Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Στουρνάρας: "Βεβαίως, βεβαίως"

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Ιωάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων: 
«Δημοσιογράφος: Ενημερώσατε τον Πρωθυπουργό; Συζητήσατε για τις εξελίξεις στο Eurogroup; Στην Κύπρο; 
Ι. Στουρνάρας: Ναι, συζητήσαμε για τις εξελίξεις στην Κύπρο, ποιες είναι οι πιθανές λύσεις και για θέματα οικονομικής πολιτικής γενικότερα.

Κατέρρευσε μαθήτρια Γυμνασίου από την ασιτία

Σφοδρή επίθεση κατά της συγκυβέρνησης και της τρόικας εξαπολύσει η Α΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου, με αφορμή περιστατικό υποσιτιζόμενης μαθήτριας Γυμνασίου της Ρόδου που λιποθύμησε από την ασιτία. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «τις προηγούμενες ημέρες μαθήτριά μας σε σχολείο της Ρόδου λιποθύμησε και σύμφωνα με την ιατρική γνωμάτευση η λιποθυμία οφειλόταν σε ανεπαρκή σίτιση του παιδιού!!!».

Έκλεψε κινητό αλλά δεν πρόλαβε ούτε να το ανοίξει

Στις 21.03.2013 το πρωί συνελήφθη στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αλεξάνδρειας, 35χρονη ημεδαπή, διότι αφαίρεσε από κατάστημα 34χρονου (1) κινητό τηλέφωνο αξίας (700) ευρώ, όμως έγινε αντιληπτή από τον 34χρονο και συνελήφθη από προστρέξαντες αστυνομικούς. Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Αλεξάνδρειας.

Αμετακίνητη η Μέρκελ για την Κύπρο

Πληθώρα δημοσιευμάτων και σήμερα στη Γερμανία για την κατάσταση στην Κύπρο. H FAZ φιλοξενεί σχετικά δεκαπέντε άρθρα ενώ η Handelsblatt ένα αποκλειστικό.

Τα δικά μου παραμύθια δεν είχαν βασιλοπούλες

Γράφει ο Θεόδωρος Κουτρούκης
Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου

Λένε πως κατά κάποιο τρόπο είμαστε τα παραμύθια μας. Τα δικά μου παραμύθια δεν είχαν πριγκιπόπουλα και βασιλοπούλες. Δεν είχαν μάγισσες και δράκους, μήτε νάνους και ξωτικά.

Η φωτογραφία της ημέρας


Αποτελέσματα της απογραφής πληθυσμού-κατοικιών 2011 που αφορούν στον πραγματικό πληθυσμό του νομού Κιλκίς

Δόθηκαν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα της Απογραφής Πληθυσμού-Κατοικιών 2011 που διενεργήθηκε σε ολόκληρη τη Χώρα το διάστημα από 10 έως 24 Μαΐου 2011, με ημερομηνία αναφοράς την 9η Μαΐου 2011, τα οποία αφορούν στον De Facto Πληθυσμό της Χώρας («Πραγματικό Πληθυσμό», κατά Περιφερειακή Ενότητα, Δήμο, Δημοτική Ενότητα, Δημοτική και Τοπική Κοινότητα και οικισμό.
Δείτε τα αποτελέσματα για το νομό Κιλκίς  ΕΔΩ

Τους συνέλαβαν για παράνομες ανασκαφές

Συνελήφθησαν χθες (20.03.2013) το μεσημέρι, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών, τέσσερις ημεδαποί 41, 43, 64 και 54 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση των Νόμων «Περί Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς» και «Περί Θησαυρών» κατά συναυτουργία. 

Εξετάσεις απόκτησης επάρκειας οδικών μεταφορέων

Από τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται, ότι την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013 θα διενεργηθούν, εντός ωραρίου εργασίας, οι εξετάσεις απόκτησης πιστοποιητικών επαγγελματικής επάρκειας οδικών μεταφορέων επιβατών και εμπορευμάτων για το Α΄τρίμηνο 2013 (ΑΔΑ:ΒΕΔΣ7ΛΛ-ΒΦΦ).
Για το λόγο αυτό η υπηρεσία θα παραμείνει κλειστή την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013 για το κοινό και θα εξυπηρετηθούν μόνο τα ΚΕΠ.

Το ηχηρό «όχι» της Κύπρου ξεγύμνωσε τους Έλληνες πολιτικούς

Η απόρριψη του νομοσχεδίου για το κούρεμα των καταθέσεων από την κυπριακή Βουλή απέδειξε την ανικανότητα και την υποτέλεια των ελληνικών κυβερνήσεων-Αποθέωση των Κυπρίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στο Κιλκίς

1. Για τον εορτασμό της Ιστορικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, θα πραγματοποιηθούν στο Κιλκίς οι παρακάτω εορταστικές εκδηλώσεις.
Α. Παρασκευή 22-3-2013
α. Ώρα 11.30 π.μ.: Προσκύνημα των μαθητών Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και Προσκόπων και Οδηγών στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης μπροστά από το Δημαρχείο Κιλκίς.
Τα τμήματα θα προσέλθουν στο Μνημείο με επικεφαλής καθηγητές, δασκάλους & βαθμοφόρους.

Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης από τον δήμο Κιλκίς

Ο Οργανισμός Πολιτισμού Νέας Γενιάς και Αθλητισμού του Δήμου Κιλκίς με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης θα υλοποιήσει μια σειρά από δράσεις την Τετάρτη 20 και την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013, στο Λαογραφικό Μουσείο αλλά και σε χώρους πολιτισμού της πόλης. 

Τίτλοι εφημερίδων, Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

ΑΥΓΗ ·Σκληρή διαπραγμάτευση – Μέρκελ –Όλάντ κλιμακώνουν τις απειλές τους κατά της Κύπρου, αμηχανία στη Μόσχα, εναλλακτικό σχέδιο με εμπλοκή πολλών παραγόντων και εσωτερικό δανεισμό συζητούν στη Λευκωσία·Αθέμιτος Ανταγωνισμός – Το Βέλγιο μηνύει τη Γερμανία για εισαγωγή φθηνών εργατών·Με χαιρετισμό Τσίπρα – Ξεκινά το 70 Συνέδριο της Νεολαίας Συνασπισμού
ΒΡΑΔΥΝΗ ·Μαχαίρι στις διπλές συντάξεις – Εγκύκλιος του υπ. Εργασίας για περικοπές σε 100.000 διπλοσυνταξιούχους·Κύπρος: Ισορροπία τρόμου ανάμεσα σε τρόικα και Μόσχα· Ενημέρωση του υπουργού Οικονομικών στη Βουλή – Υπάρχει σχέδιο Β’ για τις τράπεζες