Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Κραυγή αγωνίας για το Νοσοκομείο "Η Παναγία" στη Θεσσαλονίκη

"Το Υπουργείο Υγείας, δια της Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλονίκης και μέσω τοπικού τηλεοπτικού σταθμού (;), ανακοίνωσε τη δραματική συρρίκνωση του Νοσοκομείου ΠΑΝΑΓΙΑ, με τη μεταφορά τριών κλινικών του στο Νοσοκομείο ΑΓ. ΠΑΥΛΟΣ. 

Χριστούγεννα με ξυλόσομπες στο φουλ

Ραγδαία αυξήθηκε η χρήση ξυλόσομπας ή τζακιού, αφού οι πολίτες αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υψηλές τιμές του πετρελαίου θέρμανσης. Η πυροσβεστική υπηρεσία ανακοίνωσε πως στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης, οι πυρκαγιές σε καμινάδες και σε στέγες αυξήθηκαν σε σχέση με πέρυσι κατά 152%.

Μεγάλη αύξηση στις επιστροφές αλλοδαπών υπηκόων στις χώρες καταγωγής του

Μεγάλη αύξηση σημειώνεται φέτος στις επιστροφές αλλοδαπών υπηκόων στις χώρες καταγωγής τους. Ήδη το μήνα Νοέμβριο του 2012, η ποσοστιαία αύξηση στις επιστροφές αλλοδαπών υπηκόων ξεπερνά το 38%, σε σύγκριση με ολόκληρο το 2011. Χαρακτηριστική είναι η αύξηση των αναγκαστικών επιστροφών από τις 109 τον Ιανουάριο του 2012 σε 2.271 τον Νοέμβριο του 2012.

Βρέθηκαν οι ληστές καυσόξυλων

Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ηράκλειας Σερρών υπόθεση ληστείας που είχε διαπραχθεί το μεσημέρι της 18.12.2012 σε βάρος 27χρονου στο Λιθότοπο Σερρών. 
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων ημεδαπών 14 έως 38 ετών, για ληστεία.

Πήγαν να κλέψουν χρηματοκιβώτιο αλλά απέτυχαν

Στις 22.12.2012 πρώτες πρωινές ώρες, στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, (4) άγνωστα δράστες έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και φέροντας κοντόκανο πυροβόλο όπλο, αφού έθραυσαν τζαμαρία πρατηρίου υγρών καυσίμων, προσκρούοντας με το οπίσθιο μέρος Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν, εισήλθαν σε αυτό και αφού έδεσαν με συρματόσχοινο μεταλλικό πακτωμένο χρηματοκιβώτιο, αποπειράθηκαν να το αφαιρέσουν, πλην όμως εγκατέλειψαν την προσπάθεια τους και το προαναφερόμενο όχημα και τράπηκαν σε φυγή με άλλο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο αφού αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (330) Ευρώ.

Σκοτώθηκε 48χρονος σε τροχαίο

Στις 22.12.2012 το μεσημέρι, στην Εθνική Οδό Έδεσσας Θεσσαλονίκης, η δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε 48χρονος ημεδαπός εξετράπη της πορείας του και ανετράπη με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Έδεσσας Πέλλας.

Τον έπιασαν με πάνω από δέκα κιλά χασίσι

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κατερίνης Πιερίας πέτυχαν χθες (22.12.2012) το μεσημέρι, τη σύλληψη ενός ημεδαπού και ενός υπηκόου Αλβανίας 22 ετών για κατοχή, εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. 

"Η θυσία της Πολυξένης*"

Του Φώτη Μισόπουλου
Ασέληνη νύχτα με χίλιους δρόμους
οι νεκροί αθόρυβα παραμονεύουν
έχεις την αλήθεια που αξίζεις και τους λόγους
-στις Πλάτρες** είν' τ' αηδόνια που σμιλεύουν


αρχαίες σκουριές στο ξέφωτο. Την άλλη μέρα-,
η μνήμη αυτή μες στην απώλεια θαρρεί
πως κυνηγά το συρφετό μας πέρα ως πέρα
στα πλοία, - ο ίσκιος ο βαρύς κι η θαλπωρή

Ευχές από τους Ακρίτες Επταλόφου Κιλκίς