Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Ένας βαθμός ήταν αρκετός για τον Άρη Παντελεήμονα

Ισόπαλος με 2-2 σκορ ανεδείχθη ο Μ.Γ.Σ. Άρης Παντελεήμονα με την Νεότητα Μεταλλικού σε μια αναμέτρηση όπου οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν την θέση τους στον βαθμολογικό πίνακα αλλά ούτε και την μεγάλη βαθμολογική τους διαφορά. 

Λαζαρίδης: "Οδηγούνται σε εξόντωση χιλιάδες υπερήλικες ομογενείς"

Σήμερα το μεσημέρι συγκεντρώθηκαν στο δημαρχείο του Κιλκίς, παλιννοστούντες ομογενείς από τις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την διακοπή των συντάξεων των υπερήλικων ανασφάλιστων, με την εφαρμογή του μνημονιακού νόμου 4093/2012. Ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Κιλκίς, Λαζαρίδης Λάζαρος, ο οποίος παρευρέθηκε στη διαμαρτυρία, προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις: 

Προσκύνημα Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς στο Μελισσοχώρι Θεσσαλονίκης

Τα μέλη του ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΙΛΚΙΣ σε συνεργασία με τα μέλη του συλλόγου. ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ Ο ΠΑΛΑΜΑΣ πραγματοποιεί προσκύνημα στην ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΟΣ & ΑΓΙΑΣ ΣΚΕΠΗΣ στο Μελισσοχὡρι Θεσσαλονίκης για τους Α' Χαιρετισμούς και Προσκύνηση της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας "Η Κυρία των Αγγέλων" την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013.

Στο στόχαστρο η πολιτική ελίτ

Στο επίκεντρο η καταδικαστική απόφαση εναντίον του Άκη Τσοχατζόπουλου, ο ιδιωτικός οικονομικός έλεγχος στην Κύπρο και σενάρια αποχώρησης της ΕΚΤ από την τρόικα.

Ο όμιλος IKEA αποσύρει από 23 χώρες τάρτες μολυσμένες πιθανότατα από κόπρανα!

Ο σουηδικός όμιλος Ikea ανακοίνωσε σήμερα ότι αποσύρει από τις καφετέριές του σε 23 χώρες τις τάρτες στις οποίες οι κινεζικές υγειονομικές αρχές εντόπισαν βακτήρια τα οποία συνήθως καταδεικνύουν μόλυνση από κόπρανα.
Ο Ikea δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι έλαβε αυτή την απόφαση μετά την καταστροφή από τα κινεζικά τελωνεία 1.800 γλυκών που ονομάζονται "chokladkrokant" (μια τραγανή τάρτα αμυγδάλου με σοκολάτα, κρέμα βουτύρου και καραμέλας) που είχαν κατασχεθεί στο λιμάνι της Σαγκάης, το Νοέμβριο.

Δευτέρα. Πάμε σινεμά;

Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας ταξιδεύει… Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η Κοινωνία Πολιτών Ν. Κιλκίς με την υποστήριξη του Ο.ΠΟ.Ν.Γ.Α. του Δήμου Κιλκίς, υποδέχεται το φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας.

Η οικονομική και κοινωνική διαχείριση των απορριμμάτων

[Την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013 στις 8.30 μ.μ. ο Όμηρος Ταχμαζίδης θα παρουσιάσει στο καφέ ΓΑΖΙΑ (Καρόλου Ντηλ 22- Θεσσαλονίκη) τη δέκατη τέταρτη φιλοσοφική νυκτηγορία με θέμα: «Γυναίκες και φιλοσοφία: μια διαχρονική σχέση έντασης»]

Γράφει ο Όμηρος Ταχμαζίδης 

Το πρόβλημα: Το απορρίμματα ευρίσκονται στο επίκεντρο ενός γενικότερου ενδιαφέροντος: σύγχρονες τεχνολογίες αποθήκευσης , παρέμβαση των πολιτών μέσω της διάκρισης και της ρίψης τους στους ανάλογους κάδους - διάφορα συστήματα επανάχρησης και αξιοποίησης κ.ο.κ. 

"Ας αφήσει ο ΣΥΡΙΖΑ κατά μέρος την επαναστατική γυμναστική"

Υπογράφει η οργάνωση Κιλκίς της ΚΝΕ
"Με αφορμή την «συμπαράσταση» από την νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς και της βουλευτή του κόμματος Ειρήνης Αγαθοπούλου, για την προκλητική προσαγωγή τριών μελών της ΚΝΕ για ανάρτηση πανό, κρίνουμε απαραίτητο να σχολιάσουμε κάποιες πτυχές. 

Τσικνοπέμπτη με το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς

Το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς σας προσκαλεί στο γλέντι που διοργανώνει στα πλαίσια του εορτασμού της Αποκριάς και συγκεκριμένα της Τσικνοπέμπτης. Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013 και ώρα 20:30 μ.μ. σας περιμένουμε να τσικνίσουμε όλοι μαζί και να γλεντήσουμε με ζωντανή μουσική. Θα είναι χαρά μας, να μας τιμήσετε με την παρουσία σας. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στη γραμματεία του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς (υπεύθυνη γραμματείας: Μιχαηλίδου Μαρία) στο τηλ:2341027684 (Δευτέρα – Παρασκευή, 6-8 μ.μ.). Το γλέντι θα πραγματοποιηθεί στις νέες μας εγκαταστάσεις Μητροπόλεως 11.

Συμμετοχή του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς στο 16ο Φεστιβάλ Παιδικών Χορευτικών Δήμου Κορδελιού Ευόσμου

Το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς συμμετείχε την Κυριακή 3 Μαρτίου, στο 16ο Φεστιβάλ Παιδικών Χορευτικών, που διοργάνωσε ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου, με το μεγάλο τμήμα από τα παιδικά χορευτικά τμήματα του Λ.Ε.Κ. να παρουσιάζουν χορούς από τη Θράκη.

Κρασί και γλέντι για όλους στο Καρναβάλι του Άσπρου Κιλκίς

Για 29η συνεχή χρονιά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άσπρου «Ανατολική Ρωμυλία» σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο του χωριού διοργανώνει το παραδοσιακό Καρναβάλι την Καθαρά Δευτέρα και ώρα 12 το μεσημέρι.

«Υποχρεωτικά καλλιεργητικά μέτρα για την αντιμετώπιση του επιβλαβούς εντόμου Diabrotica virgifera Le Conte»

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Κιλκίς ανακοινώνει ότι σε εφαρμογή της Απόφασης της Επιτροπής 2003/766/ΕΚ., όπως τροποποιήθηκε με τις Αποφάσεις 2006/564/ΕΚ και 2008/644/ΕΚ, και μετά τον εντοπισμό του επιβλαβούς οργανισμού Diabrotica virgifera Le Conte στις εκτάσεις της Π.Κ.Μ. συνεχώς από το 2009, λαμβάνονται περιοριστικά μέτρα για την αποφυγή της εξάπλωσης του εντόμου και την προστασία της καλλιέργειας του αραβοσίτου. 

Ανοικτή επιστολή προς τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου Κιλκίς

Γράφει ο Βασίλης Μάτσκος*
Με έκπληξη πληροφορούμαι ότι διοργανώνετε ενημερωτική ημερίδα για επενδυτικά προγάμματα μέσω του ΕΣΠΑ σε συνεργασία με ιδιωτικές επιχειρήσεις!! και μάλιστα ΟΧΙ μέλη του Επιμελητηρίου ΜΑΣ!!. Απορώ λοιπόν γιατί δεν απευθυνθήκατε στους επαγγελματίες μέλη του Επιμελητηρίου, αν κρίνατε σκόπιμη τη διενέργεια μιας τέτοιας ημερίδας (για το ίδιο θέμα! που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες από το ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ που είναι και ο φορέας υλοποίησης στην περιοχή).

Έναρξη μαθημάτων τμήματος εθελοντών κοινωνικής πρόνοιας του ΕΕΣ Κιλκίς

Από το Περιφερειακό τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς, ανακοινώθηκε ότι τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013, ξεκίνησε ο νέος κύκλος μαθημάτων του τμήματος Εθελοντών Κοινωνικής Πρόνοιας του ΕΕΣ. 

Το ΠΑΣΟΚ βρίθει λωτοφάγων…

Του Νίκου Τερζή
Ιατρού – Μέλους Νομαρχιακής ΠΑΣΟΚ

Την περασμένη Κυριακή ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την ανάδειξη αντιπροσώπων που θα λάβουν μέρος στο συντακτικό Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Προηγήθηκε εκτεταμένος προσυνεδριακός διάλογος με δυναμική συμμετοχή και γόνιμη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών… Έτσι τουλάχιστον είπαν.

36, 38 και 41 ετών οι κλέφτες

Εξιχνιάστηκε περίπτωση κλοπής σε σπίτι από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης που έλαβε χώρα το βράδυ της 28.02.2013. Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες της κλοπής του σπιτιού ενός 55χρονου ημεδαπού τρεις ημεδαποί 36, 38 και 41 ετών, οι οποίοι αφού εισήλθαν εντός αφαίρεσαν διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές. Τα αφαιρεθέντα αντικείμενα κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον κάτοχό τους. Προανάκριση διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κατερίνης.

Εγκατέλειψε τον τόπο του τροχαίου αντυχήματος

Στις 05.03.2013 τις πρώτες πρωινές ώρες συνελήφθη στις Σέρρες, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σερρών, ένας 43χρονος ημεδαπός, διότι είχε εμπλακεί σε οδικό τροχαίο ατύχημα το πρωί της 04.03.2013 στη Θεσσαλονίκη και εγκατέλειψε τον τόπο του ατυχήματος. Προανάκριση διενεργείται από το Β΄ Τμήμα Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

Μπήκε σε σπίτι και έκλεψε 125 ευρώ

Στις 04.03.2013 το βράδυ συνελήφθη στο Νέο Σκοπό Σερρών, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Σερρών, ένας υπήκοος Βουλγαρίας 33 ετών, διότι αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 125 ευρώ από το σπίτι ενός 55χρονου ημεδαπού. Επιπλέον, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα σε βάρος του 33χρονου εκκρεμούσε το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου στην ελληνική επικράτεια λόγω διοικητικής και δικαστικής απέλασης. Προανάκριση διενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Σερρών. 

56χρονος αυτοκτόνησε κόβoντας τις φλέβες του με ξυραφάκι

Ένας 56χρονος βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Φλόκα περίπου στις εννέα το βράδυ της Δευτέρας, από συγγενικό του πρόσωπο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ilialive.gr ο 56χρονος είχε κόψει τις φλέβες του στο αριστερό του χέρι με ξυραφάκι. Σοκαρισμένη η τοπική κοινωνία του χωριού από το τραγικό αυτό συμβάν.

Τίτλοι εφημερίδων, Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

ΑΥΓΗ ·Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για το νέο φορολογικό χάρτη – Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, φόρος στα ακίνητα από 300.000 ευρώ·Απολύσεις στο Δημόσιο ζητάει η τρόικα·ΠΑΣΟΚ: Νέα πρόσωπα στη γραμμή του Μνημονίου
ΒΡΑΔΥΝΗ ·Τι αλλάζει στις ασφαλιστικές εισφορές – Εγκύκλιος ΙΚΑ για παλαιούς ασφαλισμένους·Νέα σελίδα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις – Η οικονομική ανάπτυξη στην υπηρεσία της ειρήνης – Ποια θέματα συζήτησαν ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ταγίπ Ερντογάν ·Τρόικα – Επιμένει στις απολύσεις