Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Τα «Omorfa Τaxidia» δοκιμάζουν την κουζίνα της Πιερίας



Για τους ταξιδιώτες όλου του κόσμου, το κεφάλαιο «γαστρονομία» ενός προορισμού είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Μελετώντας την κουζίνα ενός τόπου μπορούμε να κάνουμε πολλές διαπιστώσεις, της κοινωνικής του ζωής. 

Μητρικός Θηλασμός - Μια Υπέροχη Σχέση

Η ομάδα στήριξης του Μητρικού θηλασμού & Μητρότητας Κιλκίς έχει την τιμή να φιλοξενήσει, δυο καταξιωμένους στο χώρο τους παιδιάτρους και πιστοποιημένους Συμβούλους Γαλουχίας (Ιbclc) τον κ. Στέλιο Παπαβέντση και την παιδίατρο- νεογνολόγο κ. Δώρα Μαρία Μενούνου.

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης ξεφτιλίζει on camera τον Καναδό πρέσβυ

Το θέμα της Καναδικής επένδυσης χρυσού στο Πέραμα ήταν αυτό που κυριάρχησε στην συνάντηση που είχαν ο Καναδός πρέσβης στην Ελλάδα και ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλης Λαμπάκης. Ο πρέσβης δήλωσε ότι δεν εκπροσωπεί την εταιρεία αλλά την Καναδική κυβέρνηση η οποία εγγυάται (;) για την σοβαρότητα, υπευθυνότητα και ευαισθησία της εταιρείας ELDORADO GOLD CORP., μητρικής της Χρυσωρυχεία Θράκης ΑΕ! Μάλιστα. Αν εκπροσωπούσε δηλαδή την εταιρεία τι θα έλεγε;

Η βίαιη αφύπνιση από τη μακαριότητα του ηθικού λήθαργου

Γράφει ο Όμηρος Ταχμαζίδης 
Η καταστροφή μιας χώρας προϋποθέτει την πολιτική ανεπάρκεια και την ιδιοτέλεια πολλών δραστών: η καταδίκη του «μακροβιότερου» δημάρχου, κατά την προπαγανδιστική ρητορεία της πάλαι ποτέ «αυλής», ορίζει συμβολικώς το τέλος ενός σαθρού πολιτικού καθεστώτος – δεν ομιλούμε για ουσιαστικό τέλος, διότι οι δυνάμεις που το στήριξαν και στηρίχθηκαν σε αυτό δεν εξάντλησαν τα αποθέματα της ισχύος τους στην Θεσσαλονίκη.

Ο Αριστείδης Νικολάου του "Άθλου" Κιλκίς στη βράβευση των καλύτερων αθλητών της ΕΤΑΒΕ για το 2012

Στις 23/02/2013 ημέρα Σάββατο πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κοπή πίτας και η Βράβευση των καλύτερων αθλητών για το έτος 2012 της Ένωσης Ταέ κβο ντο Βορείου Ελλάδος.

ΣΥΡΙΖΑ: Η "κατεπείγουσα" και αντισυνταγματική ατζέντα του Yπουργείου Υγείας

Συζητήθηκε σήμερα το πρωί στην Ολομέλεια της Βουλής, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, ένα ακόμα κατ’ επίφαση σχέδιο νόμου με τον γενικό τίτλο «Κατεπείγουσες ρυθμίσεις του Υπουργείου Υγείας και άλλες διατάξεις» και ειδικότερο περιεχόμενο τον συμψηφισμό των παρελθόντων οικονομικών υποχρεώσεων των νοσοκομείων, του ΕΟΠΥΥ και της φαρμακοβιομηχανίας, την αποπληρωμή των οφειλών του δημοσίου στους φαρμακοποιούς και λοιπούς παρόχους υγείας για το 2011, καθώς και το καθεστώς των αποκλειστικών νοσοκόμων. 

«Μεταφορά Τεχνολογίας Δικτύωσης για τα Αρωματικά Φαρμακευτικά Φυτά»

Οι Τεχνικές Δικτύωσης και ο Συνεργατισμός ήταν διάχυτες στην «ξέχειλη» από συμπολίτες αίθουσα του Επιμελητηρίου Κιλκίς την 20η Φεβ 2013, με αντικείμενο την «Μεταφορά Τεχνολογίας Δικτύωσης για τα Αρωματικά Φαρμακευτικά Φυτά» 

Γεωργία: Ένα σύνολο απερίγραπτων κακοτεχνιών

Του Δημήτρη Μάρδα
Καθηγητή του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ

Η Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ), που έπρεπε να οργανωθεί συλλογικά σύμφωνα με τη Συνθήκη της Ρώμης (1957), απέβλεπε στα ακόλουθα: Στην αύξηση της παραγωγικότητας της γεωργίας όπως και του εισοδήματος του γεωργού, στη σταθεροποίηση και στον ασφαλή εφοδιασμό της αγοράς με τρόφιμα και στην εξασφάλιση λογικών τιμών για τους καταναλωτές.

«Υποβολή Αιτήσεων Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για το Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης & Μετατροπής Αμπελώνων περιόδου 2013–2014»

Από το Γραφείο Αμπελουργίας του Τμήματος Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς ανακοινώνεται ότι θα υλοποιηθεί το «Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης & Μετατροπής των Αμπελώνων περιόδου 2013–2014».

Καταγγελία εργαζομένων του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς

"Οι παρακάτω δώδεκα υπογραφόμενοι, εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Ενέργειες στήριξης ηλικιωμένων και λοιπών ατόμων, που χρήζουν βοήθειας για την ενίσχυση της απασχολησιμότητας των εμμέσως ωφελουμένων ατόμων» του Κέντρου Διημέρευσης της Αστικής Μη κερδοσκοπικής Εταιρείας «Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης» (Ν.Π.Ι.Δ., στο εταιρικό κεφάλαιο του οποίου μετέχει κατά 98% η περιφερειακή ενότητα Κιλκίς)  λαμβάνοντας υπ’ όψη ότι:

Ελάτε να τσικνίσουμε ντυμένοι μασκαράδες στις Μάνδρες Κιλκίς

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος και η Νεολαία Μανδρών σας προσκαλούν στις εκδηλώσεις που θα διοργανώσουν από κοινού.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής: 

Αυτός είναι ο παιδεραστής της Αξιούπολης Κιλκίς

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής διάταξης του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κιλκίς, τα στοιχεία ταυτότητας, φωτογραφίες και η ασκηθείσα ποινική δίωξη σε βάρος 50χρονου ημεδαπού, ο οποίος συνελήφθη, από το Τμήμα Ασφαλείας Κιλκίς την 22.02.2013, στην Αξιούπολη Κιλκίς, κατηγορούμενος για πορνογραφία ανηλίκων και παράβαση του Νόμου περί ναρκωτικών.

"Άνθρωπος γεννιέσαι, δεν γίνεσαι!"


Υπογράφει ο Χατζηκυριάκος Ηρακλής
Πρόεδρος ΠΟΕ – ΟΤΑ Κιλκίς-Παιονίας 
Στη συγκεκριμένη στιγμή που βρισκόμαστε, όλοι οι εργαζόμενοι έχουμε τα οικονομικά και οικογενειακά μας προβλήματα. Σαν Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΠΟΕ-ΟΤΑ Κιλκίς – Παιονίας, έχω έρθει σε επαφή με πολλούς συναδέλφους που μου ζήτησαν προσωπικά βοήθεια για μικρά ή μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Η "Τόλμη" Κιλκίς έκοψε την πίτα της

Γιορτή αθλητισμού διοργάνωσε με την κοπή της πίτας η Ένωση Tae Kwon Do Β. Ελλάδος Ε.ΤΑ.Β.Ε. στο αθλητικό μουσείο Θεσσαλονίκης το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013. 

Επίσκεψη Τονικίδη στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας

Τον περιφερειάρχη κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστα επισκέφθηκε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς Π. Τονικίδης συνοδευόμενος από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας ΓΙΟΥΡΙΜΑΚ Α.Ε. κ. Στ. Κωνσταντινίδη. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια και σε εξειδίκευση των επαφών, όπως συμφωνήθηκε κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Περιφερειάρχη στο Επιμελητήριο. 

Εκδήλωση της ΚΝΕ Κιλκίς το Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Οργάνωση Κιλκίς της ΚΝΕ σας καλεί να συμμετάσχετε στην εκδήλωση που διοργανώνει με θέμα:  «ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ, Η ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ» ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΜΑΡΤΗ / 6:00μμ / ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΙΛΚΙΣ
-      Έκθεση φωτογραφίας, Έκθεση βιβλίου, Ομιλία, Συζήτηση,
-      Ποιήματα, Βίντεοπροβολές, Αγωνιστικά Τραγούδια,
-      Ενημερωτικά Περίπτερα Μαθητών και Εργαζομένων

Let's party από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Κιλκίς



Το τοπικό τμήμα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού διοργανώνει dance party αφιερωμένο στις δεκαετίες ’80 και ’90 την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013 στο Club angels. Μουσική, χορός και πολύ - πολύ κέφι με τους δημοφιλείς Djs Χρήστο Παπαδόπουλο και Ηλία Νεοκαστρίτη, που ενώνουν τις δυνάμεις τους κι ετοιμάζονται να βάλουν φωτιά στην κονσόλα! Για να μάθουν οι νέοι και να θυμηθούν οι παλιοί!!! Σας περιμένουμε.

Σήμερα Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου ο ΕΛ.Γ.Α. καταβάλλει αποζημιώσεις φυτικής παραγωγής και ζωικού κεφαλαίου ύψους 12,1 εκατ. ευρώ

Την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013 ο ΕΛ.Γ.Α. θα καταβάλλει στους τραπεζικούς λογαριασμούς 10.523 δικαιούχων παραγωγών αποζημιώσεις συνολικού ύψους 12,1 εκατ. ευρώ , που αφορούν εκκαθαρίσεις ζημιών για το έτος 2012.