Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

"Το κράτος από το Λένιν στο Χόλλογουέι"


Η Κίνηση Γυναικών Παντελεήμονα πήγε θέατρο

"Το Σαββάτο 10 Νοέμβρη η Κίνηση Γυναικών Παντελεήμονα πήγε στο Θέατρο. Στην παράσταση « 100 λογιών ζαντίας», στη Μονή Λαζαριστών με σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή τον Τάσο Παλατζίδη. 

11ο ΚΙΛΚΙΣΙΩΤΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ: Μέρες του 1941 αναβίωσαν στο κέντρο της Αθήνας

 Μανώλης Γλέζος: Όλη η Ελλάδα ήταν ένα ολοκαύτωμα. 
Β. Κωνσταντινίδης: Οι τοπικές αρχές να αναδείξουν το ολοκαύτωμα των
Κρουσίων και να τιμήσουν τους μαρτυρικούς τόπους.

Με πρωτοφανή μεγάλη επιτυχία πραγματοποίησε ο σύλλογος μας το 11ο «Κιλκισιώτικο Αντάμωμα» την Κυριακή 4 Νοεμβρίου στην θεατρική αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του δήμου Αγίου Δημητρίου.

Ευχαριστήριο Συλλόγου Κρητών Νομού Κιλκίς "ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ"

"Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Κρητών Νομού Κιλκίς "ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ" επιθυμεί να εκφράσει τις πλέον θερμές ευχαριστίες προς την AEGEAN AIRLINES, την MINOAN LINES, την ANEK LINES, την διεύθυνση του Ξενοδοχείου HABITAT, την διεύθυνση της εφημερίδας ΕΙΔΗΣΕΙΣ, τον Δημήτρη Κουτεντάκη (Καψάλη) από το Ασήμι Ηρακλείου και γενικά όλους τους χορηγούς που υποστήριξαν, με την εγκάρδια και ευγενική προσφορά τους, τόσο την διεξαγωγή του ετήσιου χορού στις 03 Νοεμβρίου 2012 όσο και την εν συνεχεία καταστατική πορεία του για το προσεχές διάστημα.

Σκληρές μέρες για όλους..

Του ΧάρηΤσιόκα
Ασφαλώς και η πλειοψηφία δε θέλει το άλμα στο κενό που ‘επιλέγουν’ οι ακραίες πολιτικές και παρασιτικές δυνάμεις. Για τους πολίτες δεν αποτελεί επιλογή η απομόνωση. Όμως υπάρχουν πλέον ισχυρές επιφυλάξεις για την εφαρμογή της ίδιας αδιέξοδης πολιτικής

Σόιμπλε: "Η εκταμίευση εξαρτάται από την ελληνική κυβέρνηση"

Μία ημέρα πριν από το κρίσιμο Eurogroup, o Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του στη Welt am Sonntag καθιστά υπεύθυνη για την καθυστέρηση της εκταμίευσης της επόμενης δόσης την ελληνική κυβέρνηση.

Αξίζει τον κόπο!

Γράφει ο Γιάννης Τσιτσίμης
Όσοι φίλοι της καλής μουσικής, παρακαλείστε όπως προσέλθετε...
Επειδή προσωπικά είχα την τύχη να ακούσω το "έργο" που θα παρουσιάσει ο δάσκαλος της κιθάρας Γκιγιόμ Σαπορτιέ και που στην ουσία είναι αυτοσχεδιασμός πάνω σε συνθέσεις για δύο κιθάρες με επιρροή από τζαζ, ροκ αλλά και λαϊκή μουσική, σας προτείνω να μην χάσετε αυτή τη συναυλία με κανένα τρόπο...
Η είσοδος είναι ελεύθερη, το Σάββατο 17 Νοέμβρη και ώρα 7.30μμ στο Επιμελητήριο Κιλκίς.
Μαζί εμφανίζεται και ο μαθητής του Πάνος Αναστασιάδης.
Και τον κόπο αξίζει και δε θα φύγετε μετανιωμένοι αλλά κι επιτέλους κάποτε θα πρέπει να τιμούμε με την παρουσία μας τη δημιουργία των καλλιτεχνών μας...

ΠΟΕ-ΟΤΑ: "Συνεχίζουμε με καταλήψεις όλων των Δημαρχείων"

"Η άθλια τρικομματική συγκυβέρνηση, συνεχίζοντας το καταστροφικό της έργο, με την ψήφιση των νέων εξοντωτικών μέτρων, έβαλε την «υπογραφή της» και επισήμως, στην εξαθλίωση της Ελληνικής κοινωνίας. Αποφάσισαν χιλιάδες απολύσεις στους Ο.Τ.Α. και το Δημόσιο, φαινόμενο που θα ενταθεί με την εφαρμογή της «Οικονομικής Επιτροπείας» στους Δήμους, που θα επιφέρει την πλήρη κατάρρευση του θεσμού, νέες απολύσεις, αναγκαστικές μετατάξεις και νέους φόρους στους πολίτες.

Κιλκίς 2039 μ.Χ. (Τέταρτο μέρος)

Γράφει ο Πάνος Μαύρος
Στο τζαμί μας, στο Κιλκίς θα χοροστατήσει ο Ιμάμης Αχμέτ Ορχάν παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της περιφέρειας Μακεδονίας που εκτείνεται από την πόλη των Σκοπιών μέχρι την Κατερίνη και από Φλώρινα ως Σέρρες. Πρωτεύουσα μας η Θεσσαλονίκη.

"Το Κρυφτό Των Αναμνήσεων"

Γράφει ο Χαράλαμπος Μωυσίδης
Ο άνθρωπος ξεψυχάει πάνω από τα ανεκπλήρωτά του όνειρα. Σαν τον ελέφαντα του τσίρκου που είναι δεμένος σ' ένα μικρό πάσσαλο, με ένα τράβηγμα μπορεί να τον σπάσει αλλά η μνήμη του δεν τον αφήνει. Θυμάται τα μερόνυχτα που ήτανε μικρός και προσπαθούσε να ξεφύγει απεγνωσμένα, μα ο πάσσαλος τον νικούσε. Έπεφτε εξαντλημένος μετά από τις προσπάθειες του και του πήρε μήνες, όχι να νικήσει την εξάντληση, μα να αποδεχτεί την ήττα.

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Δημήτρη Νατσιού

Μόλις κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Δημήτρη Νατσιού με τίτλο ¨Τα νεοταξικά βιβλία γλώσσας του Δημοτικού Σχολείου και Γυμνασίου». Στο βιβλίο αυτό ο συγγραφέας αποκαλύπτει και ελέγχει όλες τις απρέπειες και τα δηλητήρια, που διοχετεύουν στα παιδιά, μέσω των απαράδεκτων βιβλίων «Γλώσσας» του Δημοτικού και του Γυμνασίου, των «περιοδικών ποικίλης ύλης», όπως απροκάλυπτα τα ονομάζει.
Το βιβλίο πλαισιώνεται με παραπομπές στις σχετικές σελίδες των βιβλίων, για να μπορούν, δάσκαλοι και γονείς, να παρακολουθούν τους επικίνδυνους πειραματισμούς των ιθυνόντων. Θέτει ο συγγραφέας, ως προμετωπίδα του βιβλίου την γνωστή ρήση του Μακρυγιάννη «Όταν μου πειράζουν την πατρίδα και θρησκεία μου θα μιλήσω, θα ενεργήσω κι ό,τι θέλουν ας μου κάμουν», φράση, που πρέπει στους σακατεμένους καιρούς που ζούμε όλους μας να μας εμπνεύσει.

Μικροί, ανακόλουθοι, μοιραίοι!

Του Δημήτρη Μάρδα
Καθηγητή του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ

Τα αυτονόητα φαίνονται ως ανυπέρβλητος άθλος στη «χώρα του τίποτε», λόγω της δειλίας ή της αναποτελεσματικότητας των κυβερνώντων. Από την άλλη, η γλωσσολαγνεία, όπως και ενίοτε το lifestyle υπουργών και υφυπουργών καλά κρατούν.

Προσπάθησαν στη Νέα Σάντα Κιλκίς να κλέψουν χρυσή αλυσίδα αλλά βρέθηκαν οι ίδιοι με σιδερένιες αλυσίδες

Στις 10.11.2012 το πρωί συνελήφθησαν στο Γαλλικό Κιλκίς, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Σάντας Κιλκίς σε συνεργασία με συναδέλφους τους της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς, τρεις αλλοδαποί (δύο γυναίκες και ένας άνδρας) 24, 38 και 42 ετών αντίστοιχα διότι η 24χρονη με την 38χρονη αφού προσέγγισαν 84χρονη ημεδαπή, με τη μέθοδο της απασχόλησης αποπειράθηκαν να της αφαιρέσουν μία χρυσή αλυσίδα με χρυσό σταυρό που φορούσε στο λαιμό. Έγιναν όμως αντιληπτές από γειτόνισσα της 84χρονης και τράπηκαν σε φυγή με Ι.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο στο οποίο τις ανέμενε ο 42χρονος. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν απομιμήσεις χρυσών κοσμημάτων. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Νέας Σάντας Κιλκίς.

Την τσάκωσαν ενώ προσπαθούσε να πουλήσει λαθραία τσιγάρα

Στις 10.11.2012 το μεσημέρι συνελήφθη στην Κατερίνη Πιερίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης Πιερίας, 25χρονη ημεδαπή διότι μετά από αξιοποίηση πληροφοριών εντοπίστηκε να κατέχει και να διαθέτει προς πώληση (105) κούτες τσιγάρων διαφόρων εταιρειών, τα οποία δεν έφεραν την απαιτούμενη από το νόμο ενδεικτική ταινία ασφαλείας και δεν είχαν καταβληθεί για αυτά οι απαιτούμενοι δασμοί και φόροι. Τα κατασχεθέντα πακέτα τσιγάρων θα αποσταλούν στο Τελωνείο Κατερίνης για τον καταλογισμό των διαφυγόντων δασμών και φόρων. Προανάκριση διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κατερίνης. 


Κρύβεται ακόμη η 47χρονη κλέφτρα στη Βέροια

Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας Ημαθίας περίπτωση κλοπής σε σπίτι 50χρονης που έλαβε χώρα την 02.11.2012 στη Βέροια. Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 47χρονης ημεδαπής, η οποία ταυτοποιήθηκε ως δράστιδα της κλοπής ύστερα από έρευνα και αξιοποίηση πληροφοριών. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι η 47χρονη πρωινές ώρες της 02.11.2012 αφού εισήλθε στο σπίτι της 50χρονης που απουσίαζε, αφαίρεσε χρηματικό ποσό, διάφορα τιμαλφή μεγάλης αξίας και προσωπικά έγγραφα. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της 47χρονης, η οποία δεν συνελήφθη, θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας. Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Βέροιας Ημαθίας.

Καφές: Πόσο επιβλαβής μπορεί να είναι για την υγεία μας;

Γράφει η Ασημένια Καναρίδου*
Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Ο καφές αποτελεί το πιο ευρέως διαδεδομένο και δημοφιλές ρόφημα του αιώνα μας. Καταναλώνεται, επίσης, σε ποικίλες ποσότητες από ένα μεγάλο αριθμό ανθρώπων παγκόσμια .Μερικά εκατομμύρια κιλά καταναλώνονται κάθε χρόνο μόνο στις Η.Π.Α και περισσότερο από το 80% του ενήλικου πληθυσμού καταναλώνει το δημοφιλές αυτό ρόφημα σε ποικίλες ποσότητες και τύπους.

Βενιζέλος: "Μηδενίσαμε το πρωτογενές έλλειμμα και φτάνουμε πλέον σε πρωτογενές πλεόνασμα"

"Η χώρα βρίσκεται σε οριακό σημείο. Η κυβερνητική σταθερότητα είναι η πρώτη προϋπόθεση για την έξοδο από την κρίση. Το ΠΑΣΟΚ, πληρώνοντας και πάλι ακριβό τίμημα, διασφάλισε με την υπεύθυνη ψήφο του την ύπαρξη της κυβέρνησης και την ίδια την πορεία της χώρας.  Τώρα χρειαζόμαστε την άμεση και ειλικρινή ανταπόκριση των εταίρων μας, προκειμένου να αλλάξει το διεθνές κλίμα.

ΚΕΔΕ: Έκτακτη συνεδρίαση σήμερα για τις περικοπές

Μετά την ΕΝΠΕ η οποία αντιδρά έντονα στις περικοπές πόρων και υπαλλήλων που, όπως τονίζει, οδηγούν στον ευτελισμό του θεσμού και το κλείσιμο των περιφερειών, και η ΚΕΔΕ συνεδριάζει εκτάκτως σήμεραστις 12 το μεσημέρι με τα ίδια θέματα:
-Κρατικός Προϋπολογισμός 2013 και Αυτοδιοίκηση.
-Διαθεσιμότητα υπαλλήλων με βάση τις προβλέψεις του Μεσοπρόθεσμου.

Τρεις Μπαλάντες...

Γράφει ο Φώτης Μισόπουλος
Οι τρεις Μπαλάντες είναι γραμμένες στα πρότυπα της παλαιο- γαλλικής ποίησης του 15ου- 16ου αιώνα, που μετρικά μεταχειρίστηκε κι ο Καρυωτάκης στην "Μπαλάντα για τους άδοξους ποιητές". Μια μπαλάντα είναι τουλάχιστο τρία οκτάστιχα κι ένα τετράστιχο που ο τελευταίος στίχος είναι πάντα ίδιος. Το "Κοράκι" του Έντγκαρ Άλλαν Πόε περιέχει πολλά οκτάστιχα, με πασίγνωστο τον τελευταίο στίχο ".......Nevermore".

"Όχι στην καταστροφή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης"

Δυναμικές δράσεις, κινητοποιήσεις και κινήσεις αντίδρασης, που θα πρέπει να φτάσουν μέχρι τις παραιτήσεις τόσο των Δημάρχων όσο και των Δημοτικών Συμβουλίων όλης της χώρας ζητά από την ΚΕΔΕ το ΔΣ της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, που συνεδρίασε το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012 εκτάκτως, με τη συμμετοχή Δημάρχων από όλη την Περιφέρεια, παρουσία εκπροσώπων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.