Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Μεγάλες κουβέντες από μικρούληδες

Γράφει η Μέμα Τεμεκενίδου 
-Ν. Δένδιας: "Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε φάση «μετάβασης στη νομιμότητα"
Δηλαδή κύριε Δένδια που θέλετε να λέγεστε και πετυχημένος (λέμε τώρα) υπουργός, ανεχόσασταν τόσο καιρό, στη Βουλή και στην κοινωνία, ένα κόμμα παράνομο; Κι εμείς για τι να σας πρωτοκρίνουμε; Ή μήπως λέω, ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε παράνομος απ όταν συνεργάστηκε μαζί σας ο μέχρι πρότινος Κοινοβουλευτικός τους εκπρόσωπος, κ. Κουβέλης;

Επ' αόριστον μπλόκα των αγροτών στις εθνικές οδούς από τη Δευτέρα

Αποφασισμένοι να κόψουν στη μέση τα εθνικά δίκτυα, με αποτέλεσμα να «παραλύσει» η χώρα, εμφανίζονται οι αγρότες.

Εξόρυξη χρυσού και επιπτώσεις στην υγεία στην Ονδούρα

Οι φωτογραφίες που θα δείτε στη συνέχεια του άρθρου προέρχονται από κατοίκους της κοιλάδας Siria Valley όπου βρίσκεται το ορυχείο χρυσού “San Martin” της καναδικής εταιρείας Goldcorp Inc. Πρόκειται για ορυχείο επιφανειακής εξόρυξης (open pit) και γίνεται ευρεία χρήση κυανίου.

Η κόρη βρήκε το χαρτοφύλακα και ο πολύτεκνος μπαμπάς τον επέστρεψε

Εντεκάχρονο κοριτσάκι, παιδί πολύτεκνης οικογένειας που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, με άνεργη μητέρα και πατέρα που κυνηγά το μεροκάματο, βρήκε χαρτοφύλακα επιχειρηματία στο κεντρικό πάρκινγκ της Πρέβεζας.Ο χαρτοφύλακας περιείχε πολύτιμα έγγραφα, μπλοκ επιταγών, αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο καθώς και το ποσό των 550 ευρώ.

Θέτουν προ των ευθυνών του τον Κολιό οι αγελαδοτρόφοι της ΑΓΝΟ

Του Γιάννη Τσατσάκη
Να πάρουν το «πάνω χέρι» στην υπόθεση της ΑΓΝΟ, θέτοντας προ των ευθυνών του τον ιδιοκτήτη της Νίκο Κολιό, επιχειρούν οι αγελαδοτρόφοι που συνεργάζονται με τη γαλακτοβιομηχανία, σε μια απόπειρα να διασφαλίσουν ότι θα διασωθεί η επιχείρηση και η αποπληρωμή των συσσωρευμένων απαιτήσεών τους από αυτή, ύψους περίπου 2,8 εκ. ευρώ, για γάλα που έχουν παραδώσει, χωρίς να έχουν εξοφληθεί.

"Είναι οξυγόνο στην Δημοκρατία η ύπαρξη δύο εναλλακτικών πόλων"

Του Χάρη Τσιόκα
Σε μια περίοδο που η έκθεση του ΔΝΤ αποτιμά ως ενδεχομένως ατελέσφορα, με βάση τις δικές του οικονομικοκοινωνικές (;) επιδιώξεις τα αποτελέσματα της εξόδου από την κρίση, και
Σε ένα χρονικό διάστημα που οι κοινωνικές και παραγωγικές δυνάμεις της χώρας «εισπράττουν» την "απειλή" μιας νέας νεοφιλελεύθερης επέλασης. Για ορισμένες ηγεσίες της κεντροαριστεράς -σε αντίθεση με την Ευρωπαϊκή- περισσεύουν οι επιδιώξεις μικροκομματικής πόλωσης

Για την εισβολή αγνώστων στο σπίτι της Λιάνας Κανέλλη το ΚΚΕ δηλώνει...

"Η προειδοποιητική εισβολή σήμερα τα ξημερώματα στο σπίτι της βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη έχει πέραν της ληστείας και άλλους στόχους που διερευνώνται από το Κόμμα μας. Το ΚΚΕ απαιτεί από τις αρχές να διερευνήσουν την υπόθεση και να εντοπίσουν τους εισβολείς. Το πολιτικό μήνυμα αυτής της εισβολής επιστρέφεται στους εμπνευστές της. Όποιοι και αν είναι οι στόχοι τους θα πέσουν στο κενό. Έχουν γνώση οι φύλακες."

«Δεν θα βαρύνει το κόστος του εμβολιασμού κατά της λύσσας τους παραγωγούς»

Δόθηκε απάντηση στο σοβαρότατο ζήτημα του εμβολιασμού των ζώων κατά της λύσσας, θέμα το οποίο είχε θέσει μετά από έγκαιρη ενημέρωση ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβαλλοντολογικής και Αγροτικής Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας, Πασχάλης Χαρούμενος, στη Βουλευτή Ν. Κοζάνης, Ραχήλ Μακρή.

Χαρακόπουλος: «Στηρίζουμε τους κτηνοτρόφους που επενδύουν στην καινοτομία»

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στο πλαίσιο των επισκέψεών του σε κτηνοτροφικές μονάδες επισκέφθηκε πρότυπες εγκαταστάσεις σταβλισμένης προβατοτροφίας στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας. Η πρώτη ανήκει στους αδελφούς Παπαδημητρίου στην Τερψιθέα και η δεύτερη στους αδελφούς Ανατολίτη στη Μεσοράχη, δυναμικότητας 1.000 και 300 προβάτων αντίστοιχα. 

Διήμερο φορολογικό σεμινάριο στην Πέλλα και στο Κιλκίς


Παροτρύνουμε παραγωγούς τους Κιλκίς να καλλιεργήσουν και να διαθέσουν τα προϊόντα τους μέσω της Ομάδα μας

Εθελοντική Ομάδα Παιονίας, μέλος του Πανελλαδικού δικτύου ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ, δραστηριοποιείται εδώ και σχεδόν ένα(1) χρόνο στη περιοχή του Δήμου Παιονίας Κιλκίς με διανομές προϊόντων. Εκατοντάδες πολίτες της Παιονίας έχουν αγοράσει απ’ ευθείας από παραγωγούς, άριστης ποιότητας ελληνικά προϊόντα, έως και 100% φθηνότερα από τις τιμές που πουλιούνται τα αντίστοιχα στις λαϊκές αγορές και στα super market.

Ψυχολογία και διατροφή

Γράφει η Ασημένια Καναρίδου*
Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Εάν η ψυχολογική μας διάθεση σχετίζεται με τη διατροφή, είναι ένα θέμα που απασχόλησε τους επιστήμονες κάποιες δεκαετίες πριν, αλλά συνεχίζει να είναι επίκαιρο και στις μέρες μας.
ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΦΕΥΓΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΑΓΗΤΟ, ΌΤΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΓΧΩΜΕΝΟΙ, ΣΤΕΝΟΧΩΡΗΜΕΝΟΙ ΄Η ΑΜΗΧΑΝΟΙ;

Αγωνιστικό κάλεσμα της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης

"Αγρότες, αγρότισσες της Κεντρικής Μακεδονίας  Για μια ακόμη χρονιά βλέπουμε το εισόδημα μας να συρρικνώνεται. Οι απλήρωτες από το περσινό καλοκαίρι παραγωγές μας, οι χαμηλές τιμές παραγωγού των αγροτοκτηνοτροφικών μας προϊόντων, οι περικοπές των επιδοτήσεων, η μείωση της επιστροφής ΦΠΑ, η αλματώδης αύξηση του κόστους παραγωγής, η μη κάλυψη όλων των ζημιών από τον ΕΛΓΑ, κλπ. μας οδηγούν στον αφανισμό.

Επιστολή απόγνωσης για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση από το φουρτουνιασμένο Αιγαίο

Διαβάστε τη διαμαρτυρία της Παθολόγου Ελένης Γεωργιάδου από τη Σκύρο για το νέο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και βγάλτε τα συμπεράσματά σας...
"Κύριε Υπουργέ Υγείας, κύριοι Πρόεδροι, κύριοι υπεύθυνοι για την
νομοθεσία στο χώρο της υγείας, σας συγχαίρω για τη μεγάλη σας ανακάλυψη και καινοτομία: ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ.

Ρεπορτάζ για τα μεταλλεία της Χαλκιδικής στο Λατινοαμερικάνικο κανάλι Telesur (video)

Mικρό ρεπορτάζ για τη διαμάχη γύρω από τα μεταλλεία της Χαλκιδικής που προβλήθηκε από το λατινοαμερικάνικο κανάλι ειδήσεων Telesur με τον τίτλο“Πολυεθνικές αγοράζουν Ελληνικά μεταλλεία σε εξευτελιστική τιμή”.

Εκδήλωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων

Δεόντως προς την περίσταση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013 στην Παλαιά Βουλή η εκδήλωση προς τιμήν του Δρος κ. Αχιλλέα Λαζάρου, που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων ως ιδρυτικό μέλος της Παγκόσμιας Βλαχικής Αμφικτιονίας.

Ανοικτή συγκέντρωση - συζήτηση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Στα καυτά θέματα των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και του Νομικού και Κινηματικού αγώνα θα μας ενημερώσουν οι νομικοί:
Βίκτωρας Τσιαφούτης, Δικηγόρος Νομικός Σύμβουλος της ΕΚΠΟΙΖΩ και οι δικηγόροι της ομάδας νομικής βοήθειας του Κινήματος Δεν Πληρώνω:
Αλέξανδρος Λάμαρης, Δικηγόρος Αθήνας,
Χρήστος Λιαρομμάτης, Δικηγόρος Πάτρας,
Βασίλης Παπανικολάου, Δικηγόρος Πειραιά Επίσης θα μιλήσει ο πρόεδρος του Κινήματος Δεν Πληρώνω, Βασίλης Παπαδόπουλος, Οφθαλμίατρος.
Θα ακολουθήσει γόνιμος διάλογος με ερωτήσεις και τοποθετήσεις.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να τηλεφωνήσετε στο 211 0192839