Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Υπάρχουν ψυχολογικά προβλήματα; Υπάρχει δωρεάν τηλεφωνική βοήθεια!

Η Γραμμή Βοήθειας για την Κατάθλιψη (1034) του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής (ΕΠΙΨΥ), είναι μια εμπιστευτική υπηρεσία, που λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή, 9.00 -- 21.00 και στελεχώνεται από ειδικά εκπαιδευμένους επαγγελματίες ψυχικής υγείας υπό την εποπτεία ψυχιάτρων.

Και αυτήν την εβδομάδα χωρίς δωρεάν φάρμακα ο ΕΟΠΥΥ! Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι φαρμακοποιοί

Θα συνεχισθεί τουλάχιστον και αυτήν την εβδομάδα η ταλαιπωρία των περίπου 10 εκατ. ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, καθώς οι φαρμακοποιοί αποφάσισαν στη Γενική τους συνέλευση να συνεχίσουν την άρση της πίστωσης εξαιτίας της ασυνέπειας στις πληρωμές. 
Οι φαρμακοποιοί κατέληξαν στην απόφαση αυτή καθώς διαπιστώνουν ότι: «συνεχίζει η ασυνέπεια πληρωμών του ΕΟΠΥΥ και μια σειρά κρίσιμων ζητημάτων (φορολογία, αναδρομικό rebate κ.λ.π.).»

Η αφίσα του ΠΑΣΟΚ κατά της Χρυσής Αυγής


Δεν μπορεί να πληρώσει τους φόρους του ο Θόδωρος Πάγκαλος

Την αδυναμία του να ανταποκριθεί στην αποπληρωμή των φόρων που οφείλει αποκάλυψε ο Θόδωρος Πάγκαλος.
Ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ μιλώντας στον «Αγγελιοφόρο της Κυριακής» δήλωσε πως «πουλάει ακίνητα, αλλά κανείς δεν αγοράζει» και πως γι' αυτό το λόγο είναι σε αδυναμία να καταβάλει τους φόρους που οφείλει.

Διαψεύδει η κυβέρνηση τις αυξήσεις της ΔΕΗ;

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου έκανε ένα σχόλιο σχετικά με τις αυξήσεις των τιμολογιών της ΔΕΗ που γεννάει ερωτήματα...

Προτάσεις της Εθελοντικής Ομάδας Παιονίας για τη διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου

"Στις 30 Οκτωβρίου 2012, στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας προτάθηκε και ψηφίστηκε από την Δημοτική Αρχή η αύξηση των δημοτικών τελών κατά 36,4% στις οικίες και κατά 18,8% στα καταστήματα. Η δικαιολογία για την αύξηση αυτή, ήταν: «ότι πρόσφατα άρχισε η μεταφορά των σκουπιδιών του Δήμου μας στο ΧΥΤΑ Γιαννιτσών, όπου το ετήσιο κόστος για το 2013 ανέρχεται στις 500.000 Ευρώ.

48ωρη απεργία από Δευτέρα στον ΟΠΕΚΕΠΕ

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν αύριο, Δευτέρα και μεθαύριο, Τρίτη, οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ), διαμαρτυρόμενοι για το μέτρο της διαθεσιμότητας.

«Η χειραγώγηση του κοινού από τα Μ.Μ.Ε» με τον Αξιουπολίτη Παντελή Σαββίδη

Το Λαϊκό Πανεπιστήμιο Παιονίας "Μέγας Αλέξανδρος" θα πραγματοποιήσει στις 8-12-2012 ημέρα Σάββατο στο Δημαρχείο της Αξιούπολης στις 6.00-8.00 το απόγευμα, στα πλαίσια του Θεματικού Κύκλου Μ.Μ.Ε εισήγηση με θέμα «Η χειραγώγηση του κοινού από τα Μ.Μ.Ε» Εισηγητής: Σαββίδης Παντελής, Δημοσιογράφος. Διευθυντής ΕΤ3.

Η Μέρκελ δεν αποκλείει κούρεμα του Ελληνικού χρέους

Σε συνέντευξή της προς την εφημερίδα Bild της Κυριακής η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ενός μελλοντικού κουρέματος του ελληνικού χρέους μετά το 2016

Δώστε λύση, χωρίς να πίνετε το αίμα των πολιτών

Γράφει ο Νίκος Τατίδης
Αναγνώστης της ΓΝΩΜΗΣ

(Δεν θέλω να δικαιολογήσω την παρανομία αλλά πρέπει να σκεφτώ ως άνθρωπος)
Ερωτήσεις στην βουλή, δημοσιεύσεις στα έντυπα μέσα και πολλές άλλες φανφάρες για λαθραία, παράνομη υλοτόμηση. Κανείς δεν αναφέρει γιατί έφτασε και ποιος τον κατάντησε τον πολίτη να γυρίσει στην ξυλόσομπα. Ψάχνουν μέσα στις αποθήκες των παππούδων να βρουν την ξυλόσομπα του παππού γιατί μας έφτασαν να ζούμε την εποχή των παππούδων μας.

Μήνυμα δύναμης και ελπίδας του «Ενωμένου Ελληνικού Εμπορίου» στην Εκλογική Γενική Συνέλευση της ΕΣΕΕ

Το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012 πραγματοποιήθηκε η εκλογοαπολογιστική συνέλευση της ΕΣΕΕ και την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου, οι εκλογές για το νέο ΔΣ και την ελεγκτική επιτροπή της Συνομοσπονδίας για πρώτη φορά, στα γραφεία της ΕΣΕΕ. Η συμμετοχή των εκπροσώπων του εμπορικού κόσμου από όλη την χώρα ήταν εξαιρετικά μαζική αφού ξεπέρασε το 93%. 

Αυστραλία: με φρικτές εικόνες τα νέα πακέτα τσιγάρων

Η Αυστραλία έγινε το Σάββατο η πρώτη χώρα του κόσμου που αναγκάζει τις καπνοβιομηχανίες να πωλούν τα τσιγάρα τους σε πανομοιότυπες συσκευασίες χωρίς λογότυπο, οι οποίες μάλιστα καλύπτονται από φρικτές εικόνες παθήσεων που συνδέονται με το κάπνισμα.

Ποιες θα είναι οι μειώσεις στο εφάπαξ των στρατιωτικών - Αναλυτικός πίνακας

Ποιες είναι οι μειώσεις στο εφάπαξ των στρατιωτικών οι οποίες συζητούνται, διαρρέουν και ήταν η αφορμή που οδήγησε τον Α/ΓΕΝ να μιλήσει δημοσίως και να πει ότι δεν πάει άλλο με τις περικοπές στις ΕΔ και στο προσωπικό τους.

Πως και με ποιους ορίζεται η οικονομική και κοινωνική πολιτική των "νέων" δεδομένων

Του Χάρη Τσιόκα
Η συμφωνία που αποτυπώνεται μέσα από το τρίτο μνημόνιο ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους δανειστές είναι πλέον σε μια εξέλιξη εφαρμογής....με ετεροβαρή χαρακτηριστικά
Η δέσμευση για τα «τελευταία μέτρα», γίνεται ανατρέψιμη και από τα περιεχόμενα των όρων που προκύπτουν από τη ''διαχείριση βιωσιμότητας του χρέους'', αλλά και από τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που δίνουν την δυνατότητα, όταν διαπιστώνονται αστοχίες να μετακυλίονται κόστη.

Νόμιζε ότι ήταν iPhone 5 και μπούκαρε στο αμάξι

Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Νάουσας Ημαθίας, περίπτωση κλοπής σε Ι.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο που έλαβε χώρα την 10.11.2012 στη Νάουσα. Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός υπηκόου Αλβανίας 22 ετών, ο οποίος ταυτοποιήθηκε ως δράστης της κλοπής ύστερα από έρευνα και αξιοποίηση πληροφοριών. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο προαναφερόμενος το μεσημέρι της 10.11.2012 αφαίρεσε από το Ι.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο 56χρονης ημεδαπής, (2) κινητά τηλέφωνα και διάφορα προσωπικά της έγγραφα. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του προαναφερόμενου, ο οποίος δεν συνελήφθη, θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας. Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Νάουσας Ημαθίας.

Τον έπιασαν έξω από το χωριό του Καραμανλή

Στις 01.12.2012 το μεσημέρι συνελήφθη στην Νέα Εθνική Οδό Καβάλας – Σερρών (ύψος Πρώτης Σερρών), από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πρώτης Σερρών, 65χρονος ημεδαπός για μεταφορά ενός μη νόμιμου μετανάστη. Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα Ι.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο, στο οποίο ο προαναφερόμενος είχε επιβιβάσει έναν μη νόμιμο μετανάστη, με σκοπό να τον μεταφέρει σε άλλη πόλη και να τον απασχολήσει σε οικοδομικές εργασίες. Το προαναφερόμενο όχημα κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Πρώτης Σερρών.

Πακιστανός πουλούσε παράνομους σύμπακτους δίσκους

Στις 01.12.2012 το μεσημέρι συνελήφθη στη Σκύδρα Πέλλας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σκύδρας 13χρονος υπήκοος Πακιστάν, διότι στην κατοχή του βρέθηκαν, με σκοπό την πώληση και κατασχέθηκαν (381) κλεψίτυποι δίσκοι CD’s και DVD’s χωρίς να φέρουν την ειδική ταινία γνησιότητας. Προανάκριση διενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Σκύδρας Πέλλας.

"Προστατεύουμε το συνταγματικό μας δικαίωμα στην εργασία "

"Είμαστε 500 μόνιμοι υπάλληλοι του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, επιτυχόντες του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ που κινδυνεύουν να απολυθούν άμεσα μετά από απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών που έκρινε αντισυνταγματικό το άρθρο 12 του Νόμου 3899/2010 που αφορούσε το διορισμό τους. 

Μάθετε τα πάντα για τον καρκίνο του προστάτη

Τι είναι ο καρκίνος του προστάτη; Τι τον προκαλεί; Από ποια ηλικία και μετά κινδυνεύουν οι άνδρες; Πως θα αναγνωρίσουν τα πρώτα συμπτώματα; Ποιες είναι οι μέθοδοι εξέτασης για αυτόν το καρκίνο και πως γίνονται; Υπάρχει θεραπεία; Απαντήσεις σε όλα αυτά τα ερωτήματα μπορείτε να διαβάσετε στο επιστημονικό άρθρο τουiatropedia που ακολουθεί.

Η Θεσσαλονίκη βάζει τα γιορτινά της



Άναψαν τα φώτα στο "Χριστουγεννιάτικο Χωριό" χθες το βράδυ στην Πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης.

Αγρότες της Πέλλας παρέδωσαν λαχανικά στη θεραπευτική κοινότητα «Ιθάκη»

Κάνοντας πράξη την αλληλεγγύη των αγροτών με τους κοινωνικούς εταίρους και όσους έχουν ανάγκη, οι αγρότες της Πέλλας με πρωτοβουλία της Τοπικής Γραμματείας της Παναγροτικής Αγωνιστσικής Συσπείρωσης ( Π.Α.ΣΥ. ) παρέδωσαν για δεύτερη φορά σημαντική ποσότητα λαχανικών ( Μπρόκολλα - Κουνουπίδια ) στη Θεραπευτική Κοινότητα Κ.Ε.Θ.Ε.Α. «ΙΘΑΚΗ» στη Σίνδο Θεσσαλονίκης. 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΣΣΑΛΙΑ «Εμείς δεν αρνούμαστε την Ελληνική καταγωγή μας»



Ελληνική σημαία σχημάτισαν οι οπαδοί της Μαρσέιγ, δείχνοντας έτσι την επίγνωσή τους για την ελληνική καταγωγή της πόλης, και γνωρίζοντας καλά την ιστορία της πόλης τους.