιωάννης Στουρνάρας εξερχόμενος από το Mέγαρο Μαξίμου έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Δημοσιογράφος: Με την υγεία σας είστε εντάξει;
Ιωάννης Στουρνάρας: Εντάξει. Φοβήθηκα κάτι χειρότερο, αλλά τελικά δεν ήταν...
Δημοσιογράφος: Ίωση;
Ιωάννης Στουρνάρας: Ίωση και υπερκόπωση.
Δημοσιογράφος: Δεν ήταν διπλωματική η ασθένεια;
Ιωάννης Στουρνάρας: Όχι, καθόλου.

Ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ για το θάνατο του Δημήτρη Μπέη

Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, για το θάνατο του Δημήτρη Μπέη, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Το ΠΑΣΟΚ εκφράζει τη βαθειά του λύπη για το θάνατο του Δημήτρη Μπέη, ενός αγωνιστή της δημοκρατικής παράταξης που υπηρέτησε με πάθος και συνέπεια την τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και την κεντρική πολιτική σκηνή. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Η ΝΟΔΕ Κιλκίς συγκεντρώνει είδη ρουχισμού

Το Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 12:00 στον πεζόδρομο ΚΙΛΚΙΣ (αρχή 25ης Μαρτίου) θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωσή της ΝΟΔΕ Κιλκίς για το πρόγραμμα «ΣΤΗΡΙΖΩ» με σκοπό τη συγκέντρωση ειδών ρουχισμού προς διάθεση της εκκλησίας της Ελλάδος και της Ανώτατης Συνομοσπονδίας πολυτέκνων Ελλάδος. Ως εκπρόσωπος του Κόμματος της Ν.Δ. θα παραστεί ο κος ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, Βουλευτής Δράμας.

Αποσύρθηκαν κουλουράκια με εντολή ΕΦΕΤ

Ο ΕΦΕΤ και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο υποδοχής καταγγελιών πολιτών, έγινε αποδέκτης καταγγελίας που αφορούσε στη διακίνηση προϊόντος ''κουλουράκια'', στο οποίο περιέχεται η γλυκαντική ύλη γλυκοζίτες στεβιόλης (Ε960). Σύμφωνα με την Ενωσιακή Νομοθεσία, η χρήση γλυκοζιτών στεβιόλης δεν επιτρέπεται για τη συγκεκριμένη κατηγορία τροφίμου.

Διάθεση αλευριού, λαδιού, μελιού, κρασιού χωρίς μεσάζοντες στις 25/11/2012 στο δήμο Κιλκίς

Λαμβάνοντας υπόψη την επιτυχία και το υψηλό ενδιαφέρον που σημείωσε τον περασμένο Ιούλιο η πρωτοβουλία για διάθεση φτηνών και ποιοτικών προϊόντων χωρίς μεσάζοντες και ικανοποιώντας παράλληλα την συνεχόμενη και αυξανόμενη ζήτηση από πλευράς των καταναλωτών και των νοικοκυριών του Δήμου για παρόμοιες δράσεις, η δημοτική αρχή Κιλκίς συμμετέχει για 2η φορά και ακόμη πιο δυναμικά στο εν λόγω Κίνημα.

«Ταμειακές παντού, Αποδείξεις από όλους».

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου στο πλαίσιο των συνομιλιών της με το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για θέματα αγοράς και με αφορμή τις εξαγγελίες για το μέτρο της άρνησης πληρωμής από τον καταναλωτή σε περίπτωση μη έκδοσης αποδείξεως, απέστειλε σχετική επιστολή προς τον Υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Αθανάσιο Σκορδά, με το εξής περιεχόμενο:  «Σύμφωνα με δημοσιεύματα και αναγγελίες τόσο του έγγραφου όσο και του ηλεκτρονικού Τύπου, επίκειται η μεταβολή της νομοθεσίας στην κατεύθυνση της άρνησης πληρωμής από τον καταναλωτή σε περίπτωση μη έκδοσης αποδείξεως.

Γενική συνέλευση των μελών του Ομίλου Αντισφαίρισης Κιλκίς

Το διοικητικό συμβούλιο του Ομίλου Αντισφαίρισης Κιλκίς  καλεί τα μέλη του σε τακτική γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις 4 Νοεμβρίου 2012 ημέρα Κυριακή στις 10:30 π.μ. στο γραφείο των κτιριακών εγκαταστάσεων του ομίλου αντισφαίρισης, με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης: 

Νέο δάνειο και διευκολύνσεις στην Ελλάδα

Περισσότερο χρόνο αλλά και χρήματα προτίθεται να δώσει η ευρωζώνη στην Ελλάδα, σύμφωνα με σημερινό αποκλειστικό δημοσίευμα της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt.

Έκλεψαν 3 πηνία από κολώνες της ΔΕΗ στην περιοχή Άσπρου Κιλκίς

Συνελήφθησαν σήμερα (25.10.2012) πρώτες πρωινές ώρες, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Κιλκίς, τρεις ημεδαποί 31, 21 και 23 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή. 

Έπιασαν Πακιστανό διακινητή λαθρομεταναστών στο Πολύκαστρο

Συνελήφθη χθες (24.10.2012) το απόγευμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πολυκάστρου Κιλκίς, ένας υπήκοος Πακιστάν 30 ετών, που διευκόλυνε την προώθηση στο εσωτερικό της Ελληνικής επικράτειας τριών μη νόμιμων μεταναστών. Ειδικότερα, στην Εθνική οδό Αθηνών – Ευζώνων (ύψος Πολυκάστρου), οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα Ι.Χ.

«Κέρασε Ελλάδα» και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στα Χανιά

Ιδιαίτερα επιτυχημένη ήταν η συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο Φεστιβάλ «Κερνάμε Ελλάδα» που πραγματοποιήθηκε κατά το τριήμερο 19 - 21 Οκτωβρίου 2012 στο Εκθεσιακό Κέντρο Χανίων Κρήτης.

Ξεκινά η καταβολή των επιδοτήσεων σε 670.000 αγρότες

Ξεκινά από σήμερα, Πέμπτη, η καταβολή επιδοτήσεων ύψους 1,1 δισ. ευρώ σε 670.000 αγρότες. Ωστόσο, για μια ολιγάριθμη μερίδα αγροτών οι ενισχύσεις έχουν «μπλοκαριστεί», καθώς οι έλεγχοι έδειξαν ότι είχαν κάνει χρήση παράνομων φυτοφαρμάκων.

Γιάννενα: ''Φοιτήτριες κάνουν στοματικό σεξ στις τουαλέτες για ένα ποτό''!

Αντιδράσεις και πολλές συζητήσεις στην τοπική κοινωνία, προκαλούν οι αλλεπάλληλες καταγγελίες... ιδιοκτητών καταστημάτων, για φοιτήτριες που πουλάνε το κορμί τους, για να κερδίσουν ένα ποτό.

Αποχή των δικηγόρων του Κιλκίς σήμερα Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς, σε έκτακτη συνεδρίασή του, την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012, ύστερα και από σχετική απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, αποφάσισε την αποχή των δικηγόρων του Κιλκίς από τα καθήκοντά τους την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012, ημέρα ψήφισης στην Ολομέλεια της Βουλής των ρυθμίσεων, μεταξύ άλλων, περί μείωσης της ευθύνης του Επικουρικού Κεφαλαίου ως προς την αποζημίωση θυμάτων τροχαίων ατυχημάτων. 

Με 8 αθλητές η "Τόλμη Κιλκίς" στο 2ο Διεθνές πρωτάθλημα Ταε Κβον Ντο WTF

Το 2ο Διεθνές πρωτάθλημα Ταε Κβον Ντο WTF της Ένωσης Β. Ελλάδος (Ε.ΤΑ.Β.Ε.) διεξήχθη στο κλειστό γυμναστήριο Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης στις 20-21 Οκτωβρίου 2012.

Συνελήφθησαν τρία άτομα για ναρκωτικά στη Νέα Πέλλα και στην Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης

Κατά τη σύλληψη των δύο 45χρονων, ομάδα ΡΟΜΑ περίπου εκατό ατόμων (ανήλικα και γυναίκες) επιχείρησε να αποσπάσει τους συλληφθέντες από τους αστυνομικούς και έρριψαν πέτρες και άλλα αντικείμενα κατά περιπολικών με αποτέλεσμα να προκαλέσουν φθορές στα οχήματα 
Συνελήφθησαν χθες (24.10.2012) από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών Πέλλας, τρεις ημεδαποί 28, 45 και 45 (γυναίκα) ετών, για κατοχή και εμπορία ναρκωτικών.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το επόμενο τριήμερο στη Θεσσαλονίκη

Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι, με την ευκαιρία του εορτασμού 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης, του εορτασμού του Πολιούχου Αγ. Δημητρίου και της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, στον κεντρικό Δήμο της πόλης μας θα λάβουν χώρα εκδηλώσεις, συνεπεία οποίων θα εφαρμοστούν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις: 

ΠΑΜΕ: «Τιμάμε το Όχι. Με λαϊκή συμμαχία και πάλη για να βάλουμε τέλος στο δρόμο της εξαθλίωσης»

Το ΟΧΙ που είπε ο λαός μας, κατά της φασιστικής εισβολής το 1940 και το οποίο μετεξελίχθηκε σε μαζική ηρωική ένοπλη αντίσταση με το ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ, αποτελεί και σήμερα πηγή έμπνευσης και διδαχής. 
Το ΟΧΙ του ελληνικού λαού στο φασισμό, το ναζισμό και τους ντόπιους συνεργάτες του, η ηρωική του αντίσταση, αποδείχνει ότι όταν ο λαός εμπιστευτεί τη δύναμή του και οργανωθεί, γίνεται πανίσχυρος. Έχουμε χρέος να μάθουμε και να πούμε στα παιδιά μας την αλήθεια για το 1940 και ό,τι επακολούθησε.

Τίτλοι εφημερίδων, Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ·Μετά τις νέες υποχωρήσεις της Τρόικας στα εργασιακά –Σφράγισαν τα μέτρα, έρχεται η επιμήκυνση – Συνεχίζει την προσπάθεια για πολιτική συμφωνία ο Σαμαράς·Συνεχίζει τις παράλογες απαιτήσεις της η Τρόικα – 5.000 απολύσεις υπαλλήλων τώρα και 25.000 το 2013!·Απολογούμενος στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για τη λίστα Λαγκάρντ ο Γ. Παπακωνσταντίνου – Δήλωσε ότι έχασε το CD με τα ονόματα των 1.991 μεγαλοκαταθετών!
ΑΥΓΗ ·Φθηνά κόλπα μήπως και διασωθούν – Άγριο παρασκήνιο , μεθοδεύσεις και εκβιασμοί για να καμφθούν οι αντιδράσεις στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες των τριών συγκυβερνώντων κομμάτων και να περάσουν τα βάρβαρα μέτρα·Συζητούν την κατάργηση του αφορολόγητου μισθωτών - συνταξιούχων·Παπακωνσταντίνου – Έχασε το πρωτότυπο CD της λίστας Λαγκάρντ!

Έπαιξαν σαν πρωταθλητές!

Άδικη ήττα γνώρισε η ομάδα μας από το πρωταθλητή Διομήδη Άργους, ο οποίος χρειάστηκε τη διαιτητική ''προστασία'' για να διατηρήσει το αήττητό του στο πρωτάθλημα. Οι παίχτες μας έπαιξαν παθιασμένα και διεκδίκησαν επί ίσοις όροις τη νίκη από τους ακριβοπληρωμένους -για τα ελληνικά δεδομένα- αντιπάλους τους,όμως οι αλλοπρόσαλλες αποφάσεις των διαιτητών στέρησαν τη χαρά της νίκης στους αθλητές μας. Όλα τα παιδιά είναι άξια συγχαρητηρίων για τη προσπάθεια που κατέβαλαν. Πολλά μπράβο και στο κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο και στήριξε με πάθος τη προσπάθεια της ομάδας, χωρίς έκτροπα και ασχήμιες.