Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Έκοψε την πίτα του ο "Φλάμπουρας"

Ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Νομού Κιλκίς "Ο Φλάμπουρας" πραγματοποίησε την καθιερωμένη, πλέον, εκδήλωσή του για την Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του, το μεσημέρι του Σαββάτου της 19ης Ιανουαρίου 2013, στα γραφεία του Συλλόγου. 

Δρόμοι της φωτιάς (Ευθυμογράφημα με παροιμίες)

Του Κώστα Μπούζα
Τους ένωνε ένα φλογερό πάθος, απ’ την άλλη όμως ήταν ευέξαπτοι. Έτοιμοι να πάρουν φωτιά με το παραμικρό. Η σπίθα που άναψε την τελευταία πυρκαγιά ήταν μια φλογερή ύπαρξη ντυμένη στα κόκκινα, που κυριολεκτικά άναβε φωτιές.

"Ενοικιάζομαι" του Γιάννη Τσιτσίμη στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς



H Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς, οι Εκδόσεις Ένεκεν και το Βιβλιοπωλείο Επιλογές παρουσιάζουν τη συλλογή διηγημάτων του Γιάννη Τσιτσίμη "Ενοικιάζομαι".

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Δημήτρης Μαυροσκούφης, καθηγητής ΑΠΘ, Ελπινίκη Ναούμ, αρχαιολόγος, Λία Γυιόκα, ιστορικός τέχνης ΑΠΘ και ο υπεύθυνος των εκδόσεων Ένεκεν, Γιώργος Γιαννόπουλος.

Σαφώς ανώτερος ο Γ.Α.Σ. Κιλκίς

Σαφώς ανώτερος του αντιπάλου του εμφανίστηκε ο Γ.Α.Σ.Κ. στο πρώτο του επίσημο παιχνίδι για το 2013, παίρνοντας τη νίκη με 19-26 στο κλειστό των Συκεών Θεσσαλονίκης από το τοπικό Φοίβο. Όπλο των νικητών η καλή άμυνα που απέφερε πολλούς αιφνιδιασμούς και εύκολα γκολ.

Απάντηση στο Αγιορείτικο Βήμα σχετικά με την ανάρτηση του "Ο ...ΓΟΛΓΟΘΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ ΤΟΥ ΑΓ. ΟΡΟΥΣ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΤΟΥ"

"Φίλοι και συντελεστές του Αγιορείτικου Βήματος. Εδώ και τουλάχιστον 2 χρόνια σας ενημερώνουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα με email που σας στέλνουμε, σχετικά με το μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Χαλκιδικής και κατ' επέκταση η χώρα μας με τα ορυχεία χρυσού στην περιοχή μας. Ένα θέμα που από όποια διάσταση και αν το δεις είναι ένα σκάνδαλο. 

Η πολιτικοκοινωνική αιθαλομίχλη των Αθηνών και άλλες ιστορίες…

Γράφει ο Γιώργος Φραγγίδης
Μαιευτήρας- Γυναικολόγος
Διδάκτωρ Ιατρικής του ΑΠΘ
πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ Κιλκίς 
Όχι, δεν θέλω να αστειευτώ με ένα τόσο σοβαρό γεγονός που συμβαίνει εξ αιτίας της ένδειας των συνανθρώπων μας. Ούτε θέλω να αντιπαρατεθώ στους ειδικούς επιστήμονες που υπερασπιζόμενοι τον ρόλο τους εφιστούν τον κίνδυνο για την υγεία του πληθυσμού, αντιθέτως.

"Καλό ταξίδι αγαπητέ μας Βασίλη Χατζηβασιλείου"

«Η είδηση του δυσάρεστου νέου του αιφνίδιου θανάτου του αγαπητού μας παράγοντα του κιλκισιώτικου ποδοσφαίρου και επί σειρά ετών προέδρου του Κιλκισιακού Βασίλη Χατζηβασιλείου, μόνο μεγάλη λύπη μας προκαλεί και θλίψη. Για όλους εμάς που ζήσαμε μαζί του χαρές και λύπες , στους παλαιότερους αλλά και στους νεότερους ποδοσφαιριστές ο πρόεδρος θα μείνει αθάνατος στην μνήμη μας. Το όνομά του ήταν και θα μείνει χαραγμένο στην ιστορία της ομάδας, που τόσο αγάπησε και υπηρέτησε για χρόνια.
Καλό ταξίδι αγαπητέ μας Βασίλη Χατζηβασιλείου».

Τον συνέλαβαν για χρέη 109.685,46 ευρώ προς το Δημόσιο

Συνελήφθη χθες (19.01.2013) το πρωί, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Νικολάου Χαλκιδικής, ένας ημεδαπός 47 ετών, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο. Το ύψος του χρέους ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 109.685,46 ευρώ. Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 παρ. 1 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ. 1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο». Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής.

Γιορτή της Παναγίας της "Παραμυθίας" στον όσιο Νικόδημο Πενταλόφου Γουμένισσας

Ἀνακοινώνεται στούς εὐλαβεῖς προσκυνητές ὅτι στίς 20 καί 21 Ἰανουαρίου 2013 (ἡμέρες Κυριακή καί Δευτέρα ἀντίστοιχα) θά τελεσθεῖ στό Ἱερό Κοινόβιο τοῦ Ὁσίου Νικοδήμου (στόν Πεντάλοφο Γουμένισσας τοῦ Δήμου Παιονίας) ἡ ἱερά Πανήγυρις τῆς θαυματουργοῦ εἰκόνος τῆς Παναγίας τῆς «Παραμυθίας». Ἡ Παναγία ἡ «Παραμυθία» εἶναι ἡ ἐφέστια εἰκόνα τοῦ Ἱεροῦ Κοινοβίου.