Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

"Δεν θα παρακολουθήσουμε την παρακμιακή «πολιτική» του κ. Μανουσαρίδη"

Υπογράφει η Δημοτική Παράτσξη 
ΚΙΛΚΙΣ – ΙΣΧΥΡΟΣ ΔΗΜΟΣ 
Με έκπληξη διαβάσαμε το δελτίο τύπου που διένειμε στον τοπικό Τύπο ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος και τέως Αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Α. Μανουσαρίδης.

Αναβάθμιση του Συστήματος Παροχής Γεωργικών Συμβουλών στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο ΥπΑΑΤ υπό τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο για την αναβάθμιση του Συστήματος Παροχής Γεωργικών Συμβουλών στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις. Ο Αναπληρωτής Υπουργός υπέγραψε τη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία προωθήθηκε για υπογραφή στον συναρμόδιο Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών και Δικτύων κ. Κωστή Χατζηδάκη. 

Χαρείτε τη βόλτα. Δεν υπάρχει εισιτήριο επιστροφής!

Οι απόψεις
του George Carlin's για τα γηρατειά
Έχετε αντιληφθεί ότι η μόνη περίοδος της ζωής μας που μας αρέσει να μεγαλώνουμε είναι όταν είμαστε παιδιά; Εάν είσαι κάτω των 10 ετών, είσαι τόσο ενθουσιασμένος που μεγαλώνεις που σκέφτεσαι τμηματικά.. «Πόσων ετών είσαι;», «Είμαι τέσσερα και μισό!» Ποτέ δεν είσαι τριάντα έξι και μισό. Είσαι τέσσερα και μισό, και περπατάς στα πέντε! Αυτό είναι το κλειδί. 

Περί Αλαβάνου και τα σχετικά…

Του Δημήτρη Καζάκη
Από μια φίλη, έλαβα και δημοσιεύω το παρακάτω σχόλιο σχετικά με τον κ. Αλαβάνο:
«Καλησπέρα, πήρα το θάρρος να σας ενημερώσω για το παρακάτω λόγω της αναφοράς που κάνατε στην Εκπομπή ΑΕ. Στην εκπομπή 8/3 του Χαριτάτου στο Alpha με καλεσμένο τον Αλαβάνο, όταν ερωτήθηκε ο Αλαβάνος εάν ήταν στην συγκέντρωση έξω από το Μέγαρο (6/3), απάντησε κατηγορηματικά όχι. Ανέφεραν μόνο τους ανεξάρτητους Έλληνες και κάποιους "άλλους".

2η Εβδομάδα Μαθητικού Κινηματογράφου

Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κιλκίς σε συνεργασία με την Κοινωνία Πολιτών Ν. Κιλκίς , κ.κ. Βασίλειο Μπόσκο, του 1ου Γυμνάσιου Κιλκίς και του Προέδρου της Επιτροπής Σχολικών Δραστηριοτήτων της ΔΙ.Δ.Ε. Κιλκίς, του Σχολικού Συμβούλου ΠΕ 02 , Δρ. φιλ. Γεωργίου Μανωλίδη προτίθενται, στα πλαίσια των γενικών καθηκόντων και αρμοδιοτήτων τους, προκειμένου να πετύχουν την αποτελεσματική λειτουργία των Σχολικών Μονάδων, να οργανώσουν την 2η εβδομάδα Μαθητικού Κινηματογράφου, στη οποία θα προβληθεί η ταινία « Ο εξαιρετικός κύριος Λαζάρ », Καναδικής παραγωγής του 2011, σε σκηνοθεσία Φιλίπ Φαλαρντό. 

Η ανακοίνωση των εργαζομένων του ΣΕΓΑΣ στα Αθλητικά Σωματεία

Στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΓΑΣ οι εργαζόμενοι της Ομοσπονδίας εξέδωσαν ανακοίνωση προς τα σωματεία στην οποία αναφέρουν:
«ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
Αγαπητοί/ες φίλοι/ες,

Πρόγραμμα Προληπτικής Οδοντιατρικής

Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κιλκίς σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Γουμένισσας, κ.κ. Στυλιανό Μπόλκα και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Σχολικών Δραστηριοτήτων της ΔΙ.Δ.Ε. Κιλκίς, Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ 02, Δρ. φιλ. Γεώργιος Μανωλίδης προτίθενται, στα πλαίσια των γενικών καθηκόντων και αρμοδιοτήτων τους, προκειμένου να πετύχουν την αποτελεσματική λειτουργία των Σχολικών Μονάδων, να οργανώσουν πρόγραμμα Προληπτικής Οδοντιατρικής, στο οποίο: 

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος της δράσης «Ολοκληρωμένη διαχείριση στην Παραγωγή Καπνού»

Σας διαβιβάζουμε την 3η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος (2ο σχετικό) για τη συμμετοχή των ενδιαφερομένων παραγωγών στη δράση 2.3. «Ολοκληρωμένη Διαχείριση στην Παραγωγή Καπνού» του μέτρου 2.1.4 «Γεωργοπεριβαλλοντικές Ενισχύσεις».

Κείμενο - παρέμβαση του Μετώπου για τη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

"Αύριο Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013 συνεδριάζει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με θέμα την αξιολόγηση, αναθεώρηση και εξειδίκευση του Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας. Στις εισηγήσεις για το θέμα αυτό περιλαμβάνονται θέσεις που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την ήδη εκφρασμένη άποψη των φορέων και των κατοίκων του Κιλκίς. Ενδεικτικό παράδειγμα των θέσεων αυτών είναι το παρακάτω: "... και το Κιλκίς που έχουν παράλληλα και μακρόχρονη μεταλλευτική παράδοση και ιστορία. ..."

Τι θα γίνει μεθαύριο;

Γράφει ο Λευτέρης Παυλίδης
ΔΕΝ ΜΕ ΦΟΒΙΖΕΙ ΤΟ ΑΥΡΙΟ. Για το αύριο είμαι σίγουρος. Γιατί αυτό το σάπιο καθεστώς είναι ήδη υπό κατάρρευση. Τρίζει συθέμελα το οικοδόμημα που στήσανε παγκόσμια και όλα δείχνουν το μαθηματικό τέλος του, απ’ τη στιγμή που ξέφυγε η κατάσταση απ’ τα χέρια τους και δε μπορούν πλέον να κρατήσουν κοιμισμένο τον κόσμο, είναι θέμα χρόνου. 

Διαμόρφωση κοινοχρήστων χώρων - αύξηση του Πρασίνου στην πόλη μας

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ.Δ.Ε. Κιλκίς , Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ 02 , Δρ. φιλ. Γεώργιος Μανωλίδης οργάνωσαν, στα πλαίσια των γενικών καθηκόντων και αρμοδιοτήτων τους, με τα σχολεία της αρμοδιότητάς τους, τις Περιβαλλοντικές Ομάδες του 2ου Γυμνασίου Κιλκίς,

Η Ιερά Μητρόπολις Πολυανής και Κιλκισίου ευχαριστεί

Η Ιερά Μητρόπολις Πολυανής και Κιλκισίου ευχαριστεί θερμά τους ευσεβείς και ορθοδόξους χριστιανούς της Μητροπολιτικής της Περιφερείας που με την έμπρακτη αγάπη τους στηρίζουν το φιλανθρωπικό έργο της τοπικής της Εκκλησίας με την συνεχή αρωγή τους σε τρόφιμα, ρούχα και είδη πρώτης ανάγκης τα οποία διατίθενται στα συσσίτια της Ιεράς Μητροπόλεως και στα μηνιαία δέματα σε κατοίκους του Κιλκίς και των χωριών που ιδιαίτερα δυσκολεύονται λόγω της οικονομικής κρίσης. 

Εργασία σε δήμους για χιλιάδες ανέργους με 427 ευρώ

Την ώρα που οι εργαζόμενοι στα υφιστάμενα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας παραμένουν εδώ και μήνες απλήρωτοι, το υπουργείο Εργασίας και ο ΟΑΕΔ ετοιμάζουν νέο πρόγραμμα για τις περίπου 400.000 οικογένειες που δεν έχουν κανέναν εργαζόμενο, κάνοντας στην ουσία πράξη την παλιότερη «εξαγγελία» του Γ. Παπανδρέου ότι κάθε οικογένεια θα έχει έναν εργαζόμενο*.

Εκδρομή - προσκύνημα του Ελληνικού Οδηγισμού Κιλκίς

Το Τοπικό Τμήμα Κιλκίς του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού διοργανώνει εκδρομή - προσκύνημα στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου στο Ακριτοχώρι Σερρών για την Ακολουθία των Α’ Χαιρετισμών την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013. Αναχώρηση 15:30 από το Πάρκο Κιλκίς. Τιμή συμμετοχής 5 ευρώ.
Δηλώσεις συμμετοχής : 6972 21 41 86.

ΑΓΩΝΑΣ για τη ΓΗ και την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ


Το 1ο SOCCER SCHOOL της Liverpool International Football Academy στο Πολύκαστρο Κιλκίς

Έληξε την περασμένη Δευτέρα το 1ο SOCCER SCHOOL της Liverpool International Football Academy στο Πολύκαστρο Κιλκίς.
Για 5 μέρες τα παιδιά όλων των τμημάτων της Ακαδημίας είχαν την ευκαιρία να κάνουν προπόνηση με τον Άγγλο προπονητή της Λίβερπουλ Philip Oliver σε συνεργασία με τους προπονητές της ΑΕ Πολυκάστρου.

Θέσεις εργασίας στο Κιλκίς

- Ζητείται από την Αλουμίλ Σχεδιαστής Τεχνικών Καταλόγων. Δείτε ΕΔΩ
- Ζητείται από την Αλουμίλ Μηχανικός R&D 
Δείτε ΕΔΩ

Τίτλοι εφημερίδων, Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

ΑΥΓΗ ·Σε ελεύθερη πτώση οικονομία και κυβέρνηση – «Χωρίς ανάσα» οι συζητήσεις με την τρόικα που φτάνουν μέχρι και σε νέα μέτρα…·Κομοτηνή – Αλεξανδρούπολη – Βροντερό «όχι» για τον χρυσό·Ευρώπη – «Αργή και εύθραυστη η ανάκαμψη»
ΒΡΑΔΥΝΗ ·Απασχόληση για ανέργους 400.000 οικογενειών – Το σχέδιο και τα κριτήρια μοριοδότησης του υπουργείου Εργασίας·Καλώς… εχόντων των πραγμάτων – Σήμερα η συνάντηση Σαμαρά με την τρόικα·Έρευνα – σοκ της ΓΣΕΒΕΕ- 55.000 νέα λουκέτα και 195.000 άνεργοι