Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Εξετάσεις προαγωγής ζωνών του Α.Σ. "Η Τόλμη" Κιλκίς

Εξετάσεις προαγωγής ζωνών του Α.Σ. "Η Τόλμη" Κιλκίς διεξήχθησαν στην αίθουσα πρώην Νομαρχίας Κιλκίς, την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013. 

Κάποιος να τους μαζέψει! Γ.Γ. υπουργείου Οικονομικών: Ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα παραμένει υψηλός

- Ο γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών, το δήλωσε αυτό στην γενική συνέλευση των Ασφαλιστικών Εταιρειών
- Του φάνηκαν πολλά τα 586 ευρώ κατώτατος μισθός για τους άνω των 25 και τα 511 για τους κάτω των 25
- Η δήλωση του Γιώργου Μέργου έρχεται λίγες ημέρες μετά την συζήτηση για αλλαγή του απεργιακού νόμου που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων!

Επιστολή προς τον κ. Μανιτάκη από υπάλληλο σε διαθεσιμότητα

"Αγαπητέ Κε Υπουργέ
Από τις 13/11/2012 τεθήκαμε σε διαθεσιμότητα βάση του Ν.4093/2012. Έχουν περάσει 3 ολόκληροι μήνες και πλέον είμαστε σε απόγνωση.
Λέγατε ότι θα ανακοινωθούν τα κενά μέχρι τέλος Δεκεμβρίου, μετά είπατε τέλη Ιανουαρίου, έπειτα ότι θα ολοκληρωθεί η διαδικασία τοποθέτησης την Άνοιξη  Τίποτε ακόμη όμως δεν βλέπουμε να προχωράει.

ΠΑΜΕ: "Δημόσιες και δωρεάν κρατικές κοινωνικές δομές και εργαζόμενους με μόνιμη και σταθερή δουλειά"

Το ΠΑΜΕ στους ΟΤΑ, απαιτεί από την κυβέρνηση να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη συνέχεια στη δουλειά όλων των εργαζομένων, που απασχολούνται στις κοινωνικές δομές (Βοήθεια στο σπίτι, ΚΔΗΦ, ΚΔΑΠ, ΚΗΦΗ κλπ). 

Μοναχικές κουρές στο Ιερό Κοινόβιο Οσίου Νικοδήμου Γουμένισσας

Στό Ἱερό Κοινόβιο Ὁσίου Νικοδήμου, Μετόχιο τῆς Ἱερᾶς Μονῆς Σίμωνος Πέτρας Ἁγίου Ὄρους, ἡ εἴσοδος στό νέο ἔτος 2013 σημαδεύθηκε ἀπό δύο μοναχικές κουρές. Ἡ πρώτη τελέσθηκε τήν Κυριακή, 20 Ἰανουαρίου, στόν Ἑσπερινό τῆς ἑορτῆς τῆς Παναγίας τῆς «Παραμυθίας», καί ἡ δεύτερη τήν Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου, στόν Ἑσπερινό τῆς ἑορτῆς τοῦ ἁγίου Βλασίου.

"ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ Ο.Τ.Α.» για 3η φορά στην Κύπρο (Λεμεσός) από την NOTESIS

Συνεχίζεται η δραστηριοποίησης της επιχείρησης παροχής υπηρεσιών εκπαίδευσης και δημοσίων σχέσεων «Μαρία Ν. Παρδάλη & συνεργάτες» στην Κύπρο, με την υλοποίηση για 3η συνεχόμενη φορά -μέσα σ’ ένα χρόνο- του αυτοχρηματοδοτούμενου προγράμματος για την «οικονομική διαχείριση των Ο.Τ.Α.». 

Απεργούν Τετάρτη 13 και Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013 οι συμβασιούχοι στις κοινωνικές δομές του Κιλκίς

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν την Τετάρτη 13 και την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013 οι συμβασιούχοι στα “Βοήθεια στο Σπίτι” και την “Κοινωνική Μέριμνα” της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Κιλκίς, με αφορμή το καθεστώς λειτουργίας των εν λόγω προγραμμάτων που συνεχίζει να παραμένει ασαφές, αλλά και τη λήξη των συμβάσεών τους στις 31 Μαρτίου 2013, μετά από 13 συνεχή έτη εργασίας. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας μάλιστα, οι εργαζόμενοι θα κλείσουν συμβολικά το Δημαρχείο Κιλκίς την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου στις 11 το πρωί. 

Προτάσεις για το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» που αφορούν στο Τμήμα Σχεδιασμού και Παραγωγής Ενδυμάτων του ΤΕΙ Κιλκίς

Η Συνέλευση του Τμήματος Σχεδιασμού και Παραγωγής Ενδυμάτων (ΣΠΕ) κατά τη Συνεδρίαση της 6ης Φεβρουαρίου 2013, αξιολογώντας τα επί του Σχεδίου «ΑΘΗΝΑ», που αφορούν στο Τμήμα Σχεδιασμού και Παραγωγής Ενδυμάτων (ΣΠΕ) του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης με έδρα το Κιλκίς, παραθέτει, κατωτέρω, τις παρατηρήσεις και προτάσεις της, με στόχο την αποφυγή παρερμηνειών, επί του Σχεδίου και τον σαφή προσδιορισμό του ρόλου, που πρέπει να έχει στο Εκπαιδευτικό Σύστημα των ΑΕΙ, ώστε να σταθεί μοχλός για την ανάπτυξη τόσο της τοπικής όσο και εθνικής οικονομίας, μέσα σε ένα απόλυτα διεθνοποιημένο και άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον του ευρύτερου κλάδου της Ένδυσης. 

Ημερίδα με θέμα, "Η διγλωσσία στη μειονοτική εκπαίδευση και η ανάπτυξη γλωσσικών ικανοτήτων"


Συνελήφθη ο δολοφόνος του 36χρονου που βρέθηκε σε χαράδρα

Έπειτα από ενδελεχή έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης εξιχνιάσθηκε υπόθεση ανθρωποκτονίας σε βάρος 36χρονου ημεδαπού για τον οποίο είχε δηλωθεί αρχικά η εξαφάνισή του και ακολούθησε η ανεύρεση της σορού του εντός χαράδρας (παλαιά εθνική οδός Ιωαννίνων -Τρικάλων).

Εξαρθρώθηκε πενταμελής σπείρα για κλοπές Ι.Χ.Φορτηγών αυτοκινήτων

Εξαρθρώθηκε έπειτα από επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης πενταμελής εγκληματική οργάνωση η οποία ενέχεται σε διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών Ι.Χ.Φορτηγών αυτοκινήτων με σκοπό τη μετέπειτα πώληση ανταλλακτικών τους.

Συνάντηση διασυνοριακής συνεργασίας για την αντιμετώπιση του φαινομένου αύξησης των κρουσμάτων λαθροϋλοτομιών.

Στα πλαίσια υλοποίησης των δράσεων του Προγράμματος INTEREG για το έργο: «Cross-border collaboration to fight illegal logging and timber trade to protect trans-boundary Greek-F.Y.R.O.M ecosystems (Πρόγραμμα ΑΙΤΩΛΟΣ)», πραγματοποιήθηκε στις 31-1-2013 στην πόλη Bitola της Π.Γ.Δ.Μ. συνάντηση διασυνοριακής συνεργασίας για την αντιμετώπιση του φαινομένου αύξησης των κρουσμάτων λαθροϋλοτομιών.

ΤΑΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ένας πραγματικός αγωνιστής

Γράφει η Κολεσιώτου Γεωργία
Πρόεδρος Συλλόγου Καρκινοπαθών Νομού Κιλκίς

«Στο Σύλλογο Καρκινοπαθών Νομού Κιλκίς και σε όλα τα μέλη του, στέλνω τις ευχές μου να γίνουν όλοι καλά. Να βοηθήσουν το σύλλογο και να μην το βάζουν κάτω. 29.01.2013».

Mαρκεζίνης: Το φάρμακο των Μνημονίων απέτυχε και αυτοί συνεχίζουν να μας το δίνουν

Ο Ακαδημαϊκός Βασίλειος Μαρκεζίνης σχολίασε με καυστικό τρόπο τις τελευταίες εξελίξεις στην οικονομία και τις προοπτικές της χώρας. «Κάθε ένα-δύο μήνες η κυβέρνηση σώζει την Ελλάδα» είπε ειρωνικά. 
«Πόσα Μνημόνια πρέπει να μας φορτώσουν στην πλάτη, προτού καταλάβουμε, ότι η φιλοσοφία τους δεν συνταιριάζει με την ανάγκη να έχουμε ανάπτυξη; 

Μνημόνιο 3: «Υποχρεωτικές αποχωρήσεις» οι απολύσεις στο Δημόσιο

Μπορεί από το στόμα του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη να μη βγαίνει η λέξη «απόλυση», μπορεί ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης να διαβεβαιώνει ότι δε θα γίνει καμία απόλυση, ωστόσο, η ελληνική μετάφραση του μνημονίου ΙΙΙ λέει άλλα: μιλά καθαρά για «υποχρεωτικές αποχωρήσεις» προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι του και η μείωση των δημόσιων υπαλλήλων κατά 150.000 άτομα μέχρι το τέλος του 2015.

Τον συνέλαβαν για χρέη 632.763,41 ευρώ προς το Δημόσιο

Συνελήφθη χθες (11.02.2013) το πρωί, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης, ένας ημεδαπός 68 ετών, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο. Το ύψος του χρέους ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 632.763,41 ευρώ. Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 παρ. 1 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ. 1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο». Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης.

Τροπολογία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις απολύσεις των 500 υπαλλήλων του ΙΚΑ

Κατατέθηκε σε σχέδιο Νόμου του Υπ. Οικονομικών, η τροπολογία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, για την οριστική επίλυση του τεράστιου προβλήματος που έχει προκύψει με την αποστολή απολύσεων σε 500 υπαλλήλους του ΙΚΑ, επιτυχόντες της προκήρυξης 9Κ/2008. 

Έκλεψε δίχτυα αξίας 8000 ευρώ

Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής υπόθεση κλοπής σε αποθήκη 57χρονης ημεδαπής στην Ποτίδαια Χαλκιδικής το Δεκέμβριο του 2012. Ειδικότερα, δράστης της κλοπής ταυτοποιήθηκε ένας 38χρονος ημεδαπός, ο οποίος παραβίασε την μεταλλική πόρτα της αποθήκης της 57χρονης και αφαίρεσε αλιευτικά δίχτυα συνολικής αξίας 8.000 ευρώ περίπου. Τα αφαιρεθέντα δίχτυα κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στην παθούσα. Προανάκριση διενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής. Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής.

Με τη μέθοδο της απασχόλησης έκλεψαν προϊόντα αξίας 50 ευρώ

Στις 11.02.2013 το μεσημέρι στην Νικήτη, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Νικολάου, τρεις ημεδαπές 35, 53 και 62 ετών, διότι με την μέθοδο της απασχόλησης έκλεψαν ενεργειακά ποτά και σοκολατοειδή προϊόντα άξιας 50 ευρώ περίπου από το περίπτερο μίας 26χρονης ημεδαπής. Προανάκριση διενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Νικολάου.

Τον απείλησε με μαχαίρι και του πήρε 85 ευρώ

Στις 11.02.2013 το μεσημέρι στις Σέρρες, ένας 31χρονος ημεδαπός με την απειλή μαχαιριού αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 85 ευρώ από έναν 30χρονο ημεδαπό και ακολούθως τράπηκε σε φυγή. Διεξάγονται αστυνομικές αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη, ενώ προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σερρών.

Ο ΓΑΣ Κιλκίς κόβει την πίτα του

Την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου θα κόψει τη βασιλόπιτα του ο ΓΑΣ Κιλκίς. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο παλιό κλειστό γυμναστήριο του Κιλκίς στις 11.00 το πρωί και σ’ αυτήν θα βρεθούν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες του τμήματος με τις οικογένειές τους. Στην βασιλόπιτα θα βραβευτούν οι αθλητές του Συλλόγου που διακρίθηκαν την περασμένη χρονιά στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα, νεαροί αθλητές μαθητές και παράγοντες που έχουν συμβάλει στην άνοδο και την ενίσχυση του ΓΑΣ Κιλκίς.

Βασιλόπιτα και εκλογές της Θρακικής Εστίας Κιλκίς

Η Θρακική Εστία Κιλκίς προσκαλεί τα μέλη της και τους φίλους του Συλλόγου να παραστούν την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 11 το πρωί στην κοπή της βασιλόπιτας στη Λέσχη αξιωματικών Κιλκίς.
Την ίδια ημέρα θα γίνουν και εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου. Όσοι θέλουν να θέσουν υποψηφιότητα θα πρέπει να το δηλώσουν έως τις 15 Φεβρουαρίου στους Γεώργιο Τοπάλη (6972 349096) ή Λαμπρινή Βαχαρέλη (6977 719457)

Χορήγηση αναλώσιμων για διαβητικούς με απλοποίηση της διαδικασίας

Η διοίκηση του Οργανισμού ανακοίνωσε ότι από την 1η Μαρτίου ο ασφαλισμένος θα τα προμηθεύεται (όπως πριν) από τα συμβεβλημένα φαρμακεία και εταιρείες.

«Ναι μεν, αλλά» από Στυλιανίδη για παράταση θητείας αιρετών

«Για την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών δεν έχει ανοίξει τέτοιο θέμα»: Αυτό απάντησε μετά τη συνάντησή του με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Α. Τζιτζικώστα, ο Ε. Στυλιανίδης, σε ερώτηση αν εξετάζεται το ενδεχόμενο οι αυτοδιοικητικές εκλογές να πραγματοποιηθούν αντί τον Ιούνιο του 2014, το Νοέμβριο του 2015.

Συνεχίζονται οι προσυνεδριακές διαδικασίες για το ΠΑΣΟΚ Κιλκίς

Συνεχίζονται και εντατικοποιούνται οι προσυνεδριακές διαδικασίες για το ΠΑΣΟΚ Κιλκίς καθώς δύο εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν αυτή την βδομάδα και στους δυο Δήμους του Νομού. 

Ξεκινά σήμερα η καταβολή οφειλών σε ροδακινοπαραγωγούς απευθείας στους λογαριασμούς των δικαιούχων

Από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υπενθυμίζεται ότι μετά από παρέμβαση του ίδιου του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Καθηγητή Αθανάσιου Τσαυτάρη και κατόπιν συνεννοήσεως με τις μονάδες μεταποίησης ροδάκινου και τη νέα διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς-ΑΤΕ, εγκρίθηκαν στις 29 Ιανουαρίου 2013 τα δάνεια στις κονσερβοποιίες από την Τράπεζα Πειραιώς-ΑΤΕ. Με την από τότε παρέμβαση του Υπουργείου αποφασίστηκε παράλληλα η απευθείας καταβολή των χρημάτων στους λογαριασμούς των παραγωγών, κάτι που αποτελούσε και αίτημα των δικαιούχων. 

Τίτλοι εφημερίδων, Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

ΑΥΓΗ ·Μεγάλη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ στο «ΑΚΡΟΠΟΛ»- Δημοκρατία και αλληλεγγύη η απάντηση της Αριστεράς… στη στρατηγική έντασης·Για να καλυφθεί η αποτυχία – Στάση πληρωμών και φόροι σε μισθωτούς· Αποκλεισμός του υπουργείου – Δαφνί, Πάρος, Νίκαια: η υγεία ασθενεί βαρέως
ΒΡΑΔΥΝΗ ·Ανάσα για 120 χιλ., δανειολήπτες – Τι επόμενες εβδομάδας θα κατατεθεί το σχέδιο νόμου στη Βουλή·Νέα μέτρα 3 δις ευρώ στο αναθεωρημένο Μνημόνιο – Τι περιλαμβάνουν τα επίσημα έγγραφα του υπουργείου Οικονομικών ·Εφορία – Επιστολές σε 2,5 εκατ οφειλέτες