Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Εξαφάνιση ηλικιωμένου από το Σπιτάλι Μεσσηνίας

Για οποιαδήποτε πληροφορία ΤΗΛ. 1065

Σαμαράς:"Ευχαριστώ Βενιζέλο και Κουβέλη"

«Χθες έκλεισε και τυπικά – έκλεισε οριστικά – μια πολύ γκρίζα, μια πολύ σκοτεινή περίοδος για την Ελλάδα.
Μια περίοδος διάχυτης απαισιοδοξίας στο εσωτερικό, διάχυτης αναξιοπιστίας διεθνώς, και γενικευμένης αβεβαιότητας για το μέλλον της χώρας μας.
Μια περίοδος που μας πήγαινε πίσω και που μας απειλούσε άμεσα και ως χώρα και ως κοινωνία. 

"Κουβέντες γυναικών" από το Σύλλογο Γυναικών Κιλκίς


Βαριά ήττα του Μ.Γ.Σ. Άρη Παντελεήμονα στο Μεταλλικό

Οι πολλές ελλείψεις βασικών ποδοσφαιριστών στέρησαν από την ομάδα του Μ.Γ.Σ. Άρη Παντελεήμονα άλλη μια καλή εμφάνιση οδηγώντας τον σε συντριβή από την Νεότητα Μεταλλικού με το βαρύ 5-0 σκορ. Οι γηπεδούχοι που κυριάρχησαν στην αναμέτρηση «ξεκλείδωσαν»την άμυνα του Μ.Γ.Σ. Άρη Παντελεήμονα στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου ενώ στο ξεκίνημα του δευτέρου πέτυχαν μέσα στα πρώτα δέκα λεπτά άλλα τρία τέρματα.

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Συνέχεια καταλήψεων έως και την Παρασκευή

"Το σκληρό πρόσωπο της εξουσίας εκφράζει πλέον ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντώνης Μανιτάκης, ο οποίος για πολλοστή φορά, ενσαρκώνοντας το ρόλο του «ΑΠΟΦΑΣΙΖΩ-ΔΙΑΤΑΣΣΩ και ΕΚΤΕΛΩ» αρνείται να συναντήσει τους εκπροσώπους των εργαζομένων.  Προσπαθεί να απαξιώσει τους χιλιάδες εργαζόμενους, το κεφάλι των οποίων έβαλε στη λαιμητόμο της απόλυσης με το μνημόνιο 3, «έκτρωμα» που μόνο στόχο έχει τη ΔΙΑΛΥΣΗ του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Δεν πτοούμαστε, με ενότητα και αλληλεγγύη συνεχίζουμε αποφασιστικά!

Διεθνής Ενημερωτική Ημερίδα: «Αγροτική Επιχειρηματικότητα στη Βιολογική Γεωργία: Διαμορφώνοντας ένα βιώσιμο και ανταγωνιστικό κλάδο»

Με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διεθνής ενημερωτική ημερίδα του Δικτύου Βιολογικών Προϊόντων, του Δικτύου ΠΡΑΞΗ και του Οργανισμού Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων ΔΗΩ με τίτλο:
«Αγροτική Επιχειρηματικότητα στη Βιολογική Γεωργία:  Διαμορφώνοντας ένα βιώσιμο και ανταγωνιστικό κλάδο»
Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο πρόεδρος του Δικτύου Βιολογικών Προϊόντων κ. Δημήτριος Συμεωνίδης, ο Διευθυντής του γραφείου του Υπουργού Μακεδονίας Θράκης, κ. Ιωάννης Ποδιώτης και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος κ. Δημήτριος Λακασάς.

Συμβιβασμός με την Κρίση Redux (*)

Του Γιάνη Βαρουφάκη 
Όταν οι σώφρονες αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις δανειακές τους συμφωνίες κρίνουν αλλαγές σε αυτές τις συμφωνίες στην βάση του αν μακροπρόθεσμα, με αυτές τις αλλαγές, το χρέος τους γίνεται λιγότερο ή περισσότερο δυσβάστακτο. Οι άφρονες θριαμβολογούν όταν καταφέρνουν να αποσπάσουν από τους δανειστές τους κι άλλα μεσοπρόθεσμα δάνεια, ανεξάρτητα από το εάν η βιωσιμότητα του χρέους τους παραμένει στο Ναδίρ.

Συνέντευξη Παπαρήγα για τις αποφάσεις του EUROGROUP

Η εισηγητική ομιλία  
 Αποτελεί πελώριο και προκλητικό ψέμα ότι η συμφωνία που επιτεύχθηκε χτες συνιστά ανάσα για τον ελληνικό λαό. Χτες μάλιστα αναδύθηκε στην επιφάνεια το μεγάλο ψέμα, ότι τα πάντα κρίνονται από την ικανότητα διαπραγμάτευσης. Αν θα κάνεις σκληρή διαπραγμάτευση όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ ή αν θα κάνεις έξυπνη διαπραγμάτευση όπως λέει η τρικομματική κυβέρνηση.

«Οι φορεσιές της ψυχής μας»

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Νέας Γενιάς και Αθλητισμού του Δήμου Κιλκίς, Αναστάσιος Αμανατίδης, σας καλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας τα εγκαίνια της έκθεσης παραδοσιακών φορεσιών με τίτλο:  «Οι φορεσιές της ψυχής μας»  την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 7.30 μ.μ. στο φουαγιέ του Συνεδριακού Κέντρου του Δήμου Κιλκίς.
Διάρκεια έκθεσης:5 έως 9 Δεκεμβρίου 2012 
Ώρες λειτουργίας:καθημερινά 6 -7 το απόγευμα 

Δήλωση Γκουντενούδη για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους Δήμους

Σχετικά με τη συνεχιζόμενη κινητοποίηση των εργαζομένων σε Δήμους και Περιφερειακές Ενότητες ο Αντιπεριφερειάρχης Χρ. Γκουντενούδης, έκανε την παρακάτω δήλωση: "Η αναταραχή που εξακολουθεί στην ευρύτερη Δημόσια Διοίκηση έχει ασφαλώς τις ρίζες της στο πρόσφατο και απώτερο παρελθόν. Η υπερτροφική κατάσταση στο Δημόσιο Τομέα δεν αποτελεί ‘επίτευγμα’ μιας και μόνο πλευράς του πολιτικού μας συστήματος. Γι’ αυτό και θεωρείται εντελώς άκαρπη και άγονη, κάθε συζήτηση για την επίρριψη των αναλογούντων ευθυνών. Το ζητούμενο σήμερα είναι το άμεσα πρακτέον με το λιγότερο κόστος σε ανθρώπινο πόνο και κοινωνική δοκιμασία.

Εγκαίνια έκθεσης Σοφίας Μαρωνίδη στο Συνεδριακό του δήμου Κιλκίς

Στιγμές παιδικής ξεγνοιασιάς και αθωότητας είχαν την ευκαιρία να αναβιώσουν χθες το βράδυ οι επισκέπτες της έκθεσης εικαστικών έργων της Κιλκισιώτισσας, Σοφίας Μαρωνίδη με τίτλο «Ο Ιάσων και η Σοφία στη χώρα των χρωμάτων». 

Η αξιοποίηση των κοιτασμάτων χρυσού της Ελλάδος

Γράφει ο Δρ. Τσιραμπίδης Ανανίας,
Ομότιμος Καθηγητής Α.Π.Θ., Ορυκτολόγος-Κοιτασματολόγος
Εμπειρογνώμονας ΥΠΕΚΑ 


Ποια είναι τα σημαντικότερα μέταλλά μας; 

Τα πιθανά και βέβαια αποθέματα των περισσότερων ορυκτών πόρων στη χώρα μας είναι άγνωστα, επειδή απουσιάζουν οι λεπτομερείς έρευνες (π.χ. γεωτρήσεις, ορυκτολογικές και χημικές αναλύσεις κ.ά.).

Εκπαιδευτική επίσκεψη του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς

Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς και συγκεκριμένα, ο διευθυντής του σχολείου κ. Παπαδόπουλος Αριστείδης και η δασκάλα ειδικής αγωγής κα. Χαραλαμπίδου Μαρία, πραγματοποίησε την πρώτη συνάντηση των εταίρων στην πόλη Sopot της Πολωνίας από τις 9/11/2012 έως τις 15/11/2012. Το ταξίδι και η γνωριμία με την Πολωνία ήταν μία εποικοδομητική εμπειρία.

Τσάκωσαν 25χρονο για διακίνηση ναρκωτικών

Συνελήφθη χθες (27.11.2012) το μεσημέρι στην Κατερίνη, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κατερίνης, ένας ημεδαπός 25 ετών, για κατοχή, προμήθεια και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. 

Βρήκαν τον μελισσοκόμο κλέφτη

Δικογραφία σχηματίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών, σε βάρος 71χρονου ημεδαπού που διέπραξε τέσσερις (4) ζωοκλοπές αφαιρώντας κυψέλες μελισσών σε δασική περιοχή του Ελευθεροχωρίου Πέλλας.

Επίσκεψη Δήμου Γευγελή στο Δήμο Παιονίας

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δήμο Παιονίας, στα πλαίσια της διασυνοριακής συνεργασίας Ελλάδας – FYROM, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Γευγελής, Ivan Frangov, συνοδευόμενος από μέλη του δημοτικού συμβουλίου και συνεργάτες του.

Δήλωση Π. Ψωμιάδη για την απόφαση του EUROGROUP

Σχετικά με τη χθεσινοβραδινή απόφαση του Eurogroup, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Επειδή δεν πιστεύω ότι ο Γιούνγκερ, η Λαγκάρντ και ο Σόιμπλε είναι οι τρεις μάγοι με τα δώρα, εύχομαι να ξημερώσει μια πραγματικά καινούρια μέρα για τον ελληνικό λαό. 
Δηλαδή, να βρουν δουλειά το 1,2 των ανέργων συμπολιτών μας.

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Παιονίας την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Καλείστε σε ΤΑΚΤΙΚΗ συνεδρίαση που θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Παιονίας «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗΣ», την 30 Νοεμβρίου 2012 ημέρα Παρασκευή και ώρα 18.00, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης

Βρήκε τον άντρα της κρεμασμένο στην κληματαριά

Ατέλειωτος φαίνεται ότι είναι ο κατάλογος συνανθρώπων μας που θέτουν τέλος στη ζωή τους και φαίνεται ότι αυξάνεται καθημερινά με μαθηματική ακρίβεια. Στη, δυστυχώς, μακρά λίστα, ήρθε να προστεθεί χθες το βράδυ άλλο ένα συμβάν ανθρώπου που έθεσε τέρμα στη ζωή του και είναι το έβδομο περιστατικό για το 2012.

Κλειστό το Γραφείο Διαβατηρίων της Αστυνομίας Κιλκίς αύριο Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2012

Ανακοινώνεται ότι το Γραφείο Διαβατηρίων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς δεν θα λειτουργήσει την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012, λόγω εορτασμού της μνήμης των Αγίων ΠΕΝΤΕΚΑΙΔΕΚΑ ΜΑΡΤΥΡΩΝ, πολιούχων του Κιλκίς (τοπική αργία).

Τροχαίο με δύο νεκρούς

Στις 26.11.2012 το βράδυ, στο 59ο χλμ. της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης - Έδεσσας, σημειώθηκε μετωπική σύγκρουση μεταξύ ενός Ι.Χ. Επιβατηγού αυτοκινήτου που οδηγούσε 45χρονος ημεδαπός και ενός Ι.Χ. Επιβατηγού αυτοκινήτου που οδηγούσε 20χρονος ημεδαπός, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο 45χρονος οδηγός και η 42χρονη συνεπιβάτιδά του και ελαφρά ο 20χρονος οδηγός. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Γιαννιτσών.

Τίτλοι εφημερίδων, Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) · · · (σε απεργία)
ΑΥΓΗ ·Πυροτέχνημα αντί για λύση – Συμβιβασμός Γερμανίας – ΔΝΤ με θεατή την Αθήνα·Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ γυρίζει σελίδα – Ενιαίο κόμμα 40.000 μελών·Λίστα Λαγκάρντ- Η δικογραφία στη Βουλή για τα περαιτέρω..
ΑΥΡΙΑΝΗ · · · (δεν εκδόθηκε)
ΒΡΑΔΥΝΗ · Δάνεια – Πληρωμή δόσεων μέχρι τη δικαστική απόφαση – Τι αλλαγές προωθεί η κυβέρνηση στο νόμο Κατσέλη ·Eurogroup- Θρίλερ χάους στις Βρυξέλλες – Αισιόδοξα μηνύματα για την εκταμίευση της δόσης·Διευκρινιστική εγκύκλιος ΙΚΑ- Οδηγίες για τις συντάξεις γήρατος συγγενών αναπήρων

Λευκός καπνός στις Βρυξέλλες

Οι διεθνείς πιστωτές συμφώνησαν επί της αρχής στη συνέχιση της βοήθειας προς την Ελλάδα και σε σταδιακή απομείωση του ελληνικού χρέους κατά 40 δισ. ευρώ.

Ανεξάρτητοι Έλληνες - Κιλκίς: "Καταδικάζουμε την αποσιώπηση της κινητοποίησης ενάντια στα μεταλλεία χρυσού"

"Το Σάββατο 24 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη μια μεγαλειώδης εκδήλωση διαμαρτυρίας, από χιλιάδες πολίτες, από όλη τη Β. Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένου και του Κιλκίς, με αίτημα την προστασία του περιβάλλοντος, την προστασία της ποιότητας ζωής στην περιοχή, ενάντια στην μεθοδευμένη παραχώρηση της γης στα μεταλλεία χρυσού...

Βενιζέλος: "Νέα αφετηρία"

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά το τέλος του Eurogroup και αφού επικοινώνησε με τον Πρωθυπουργό κ. Α. Σαμαρά, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Το πλαίσιο που διαμορφώθηκε στο Eurogroup είναι η νέα αφετηρία που χρειάζεται η χώρα μετά από εννέα μήνες αναμονής. Οι λεπτομέρειες έχουν τη σημασία τους, το κρίσιμο όμως είναι η μεγάλη εικόνα. Και αυτή είναι αναμφίβολα θετική χάρις στις σκληρές θυσίες του ελληνικού λαού. Σε εμάς, τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, εναπόκειται τώρα να αξιοποιήσουμε το πλαίσιο αυτό και να οργανώσουμε τις εσωτερικές προϋποθέσεις της εθνικής ανάκαμψης».

Σαμαράς: "Όλα πήγαν καλά"

O Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Όλα πήγαν καλά. Το παλέψαμε οι Έλληνες, όλοι μαζί, και αύριο ξεκινάει μια καινούργια μέρα για όλους τους Έλληνες. Αύριο θα έχουμε περισσότερα να πούμε με λεπτομέρειες.
Δημοσιογράφος: Επικοινωνήσατε με τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση;
Α. Σαμαράς: Ασφαλώς».

Πήραμε την δόση …ΣΤΟΠ!

Άλλο ένα μακρόσυρτο θρίλερ έλαβε αίσιο τέλος αργά χθες το βράδυ με το ΔΝΤ και την ΕΕ να συμφωνούν τελικά μια μεσοπρόθεσμη λύση για την Ελλάδα.
Αρκεί όμως αυτό; Θα αλλάξει σε κάτι την καθημερινότητα του Έλληνα πολίτη; Άμεσα όχι. Στο μέλλον ίσως. Επισήμως πιστεύεται ότι το 2017 η Ελλάδα θα επανέλθει στις αγορές.

Ερώτηση Γιοβανόπουλου από τους Ανεξάρτητους Έλληνες για τους βιοκαλλιεργητές του Κιλκίς



Με αφορμή την Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κ. Γιοβανόπουλου (Υπεύθυνου Αγροτικού Τομέα) προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης συζητήθηκε το γενικότερο πρόβλημα της μη έκδοσης αποτελεσμάτων στο Πρόγραμμα των βιολογικών καλλιεργειών αλλά και το ειδικότερο πρόβλημα που προκύπτει στους "εν δυνάμει" βιοκαλλιεργητές του Κιλκίς που δεν ξέρουν αν πρέπει να σπείρουν τα χωράφια τους ή όχι. 
Από την προφορική απάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κρατάμε το "δια ταύτα": ..."όλες σχεδόν οι αιτήσεις τους θα ικανοποιηθούν". Αναμένουμε λοιπόν ακόμη.

Κλίμα ευφορίας στον Γ.Α.Σ. Κιλκίς

Ασκήσεις αποθεραπείας περιελάμβανε η σημερινή προπόνηση της ομάδας του ΓΑΣ Κιλκίς η οποία πραγματοποιήθηκε μέσα σε κλίμα ευφορίας μετά τη νίκη επί της Χ.Α.Ν.Θ. εκτός έδρας το περασμένο Σάββατο. Το απουσιολόγιο του προπονητή Νίκου Γεωργιάδη είναι λευκό ενόψη του κρίσιμου παιχνιδιού με το Δούκα αφού επιστρέφει ο τιμωρημένος Δεληγιάννης και οι μικροτραυματισμοί που ταλαιπωρούσαν κάποιους από τους αθλητές τείνουν να εξαλειφθούν. Το σίγουρο είναι πως οι παίχτες θα τα δώσουν όλα για την κατάκτηση της νίκης, συνεπικουρούμενοι από το φίλαθλο κοινό της πόλης που αποτελεί με τη στήριξη που παρέχει με τη παρουσία και τον ενθουσιώδη παλμό του το ''κρυφό όπλο'' της ομάδας για την επίτευξη του θετικού αποτελέσματος.

Δήλωση Σαμαρά για τον θάνατο του Θόδωρου Αναγνωστόπουλου

Δήλωση του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά για την απώλεια του Θόδωρου Αναγνωστόπουλου: «Ένας ευπατρίδης της πολιτικής μας ζωής, ο πρώην υπουργός και βουλευτής Καρδίτσας της Νέας Δημοκρατίας, ο Θόδωρος Αναγνωστόπουλος, έφυγε, σήμερα, από τη ζωή. Η προσφορά του στη Χώρα και τη Νέα Δημοκρατία θα κρατά αιώνια τη μνήμη του. Εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου για τη μεγάλη απώλεια και τα πιο ειλικρινή συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του».

Νέο Δ.Σ. στο Σύλλογο Σαρακατσαναίων ν. Κιλκίς "Ο Φλάμπουρας"

Σας γνωστοποιούμε ότι από τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν, κατά την Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου , την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012 προέκυψε νέο Δ.Σ. , το οποίο συστάθηκε σε σώμα ως ακολούθως:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ζαγναφέρη Βασιλική
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Γιαννιώτης Ιωάννης
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Γκαζδάρη Παναγιώτα
ΤΑΜΙΑΣ: Ντέντα Αργυρώ
ΕΙΔ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Βορδογιάννης Αντρέας
ΜΕΛΟΣ: Γιαννακού Αντιγόνη
ΜΕΛΟΣ: Σπαθούλα Κατερίνα
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ: Μπαλάσκας Γεώργιος. Παρδάλης Ιωάννης, Τσιλομήτρος Δημήτριος