Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

«Ο κίνδυνος ιστορικής παλινδρόμησης της Ευρώπης και η ευθύνη των Ευρωπαίων σοσιαλιστών και δημοκρατών»

Του Ευάγγελου Βενιζέλου 
Η Ευρώπη ζει την απειλή μιας μεγάλης ιστορικής παλινδρόμησης. Το ευρωπαϊκό κεκτημένο του δεύτερου μισού του εικοστού αιώνα τίθεται υπό έντονη αμφισβήτηση και το ειρωνικό είναι ότι αυτό προέκυψε μέσα από τον συνδυασμό του πιο φιλόδοξου βήματος στην πορεία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, που είναι το ευρώ, και της αλληλοτροφοδοτούμενης χρηματοοικονομικής και δημοσιονομικής κρίσης που αντιμετωπίζεται συμπτωματολογικά και σημειακά, αλλά όχι διαρθρωτικά.

Ήταν καλύτερος, κέρδισε δίκαια ο Γ.Α.Σ. Κιλκίς

Μία πέρα για πέρα δίκαιη νίκη κατέκτησε η ομάδα χειροσφαίρησης του Γ.Α.Σ.Κ. εκτός έδρας, επί του Φιλίππου Βέροιας, δίνοντας τέλος σε μια αρνητική παράδοση 10 χρόνων όπου μετρούσε μόνο δύο ισοπαλίες σε δέκα αγώνες.

Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (ΣΕΕ)

Γράφει η Ασημένια Καναρίδου*
Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου ονομάζεται η κακή λειτουργία του εντέρου, η οποία συνοδεύεται από συμπτώματα όπως διάρροια ,χωρίς πόνο όμως, επίσης διάρροια ή οποία εναλλάσσεται με δυσκοιλιότητα, χρόνια δυσκοιλιότητα, αίσθημα υπερβολικού φουσκώματος, αίσθημα μη ικανοποιητικής εκκένωσης, πόνος στον πρωκτό, βλέννα στα κόπρανα. Το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου παρουσιάζεται συνήθως στις ηλικίες 20-30 ετών. Χαρακτηριστικό είναι ότι τα άτομα τέτοιων ηλικιών αναζητούν πρώτα ιατρική βοήθεια.

Ρυθμίσεις “ανάσα” αλλά και φυλάκιση για τους οφειλέτες του Δημοσίου προαναγγέλλει η κυβέρνηση

- Στα 13 δισ. ευρω τα ληξιπρόθεσμα χρέη το 2012
- Προβλέπεται ελάχιστη καταβολή απο 100 έως 250 ευρώ
- Διαγραφή χρεών που θεωρούνται ανείσπρακτα
- Στουρνάρας: Δεν πρόκειται να δώσουμε αμνηστία σε φοροφυγάδες

Κυρώσεις για παράνομα φυτοφάρμακα

Κυρώσεις συνολικού ύψους 134.700 ευρώ σε εμπόρους και παραγωγούς για παράνομη διακίνηση και χρήση μη εγκεκριμένων ή ληγμένων φυτοπροστατευτικών προϊόντων επιβάλει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. 

Αγαθοπούλου: "Δεν απαντούν σε ουσιαστικά ερωτήματα"

"Συζητήθηκε χθες το πρωί στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής το ζήτημα του επαναδιορισμού του Προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, κ. Τούντα. Ο επανεκλεγείς (από τους βουλευτές της τρικομματικής κυβέρνησης που συμμετείχαν στην Επιτροπή) Πρόεδρος του ΕΟΦ, αφού παρουσίασε στην Επιτροπή τις κύριες αρμοδιότητες του Οργανισμού, τονίζοντας το «σημαντικό επίτευγμα», όπως ανέφερε, του Υπουργείου Υγείας αναφορικά με τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, γεγονός που κατά την κρίση του έχει λειτουργήσει προς όφελος της κοινωνικής ασφάλισης (!), απέφυγε στη συνέχεια να απαντήσει σε ουσιαστικά ερωτήματα των βουλευτών της αντιπολίτευσης.