Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Ο… Ρώσος Ζεράρ Ντεπαρντιέ

Ένα διάταγμα του Ρώσου προέδρου Πούτιν χορηγεί τη ρωσική υπηκοότητα στον Ζεράρ Ντεπαρντιέ. Αν παραδώσει τελικά το γαλλικό διαβατήριο, ο Γάλλος ηθοποιός θα απολαμβάνει τη χαμηλή φορολογία της Ρωσίας.

Στα 586 ευρώ ο κατώτατος μισθός από τα μέσα του 2013 - Νέο "ψαλίδι" στα εφάπαξ

- Παρελθόν θα αποτελεί η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας
- Καταργείται το επίδομα γάμου
- Το κράτος θα ορίζει τον κατώτατο μισθό και οι συλλογικές συμβάσεις δε θα είναι δεσμευτικές
- Χιλιάδες εργαζόμενοι "έκαναν τα στραβά μάτια" στο δώρο που ΔΕΝ πήραν για να μην απολυθούν

Ο Κώστας Γιαννόπουλος ο νέος πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς

Ημέρα εκλογών υπήρξε η σημερινή για το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς, το οποίο ψήφισε για την ανάδειξη νέου Προεδρείου. Νέος Πρόεδρος αναδείχθηκε ο πρώην Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Κιλκίς Κώστας Γιαννόπουλος, ο οποίος ήταν και ο μοναδικός υποψήφιος για τη θέση. Αντιπρόεδρος επανεκλέχθηκε η Θοδώρα Παπαδοπούλου από την παράταξη Τερζίδη, ενώ γραμματέας ο Αιμίλιος Νικολαΐδης από τον συνδυασμό της πλειοψηφίας.

Τα νέα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία εκλογής μελών –τακτικών και αναπληρωματικών- της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία πραγματοποιήθηκε κατά τη σημερινή ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, σύμφωνα με το άρθρο 175 του Ν.3852/2010.

Τα Θεοφάνεια στο Κιλκίς και η "φώτιση" των πολιτικών

Με λαμπρότητα, παρουσία των τοπικών αρχών και πλήθους κόσμου, εορτάστηκαν σήμερα τα Θεοφάνεια στην πόλη του Κιλκίς. Μετά τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κιλκίς, χοροστατούντος του Σεβασμιτάτου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, τελέστηκε η ακολουθία του αγιασμού των υδάτων και ακολούθως στις 11 περίπου έλαβε χώρα η τελετή καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού στο συντριβάνι του πάρκου “Γαλήνη” (ζωοπάζαρο).

Το νέο προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία εκλογής του νέου προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία πραγματοποιήθηκε κατά τη σημερινή ειδική συνεδρίαση του Σώματος, σύμφωνα με το άρθρο 165 παρ. 1, το άρθρο 175 παρ. 2 και το άρθρο 282 παρ. 16 του Ν.3852/2010.
Αναλυτικά, τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Αύριο Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013, η ορκωμοσία Τζιτζικώστα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Αύριο Δευτέρα, 7 Ιανουαρίου 2013, και ώρα 12:00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία του νέου Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου (Βασ. Όλγας 198, Θεσσαλονίκη), στην οποία θα χοροστατήσει ο Παναγιότατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμος.
Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, με θέμα ημερήσιας διάταξης την εκλογή τακτικών και αναπληρωματικών μελών της Μητροπολιτικής Επιτροπής της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης της ΠΚΜ.

Κοριτσάκι 7 ετών χρειάζεται αιμοπετάλια


Σαμαράς: «Με τη βοήθεια του Θεού θα τα καταφέρουμε»

Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά την τελετή του Καθαγιασμού των Υδάτων στο λιμάνι του Πειραιά, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Από εδώ, από τον Πειραιά μας, από το σημαντικότερο λιμάνι της Μεσογείου, θέλω να στείλω ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ενότητας, ότι θα τα καταφέρουμε. Η δύναμη του Ελληνικού λαού, η επιχειρηματικότητα του Έλληνα και πάνω από όλα η αισιοδοξία και η ενότητα που υπάρχει σήμερα, πιστεύω ότι ήταν πάντοτε τα εφόδια τα οποία μας έδωσαν προκοπή και ευημερία. Και θα μας δώσουν και πάλι. Σήμερα των Φώτων, η δύναμη που πήραμε από την τελετή, ο Αγιασμός των Υδάτων, μας γεμίζει και πάλι αισιοδοξία και δύναμη ότι θα τα καταφέρουμε. Με τη βοήθεια του Θεού θα τα καταφέρουμε. Να είστε καλά».

Είχαν βαλλίστρα, βέλη και ξίφος

Συνελήφθησαν χθες (05.01.2013) το μεσημέρι στην Κατερίνη, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κατερίνης, δύο ημεδαποί 26 και 33 ετών, διότι σε αστυνομικό έλεγχο του Ι.Χ. Επιβατηγού του 33χρονου όπου επέβαιναν οι προαναφερόμενοι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (1) βαλλίστρα με διόπτρα, (24) βέλη και (1) ξίφος συνολικού μήκους σαράντα έξι εκατοστών. Προανάκριση διενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Κατερίνης.

Παραδοσιακό παντοπωλείο στο κέντρο του Λαγκαδά


Έτοιμη να εγκαινιάσει το παραδοσιακό παντοπωλείο στο κέντρο του Λαγκαδά (οδός Σεραφείμ Τσακμάνη 9) είναι η Κοιν.Σ.Επ. ΜΥΓΔΟΝΙΑ, δήλωσε η πρόεδρος της ΚοινΣΕπ κα Χρυσάνθη Αλεξάνδρου (6975718664). 

Διατροφική φροντίδα για άτομα με υπερχοληστερολαιμία

Γράφει η Ασημένια Καναρίδου*
Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
να εξειδικευμένο πρόγραμμα διατροφής, το οποίο ονομάζεται ‘’Θεραπευτικές Αλλαγές στον Τρόπο Ζωής’’ (TLC= therapeutic lifestyle changes), έχει δημιουργηθεί για άτομα τα οποία έχουν υψηλά ποσοστά χοληστερόλης –κακό λίπος στο αίμα τους.
Ακολουθώντας κανείς κάποιους απλούς κανόνες διατροφής θα μπορούσε να μειώσει την LDL (κακή χοληστερόλη), η οποία μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα.

«Οι Έλληνες έχουν φτάσει στα όρια της αντοχής τους»

Φορολογικά έσοδα που βρίσκονται μόνο στα σχέδια και αδυναμία των φορολογουμένων να ανταποκριθούν στις οφειλές του είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος και συνέπεια η μία της άλλης.