Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Δεν το διακινδυνεύω!

Πάει η πεθερά ενός τύπου στα Ιεροσόλυμα. Εκεί έπαθε εγκεφαλικό, και σύντομα πέθανε.
Παίρνουν τηλέφωνο στην Αθήνα, τον γαμπρό της για τα τυπικά της κηδείας:
- Για να γίνει η κηδεία Αθήνα χρειάζονται τουλάχιστον 5000 ευρώ, ενώ εδώ μόνο 1000.
Το σκέφτεται λίγο ο γαμπρός της και απαντά:
- Αθήνα!
- Α, εσείς νοιάζεστε πολύ. Θα σας κάνουμε καλύτερη τιμή!
Αθήνα 5000 ευρώ, εδώ 800.
- Όχι, να την φέρετε εδώ.
- Αθήνα 5000, εδώ 600!
- Όχι, όχι, εδώ!
- Αθήνα 5000, εδώ 200!
- Μα δεν καταλαβαίνετε τι σας λέω; Εδώ είπαμε!
- Συγγνώμη ρε φίλε να σου κάνω μια ερώτηση;
Τόσο πολύ την αγάπαγες την πεθερά σου;
- Κοίταξε να δεις, πριν πολλά πολλά χρόνια, ένας δικός σας κηδεύτηκε εκεί πέρα, και μετά αναστήθηκε!
Δεν το διακινδυνεύω!

Η "Τόλμη Κιλκίς" στο πανελλήνιο κύπελλο ταεκβοντό

Πανελλήνιο κύπελλο ταεκβοντό της ελληνικής ομοσπονδίας ΕΛ.Ο.Τ. διεξήχθη στο κλειστό γυμναστήριο Πολυγύρου Χαλκιδικής στις 23-24 και 25 Νοεμβρίου 2012. Η συμμετοχή των αθλητών/τριών ήταν αρκετά μεγάλη με επίπεδο καλό στο μεγαλύτερο ποσοστό στις κατηγορίες ανδρών/γυναικών και εφήβων/νεανίδων.

Στη τελική ευθεία η προετοιμασία του Γ.Α.Σ.Κ

Στη τελική ευθεία μπήκε η προετοιμασία της χειροσφαιρικής ομάδας του Γ.Α.Σ.Κ. για το σαββατιάτικο παιχνίδι με το Δούκα. Οι ρυθμοί προπόνησης έχουν ανέβει με τους αθλητές να δείχνουν σε άριστη κατάσταση, έτοιμοι να ξεκινήσουν με θετικό πρόσημο μια τριάδα αγώνων ''φωτιά'', αρχής γενομένης με το Δούκα το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου εντός, τον Π.Α.Ο.Κ. δύο εβδομάδες αργότερα εκτός και την Α.Ε.Κ. λίγο πριν από τα Χριστούγεννα εντός, παιχνίδια που θα είναι καθοριστικά για την πορεία της ομάδας στη συνέχεια του πρωταθλήματος. Η στήριξη των φιλάθλων θ'αποτελέσει ''κλειδί'' για τη κατάκτηση της νίκης και την αναρρίχηση του κιλκισιώτικου συνόλου σε υψηλότερες βαθμολογικά θέσεις.

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα χριστουγεννιάτικα στολίδια

Χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια
Σε έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που διεξήχθη από το Μάιο του 2007, μέχρι το Μάιο του 2009, δοκιμάστηκαν 196 τυχαία δείγματα χριστουγεννιάτικων λαμπιονιών, από όλες τις τιμές. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το 30% των χριστουγεννιάτικων λαμπιονιών εμφανίζουν εμφανή και άμεσο κίνδυνο πυρκαγιάς και ηλεκτροπληξίας.

Αφαίρεσαν από την κοιλιά 10χρονης το δίδυμο αδερφάκι της

Πρόκειται για μια από τις σπάνιες περιπτώσεις στα ιατρικά- γυναικολογικά χρονικά και συνέβη στη Λάρισα. Οι γιατροί αφαίρεσαν από την κοιλίτσα ενός 10χρονου κοριτσιού, ένα ημισχηματισμένο έμβρυο βάρους 1 κιλού και 200 γραμμαρίων, που πιθανότατα ήταν το δίδυμο αδερφάκι της που δεν κατάφερε σαν έμβρυο να αναπτυχθεί. Τι ακριβώς συνέβη και πως συνέβη διαβάστε το αμέσως...

Νέο "κανόνι" στην αγορά - Η αλυσίδα καταστημάτων Fokas έκανε αίτημα στο πτωχευτικό άρθρο 99

- Οι μισοί εργαζόμενοι στο κατάστημα στην οδό Ερμού έχουν προχωρήσει ήδη σε επίσχεση εργασίας
- Ο όμιλος ξεκίνησε το 1936 με το πρώτο κατάστημα στη Θεσσαλονίκη
- Οι εργαζόμενοι καταγγέλουν πως έχουν να πληρωθούν από τον Αύγουστο
- Τι δηλώνει η δικηγόρος των εργαζομένων

Μετά τα εκκωφαντικά "κανόνια" μεγάλων επιχειρήσεων και τις συλλήψεις πασίγνωστων επιχειρηματιών, έρχεται άλλη μία δυσάρεστη είδηση που αποδεικνύει πως η οικονομία σε καμία περίπτωση δεν προοδεύει και για την ανάκαμψη απαιτούνται πολλές ακόμα θυσίες και φυσικά χρόνος.

Επιστολή SOS από Γκουντενούδη για το Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης Κιλκίς

"Κύριε Υπουργέ,  Το Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης Κιλκίς ιδρύθηκε στην πόλη του Κιλκίς το Σεπτέμβριο του 1994. Είναι το μοναδικό Δημόσιο Ι.Ε.Κ. του νομού. Από το 1994 μέχρι σήμερα λειτουργεί ανελλιπώς προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες στον τομέα για τον οποίο ιδρύθηκε.

Το ωράριο λειτουργίας του Συλλόγου Καρκινοπαθών ν. Κιλκίς "Ο Άγιος Ευγένιος"

Δευτέρα, Τετάρτη 13.00-14.00
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 17.00-21.00

Αριστείδου 1 Κιλκίς Τηλ. 2341076560

Αφουκρούμαι και χαίρουμαι στο ΑΠΟΛΛΩΝ Κιλκίς


Ξεκινά αύριο Παρασκευή 30 Νοεμβρίου με ζωντανή μουσική το PRIVE στο Κιλκίς


Ερώτηση ΚΚΕ για τα προβλήματα στη λειτουργία των Μονάδων Εντατικής Νοσηλείας νεογέννητων βρεφών στη Θεσσαλονίκη.

"Ασφυκτική είναι πλέον η κατάσταση στις Μονάδες Εντατικής Νοσηλείας νεογέννητων βρεφών στη Θεσσαλονίκη, οι οποίες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με τις θερμοκοιτίδες και τα «κουνάκια» που δεν αρκούν να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες, καθώς και με τον εξοπλισμό και τις ελλείψεις σε προσωπικό.
Χαρακτηριστικά σύμφωνα με τα δημοσιεύματα:

Ρυμουλκούσε κλεμμένο τρέιλερ

Στις 29.11.2012 το μεσημέρι από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αλεξάνδρειας, συνελήφθη 32χρονος ημεδαπός, διότι εντοπίστηκε να ρυμουλκεί με Ι.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο ένα τρέιλερ ιδιοκτησίας 45χρονου ημεδαπού, το οποίο είχε αφαιρέσει νωρίτερα. Το τρέιλερ κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον νόμιμο κάτοχό του. Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Αλεξάνδρειας Ημαθίας.

13 και 17 ετών ήταν οι κλέφτες υπολογιστών

Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης περίπτωση κλοπής σε σχολείο που έλαβε χώρα την 27.11.2012 στην Κατερίνη. Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο υπηκόων Αλβανίας 13 και 17 ετών, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν ως δράστες της κλοπής ύστερα από έρευνα και αξιοποίηση πληροφοριών. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι προαναφερόμενοι βραδινές ώρες της 27.11.2012 αφαίρεσαν (5) φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές συνολικής αξίας (3000) Ευρώ. Στις οικίες των προαναφερομένων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν οι φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές οι οποίοι αποδόθηκαν στον Διευθυντή του σχολείου. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των προαναφερομένων, οι οποίοι δεν συνελήφθησαν, θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης. Προανάκριση διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κατερίνης Πιερίας.

Προσφορά του «ΜΠΙΤΕΝ ΦΑΤΕΝ» στους μαθητές του Ειδικού Σχολείου Κιλκίς.

"Για άλλη μια φορά το κατάστημα «Μπίτεν Φάτεν» προσέφερε τις υπηρεσίες του και τις ψητές νοστιμιές του στα παιδιά του Ειδικού Σχολείου Κιλκίς στο πρόγραμμα της Τραπεζαρίας. Ξεχωριστές γεύσεις για όλους από το Ψητοπωλείο "Μπίτεν Φάτεν" 21ης Ιουνίου 107 στο κέντρο του Κιλκίς. Τα παιδιά υποδέχτηκαν με χαρά τα εδέσματα και το πρόγραμμα Αυτοεξυπηρέτησης - Τραπεζαρίας εξελίχθηκε κανονικά. Οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί ευχαριστούν τη διεύθυνση του καταστήματος "Μπίτεν Φάτεν" για την ευγενική προσφορά τους."

Δήλωση Άννας Μαρίας Γιάντση, για τα αφορολόγητα πρατήρια καυσίμων των Ευζώνων Κιλκίς

Η πολιτευτής του Ν. Κιλκίς και αναπληρώτρια τομεάρχης περιβάλλοντος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Άννα-Μαρία Γιάντση έκανε την εξής δήλωση:
«Ακόμα περιμένουμε την απάντηση του Υπουργείου στην ερώτηση που κατέθεσε στις αρχές Οκτώβρη, η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Ραχήλ Μακρή, με στοιχεία που συλλέξαμε για την επαναλειτουργία των πρατηρίων αφορολόγητων καυσίμων της εταιρείας «Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών Α.Ε» -η οποία επαναλειτούργησε με απόφαση του πρώην Υπουργού Οικονομικών- και εδρεύει στον μεθοριακό σταθμό των Ευζώνων, όπως και των μεθοριακών σταθμών Κήπων και Κακαβιάς. «Κρυφτούλι» παίζει το Υπουργείο Οικονομικών σε σχέση με την απάντηση της ερώτησης και δημιουργεί πολλά ερωτηματικά.

Στάση εργασίας από την ΑΔΕΔΥ αύριο Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Η τρικομματική κυβέρνηση του Μνημονίου, με μπροστάρη το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, έχει θέσει σε προτεραιότητα την ανάλγητη και αδιέξοδη πολιτική των απολύσεων Δημοσίων Υπαλλήλων και κατ' εντολή των επικυρίαρχων δανειστών - τοκογλύφων οδηγεί σε διάλυση, με συνοπτικές διαδικασίες, τις Δημόσιες Υπηρεσίες.

Δημοπράτηση του έργου κατασκευής της οδού Κιλκίς - Θεσσαλονίκης (κόμβος Μαυρονερίου - είσοδος πόλης)

Την Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012 δημοπρατήθηκε το έργο κατασκευής του τμήματος της οδού Κιλκίς – Θεσσαλονίκης από τον κόμβο Μαυρονερίου μέχρι και την είσοδο της πόλης του Κιλκίς (5.150 χλμ).  Το έργο είναι προϋπολογισμού 28 εκατ. Ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ. Περιλαμβάνει ανακατασκευή της εισόδου της πόλης, κατασκευή ανισόπεδων κόμβων και κατασκευή παράλληλων οδικών τμημάτων.  Μειοδότρια εταιρεία αναδείχθηκε η ‘ΑΘΩΝΙΚΗ’ κατασκευαστική.

Συμμετοχή Επιμελητηρίου Κιλκίς στο πρόγραμμα "Αναβάθμιση της Επαγγελματικής θέσης εργαζομένων αυτοαπασχολούμενων γυναικών"

Σε μία σημαντική πρωτοβουλία της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (Κ.Ε.Ε.Ε.) συμμετέχει το Επιμελητήριο του Κιλκίς.
Συγκεκριμένα η Κ.Ε.Ε.Ε. έχει σχεδιάσει την υποβολή πρότασης στην πρόσκληση της Ειδικής Υπηρεσίας Εφαρμογής ¨Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Γ’ ΚΠΣ και του ΕΣΠΑ με κύριο αντικείμενο την "Αναβάθμιση της Επαγγελματικής θέσης εργαζομένων αυτοαπασχολούμενων γυναικών".

Ενημερωτική Εκδήλωση στο δήμο Παιονίας με θέμα: «Συχνουρία ή/και Ακράτεια ούρων: Υπάρχει λύση;»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ενημερωτική Εκδήλωση που διοργάνωσαν την Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012, στο ΚΑΠΗ Πολυκάστρου, το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας και ο Δήμος Παιονίας, στα πλαίσια της συνεργασίας τους για την έγκυρη ενημέρωση των πολιτών σε θέματα Υγείας και Πρόληψης, με την υποστήριξη της εταιρείας Pfizer Ελλάς και τη συνεργασία της εξειδικευμένης εταιρείας New Event Generation. Η ενημέρωση είχε θέμα:  «Συχνουρία ή/και Ακράτεια ούρων: Υπάρχει λύση;»

Εκτέλεση σημαντικών έργων στο Δήμο Κιλκίς

Ένα πολύ σημαντικό οδικό έργο όχι μόνο για το δήμο Κιλκίς, αλλά και για ολόκληρο το νομό, δημοπρατήθηκε προχθές Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012. Πρόκειται για την κατασκευή του τμήματος “Κόμβος Μαυρονερίου-Είσοδος πόλης του Κιλκίς” της Νέας Εθνικής Οδού Κιλκίς- Θεσσαλονίκης, προϋπολογισμού 25 εκατομμυρίων ευρώ. 

Συνελήφθησαν τέσσερις νεαροί Αλβανοί για ληστεία

Συνελήφθησαν σήμερα (29-11-2012) τις πρώτες πρωινές ώρες στην Καστοριά, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Καστοριάς, τέσσερις αλλοδαποί (18, 19, 25 και 18 χρονών), υπήκοοι Αλβανίας, για ληστεία. 

Εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Κιλκίς, στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του νοσοκομείου Κιλκίς

Εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Κιλκίς, παραβρέθηκαν σήμερα στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του νοσοκομείου Κιλκίς, όπου οι νεφροπαθείς του νομού μας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, για τη μείωση των συντάξεων τους, την κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και την κατάργηση του επιδόματος αδείας, απείχαν για μια ώρα από την καθιερωμένη αιμοκάθαρση. 

Ομιλία Νεκτάριου Δαπέργολα και Θεοφάνη Μαλκίδη στην ΤΕΧΝΗ Κιλκίς την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Η ‘’κρίση’’ είναι πολυδιάστατη. Ένα πολυκέφαλο τέρας, το οποίο πλήττει καίριους τομείς της ζωής του λαού μας. Πλην της οικονομικής απίσχνανσης και εξαθλίωσης των πολιτών, οι συνέπειές της είναι ολέθριες, πρωτίστως και στον κοινωνικό τομέα. Χιλιάδες συνάνθρωποί μας, δυστυχώς, μη αντέχοντας τη διάψευση των ονείρων μιας ζωής, αυτοκτόνησαν, θύματα ουσιαστικά ενός ακήρυχτου πολέμου.

Πανελληνίος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών: "Τέλος οι δωρεάν φυσιοθεραπείες από 1 Δεκεμβρίου 2012"

"Οι φυσικοθεραπευτές της Ελλάδος αναλογιζόμενοι το λειτούργημα και την επιστήμη που υπηρετούν και στην προσπάθεια τους για συνεχή προάσπιση της υγείας των ασφαλισμένων ήταν από τους πρώτους κλάδους που υπέγραψαν την σύμβαση για τη συμμετοχή τους στον νέο οργανισμό (ΕΟΠΥΥ) που ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2012.
Δυστυχώς όμως οι όποιες προσδοκίες και ελπίδες μας διαψεύστηκαν και τα προβλήματα ξεκίνησαν από πολύ νωρίς.

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ με θέμα, "Επέκταση του θεσμού της προσωρινής σύνταξης σε συνταξιούχους του Δημοσίου και αλλαγή των προϋποθέσεων για συνταξιούχους αναπηρίας"

"Σύμφωνα με καταγγελίες των πολιτών, αλλά και βάσει των επίσημων στοιχείων που παραθέτουν τα αρμόδια Υπουργεία, οι καθυστερήσεις στην απονομή των συντάξεων είναι τεράστιες.

Δημοσκόπηση-σοκ της VPRC φέρνει τελευταίο το ΠΑΣΟΚ – Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 31,5%, ακολουθεί η ΝΔ με 26,5%

Σταθερό προβάδισμα στο ΣΥΡΙΖΑ, με διαφορά πέντε μονάδων από τη Νέα Δημοκρατία, δίνει μια ακόμα δημοσκόπηση.

Περίπου 100.000 Γερμανοί εκτιμάται ότι συνευρίσκονται σεξουαλικά με ζώα

Σοκάρει η είδηση ότι 100.000 Γερμανοί συνευρίσκονται σεξουαλικά με ζώα!
Μάλιστα, η Γερμανία αναμένεται να απαγορεύσει ρητώς τη σεξουαλική συνεύρεση μεταξύ ανθρώπων και ζώων, όπως ανακοίνωσε την Δευτέρα η κυβέρνηση της χώρας, ενώ μια ομάδα «ζωόφιλων» απειλεί να προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά της απαγόρευσης.

Δώστε ό,τι έχετε! Μέχρι και σε 48 δόσεις η εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο – Τι προβλέπει η νέα ρύθμιση

- Περισσότερες και μικρότερες οι δόσεις για τα χρέη στην εφορία
- 80-100€ το μήνα θα μπορούν να δίνουν όσοι υπαχθούν στη ρύθμιση
- Μπορούν να επωφεληθούν ακόμη κι όσοι είχαν μπει σε ρύθμιση οφειλών
- Ανάσα για τους μικροοφειλέτες οι χαμηλές δόσεις

Η 4Ε στα Εγκαίνια του μεγαλύτερου Ορθόδοξου Ναού της Αφρικής!

Εγκαίνια Ι. Ναού Αγ. Ανδρέα στην Κανάγκα του Κονγκό! Ο μεγαλύτερος Ορθόδοξος ναός της Αφρικής είναι πλέον πραγματικότητα!
Η Εκκλησιαστική Τηλεόραση 4Ε βρέθηκε στην μεγάλη αυτή στιγμή για την Αφρικανική ήπειρο , ακολουθώντας την Αυτού Θειοτάτη Μακαριότητα τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο τον Β΄.

Βρυξέλες: Το διαρκές μαρτύριο του Σίσυφου



Του Μιχάλη
Χαραλαμπίδη 
Τι έγινε στις Βρυξέλλες; Η χρονική επέκταση αυτού που το 1985 ονόμασα το διαρκές Μαρτύριο του Σίσυφου. Το επανέλαβα πολλές φορές σε προφορικό και γραπτό Λόγο αλλά ακόμη δεν έγινε κατανοητό. Πολύ περισσότερο δεν έγινε Εθνική πολιτική. Ο Σίσυφος είναι η χώρα πλην της Κάστας, αυτή δεν έκανε καμία θυσία. Η πέτρα είναι το χρέος.

Ημερίδα για τη σεξουαλική αγωγή με τον Θάνο Ασκητή


"Για πιον χτυπά η καμπάνα;"

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ 
Σταμάτα να λες ότι λυπάσαι, αλλά αυτό δεν αφορά εσένα: