Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Ομιλία Θεοχαρόπουλου στην εκδήλωση της ΔΗΜΑΡ στο Κιλκίς

H ομιλία του ειδικού γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιου Θεοχαρόπουλου, στην εκδήλωση της Ν.Ε. Δημοκρατικής Αριστεράς ν. Κιλκίς, στο Κιλκίς το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς.

Έτσι σε κάνουν τα ναρκωτικά

Oι φωτογραφίες που θα δείτε σοκάρουν. Είναι άνθρωποι που έχουν πέσει στα ναρκωτικά και τους έχουν μαγνητοσκοπήσει και φωτογραφίσει σε διαφορετικές χρονικές περιόδους. Θα δείτε πως ήταν στην αρχή και πως έγιναν μερικά χρόνια αργότερα από τη χρήση ναρκωτικών ουσιών και κυρίως ηρωίνης, κρακ και μεθαμφεταμίνης. 

Νέα δισκογραφική δουλειά των Sugar Factory από το Κιλκίς

Οι Sugar Factory από το Κιλκίς επιστρέφουν δισκογραφικά έναν χρόνο μετά την πρώτη τους κυκλοφορία σε βινύλιο. Πρόκειται για ένα νέο ep που κυκλοφορεί μόνο ψηφιακά και διατίθεται εντελώς δωρεάν για download! 

Συνεχίζονται οι καταλήψεις των Δημαρχείων μέχρι και την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. συνεδρίασε σήμερα, Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012, προκειμένου να αποφασίσει τη μορφή συνέχισης των απεργιακών κινητοποιήσεων για το επόμενο χρονικό διάστημα. Στο πλαίσιο αυτό, και μετά την Πανελλαδική Σύσκεψη των Μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων-Μελών της Ομοσπονδίας, αποφάσισε: 

Άρχισε την προετοιμασία της η χειροσφαιρική ομάδα του Γ.Α.Σ.Κ.

Με ασκήσεις ταχύτητας και ''οικογενειακό διπλό'' άρχισε την προετοιμασία της η χειροσφαιρική ομάδα του Γ.Α.Σ.Κ. για το σαββατιάτικο εκτός έδρας αγώνα με τον Π.Α.Ο.Κ. Παρά τη χαμηλή θερμοκρασία που επικρατούσε στο νέο κλειστό οι αθλητές έδειξαν διάθεση για προπόνηση, δυναμισμό και όρεξη να ετοιμαστούν όσο το δυνατόν καλύτερα ενόψει του δύσκολου παιχνιδιού που θα έχουν το απόγευμα του Σαββάτου στο κλειστό της Μίκρας. Απόντες ήταν οι Γρηγοριάδης και Πίτος που είχαν προπόνηση με το κλιμάκιο Βορείου Ελλάδος της Εθνικής Νέων.

Παιδικά παιχνίδια: Για να μη γίνει η χαρά… τραγωδία

Το παιδικό παιχνίδι θεωρείται ένα τυπικό βιομηχανικό προϊόν. Για την επιλογή του, όμως, δεν πρέπει να ακολουθήσουμε τις τυπικές διαδικασίες, που ακολουθούμε, όταν αγοράζουμε ένα άλλο προϊόν. Καθοριστικός παράγοντας, για την επιλογή του παιχνιδιού, που θα δωρίσουμε, αυτές τις γιορτινές μέρες, στο παιδί μας, είναι ο ευαίσθητος και αδιαμόρφωτος ακόμα, χαρακτήρας του.

Αγιασμός νέων γραφείων του Συλλόγου Καρκινοπαθών Κιλκίς "Ο Άγιος Ευγένιος"

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Νομού Κιλκίς «Ο Άγιος Ευγένιος» σας καλεί την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012 ώρα 5.00 το απόγευμα στον αγιασμό των νέων του γραφείων στην οδό Αριστείδου αριθμός 1 (δίπλα στο Υποθηκοφυλακείο).
Στο νέο χώρο θα λειτουργήσει Έκθεση Αγιογραφίας της Συμεωνίδου Μαρίας από 16.12.2012 έως 07.01.2013 και θα είναι επισκέψιμη καθημερινά 12.00-2.00 το μεσημέρι και 5.00-8.00 το απόγευμα.

Τέλος στο χειρουργικό νυχτέρι βάζουν τα ραδιοκύματα

Ο χειρουργός
κ Αναστάσιος Ξιάρχος
Τέλος στο νυστέρι των χειρουργών βάζει η ραδιοκυτταροπλασματική χειρουργική που κάνει τομές με ραδιοκύματα!
Το νέο επαναστατικό «νυστέρι» των χειρουργών είναι ακριβές, γρήγορο, αποτελεσματικό και σχεδόν αναίμακτο. 
Προσφέρει χειρουργική ακρίβεια, ελεγχόμενη διείσδυση και χαμηλή θερμοκρασία στους ιστούς . Υπερτερεί του λέιζερ γιατί στηρίζεται στην εξάχνωση του κυτταροπλάσματος με ελάχιστη θερμική εφαρμογή. 

Κατανομή ανά κτηνοτροφικό κλάδο των ενισχύσεων από τον Κανονισμό de minimis

Μετά τη θετική απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο αίτημα για αξιοποίηση του μηχανισμού καταβολής ενισχύσεων στους Έλληνες κτηνοτρόφους, που αντιμετωπίζουν δυσκολίες εξαιτίας της απότομης αύξηση των ζωοτροφών και ιδιαίτερα των πρωτεϊνούχων (Κανονισμός de minimis), ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Καθηγητής Αθανάσιος Τσαυτάρης, μετά τη συλλογή των στοιχείων από τις διάφορες κατηγορίες κτηνοτροφικών κλάδων και σε συνεργασία μαζί τους, ανακοινώνει την κατανομή των ποσών που θα διανεμηθούν στους διάφορους κλάδους (πίνακας 1).

Ομιλία Καμμένου στην κοινοβουλευτική ομάδα των «Ανεξάρτητων Ελλήνων»

"Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι,
Σήμερα κάνουμε την κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Διοικούσας Επιτροπής, προκειμένου να εξαγγείλουμε πρώτα απ’ όλα το Ιδρυτικό Συνέδριο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

«Απάντηση της ΕΣΕΕ στη νέα προσπάθεια για άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές»

Για ακόμη μία φορά αποδεικνύεται ότι το θέμα του πλαισίου λειτουργίας της αγοράς συνιστά αγαπημένο πεδίο πειραματισμού των "γενίτσαρων" της Τρόικα σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης. 
Με έκπληξη ακούσαμε τον ενδιαφερόμενο Υπουργό να ανακοινώνει τη πρόθεσή του να επιτρέψει τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων μέχρι 250 τμ όλες τις Κυριακές, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Η απόφαση αυτή σπρώχνει στο κενό την μικρομεσαία εμπορική επιχείρηση που προσπαθεί με νύχια και με δόντια να κρατηθεί ζωντανή μέσα στην κρίση. 

Ψήφισμα Συμπαράστασης Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. στον Αγώνα των εργαζομένων της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

Το Δ.Σ. της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. (ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ) εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση των Εκπαιδευτικών – Λειτουργών της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης προς τους Εργαζόμενους στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τον αγώνα τους ενάντια στα όσα ψηφίζει – αποφασίζει και προσπαθεί να επιβάλλει η τρικομματική κυβέρνηση κατ’ εντολή της Τρόϊκα. 

Τροπολογία για μαθητές πολυτέκνων οικογενειών έτους 2011

Τροπολογία (αρ. πρωτ. 53/14/7.12.2012) για την αποκατάσταση των μαθητών πολύτεκνων οικογενειών, που αποφοίτησαν το σχολικό έτος 2010-2011 και αδικήθηκαν από τον νόμο 3966/2011, κατέθεσε η Βουλευτής Β’ Αθήνας και Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής ‘’Ισότητας, Νεολαίας & Δικαιωμάτων του Ανθρώπου’’, Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου. 

Επιστολή Μετώπου Ενάντια στα Μεταλλεία: "Συζητούν για μας, χωρίς εμάς"

"Η επιστολή που ακολουθεί στάλθηκε προκειμένου να διαβαστεί (δεν έγινε κάτι τέτοιο σύμφωνα με τις πληροφορίες μας). Αφορμή για την επιστολή αποτέλεσε το γεγονός ότι η ημερίδα έμεινε άγνωστη προς τα Μέτωπα Κιλκίς, Θράκης και Χαλκιδικής ενώ από αυτήν θα απουσίαζαν και οι νομαρχιακές των εν λόγω περιοχών, οι οποίες ως γνωστό έχουν ήδη εκφραστεί αρνητικά.

Εκδήλωση της ΚΝΕ με θέμα : «Οι εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και το ενδεχόμενο πολέμου στην Συρία».

Η Νομαρχιακή οργάνωση ΑΕΙ-ΤΕΙ της Οργάνωσης Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ, θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου στις 18.00, στο αμφιθέατρο Γ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, εκδήλωση με θέμα: «Οι εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και το ενδεχόμενο πολέμου στην Συρία». Ομιλητής θα είναι ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του Πολιτικού Γραφείου, της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ. Στην εκδήλωση θα συζητηθούν οι εξελίξεις σε ολόκληρη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου με τον ρόλο και θέση της Ελλάδος σε αυτές αλλά και το πώς οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί και ανταγωνισμοί εγκυμονούν τον πόλεμο στην περιοχή, εμπλέκοντας ουσιαστικά την χώρα μας σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

«Αθλητισμός - Τυχερά Παιχνίδια και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης»

Η σχέση του τζόγου με τον αθλητισμό είναι το κεντρικό θέμα της μεγάλης ημερίδας που διοργανώνει ο τομέας Αθλητικής Δημοσιογραφίας του ΙΕΚ ΞΥΝΗ, με τίτλο «Αθλητισμός – Τυχερά Παιχνίδια και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης». 

17, 17 και 27 ετών οι κλέφτες της Ηράκλειας Σερρών

Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ηράκλειας Σερρών, μία περίπτωση κλοπής σε Ι.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο και μία περίπτωση κλοπής οικίας που έλαβαν χώρα την 07.12.2012 και 27.11.2012 αντίστοιχα, στην Ηράκλεια. 

2L8 SOLO LIVE την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου στο Space Monkeyz Kilk;iw

Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου στις 21:30, το Space Monkeyz υποδέχεται τον 2L8, έναν ταλαντούχο μουσικό που εδώ και αρκετά χρόνια ταράζει τα νερά της ελληνικής αγγλόφωνης σκηνής. Η μίνι περιοδεία του ξεκινά από το Κιλκίς, στο οποίο εμφανίζεται για πρώτη φορά, ενώ ακολουθούν οι Σέρρες, Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

«Παζάρι αλληλεγγύης» από τους Νέους/Νέες ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Κιλκίς

"Σε καιρούς κρίσης και επίθεσης, κρίσης οικονομικής, κοινωνικής, πολιτικής, υπαρξιακής, επίθεσης σε δικαιώματα και κατακτήσεις, στη ζωή μας την ίδια, η αλληλεγγύη είναι προϋπόθεση επιβίωσης όσων πληττόμαστε από τη νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα, η αντίσταση είναι μονόδρομος απέναντι στην αντικοινωνική πολιτική της τρόικας εξωτερικού και εσωτερικού, η αυτοοργάνωση είναι το εφαλτήριο για την ενεργοποίηση, τη συμμετοχή και τη χειραφέτηση των «από κάτω». 

Αλλάζουν όλα στην λειτουργία των καταστημάτων - Ανοικτά τις Κυριακές όλα τα καταστήματα έως 250 τ.μ. - Επτά Κυριακές το χρόνο ανοικτά τα υπόλοιπα!

- Ποιό θα είναι το ωράριο
- Φέτος θα μείνουν ανοικτά τα καταστήματα και τις 2 τελευταίες Κυριακές του χρόνου
- Εκπτώσεις 4 φορές το χρόνο!
- Aυστηρότερες ποινές για νοθεία τροφίμων και καυσίμων
- Όλα όσα ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Ανάπτυξης και θα ισχύσουν από 01/01/2013
Την απελευθέρωση της λειτουργίας των μικρών καταστημάτων (έως 250 τμ) όλες τις Κυριακές του έτους, προβλέπουν οι ρυθμίσεις που ανακοίνωσαν σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης και ο υφυπουργός Θανάσης Σκορδάς. 

Ανασύσταση και Αναδιοργάνωση του ΠΑΣΟΚ στο Κιλκίς

Στα πλαίσιο των διαδικασιών Ανασύστασης και Αναδιοργάνωσης του ΠΑΣΟΚ, καθώς και της πορείας προς το Συνέδριο του Φεβρουαρίου θα βρίσκεται στο Κιλκίς το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου ο Βουλευτής Αρκαδίας και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.  Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου στις 11:30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί η Νομαρχιακή Συνέλευση του ΠΑΣΟΚ Κιλκίς, στην Αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Περιφερειακό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Γεωπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων « END OF AN ERA – ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ »

Στις 6-12-2012, το Περιφερειακό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Γεωπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων (Π.Σ Π.Ε.Γ.Δ.Υ Ν. ΚΙΛΚΙΣ) του Ν. Κιλκίς, κατόπιν εντολής της έκτακτης γενικής του συνέλευσης, συνέταξε το παρόν κείμενο – ψήφισμα στο οποίο διατυπώνει τις σκέψεις και απόψεις του για τις τρέχουσες εξελίξεις, για τον κλάδο των Δ.Υ γενικά, όσο και για τους Γεωπόνους Δ.Υ ειδικά, το οποίο και κοινοποιούμε σε κάθε ενδιαφερόμενο. 

Στην ΤΕΧΝΗ Κιλκίς έκθεση Παιδικών Εικαστικών Τμημάτων και Δημιουργικής Γραφής με διεθνή συμμετοχή

Την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012, στις 5.30΄ μ.μ., στην αίθουσα ‘’Κούρος Ευρωπού’’ της ΤΕΧΝΗΣ θα γίνουν τα εγκαίνια έκθεσης έργων των Παιδικών Εικαστικών Τμημάτων της ΤΕΧΝΗΣ, των Τμημάτων Δημιουργικής Γραφής και έργων παιδιών από Ιράν, Αίγυπτο, Σρι Λάνκα, Ρωσία, Ουκρανία, Λευκορωσία, Τσεχία, Λιθουανία, Βουλγαρία και Ρουμανία που έτυχαν διάκρισης το 2012 στο Διεθνή Διαγωνισμό Παιδικής Ζωγραφικής ‘’Nova Zagora 2012’’ της Βουλγαρίας. 

Ερώτηση Παραστατίδη με θέμα: « Συνταξιοδοτικό Αγροτών και προϋποθέσεις ένταξης στην κύρια ασφάλιση »

"Κύριε Υπουργέ,
Το ερώτημα μου αφορά διάφορες κατηγορίες προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ και τις οποίες σας αναφέρω παρακάτω.
Η πρώτη κατηγορία, αφορά την απονομή σύνταξης γήρατος.

Ερώτηση Παραστατίδη για τη υπόθεση Αβραμίδη από την Ποντοηράκλεια Κιλκίς

"Κύριε Υπουργέ, Υπάρχει μια κατηγορία πολιτών του Νομού Κιλκίς, όπως είναι η περίπτωση του Χαράλαμπου Αβραμίδη, όπου η ΙΣΤ’ Αρχαιολογική Υπηρεσία ΠΚΜ προέβηκε σε δέσμευση περιουσιακών στοιχείων (αγροτεμάχια), τα οποία χαρακτήρισε αρχαιολογικούς χώρους.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων Χριστουγεννιάτικου Χωριού Δήμου Κιλκίς

Μια εβδομάδα απομένει μόνο από την έναρξη λειτουργίας του μοναδικού Χριστουγεννιάτικου Χωριού του Δήμου Κιλκίς, που θα λάβει χώρα για 2η συνεχόμενη χρονιά στην κεντρική Πλατεία Ειρήνης της πόλης του Κιλκίς, από 17 έως 30 Δεκεμβρίου.

Ορκωμοσία νέων Εθελοντών Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς

Στην κατάμεστη αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Δήμου Κιλκίς την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012 στις 6 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία η ορκωμοσία των νέων Εθελοντών Νοσηλευτικής Υπηρεσίας της τάξης του 2012, του περιφερειακού τμήματος Ε. Ε. Σ. Κιλκίς. 

Συνάντηση βουλευτών του Κιλκίς με εκπροσώπους του Νοσοκομείου Κιλκίς

Την Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση στον χώρο του Γραφείου Διοίκησης έπειτα από πρόσκληση την οποία αποδέχθησαν με άμεση ανταπόκριση επί του αιτήματος μας οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι της Βουλής του Νομού μας κ.  Γεωργαντάς, κ.  Παραστατίδης και κ. Αγαθοπούλου.  Η συνάντηση είχε τον σκοπό της ενημέρωσης των εκπροσώπων για τις αλλαγές που θα προκύψουν στον χώρο της Υγείας και την επιρροή αυτών στο Ίδρυμα όπως επίσης για τα τρέχοντα λειτουργικά θέματα του Ιδρύματος όπως τον Νέο Οργανισμό, την Γ΄ Πτέρυγα, και την εν γένει λειτουργία του Νοσοκομείου.

Αγιασμός για την ανέγερση της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης στο Κιλκίς

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου ο αγιασμός για την ανέγερση της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Κιλκίς «βηματίΖΩ». 

Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ε.Ο.16 Θεσ/νίκης-Πολυγύρου

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν στην Ε.Ο.16 Θεσ/νίκης-Πολυγύρου (κόμβος Αγ.Αναστασίας), για την εκτέλεση εργασιών στα πλαίσια του έργου "Βελτίωση επιπέδου οδικής ασφάλειας στον οδικό άξονα Θεσ/νίκης – Πολυγύρου στο τμήμα Θέρμη - Γαλάτιστα", από την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. Δείτε τη σχετική ανακοίνωση.

Άσκηση Ετοιμότητας στη Σήραγγα Κατερίνης- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Μεγάλης Κλίμακας με την επωνυμία Φίλιππος-Αλέξανδρος, στην Σήραγγα Κατερίνης». Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ευχαριστήριο Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία

Ο Πρόεδρος και το προσωπικό του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία(ΚΔΑΠ-ΜΕΑ) ευχαριστεί θερμά το Περιφερειακό τμήμα του Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς για την δωρεά φαρμάκων και υλικών πρώτης βοήθειας για την οργάνωση του φαρμακείου του.

Ευχαριστήριο Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία

Ο Πρόεδρος και το προσωπικό του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία(ΚΔΑΠ-ΜΕΑ) ευχαριστεί την εταιρία TORRE COOPERLAT για την προσφορά γλυκισμάτων προς το Κέντρο.

Συνελήφθη 40χρονη στη Θεσσαλονίκη με 260 γραμμάρια ηρωίνη

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κατερίνης πέτυχαν χθες (09.12.2012) το βράδυ τη σύλληψη μίας ημεδαπής 40 ετών για προμήθεια, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. 

Η συγκινητική ιστορία γιαγιάς που δουλεύει σε μπαρ για να ζήσει τα εγγόνια της!

Η γιαγιά πηγαίνει τα βράδια στο μπαρ και επιστρέφει νωρίς το πρωί, για να ετοιμάσει τα εγγόνια της για το σχολείο...
Στην ηλικία των 63 ετών αναγκάστηκε να δουλεύει νύχτα για να μεγαλώσει τα εγγόνια της. Ο λόγος για ηλικιωμένη γυναίκα από την περιοχή Λάγγουρα, η οποία έχει συγκινήσει με το δράμα της ολόκληρη τη γειτονιά της.

Σαμαράς - Ζεχόφερ: Έλιωσε ο πάγος, νέο ξεκίνημα

Ελληνοβαυαρική συμφιλίωση στο χιονισμένο Μόναχο πέτυχαν Σαμαράς και Ζεχόφερ. Ενισχύεται η οικονομική συνεργασία, υιοθετούνται πιο φιλικοί τόνοι. Επίσκεψη Ζεχόφερ στην Αθήνα μέσα στο 2013.

"Με το συνέδριο το «ΠΑΣΟΚ» καλείται να αυτοπροσδιορίσει το λόγο ύπαρξης του"

Του Χάρη Τσιόκα*
(ΜΕΡΟΣ Α’)

Τα θέματα «επικαιρότητας» που αφορούν το μνημόνιο, τα μέτρα, τις «ανακεφαλαιοποιήσεις» κτλ επιβεβαιώνουν ότι: -δεν υπάρχει ένας μονόδρομος, εξόδου από την κρίση!
-για την «σωτηρία της χώρας» δεν είναι ίδιες οι επιδιώξεις των δυνάμεων που συνθέτουν την κοινωνία. Οι πολιτικοί συσχετισμοί δύναμης επιχειρούν πάντα να διαμορφώνουν τα προγράμματα, δηλαδή τα μνημόνια για να επιμερίζουν τους κινδύνους και τις ευκαιρίες ανάλογα.

Ερώτηση Ραχήλ Μακρή από τους "Ανεξάρτητους Έλληνες" για τις διακοπές ηλεκτροδότησης της ΔΕΗ

«Απαράδεκτη η διακοπή ηλεκτροδότησης σε οικογένειες με σοβαρά προβλήματα επιβίωσης, την ώρα που μεγάλες εταιρείες και οργανισμοί χρωστάνε εκατομμύρια! Πρόταση για διατήρηση της σύνδεσης σε οικογένειες με κοινωνική ανάγκη»

Η Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Κιλκίς πάει Ονειρούπολη Δράμας

Η Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Κιλκίς πάει Ονειρούπολη και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε ένα ταξίδι στο πιο ονειρεμένο Χριστουγεννιάτικο χωριό

Ημέρες αγάπης

Γράφει ο Κώστας Μπούζας
Πλησίαζαν τα Χριστούγεννα. Γι’ άλλον ένα χρόνο θα ‘δενε κόμπο την ψυχή του και θα’ κανε υπομονή ώσπου να περάσουν οι γιορτές. Όχι, δεν είχε κάτι συγκεκριμένο που να τον βασάνιζε τον καιρό αυτό. Η μοναξιά ήταν, που τις μέρες αυτές της αργίας θέριευε και δάγκωνε την καρδιά του, σαν το ανήμερο θεριό. Αυτή η ύπουλη, ανελέητη, απελπιστική μοναξιά.

Τίτλοι εφημερίδων, Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ·Μπαίνουμε σε αναπτυξιακή τροχιά, διεμήνυσε από την Κύπρο ο Αντώνης Σαμαράς – Η Ελλάδα θα δει σύντομα «Φως στο τούνελ»!..·Ενώ είναι σίγουρη η εκταμίευση της δόσης… - Αισιοδοξία για την επαναγορά ομολόγων·Στα χέρια του πρωθυπουργού απόρρητη επιστημονική έκθεση – Οι ελληνικοί υδρογονάνθρακες θα αποδώσουν έως και 1,3 τρις. Δολάρια!
ΒΡΑΔΥΝΗ ·ΣΕ πέντε άξονες η μεταρρύθμιση του ΥΠΕΚΑ – Αλλαγές σε Χωροταξία, Πολεοδομία και αποκέντρωση αρμοδιοτήτων ·Σήμερα αναμένεται η απάντηση της Τρόικας για το νέο Φορολογικό – Φορο- καταιγίδα για τους μισθωτούς και επαναφορά του «Πόθεν Έσχες»·Δηλώσεις Αντώνη Σαμαρά – Να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας