Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

4η διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων – Αύξηση του πρασίνου στην πόλη του Κιλκίς

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Σχολικών Δραστηριοτήτων της ΔI.Δ.Ε. Κιλκίς, Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ 02, Δρ. φιλ. Γεώργιος Μανωλίδης, στα πλαίσια των γενικών καθηκόντων και αρμοδιοτήτων τους, οργάνωσαν με τα σχολεία της αρμοδιότητάς τους, τον Αντιδήμαρχο, κ. Τσαντάκη Δημήτριο, την Περιβαλλοντική Ομάδα του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Κιλκίς, κ. Χρηστίδου Φωτεινή σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Καθαριότητας, Ανακύκλωσης, Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Κιλκίς, κηποτεχνική διαμόρφωση του κοινόχρηστου τεμαχίου του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής της πόλης μας την Τρίτη 26 Μαρτίου 2013 και ώρα 10:00 με σκοπό την αύξηση του πρασίνου και των επισκέψιμων χώρων.

Ημερίδα με θέμα, "Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στους τομείς μεταποίησης, τουρισμού, εμπορίου –υπηρεσιών" στο Πολύκαστρο

Το Επιμελητήριο Κιλκίς και ο Δήμος Παιονίας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ, εταίρου του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος ‘‘Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα’’(ΕΠΑΝΙΙ)- ΕΦΕΠΑΕ- σας προσκαλούν στην  ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ  που συνδιοργανώνουν με θέμα: «Παρουσίαση προγράμματος : Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στους τομείς μεταποίησης, τουρισμού, εμπορίου –υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013»  την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013 και ώρα 18:00  στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Πολυκάστρου του Δήμου Παιονίας.   Η ενημέρωση για τα προγράμματα θα γίνει από τα αρμόδια στελέχη της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ.  Την εκδήλωση θα χαιρετήσει ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης & Οικονομίας κ.Γκουντενουδης Χρήστος.

13χρονη και 14χρονη έκαναν γκράφιτι σε περιπολικό

Συνελήφθησαν χθες (26.03.2013) το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σερρών, δύο ημεδαπές 13 και 14 ετών, για διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς. Ειδικότερα, στις Σέρρες, οι προαναφερόμενες με τη χρήση σπρέι για γκράφιτι, προξένησαν φθορές στο περιπολικό όχημα του Τμήματος Τροχαίας Σερρών. Προανάκριση διενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Σερρών. Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.

Η ΔΕΥΑ Παιονίας για το νερό του δήμου από την Κάρπη λέει...

"Η διοίκηση της ΔΕΥΑ Παιονίας χαιρετίζει το ενδιαφέρον της εθελοντικής ομάδας Παιονίας για τα θέματα υδροδότησης της περιοχής μας.
Οι πληροφορίες που δημοσιεύονται στο Διαδίκτυο σχετικά με το υλικό που εξουδετερώνει το αρσενικό στο νερό είναι ακριβέστατες.

Παρουσίαση του βιβλίου του Θανάση Βαφειάδη «Χρονικό του Κιλκίς 1913-1940»

Το ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ 1913-1940 είναι μια ολοκληρωμένη μελέτη της πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής ιστορίας του προπολεμικού Κιλκίς, η οποία στηρίχθηκε κυρίως στην έρευνα των παλαιών εφημερίδων που περιέχονται στη Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων και στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.

Έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας

Έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης (Βασ. Όλγας 198, Θεσσαλονίκη), με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης:
«Έγκριση παράτασης των τμηματικών προθεσμιών του έργου “Κατασκευή ανισόπεδου κόμβου Κ16 στη συμβολή Π.Α.Θ.Ε. και Εσωτερικής Περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης”». Εισηγητής: Ιωάννης Μωυσιάδης, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Σερρών - Αλέξανδρος Μήλιος, Διευθυντής της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Κ.Μ.

"Οι εργαζόμενοι αστυνομικοί είναι κοντά στην κοινωνία"

Υπογράφει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Ειρήνη Αγαθοπούλου
Με αφορμή την επιστολή των συνδικαλιστικών εκπροσώπων των αστυνομικών υπαλλήλων του Νομού Κιλκίς, αλλά και τη συνάντηση που είχα μαζί τους την Παρασκευή 22/3 θεωρώ αναγκαίο να εκφράσω τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την αντιμετώπιση αλλά και τις συνέπειες ενός φαινομένου όπως η μετανάστευση - που κάθε άλλο θα έπρεπε να είναι αντικείμενο αστυνομικής διευθέτησης -, αλλά και να θίξω κάποια θέματα δημοκρατίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων που αποτελούν μέρος της ουσίας του ζητήματος. 

Αφιερώματα σε Κιλκισιώτες συγγραφείς από την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς

Με αφορμή τον εορτασμό για την συμπλήρωση των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς σε συνεργασία με το Δήμο Κιλκίς ξεκινούν έναν κύκλο λογοτεχνικών βραδιών - αφιερωμάτων σε Κιλκισιώτες συγγραφείς.  Την Τετάρτη 27 Μαρτίου στις 8 το βράδυ σας προσκαλούμε στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς, σε μια βραδιά, συντροφιά με τη Ζώγια Μεταλλικιώτη.

Νέες τάσεις στο Γερμανικό κινηματογράφο από την Λέσχη Κιλκίς "Ανοικτή Οθόνη"

"ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΙ ΑΝΩΔΥΝΑ" Σκηνοθεσία: Fatih Akin, Γερμανία, 1998 (99‘).
Παίζουν: Mehmet Kurtulus, Adam Bousdoukos, Idil Üner, Aleksandar Jovanovic
Επιμέλεια υποτιτλισμού: Dathe Katharina - Δεκέμβριος 2012
Αναθεώρηση: Dietrich Christian, Παπαγεωργίου Νάσσα
Γενική επιμέλεια: Καρανικόλας Μιχάλης
Προβολή: Αίθουσα Επιμελητηρίου Κιλκίς
Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013 - Ώρα: 8.30μμ (ακριβώς)

Ολοκληρώθηκε ακόμη ένας κύκλος εκπαίδευσης στο Πολυεθνικό Κέντρο στην Κρηστώνη Κιλκίς

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Πολυεθνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Επιχειρήσεων Υποστήριξης Ειρήνης (στο στρατόπεδο Παπαθεοφίλου της Κρηστώνης) το Βασικό Σχολείο Επιχειρήσεων Υποστήριξης Ειρήνης 2013, που πραγματοποιήθηκε από 4 έως 15 Μαρτίου 2013. 

Τα λερωμένα, τʼ άπλυτα! Έργα και ημέρες μεταλλευτικών εταιρειών στον... Καναδά!

Υπογράφει το Μέτωπο Αγώνα Ενάντια στα Μεταλλεία σε Κρούσια-Πάικο
Έστω ότι θέλει κάποιος να παραβλέψει την αρνητική προϊστορία στην προστασία των πολιτών και περιβάλλοντος από την πλευρά την ελληνικής πολιτείας.

Κύπρος: κλειστές μέχρι 2 Απριλίου οι τράπεζες; - Κραχ στην οικονομία

- Φόβοι ότι θα κουρευτούν οι κοινοί λογαριασμοί άνω των 100.000 ευρώ
- Αρχικά υπήρξε διαβεβαίωση ότι οι 100.000 ισχύουν ανά φυσικό πρόσωπο
- Άγνωστο ποιο θα είναι το ύψος του “κουρέματος”
- Φόβοι ότι οι τράπεζες δεν θα ανοίξουν ούτε αύριο, ούτε και την Παρασκευή
- 17 ημέρες χωρίς τραπεζικό σύστημα κινδυνεύει να μείνει ηΚύπρος
- Κανονικά λειτουργούν από σήμερα τα υποκαταστήματα στην Ελλάδα

Τίτλοι εφημερίδων, Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

ΑΥΓΗ ·Η Μέρκελ καίει την Ευρωζώνη – Προλειαίνει το έδαφος ώστε να επεκτείνει δια νόμου το παράδειγμα της Κύπρου με το κούρεμα των καταθέσεων σε όλες τις «άτακτες» χώρες ή τράπεζες·Ο ΣΥΡΙΖΑ για την κυβέρνηση: - Άγνοια κινδύνου ή επιχείρηση συσκότισης; ·Λευκωσία – Μεγάλα ψάρια τρύπησαν το «δίχτυ»
ΒΡΑΔΥΝΗ ·Εγκύκλιος ΙΚΑ- Πλασματικά – Αλλαγές στην αναγνώριση·Την Πέμπτη ανοίγουν οι τράπεζες στη Μεγαλόνησο – Το δράμα της Κύπρου και οι συνέπειες για την Ελλάδα·Απόφαση Γ. Βρούτση – Ποιοι θα πάρουν φέτος το ΕΚΑΣ