Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Ψήφισμα Λαϊκής Συσπείρωσης στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ

"Καταγγέλλουμε τη συγκυβέρνηση ΝΔ –ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ και τους συμμάχους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την κλιμάκωση της αντεργατικής επίθεσης με «Μνημόνια Διαρκείας» που οδηγεί τα πλατιά λαϊκά στρώματα στην εξαθλίωση, υποτάσσοντας τα πάντα στη εξυπηρέτηση των στρατηγικών επιδιώξεων των επιχειρηματικών ομίλων, για την αύξηση της κερδοφορίας τους. 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εμπιστεύτηκε "Το Χαμόγελο του Παιδιού" για την ανάπτυξη Ευρωπαικού Δικτύου ενάντια στον σχολικό εκφοβισμό

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα πραγματοποίησαν σήμερα κοινή Συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Επιτροπής, με αντικείμενο: Η Ευρωπαϊκή Ένωση – «Το Χαμόγελο του Παιδιού»: Δράσεις και Πρωτοβουλίες για την καταπολέμηση του σχολικού εκφοβισμού στην Ελλάδα και την Ευρώπη. 

Σχόλιο ΣΥΡΙΖΑ την απόφαση του πολυμελούς πρωτοδικείου Αθηνών για το χαράτσι της ΔΕΗ

"Η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που απαγορεύει στη ΔΕΗ να διακόπτει το ρεύμα λόγω μη καταβολής του "χαρατσιού", της επιβάλει να αποδέχεται την πληρωμή του λογαριασμού χωρίς το ποσό που αφορά το εδικό τέλος, να μην το ενσωματώνει, υπολογίζει και καταλογίζει στους λογαριασμούς που εκδίδει και επιπλέον δίνει το δικαίωμα στους πολίτες να ζητήσουν αποζημίωση για οποιαδήποτε από τις παραπάνω παράνομες ενέργειές της, δικαιώνει οριστικά και αμετάκλητα τον τεράστιο αγώνα του κινήματος ενάντια στα χαράτσια. 

Deutsche Bank: Η Ελλάδα ξεχρεώνει το 2020! Μπορεί να βγάλει 214 δισ ευρώ από το φυσικό αέριο νοτίως της Κρήτης!

- Τα αποτελέσματα των σεισμολογικών ερευνών αναμένονται μέσα στο 2013!
- Τα κοιτάσματα φυσικού αερίου αποτιμώνται σε 427 δις ευρω!
- Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στο 107% του ΑΕΠ!
- Πως θα "εμπλακούν" ξένοι επενδυτές στην εκμετάλλευσή τους

Σχόλιο ΚΚΕ για το φορολογικό


"Το μόνο που ο λαός έχει συμφέρον να κάνει για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο οδοστρωτήρα, είναι να κατακλύσει τους δρόμους για να το εμποδίσει και να ανοίξει τη δική του προοπτική σε βάρος της κυβέρνησης, της ΕΕ και του εγχώριου κεφαλαίου."

ΣΥΡΙΖΑ : "Θέλουμε τα δάση τη γη και το νερό και όχι έναν τάφο φτιαγμένο από χρυσό "

"Η συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ εκφράζει την αλληλεγγύη της και πλήρη στήριξη στον μεγαλειώδη αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής, του Κιλκίς, του Έβρου και της Ροδόπης ενάντια στην εγκατάσταση και λειτουργία μονάδων εξόρυξης και επεξεργασίας χρυσού.

Τρίτη συνεχόμενη ήττα για τον Άρη Παντελεήμονα

Δεν κατάφερε να ανακάμψει η ομάδα του Μ.Γ.Σ. Άρη Παντελεήμονα γνωρίζοντας την τρίτη της συνεχόμενη ήττα στο πρωτάθλημα αυτή την φορά από την Δόξα Παλαιού Γυναικοκάστρου με 1-3 σκορ. Οι πολλές απουσίες βασικών ποδοσφαιριστών επηρέασαν αρνητικά την ομάδα που «κατέβηκε» για άλλη μια φορά με ενδεκάδα ανάγκης στερώντας από αυτήν πολύτιμους βαθμούς.

Σε κατάστημα στις Μουριές Κιλκίς βρέθηκαν χασίσι, πιστόλι αερίου και ανιχνευτής μετάλλων

Σήμερα 4 Δεκεμβρίου 2012 το μεσημέρι συνελήφθη στις Μουριές Κιλκίς, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, 41χρονος ημεδαπός διότι σε αστυνομική έρευνα σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ιδιοκτησίας του, βρέθηκαν 23,5 γραμμάρια κάνναβης, ένα πιστόλι αερίου και ένας ανιχνευτής μετάλλων. Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Κιλκίς. 

«Για 10’ ΑμεΑ: Ένας αγώνας ζωής που μας αφορά όλους»

Μια ασυνήθιστη δράση ευαισθητοποίησης του κοινού διοργάνωσαν για δεύτερη συνεχή χρονιά το ΙΕΚ ΞΥΝΗ και το Mediterranean College με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες». 

Εκμάθηση Υπολογιστών στο Λαϊκό Πανεπιστήμιο Παιονίας "Μέγας Αλέξανδρος"

Το Λαϊκό Πανεπιστήμιο Παιονίας  "Μέγας Αλέξανδρος" τα πλαίσια των δραστηριοτήτων του προωθεί μαθήματα Υπολογιστών με στόχο την απόκτηση πτυχίου. 
Εγγραφές για τα νέα τμήματα από 3-12-2012
μέχρι 10-1-2013.

Πληροφορίες εγγραφές 6972265668.

Πρωτοδικείο: Παράνομη η είσπραξη του χαρατσιού μέσω της ΔΕΗ

- Η ΔΕΗ πρέπει να σταματήσει να εισπράττει το χαράτσι μέχρι να κριθεί εκ νέου το θέμα από τη δικαιοσύνη
- Στην δικαιοσυνη είχαν προσφύγει οργανώσεις και ομοσπονδίες καταναλωτών
- Σχεδόν 1,5 δισ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές σύμφωνα με την ΓΕΝΟΠ

«Κολιός»: Με ΜΑΤ και τρομοκρατία ενάντια στους απεργούς

Ανοιχτή τρομοκρατία, με άνδρες των ΜΑΤ, της ΟΠΚΕ, ακόμη και συνοριοφύλακες, χρησιμοποίησε ο εργοδότης της επιχείρησης ΚΟΛΙΟΣ στο Πολύκαστρο του Κιλκίς για να «αντιμετωπίσει» την 24ωρη απεργία των εργαζομένων, στην επιχείρηση.

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Κιλκίς: «Αν δεν μας βολεύει η πραγματικότητα τόσο το χειρότερο γι' αυτήν»

"Η υποκριτική στάση της πλειοψηφίας στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο βγάζει μάτι. Δεν εξηγείται διαφορετικά η στάση της. Είναι πάγια τακτική τους να αναγνωρίζουν το γεγονός της υποχρηματοδότησης, να υπάρχουν ελλείψεις, την ίδια στιγμή να υποστηρίζουν ότι όλα βαίνουν καλώς και να επαίρονται για τις υποτυπώδεις δράσεις τους για την κάλυψη βασικότατων λαϊκών αναγκών εν έτει 2012. Το ότι διορθώνονται οι βλάβες δεν είναι κατόρθωμα, είναι αυτονόητο! 

«Εκπαίδευση στελεχών του ΟΠΟΝΓΑ ΔΗΜΟΥ ΚΙΛΚΙΣ στην Κύπρο»

Ο Οργανισμός Πολιτισμού Νέας Γενιάς & Αθλητισμού του Δήμου Κιλκίς στο πλαίσιο συμμετοχής του στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα LEONARDO DA VINCI – VETPRO υλοποίησε ένα σχέδιο κινητικότητας (εκπαιδευτικό ταξίδι) στην Λεμεσό της Κύπρου, από τις 11 έως τις 17 Νοεμβρίου, με τίτλο «Ηγεσία για Καθηγητές, Εκπαιδευτές και Συμβούλους».

Την συνέλαβαν για χρέη 5.353.565,53 ευρώ προς το Δημόσιο

Συνελήφθη σήμερα (04.12.2012) το πρωί, στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αλεξάνδρειας, μία ημεδαπή 34 ετών, για μη καταβολή ατομικών χρεών προς το Δημόσιο.
Το ύψος του χρέους ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 5.353.565,53 ευρώ.
Οι κατηγορίες που την βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 παρ. 1 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ. 1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο». Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.

Τον συνέλαβαν για χρέη 1.105.974,34 ευρώ προς το Δημόσιο

Συνελήφθη σήμερα (04.12.2012) το πρωί, στην Κατερίνη Πιερίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης, ένας ημεδαπός 70 ετών, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο κατά το χρονικό διάστημα 11.04.2008 έως 03.12.2012.  Το ύψος του χρέους ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 1.105.974,34 ευρώ.
Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 παρ. 1 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ. 1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».  Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης.

Ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα

Καθαρά θέμα τύχης ήταν, το ότι δεν θρηνήσαμε θύματα χθες βράδυ, όταν λόγω του ισχυρού ανέμου κατέρρευσε η σκαλωσιά που ήταν στημένη για εργασίες ανακαίνισης σε καφέ στη διασταύρωση των οδών Θεσσαλονίκης και 25ης Μαρτίου στο Κιλκίς. Σοβαρές ζημίες όμως προκλήθηκαν σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα

Αιτήσεις για ενίσχυση στην παραγωγή σακχαρότευτλων

Με απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης – Τροφίμων (16228/23-11-2012, ΑΔΑ: Β4ΣΗΒ-9ΚΣ) καλούνται οι αγρότες που έχουν υπογράψει σύμβαση με την ελληνική βιομηχανία ζάχαρης και ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο πρόγραμμα της ολοκληρωμένης διαχείρισης στην παραγωγή σακχαρότευτλων, να υποβάλλουν αίτηση ενίσχυσης στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Κιλκίς. Ως περίοδος υποβολής των αιτήσεων ενίσχυσης ορίζεται η περίοδος από 17/12/2012 έως 28/12/2012.

Επιδοτούμενη εκπαίδευση ενηλίκων Επιμορφωτική Κιλκίς

Προκηρύχθηκε το νέο πρόγραμμα κατάρτισης ενηλίκων Λ.Α.Ε.Κ. 1-25/2012, που αφορά εργαζόμενους ασφαλισμένους του ΙΚΑ, σε επιχειρήσεις που απασχολούν μέχρι 25 άτομα. Το πρόγραμμα επιδοτεί τους καταρτιζόμενους με 5 € ανά ώρα και τα θέματα που θα αναπτυχθούν είναι : πληροφορική, βασικές γνώσεις Αγγλικών, αντιμετώπιση εργασιακού stress και ηλεκτρονικό εμπόριο. Η κατάρτιση έχει διάρκεια 40 ωρών και θα λάβει χώρα εκτός ωραρίου εργασίας. Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να συμμετέχουν, μπορούν να επικοινωνήσουν με το Κ.Ε.Κ. Επιμορφωτική Κιλκίς στα τηλέφωνα 2341029690 και 28705.

Ανακοίνωση Εφορίας Κιλκίς-Γουμένισσας για τα τέλη κυκλοφορίας

"Υπενθυμίζουμε στους συμπολίτες και επιχειρήσεις του νομού πως για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας οχημάτων δεν θα αποσταλούν ειδοποιητήρια. Σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο (ΠΟΛ.1206/2012) ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί μέσω των ιστοσελίδων της Γ.Γ.Π.Σ. (www.gsis.gr) να εκτυπώσει το ειδοποιητήριο και στην συνέχεια να το προσκομίσει στους εισπρακτικούς φορείς (Τράπεζες και ΕΛ.ΤΑ) προκειμένου να καταβάλλει τα τέλη κυκλοφορίας του οχήματός του.

Τον τσάκωσαν με 600 γραμμάρια χασίσι

Συνελήφθη χθες (03.12.2012) από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κατερίνης, 30χρονος ημεδαπός για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στην Περίσταση Πιερίας, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών ότι ο προαναφερόμενος κατέχει και εμπορεύεται ναρκωτικές ουσίες και ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση, σε αστυνομική έρευνα της οικίας του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Τον συνέλαβαν για χρέη 201.102,54 ευρώ προς το Δημόσιο

Συνελήφθη χθες (03.12.2012) το πρωί, στη Νάουσα Ημαθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Νάουσας, ένας ημεδαπός 33 ετών, για μη καταβολή ατομικών χρεών προς το Δημόσιο.
Το ύψος του χρέους ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 201.102,54 ευρώ.
Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 παρ. 1 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ. 1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.

15, 18 και 54 ετών ήταν οι κλέφτες

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών εξιχνιάστηκαν έξι περιπτώσεις κλοπών σε αγροκτήματα, οικίες και επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή των Σερρών, καθώς και δύο περιπτώσεις κλοπών σε βάρος του Τ.Ο.Ε.Β. Ηράκλειας και του ΟΣΕ Βυρωνείας, οι οποίες διαπράχθηκαν από τα τέλη Μαρτίου μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου 2012.

Έκρυβε μέσα σε λεωφορείο 54 κιλά χασίσι

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών πέτυχαν χθες (03.12.2012) το μεσημέρι, στη Θεσσαλονίκη τη σύλληψη ενός ημεδαπού 66 ετών, για κατοχή και αποθήκευση ναρκωτικών ουσιών. 

Κουβαλούσε το χασίσι με κλεμμένο μηχανάκι


Στις 03.12.2012 το απόγευμα συνελήφθη στη Σκύδρα Πέλλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Έδεσσας, 41χρονος ημεδαπός, διότι στην κατοχή του και ακολούθως σε αστυνομική έρευνα με συνδρομή των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Νάουσας στο σπίτι του στα Πολλά Νερά Ημαθίας βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν τρεις συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης συνολικού μικτού βάρους (96) γραμμαρίων. Επίσης, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα ο 41χρονος κατείχε ένα δίκυκλο μοτοποδήλατο για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή από έναν 43χρονο ημεδαπό την 20.11.2012 στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης. Το προαναφερόμενο  δίκυκλο κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Έδεσσας.

Έκλεψαν από κατάστημα κινητά και GPS

Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πολυγύρου περίπτωση κλοπής τεσσάρων κινητών τηλεφώνων και μίας συσκευής πλοήγησης συνολικής αξίας (1.800) ευρώ από κατάστημα ειδών κινητής τηλεφωνίας 37χρονου ημεδαπού στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής βραδινές ώρες της 19-20.11.2012. Σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της κλοπής και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος σε βάρος τριών ημεδαπών ηλικίας 17, 42 και 46 ετών. Στην κατοχή του 17χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα από τα αφαιρεθέντα κινητά τηλέφωνα.

Τίτλοι εφημερίδων, Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ·Παρά την ανασφάλεια για την επαναγορά των ομολόγων… - Θεματική η άνοδος του Χρηματιστηρίου – Έως και 10,32% επάνω οι Τράπεζες!·Έκτακτη σύσκεψη συγκαλεί σήμερα ο πρωθυπουργός – Παίρνει πάνω του το Φορολογικό -= Κυβερνητικές πηγές: «Ό,τι γράφτηκε, δεν έχει υιοθετηθεί»· Πως θα χορηγείται το επίδομα τέκνων – Ανά τρίμηνο από τον ΟΓΑ η πληρωμή
ΑΥΓΗ ·Έκθεση EUROSTAT- Γυρίζουν στη φτώχεια Ελλάδα και Ευρώπη·Πανελλαδική Συνδιάσκεψη ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ- Ενωτικά μπροστά·Φορολογικό – Νέα σενάρια τρόμου
ΒΡΑΔΥΝΗ ·Επίδομα τέκνων – Πως θα καταβληθεί και ποιοι είναι οι δικαιούχοι – Εγκύκλιος των υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών·Σάλος για τις νέες αφόρητες επιβαρύνσεις στα εισοδήματα – Το γρίφο για το φορολογικό καλούνται να λύσουν οι αρχηγοί- Αναδίπλωση του υπ. Οικονομικών·EUOROSTAT- 3,4 εκατ. Έλληνες στα όρια της φτώχειας