Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου τσακίζουν την αναπηρική οικογένεια

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. και το σύνολο των πολιτών με αναπηρία και οι οικογένειές τους στη χώρα ζητούν εδώ και τώρα να τηρηθούν οι δεσμεύσεις των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας. Για να μην υποστούν μειώσεις στις συντάξεις τους οι συνταξιούχοι αναπηρίας δημοσίου και ιδιωτικού τομέα,

Ειδική δημόσια συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας

Ειδική δημόσια συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013, στις 12:00 το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης (Βασ. Όλγας 198, Θεσσαλονίκη), με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης:
· Απολογισμός Πεπραγμένων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έτους 2012.

Παρουσίαση της Ευρωπαϊκής καμπάνιας ενάντια στο Σχολικό Εκφοβισμό

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα η παρουσίαση της Ευρωπαϊκής Καμπάνιας ενάντια στο Σχολικό Εκφοβισμό από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με τίτλο: «ΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ! ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ!». Βασικός στόχος η ενημέρωση και κινητοποίησης της σχολικής κοινότητας (εκπαιδευτικοί και μαθητές) αλλά και των γονιών με βασικούς αποδέκτες τα ίδια τα παιδιά. 

Ανακοίνωση για έφοδο δημοτικής αστυνομίας στην 3η διάθεση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες στη Θεσσαλονίκη

Η Επιτροπή Κατοίκων Κέντρου ευχαριστεί τους πολίτες και παραγωγούς που συμμετείχαν στην 3η διάθεση ειδών διατροφής «Χωρίς Μεσάζοντες – Από Όλους για Όλους» την Κυριακή 27 Ιανουαρίου. Η ανταπόκριση των κατοίκων του Κέντρου που γέμισαν την Πλατεία Ρωμαϊκής Αγοράς επί 6 ώρες μας δίνει δύναμη για να συνεχίσουμε τις δράσεις μας και αποδεικνύει ότι όλοι μαζί μπορούμε να φτιάξουμε τις δομές και τις βάσεις ώστε να αντισταθούμε στην κοινωνική καταστροφή των Μνημονίων και να αυτοοργανώσουμε την καθημερινότητά μας. 

Το Ολοκαύτωμα και ο αντισημιτισμός της «σταλινικής» Αριστεράς

[Την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013 στις 8 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η ένατη φιλοσοφική νυκτηγορία με τον Όμηρο Ταχμαζίδη στο καφέ ΓΑΖΙΑ (Καρόλου Ντηλ 22 – Θεσσαλονίκη) με θέμα: «Η εικόνα της επιθυμίας στο χορό, την παντομίμα και στη χώρα της κινηματογραφίας από το βιβλίο «Η αρχή της ελπίδας» του Ernst Bloch»]

Γράφει ο Όμηρος Ταχμαζίδης
Η ευθύνη
: Η ευκολία με την οποία αποδίδει η οργανική διανόηση της σταλινικής και (μετα)σταλινικής Αριστεράς την άνοδο του νατσιστικού φαινομένου στην Ελλάδα σε αποκλειστικώς οικονομικά αίτια δεν είναι άδολη: ούτως επιχειρείται να συγκαλυφθούν οι πολιτικές ευθύνες και η υπαρκτή συμβολή της Αριστεράς στη διατήρηση των αντισημιτικών στερεοτύπων και τη συντήρηση του αντισημιτικού μίσους στην ελληνική κοινωνία – ο λανθάνων ή φανερός αντισημιτισμός της Αριστεράς κινιόταν και κινείται πίσω από το παραπέτασμα μιας αντιιμπεριαλιστικής ρητορείας και ενός καιροσκοπικού φιλοαραβισμού.

4 άτομα έκλεψαν υλικά αξίας 150 ευρώ!

Στις 29.01.2013 το πρωί συνελήφθησαν στα Γιαννιτσά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών, δύο ημεδαποί 19 και 46 ετών και δύο υπήκοοι Βουλγαρίας 18 και 23 ετών, διότι από αποθήκη του Δήμου Πέλλας αφαίρεσαν σίδερα τα οποία προορίζονταν για ανακύκλωση συνολικής αξίας (150) Ευρώ. Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Γιαννιτσών.

52χρονη καθηγήτρια-παιδόφιλος στα χέρια της Αστυνομίας

- Φανατική παιδόφιλη και μέλος διεθνών κινημάτων υπέρ της παιδοφιλίας η 52χρονη
- Δίδασκε σε φροντιστήρια και έκανε ιδιαίτερα
- «Τα παιδιά πρέπει να εκτονώνονται» φέρεται να είπε αμετανόητη στους αστυνομικούς
- Πως έφτασε στη σύλληψη της καθηγήτριας το τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
- Η έρευνα έφερε στο φως την ύπαρξη και ελληνικού κινήματος παιδοφιλίας!
- Έχουν εντοπιστεί ήδη πέντε άτομα

Συνεδριάζει αύριο Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013 το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013, στις 13:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης (Βασ. Όλγας 198, Θεσσαλονίκη), με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:

Πρωτοβουλίες ΥΜΑΘ για την τουριστική ανάπτυξη της βόρειας Ελλάδας

Τρόπους χάραξης μιας ενιαίας, σύγχρονης και δωδεκάμηνης τουριστικής πολιτικής για το σύνολο της Βόρειας Ελλάδας, μέσω της προσέλκυσης επενδυτών, της αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού και την προώθηση των τουριστικών προορισμών, συζήτησαν σήμερα (Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013) στο Διοικητήριο, ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, με το σύνολο των αρμόδιων φορέων που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό.

Για τη στήριξη των αγροτών η Χρυσή Αυγή λέει...

"Άμεση στήριξη των Ελλήνων αγροτών, επιστροφή στην εθνική παραγωγή με στόχο να ξαναγίνει η χώρα μας αυτάρκης σε είδη πρώτης ανάγκης. Η πατρίδα μας χρειάζεται τους αγρότες, γιατί είναι οι μόνοι που συνεχίζουν να παράγουν πλούτο σε μία χώρα οικονομικά κατεστραμμένη."

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ με επίκαιρη ερώτηση για τους χιλιάδες ανασφάλιστους υπερήλικες ομογενείς από την πρώην ΕΣΣΔ που οδηγούνται σε εξαθλίωση και η συζήτηση στη βουλή

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Λεωνίδας Γρηγοράκος): Ακολουθεί η με αριθμό 884/22-1-2013 επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας κ. Θεοδοσίου Κωνσταντινίδη προς τους Υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και Οικονομικών, σχετικά με τη λήψη μέτρων για τους ανασφάλιστους υπερήλικες ομογενείς από την πρώην ΕΣΣΔ. 

Γερμανικό μοντέλο εκπαίδευσης για την Ελλάδα

Φέτος προγραμματίζεται να ξεκινήσει στην Ελλάδα το πρώτο πιλοτικό πρόγραμμα «δυαδικής επαγγελματικής εκπαίδευσης» κατά το γερμανικό πρότυπο. Στυλιανίδης και Φούχτελ το παρουσίασαν στην Φραγκφούρτη.

"Οι άθεοι σε ποιον θα αποδώσουν φόρο;" λέει ο Π. Ψωμιάδης

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τάσου Κουράκη σχετικά με την επιβολή ειδικού φόρου στους ορθόδοξους χριστιανούς, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η συντονισμένη προσπάθεια διάρρηξης της άρρηκτης σύνδεσης Ελληνισμού και Ορθοδοξίας από το ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς. Ο κ. Τάσος Κουράκης με τις εμπρηστικές δηλώσεις του επιβεβαιώνει πως συγκεκριμένοι κύκλοι θέλουν να γκρεμίσουν την Πίστη μας, τις Παραδόσεις μας, τις Αξίες μας, την Ιστορία μας, τη Ψυχή του Ελληνισμού. Του θυμίζω μόνο πως έχουν γνώση οι φύλακες.

Νέος φόρος ακινήτων από το πρώτο τετραγωνικό

Του Στέλιου Κράλογλου
Μια ακραία πρόταση όπου ο νέος και ενιαίος φόρος επί των ακινήτων θα επιβάλλεται χωρίς αφορολόγητο, δηλαδή από το πρώτο τετραγωνικό μέτρο, εξετάζει και πάλι το υπουργείο Οικονομικών καθώς με τις εναλλακτικές προτάσεις, που προβλέπουν αφορολόγητο όριο στα 50.000 ευρώ ή στα 100.000 ευρώ δεν βγαίνει ο «λογαριασμός» των εσόδων ύψους 3 δισ. ευρώ που ζητά η τρόικα. Στο υπουργείο Οικονομικών επικρατεί πανικός καθώς τα ήπια σχέδια που επεξεργάζονται οι αρμόδιες υπηρεσίες, στην καλύτερη περίπτωση υπολογίζεται ότι μπορούν να επιφέρουν ετήσια έσοδα της τάξης των 2,1 δισ ευρώ.

Επαφές Τονικίδη με φορείς

Την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς Π. Τονικίδης παρευρέθηκε στην πρώτη για το νέο έτος συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος (Σ.Β.Β.Ε.) κατά τη διάρκεια της οποίας έλαβε χώρα και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας παρουσία των : Χ. Σταϊκούρα (Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών), Θ. Καράογλου (Υπουργός Μακεδονίας Θράκης), Σ. Καλαφάτη (Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας). 

Σε νέο γραφείο μετακομίζει ο Παραστατίδης

Από την 1η Φεβρουαρίου 2013 το γραφείο του Βουλευτή Θεόδωρου Παραστατίδη μεταφέρεται και θα λειτουργεί στην οδό Πόντου 8 στον 4ο όροφο (δίπλα στην Αγροτική Τράπεζα).

Τη διαδικασία ίδρυσης νέου κόμματος ξεκινούν σήμερα τα στελέχη που αποχώρησαν από το κόμμα του Πάνου Καμμένου

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μόνο πολιτικό πρόσωπο που θα υπογράψει αρχικά το καταστατικό θα είναι ο πρώην γραμματέας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μιχάλης Γιαννάκης, μαζί με 20 ακόμα προσωπικότητες από όλους τους κλάδους.

Διήμερη Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστα στην Π.Ε. Κιλκίς

Την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς θα επισκεφθεί ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας κατά το διήμερο την 31 Ιανουαρίου - 1 Φεβρουαρίου. Η επίσκεψη του Περιφερειάρχη πραγματοποιείται στα πλαίσια της ενημέρωσής του για τα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή καθώς και του συντονισμού δράσης όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την όσο το δυνατόν ταχύτερη δρομολόγηση λύσεων.
Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Περιφερειάρχη, περιλαμβάνει:

Απαγόρευση φυτοφαρμάκων που απειλούν το εισόδημα 20.000 μελισσοκόμων

Να απαγορεύσει άμεσα η Ελλάδα τη χρήση των νεονικοτινοειδών φυτοφαρμάκων ακολουθώντας το παράδειγμα της Γαλλίας, της Σλοβενίας, της Γερμανίας και της Ιταλίας ζητά με δεύτερη επιστολή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιο Τσαυτάρη, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κρίτων Αρσένης. 

Κοπή βασιλόπιτας του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Κιλκίς «βηματίΖΩ»

Σε μια κατάμεστη αίθουσα, στο Κτήμα των Ευχών, και παρουσία 240 περίπου γονέων, ωφελουμένων, εργαζομένων, διοίκησης, εκπροσώπων φορέων και αρχών πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 20 Ιανοαρίου, η κοινή κοπή βασιλόπιτας του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Κιλκίς «βηματίΖΩ». 

Κοπή βασιλόπιτας του τοπικού τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς

Τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013 σε γνωστή καφετέρια της πόλης, μέσα σε ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα, έγινε η κοπή της βασιλόπιτας του τοπικού τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς, παρουσία παλιών και νέων εθελοντών νοσηλευτικής και κοινωνικής πρόνοιας και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου. 

Αναβιώνει το έθιμο του Κουρμπανιού στον Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου ΚΙλκίς

Ο Σύλλογος Στενημαχιτών Κιλκίς σε συνεργασία με τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Κιλκίς θα αναβιώσει και φέτος το έθιμο του Κουρμπανιού κατά την εορτή του Αγίου Τρύφωνος. 

Μήνυμα για την γιορτή των Τριών Ιεραρχών

Γράφει ο Γεώργιος Κωνσταντινίδης
Μ.Α. Φιλόλογος - Θεολόγος 
Δ/ντής Β/θμιας Εκπ/σης Κιλκίς 
Η γιορτή των Τριών Ιεραρχών είναι γιορτή της παιδείας και μάλιστα η πρώτη από την έναρξη της νέας χρονιάς. Σ’ αυτή τη γιορτή τιμώνται τρεις οικουμενικοί διδάσκαλοι, ο Μέγας Βασίλειος, ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος και ο άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος και προβάλλονται ως πρότυπα γνώσης και βιοτής.

Συνέλαβαν στην Πλατανιά Κιλκίς Πακιστανό διακινητή λαθρομεταναστών

Συνελήφθη σήμερα (29.01.2013) τις πρώτες πρωινές ώρες, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πολυκάστρου, ένας υπήκοος Πακιστάν 24 ετών, που διευκόλυνε την έξοδο τεσσάρων μη νόμιμων μεταναστών (εκ των οποίων ένας ανήλικος), από την Ελληνική επικράτεια σε έδαφος τρίτης χώρας. 

Με πίστη για τη νίκη ο Γ.Α.Σ. Κιλκίς

Θετικό είναι το κλίμα που επικρατεί στις τάξεις της χειροσφαιρικής ομάδας του Γ.Α.Σ.Κ. λίγο πριν τα δύο κρίσιμα εντός έδρας παιχνίδια με Λουτράκι τη Τετάρτη και Πανελλήνιο το Σάββατο που θα διαμορφώσουν σε μεγάλο βαθμό τους στόχους της ομάδας. Το σίγουρο είναι πως δύο συνεχόμενες νίκες θ'αλλάξουν τις ισορροπίες στο βαθμολογικό πίνακα, δίνοντας τη δυνατότητα στους κιλκισιώτες να διεκδικήσουν ''το κάτι παραπάνω'' από μια απλή παραμονή στη κατηγορία. Οι αθλητές κάνουν έκκληση στο φίλαθλο κοινό της πόλης να παρευρεθεί στα δύο κρίσιμα αυτά παιχνίδια και να στηρίξει τη προσπάθειά τους, δίνοντάς τους την ώθηση ώστε να πάρουν τα θετικά αποτελέσματα στα οποία στοχεύουν.

Εκδήλωση με θέμα "Οι αλλαγές στην εργασία και οι προοπτικές κοινωνικής χειραφέτησης"


Τίτλοι εφημερίδων, Τρίτη 29 Ιανουαρίου 23013

ΑΥΓΗ ·Κατεδαφίζουν ακίνητα – συντάξεις – Ακόμη και από το πρώτο ευρώ αξίας της πρώτης κατοικίας ο ενιαίος φόρος στα ακίνητα. Τριπλή παρέμβαση στις συντάξεις με νέο ασφαλιστικό…·Εκλογικό σύστημα – ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜ. ΑΡ., αναζητούν απλή αναλογική με μπόνους!·Μεταφορές – Διάλογο για ΣΣΕ ζητούν οι εργαζόμενοι
ΒΡΑΔΥΝΗ · Ακίνητα – Ενιαίος φόρος από 50. 000 – Ποιο είναι το επικρατέστερο σενάριο που εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών ·Κατάρ- Ελπίδες για επενδύσεις – Επίσκεψη του Α. Σαμαρά και ομάδας επιχειρηματιών·Το Σ/Ν με τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό του Δημοσίου – Σύνταξη: ποιοι θα παίρνουν και ποιοι όχι το 50% της προκαταβολής