Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Εκδήλωση με θέμα «Συχνουρία ή/και Ακράτεια ούρων: Υπάρχει λύση;» στο Πολύκαστρο


Σε ΚΕΠ και Παιδικούς επεκτείνεται το "κύμα" των καταλήψεων

Αποφασισμένοι να μην παραδώσουν έτσι εύκολα τα όπλα και τα... γραφεία προσωπικού είναι οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και ήδη ετοιμάζουν τη νέα τους «επίθεση», με αφορμή τη διαθεσιμότητα-απολύσεις υπαλλήλων των ΟΤΑ.Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodiokisi.gr, τη Δευτέρα, δίνουν ένα «καίριο» χτύπημα στη λειτουργία του κράτους επεκτείνοντας, όπως τονίζει στην aftodioikisi.gr ο Θωμάς Μπιζάς, μέλος της Ε.Ε της ΠΟΕ - ΟΤΑ, τις καταλήψεις τους, για πρώτη φορά, ακομη και σε παιδικούς σταθμούς και ΚΕΠ, προκειμένου να αποκλειστεί η πιθανότητα να φύγει οποιοδήποτε έγγραφο για προς απόλυση εργαζόμενους.

“Το δάσος των Χριστουγέννων» από 5 Δεκεμβρίου 202 έως 6 Ιανουαρίου 2013 στον Άγιο Νικόλαο Νάουσας

Η παρουσίαση της διοργάνωσης «Το Δάσος των Χριστουγέννων» ήταν το θέμα της ενημερωτικής συνάντησης που έγινε το βράδυ της Τετάρτης (14/11) στην αίθουσα εκδηλώσεων «Εστία Μουσών». Το Δάσος των Χριστουγέννων θα λειτουργήσει στη Νάουσα και στο άλσος Αγίου Νικολάου το διάστημα από 5 Δεκεμβρίου 2012 έως 6 Ιανουαρίου 2013.

Στουρνάρας: Δεν μπορώ να πω κάτι, για να μην το “γρουσουζέψω”

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Ιωάννης Στουρνάρας εξερχόμενος από το Mέγαρο Μαξίμου έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Δημοσιογράφος: Σήμερα υποτίθεται ότι ήταν η επίσημη μέρα, όπου τελείωναν τα ταμειακά αποθέματα. Έχουμε, όμως, σήμερα και την απόφαση του Δ.Ν.Τ. να παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα. Όλα αυτά σε σχέση και με την εκταμίευση και τη βιωσιμότητα του χρέους τι μπορεί να σημαίνουν;

Η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων κατά της εξόρυξης και μεταλλουργίας χρυσού

Οι κτηνοτρόφοι της Ελλάδος ενώνουν τη φωνή της διαμαρτυρίας με τους υπόλοιπους αγρότες και καταγγέλουν τα επαχθή και βάρβαρα μέτρα της περικοπής των αγροτικών συντάξεων, της μείωσης της επιστροφής του Φ.Π.Α, της βίαιης φορολόγησής τους και της πώλησης της Δωδώνης.
Ο εξαθλιωμένος κτηνοτρόφος θέλει ενίσχυση και στήριξη όχι μέτρα μεγαλύτερης εξαθλίωσης και φτώχειας.

Σύριος μετέφερε οκτώ λαθρομετανάστες

Συνελήφθη σήμερα (16.11.2012) πρώτες πρωινές ώρες, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Πιερίας, ένας υπήκοος Συρίας 26 ετών, που διευκόλυνε την προώθηση στο εσωτερικό της Ελληνικής επικράτειας οκτώ μη νόμιμων μεταναστών. 

"Η κρίση ας γίνει ευκαιρία"

Γράφει ο Παναγιώτης Τσομπανίδης
Κτηνοτρόφος, μέλος του αγροτικού τμήματος ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Κιλκίς

Η έλλειψη στρατηγικής από πλευράς των κυβερνήσεων τα τελευταία τριάντα οκτώ (38) χρόνια, η ανελέητη δράση των καρτέλ και των μεσαζόντων, ο τρόπος λειτουργίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε όλες τις βαθμίδες του, που περιορίζεται μονάχα στον διαχειριστικό ρόλο των επιδοτήσεων, μη επιδεικνύοντας ουσιαστικό έργο καθώς δεν επενδύει στην εκπαίδευση, στην έρευνα και την ενημέρωση, οδήγησαν και οδηγούν την Ελληνική Κτηνοτροφία στην καταστροφή.

Συνέντευξη του Ρώσου Πρέσβη στον Κώστα Πορτοκάλη

 Συνέντευξη που παραχώρησε ο Πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα στον δημοσιογράφο Κώστα Πορτοκάλη για λογαριασμό του EURO CHANNEL
Στο δεύτερο μέρος του video  ακολουθεί συνέντευξη του Οικονομικού και Εμπορικού Συμβούλου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα.

ΕΛΛΑΣ - ΔΝΤ - Συμμαχία

Του Γιάνη Βαρουφάκη
Πριν δυο μέρες, η κα Lagarde βρέθηκε στην Κουάλα Λουμπούρ, στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας. Εκεί προέβη σε δηλώσεις που, κατ’ ουσίαν, αποτελούν επίσημη συγγνώμη για την ανάλγητη συμπεριφορά του ΔΝΤ κατά την Κρίση του 1997 που έπληξε τις χώρες της ΝΑ Ασίας.

«Πρετεντέρη, φαύλος και διεφθαρμένος είσαι εσύ και τα αφεντικά σου»

Σκληρή επίθεση στον Γιάννη Πρετεντέρη εξαπολύει, μέσω της προσωπικής του σελίδας στο Facebook, ο Μιχάλης Καρχιμάκης με αφορμή το σημερινό άρθρο του δημοσιογράφου στα Νέα, στο οποίο σε μια αποστροφή του λόγου του, αναφέρει πως «ο Καρχιμάκης το έχει ρίξει στο Twitter».

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις στους δήμους

Στη γενικευμένη κατάληψη που προκήρυξε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ για την Δευτέρα 19/11/12, αποφάσισε να συμμετάσχει και ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Κιλκίς-Παιονίας κατά τη διάρκεια της σημερινής Γενικής του Συνέλευσης με θέμα την εφαρμογή του πολυνομοσχεδίου που απολύει εργαζόμενους στους δήμους της χώρας. 

«Δεξιοί» και «Αριστεροί» χιμπατζήδες και χιμπατζούδες δεν μπορούν να παράγουν

Του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
Θα αναφερθώ σε Δώδεκα Σημεία – Δώδεκα Βήματα μια και είχαμε δώδεκα Θεούς και δώδεκα Αποστόλους. Θέλω να δώσω μια Πυξίδα. Έναν οδικό χάρτη που προεκτείνει την Μνήμη ως Σχέδιο, ως Πρόταση για το Σήμερα. Κάνει δηλαδή Πολιτική. Από τις δεκαετίες του 80’, του 2000’ όπου όλοι «Δεξιοί» και «Αριστεροί» ήταν φανατικά Μνημονιακοί. Στο βάραθρο που οδήγησαν όλοι μαζί την χώρα. Την ανικανότητα τους να την βάλουν σε μια τροχιά επανασχεδιασμού και ανόρθωσις. Τα βήματα της ανόρθωσις και της αναγέννησης. 

Γενική συνέλευση Συνδέσμου Προπονητών Στίβου Βόρειας Ελλάδας

Καλούνται τα μέλη του Συνδέσμου Προπονητών Στίβου Βόρειας Ελλάδας σε τακτική γενική συνέλευση με θέματα:
- Ενημέρωση από το Δ.Σ.
- Οικονομικός απολογισμός
- Εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ.
Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17/11/2012 στην αίθουσα διαλέξεων του Εθνικού Καυτανζογλείου Σταδίου και ώρα 11:00. Σε περίπτωση μη απαρτίας η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στην ίδια αίθουσα την ίδια μέρα στις 12:00.
Υποψηφιότητες μπορούν να υποβληθούν στα γραφεία του συνδέσμου μέχρι την Πέμπτη 15/11/2012 και ώρα 20:00.

Στο πλευρό των εργαζομένων για το μεσοπρόθεσμο ο δήμαρχος Παιονίας

Τον Δήμαρχο Παιονίας Αθανάσιο Λαπόρδα εποσκέφτηκε σήμερα 16-11-2012 στο γραφείο του αντιπροσωπεία του συλλόγου Δημοτικών υπαλλήλων ν.Κιλκίς, προκειμένου να του εκθέσει τα προβλήματα των εργαζομένων στους ΟΤΑ, μετά και την ψήφιση του νόμου 4093/2012 (έγκριση Μεσοπρόθεσμου πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016). 

Συνεδριάζει το ΠΑΣΟΚ Κιλκίς

Την Κυριακή 18 Νοέμβρη και ώρα 11:30 θα συνεδριάσει το ΠΑΣΟΚ Κιλκίς στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, με θέμα συζήτησης τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, τις προσυνεδριακές διαδικασίες, καθώς και την συνέχιση της πορείας ανασύστασης του κινήματος. Στη Συνεδρίαση θα παραβρεθούν και ο Επικεφαλής του κλιμακίου Ανασύστασης για τον νομό Κιλκίς, υποψήφιος Βουλευτής Α Θεσσαλονίκης και πρώην Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Α' Θεσσαλονίκης Χρήστος Παπαστεργίου και το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Συλβάνα Καρασαββίδου.

Τι είναι και τι θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ - Ποιοι είμαστε, τι επιδιώκουμε, τι προτείνουμε, τι ζητάμε

H Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Κιλκίς ενόψει της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το τριήμερο 30/11 – 2/12, θα πραγματοποιήσει συνελεύσεις σε Κιλκίς και Παιονία, για την συζήτηση και ανάλυση του σχεδίου διακήρυξης του νέου ενιαίου φορέα. Για όσους το επιθυμούν, μπορούν να παραλάβουν αντίγραφό του σχεδίου διακήρυξης από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Κιλκίς (Κ.Γαβριηλίδη 8), τις εργάσιμες μέρες και ώρες.

Παρουσίαση του ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΑΙ στη Θεσσαλονίκη

Οι φίλοι από το Κιλκίς δεν είναι ανάγκη να ...προσέλθουν αφού η παρουσίαση θα επαναληφθεί στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Κιλκίς στις 23 Γενάρη 2013...  Φυσικά και είναι καλοδεχούμενος βέβαια όποιος φίλος από το Κιλκίς έρθει τελικά!
Γιάννης Τσιτσίμης

Δραγανίδης: «Υπέρογκες αυξήσεις στα δημοτικά τέλη Παιονίας»

"Με τις αυξήσεις που φτάνουν μέχρι και 50% στα τέλη καθαριότητας και ηλεκτοφωτισμού, όπως στο δημοτικό διαμέρισμα Γουμένισσας, η διοίκηση Λαπόρδα ξεπέρασε κάθε προηγούμενο προχειρότητας, αναλγησίας και διοικητικής ανεπάρκειας, με πρόσχημα το επιπλέον κόστος μεταφοράς των απορριμμάτων στο σκουπιδότοπο των Γιαννιτσών και θέλοντας να καλύψει την παντελή έλλειψη πρόβλεψης, προετοιμασίας και οργάνωσης .

Επιστολή Τονικίδη σε Στουρνάρα για τα εγγυημένα από το Ελληνικό Δημόσιο δάνεια, των επιχειρήσεων

"Κύριε Υπουργέ,
Θεωρώντας, ως εξαιρετικά επείγον θέμα, την άμεση από κοινού αντιμετώπιση των σοβαρότατων προβλημάτων που έχουν ήδη ανακύψει αναφορικά με την παροχή και την διαχείριση της εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου, υπέρ επιχειρήσεων, προς τα πιστωτικά ιδρύματα και σε συνέχεια σχετικής με το θέμα προηγηθείσας αλληλογραφίας, θεωρούμε κατεπείγουσα την ανάγκη άμεσης από κοινού αντιμετώπισής τους 

Μουσική λογοτεχνική βραδιά για τα 100 χρόνια ελευθερίας της Γουμένισσας

Άλλη μια λαμπρή εκδήλωση για τα 100 χρόνια ελευθερίας της Γουμένισσας πραγματοποιήθηκε στο πνευματικό κέντρο της πόλης το βράδυ της 3ης Νοεμβρίου 2012. Ήταν γεμάτη από ιστορικά, πεζά και ποιητικά κείμενα, από τραγούδια και μουσική Ελλήνων ποιητών και συνθετών. Ένα μοναδικό αφιέρωμα στα ελευθέρια της ιστορικής πόλης που συνδιοργάνωσαν υπό την αιγίδα του Δήμου Παιονίας ο τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος «ΟΙ ΠΑΙΟΝΕΣ» και η Ένωση Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος. 

“Σήμερα είναι οι συνάδελφοι, αύριο θα είμαστε όλοι εμείς”

“Σήμερα είναι οι συνάδελφοι, αύριο θα είμαστε όλοι εμείς”. Με τα λόγια αυτά άνοιξε τη σημερινή έκτακτη συνέλευση εργαζομένων ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων των ΟΤΑ ν. Κιλκίς Ηρακλής Χατζηκυριάκος για το φλέγον θέμα που έχει ανακύψει την τελευταία εβδομάδα με το μέτρο της διαθεσιμότητας -που σημαίνει στην ουσία προάγγελο απολύσεων στον δημόσιο τομέα. 

Τσάκωσαν τους ριφιφίδες των χρυσοχοείων

Εξαρθρώθηκε, ύστερα από πολύμηνες έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, εξαμελής εγκληματική οργάνωση, η οποία επί πεντάμηνο τουλάχιστον, διέπραττε διαρρήξεις σε χρυσοχοεία και κοσμηματοπωλεία και με πεδίο δράσης που εκτείνεται στους Νομούς Σερρών, Θεσσαλονίκης και Φωκίδας. 

Ψήφισμα Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας για το θέμα των απολύσεων

Ψήφισμα ομόφωνο εξέδωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας κατά τη σημερινή συνεδρίαση, όπου πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας των εργαζομένων υπαλλήλων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με συμμετοχή εργαζομένων από όλες τις περιφερειακές ενότητες της ΠΚΜ. Όλα τα υπόλοιπα θέματα του σημερινού Περιφερειακού Συμβουλίου αναβάλλονται για την επόμενη συνεδρίαση του σώματος, που θα πραγματοποιηθεί εκτάκτως την ερχόμενη Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012, στις 13.00. 

Επιστολή Δ. Ψωμιάδη προς Μανιτάκη για το θέμα των απολύσεων

Επιστολή στον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη έστειλε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Διονύσης Ψωμιάδης σχετικά με την εφαρμογή του Νόμου 4093/2012.

Διπλή παγίδα μέσα στο χειμώνα για τους πολίτες – 1,40 ευρώ το πετρέλαιο και +20% το ρεύμα

- Δυο αυξήσεις στο ρεύμα, αυξάνονται κυρίως τα χαμηλά τιμολόγια
- Αιμορραγία στην τσέπη όσων επιλέγουν ηλεκτρικές συσκευές για θέρμανση
- Δεν πληρώνει το ρεύμα ο 1 στους 5 ακόμη χειρότερη θα γίνει η κατάσταση

Χιλιάδες οικογένειες ήδη από πέρυσι με το πετρέλαιο θέρμανσης κοντά στο ένα ευρώ/λίτρο επέλεξαν τη λύση του air condition ή ηλεκτρικών θερμαντικών συσκευών για τη θέρμανση.

Τον έπιασαν στο Νέο Αγιονέρι Κιλκίς για παράνομη οπλοφορία

Στις 15.11.2012 το βράδυ συνελήφθη στο Νέο Αγιονέρι Κιλκίς, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς, ένας 59χρονος ημεδαπός, για κατοχή ενός περιστρόφου κρότου – αερίου και (5) χρησιμοποιημένους κάλυκες κρότου- αερίου που υπήρχαν εντός αυτού. Προανάκριση διενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Μαυρονερίου.

Του έδωσε για ρέστα πλαστό πενηντάρικο

Στις 15.11.2012 το μεσημέρι συνελήφθη στο Παλιό Σκυλλίτσι Ημαθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αλεξάνδρειας, ένας 20χρονος ημεδαπός, διότι ως πλανόδιος πωλητής κατά τη διάρκεια συναλλαγής με 81χρονο ημεδαπό και με το πρόσχημα της μη ύπαρξης ανάλογου ποσού για ρέστα, του επέστρεψε ένα πλαστό χαρτονόμισμα των 50 ευρώ. Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Αλεξάνδρειας. 

Νωχελικές αντιδράσεις ...



Γράφει η Βούλα Ιωαννίδου
Αγαπημένο μου ημερολόγιο, 
σήμερα (13-11-2012) πήγα ..... "ημερήσια εκδρομή" ...
Το πρωϊ στη δουλειά και στις 12,00 είχαμε στάση εργασίας.
Πήρα τηλέφωνο στην ΑΔΕΔΥ της Σαλονίκης να ρωτήσω τι καλό έχει το "μενού" σχετικά με την στάση εργασίας και μου είπαν ότι έχει συγκέντρωση στο δημαρχιακό μέγαρο!!!

Τίτλοι εφημερίδων, Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ·ΔΕΗ ηλεκτρο- ΣΟΚ! – 30.000 διακοπές ρεύματος τον μήνα – Αποκαλυπτικά στοιχεία από τον διευθύνοντα σύμβουλο·Μιλώντας στη Μάλτα ο πρωθυπουργός.. – «Τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης το 2013» ·Με στόχο να επιστρέψει στους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς – Η Ελλάδα διεκδικεί τη θέση που της ανήκει
ΑΥΓΗ ·Καψώνι μέχρι τις γερμανικές εκλογές – Τρενάρει το Βερολίνο για μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2013 την αντιμετώπιση του ελληνικού προβλήματος…·Αλέξης Τσίπρας: - θα αποτρέψουμε το ξεπούλημα του εθνικού πλούτου·Πολυτεχνείο – Αύριο η πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία