Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Εκδήλωση-συζήτηση του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Κιλκίς με θέμα: «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ»

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Κιλκίς σας καλεί το Σάββατο 20/4, στις 11.30π.μ. στο Επιμελητήριο Κιλκίς, στην εκδήλωση-συζήτηση που διοργανώνει με θέμα: «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ». 
Εισηγητές: Ειρήνη Κατσινοπούλου (συντονίστρια Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ), Λίτσα Αμμανατίδου (βουλευτής Β Θεσσαλονίκης- Μέλος ΕΕΚΕ Αγροτικής Ανάπτυξης)

Ενημέρωση αιγοπροβατοτρόφων του Ν.Κιλκίς

Το Τμήμα Κτηνιατρικής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, οργανώνει συγκεντρώσεις αιγοπροβατοτρόφων του Ν.Κιλκίς με σκοπό την ενημέρωση – εκπαίδευση των παραγωγών, ως προς την σήμανση και καταγραφή του ζωϊκού τους κεφαλαίου καθώς και το πρόγραμμα ελέγχου της βρουκέλλωσης των αιγοπροβάτων ( εμβολιασμός ), σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα: 

Κοιτάσματα βασικών και πολύτιμων μετάλλων στο Κιλκίς

Εισήγηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο
του Ανανία Τσιραμπίδη, 
Ορυκτολόγου-Κοιτασματολόγου
Ομοτίμου Καθηγητή Α.Π.Θ.

Οι ορυκτές ύλες είναι πλουτοπαραγωγικές πηγές. Είναι εξίσου σημαντικές µε τις εύφορες πεδιάδες, τα πυκνά δάση, τα αλιεύματα των θαλασσών και τις καθαρές ακρογιαλιές. Η εξορυκτική δραστηριότητα πρέπει να είναι βιώσιμη, γι’ αυτό πρέπει να γίνεται ορθολογική εκμετάλλευση. Η πλήρης απαγόρευση κάθε εξορυκτικής δραστηριότητας είναι αντισυνταγματική.

Στανίση και αρνί, τυχαίο; Δεν νομίζω!

Γράφει η Χριστίνα Ταχιάου 
Κάποτε καμαρώναμε μια νέα και μοντέρνα γενιά διαφημιστών για τις δημιουργίες της. Διαφημίσεις εμπνευσμένες, ευχάριστες, με ωραίες ιστορίες, άκρως αυτοσαρκαστικές, αναδείκνυαν τις ιδιαιτερότητες του λαού μας με έναν τρόπο που δεν ενοχλούσε αλλά και δεν ένιωθες να τις κολακεύει.

Δραστηριότητες Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς

Παράσταση Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς 
Το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς σας προσκαλεί στην παράσταση «Ήρθε ο Λάζαρος, ήρθαν τα βάγια…» που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Απριλίου και ώρα 7:30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Κιλκίς (πρώην Νομαρχία Κιλκίς).

Καταγγελία ΠΑΜΕ για το θανατηφόρο εργατικό δυστύχημα στη Θεσσαλονίκη


"Καταγγέλλουμε την εργοδοσία της εταιρείας « ΑΓΓΕΛΟΣ  ΣΑΚΑΛΟΓΛΟΥ-ΠΛΕΥΣΗ- ΜΟΝ. ΕΠΕ» , στη βιομηχανική περιοχή της Σίνδου στη Θεσσαλονίκη, στην οποία εχθές υπήρξε θανατηφόρο εργατικό δυστύχημα με συνέπεια το τραγικό θάνατο συναδέλφου.

Ε.Ε. προς ΔΕΗ: Ποιες αυξήσεις; Χρωστάτε χρήματα στους καταναλωτές!

- Το ευρωκοινοβούλιο με απόφαση - χαστούκι αναγκάζει την ΔΕΗ να επιστρέψει χρήματα που είχε προεισπράξει από τους καταναλωτές!
- Την ίδια ώρα η ΔΕΗ προανήγγειλε νέες αυξήσεις από την Πρωτομαγιά!
- Οι επιβαρύνσεις για τους καταναλωτές πρέπει να είναι τουλάχιστον μηδενικές από την εξέλιξη αυτή!

16 ποντιακά αντάρτικα τραγούδια σε CD

Η επιτροπή περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας της Εθνικής Αντίστασης, της ΠΕΑΕΑ- ΔΣΕ (Πανελλήνια ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας), αξιοποιώντας τα υλικά φωτογραφικής- εικαστικής έκθεσης, έχει εκτυπώσει ένα Λεύκωμα, όπου γίνεται συνοπτική παρουσίαση της πρόσφατης ιστορίας του λαϊκού μας κινήματος, που κρατιέται στο σκοτάδι και διαστρεβλώνεται. Περιλαμβάνει τρεις ομάδες φωτογραφιών: 

Πουλούσε βεγγαλικά χωρίς άδεια στο Κιλκίς

Στο πλαίσιο ελέγχων ενόψει της εορταστικής περιόδου του Πάσχα για την αποφυγή ατυχημάτων και άλλων δυσάρεστων περιστατικών από την παράνομη εμπορία και χρήση κροτίδων και βεγγαλικών, συνελήφθη σήμερα (16.04.2013) το πρωί, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, μία 40χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών. 

Με 500 ευρώ νομιμοποιούνται όλα τα αυθαίρετα πριν το 1975 - Όλο το σχέδιο νόμου

- Οριστική εξαίρεση από την κατεδάφιση για όλα τα αυθαίρετα προ του 1983!
- Τι θα ισχύει για μικρές αυθαίρετες παραβάσεις (πέργκολες, μπάρμπεκιου, κεραμοσκεπές κ.α.)
- ΟΛΟ το σχέδιο νόμου για την οριστική τακτοποίηση αυθαιρέτων που παρουσίασε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σταύρος Καλαφάτης

Απολογισμός και συμπεράσματα για τον Μ.Γ.Σ. Άρη Παντελεήμονα

Η αγωνιστική περίοδος 2012-13 είναι πλέον παρελθόν για την ομάδα του Μ.Γ.Σ. Άρη Παντελεήμονα και ήρθε η ώρα να γίνει ο απολογισμός της χρονιάς που πέρασε. Ο σύλλογος το καλοκαίρι βρέθηκε σε μια από τις πιο δύσκολες στιγμές της ιστορίας του με τον κίνδυνο της διάλυσης να είναι τόσο κοντά όσο ποτέ άλλοτε.

Ξεκίνησε η ανάρτηση κτηματογράφησης στον Δήμο Κιλκίς «Ελέγχουμε, επιβεβαιώνουμε, διορθώνουμε»

Από την Κτηματολόγιο Α.Ε. εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:  "Ξεκίνησε τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2013 η Ανάρτηση των κτηματολογικών στοιχείων στο Τοπικό Διαμέρισμα Κιλκίς του Δήμου Κιλκίς. Τα στοιχεία θα παραμείνουν αναρτημένα για δύο μήνες (έως τις 17 Ιουνίου 2013) στο Γραφείο Κτηματογράφησης (Πλατεία Β’ εργατικών κατοικιών επί της οδού Αμπέλων, πρώην Δημοτικό Αναψυκτήριο, τηλ. 23410-25272)

“Ο τρόπος που «χτίζονται» οι συσχετισμοί στο συνδικαλιστικό κίνημα»

Υπογράφει το ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ – Γραμματεία Θεσσαλονίκης
"Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ καταγγέλλει τη ΠΑΣΚΕ του ΕΚΘ γιατί για μια ακόμα φορά – κατά τη συνήθη πρακτική της – «έστησε» νοθείες σε αρχαιρεσίες σωματείου.

Επίσκεψη του Περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας στον Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς

Τον Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας κ. Γ. Καρατάσιο, δέχθηκε στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρ. Γκουντενούδης. 

Προτάσεις Μόδας από τους Σχεδιαστές του AΤΕΙΘ, Παράρτημα Κιλκίς στο Mediterranean Cosmos

Με το πολυσυλλεκτικό event «Οδηγώντας τη Μόδα», η καρδιά της avant-garde μόδας χτυπά στη Θεσσαλονίκη, στο κοσμοπολίτικο περιβάλλον του Mediterranean Cosmos. 

Τα νέα μέλη του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΕ

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ, σε συνεδρίασή της, εξέλεξε το Πολιτικό Γραφείο το οποίο αποτελείται από 11 μέλη. Υπενθυμίζεται ότι ο Κουτσούμπας Δημήτρης έχει ήδη εκλεγεί ΓΓ της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ. Η σύνθεση του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ είναι η εξής: 

Στο Διασυλλογικό πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων αισθητή η παρουσία των αθλητών του ΓΑΣ Κιλκίς - Νέα ρεκόρ από Ασημακίδου στο βάδην και Μαβίδη στα στήπλ

Με αισθητή την παρουσία των αθλητών και αθλητριών του ΓΑΣ Κιλκίς πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο δημοτικό στάδιο της Κατερίνης το διασυλλογικό πρωτάθλημα στίβου της κατηγορίας Παίδων και Κορασίδων με τη συμμετοχή των σωματείων από τις ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πέλλας-Κιλκίς, Πιερίας – Ημαθίας και Σερρών. 

Συναντήσεις Μητροπολίτη για το Νοσοκομείο και την Παιδεία

Τον Διοικητή κ. Θεμιστοκλή Ανθρακίδη και τον αναπληρωτή Διοικητή κ. Στυλιανό Βαμβίνη του Νοσοκομείου Κιλκίς υποδέχθηκε στο Επισκοπείο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ. 

Εγγραφή μελών για την μετατροπή της Ε.Α.Σ. ν. Κιλκίς σε αγροτικό συνεταιρισμό Κιλκίς

Ανακοινώνεται ότι η ΕΑΣ Ν. ΚΙΛΚΙΣ στο πλαίσιο του Νόμου 4015/2011 θα μετατραπεί σε Αγροτικό Συνεταιρισμό (Α.Σ. ΚΙΛΚΙΣ). Με βάση τις σχετικές διατάξεις του Νόμου καλούνται οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να γίνουν Μέλη του νέου Α.Σ. να προσέλθουν στα κεντρικά γραφεία της Ενωσης Κιλκίς (οδός: Θεσσαλονίκης 20 στο Κιλκίς) τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Σύσκεψη στο δήμο Παιονίας για την αντιμετώπιση των κουνουπιών


Σύσκεψη με θέμα την αντιμετώπιση και καταπολέμηση των κουνουπιών πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Απριλίου 2013 στο γραφείο του Δημάρχου Παιονίας παρουσία του γεωπόνου και σύμβουλο της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας κ. Λάζαρο Παρασκευαΐδη.

Ολοκλήρωση βιωματικού εργαστηρίου για εκπαιδευτικούς με θέμα «Παρατηρώντας την επιθετικότητα ως ρόλος και ως εαυτός»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Τρίτη 9 Απριλίου στο Κ.Π. “ΝΗΡΕΑΣ” το τριήμερο βιωματικό εργαστήρι με θέμα «Παρατηρώντας την επιθετικότητα ως ρόλος και ως εαυτός», το οποίο διοργανώθηκε σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Αν ψάχνετε ένα ήσυχο και ευχάριστο μέρος το βρήκατε


Διαδικασίες απόκτηση του κωδικού για τα μηχανογραφικά δελτία των υποψηφίων

Α. Απόκτηση κωδικού ασφαλείας (password) από όλους τους υποψηφίους για υποβολή μηχανογραφικού δελτίου 
Β. Υπαγωγή των υποψηφίων Γενικού Λυκείου και Επαγγελματικού Λυκείου στις ειδικές περιπτώσεις (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, κοινωνικά κριτήρια) για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση κατά το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014 –Διαδικασία και δικαιολογητικά.
Γ. Δελτίο εξεταζομένου πανελλαδικών εξετάσεων 2013 Γενικού Λυκείου και ΕΠΑΛ.

Ψήφισμα ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τα μεταλλεία στη Χαλκιδική

"Η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ εκφράζει την αλληλεγγύη της στους κατοίκους της Ιερισσού και το κίνημα ενάντια στις εξορύξεις χρυσού που υφίστανται την οργανωμένη καταστολή της κυβέρνησης η οποία θέλει να επιβάλλει την συγκεκριμένη καταστροφική -για το περιβάλλον και την κοινωνία- επένδυση. 

Ανακοίνωση, για την δυνατότητα ένστασης για το μειωμένο εφάπαξ

Από το Σύλλογο Συνταξιούχων Πολιτικών Δημοσίων Υπαλλήλων Νομού Κιλκίς ανακοινώνεται ότι όσοι από τους συνταξιούχους έχουν πάρει ή θα πάρουν στο μέλλον μειωμένο εφάπαξ και επιθυμούν να προσφύγουν, πρέπει να καταθέσουν ένσταση στο Τ.Π.Δ.Ν.. Σχετικό έντυπο υπάρχει στα Γραφεία του Συλλόγου.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΚΙΛΚΙΣ,
ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΙΛΚΙΣ
Ν. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ 32 , Τ.Κ.61100 ΚΙΛΚΙΣ, ΤΗΛ. – FAX: 23410 76595 

To FBI ερευνά τις φονικές εκρήξεις στη Βοστώνη, σε συναγερμό η πόλη

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι, ανάμεσά τους ένα οκτάχρονο παιδί, έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους μετά τις εκρήξεις στο Μαραθώνιο της Βοστώνης, ενώ άλλοι 17 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Ο αριθμός των τραυματιών έχει ανέβει στους 144. Το FBI έχει αναλάβει τις έρευνες για το λουτρό αίματος ενώ η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι ερευνάται ένα διαμέρισμα για την υπόθεση.

Δευτέρα. Πάμε σινεμά;

Συνεχίζονται οι κινηματογραφικές προβολές από την Κοινωνία Πολιτών Ν. Κιλκίς με την υποστήριξη του Ο.ΠΟ.Ν.Γ.Α. του Δήμου Κιλκίς. Την Δευτέρα 22 Απριλίου και ώρα 21.00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου θα προβληθεί η ταινία "Ο εξαιρετικός κύριος Λαζάρ" σε συνεργασία με την Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Κιλκίς. 
Είσοδος ελεύθερη

Η Βενεζουέλα μετά τον Τσάβες και οι προοπτικές της Μπολιβαριανής Επανάστασης


Τίτλοι εφημερίδων, Τρίτη 16 Απριλίου 2013

ΑΥΓΗ ·Ψυχεδελικό διάγγελμα Σαμαρά – Ως «τεχνητό παράδεισο» περιέγραψε την Ελλάδα ο πρωθυπουργός μετά τη συμφωνία με την τρόικα για απολύσεις 15.00 υπαλλήλων και τη διατήρηση του χαρατσιού στη ΔΕΗ… ·Τσίπρας: Επίσκεψη στο ΤΕΙ Λάρισας – Το Μνημόνιο οδηγεί σε άτακτη χρεωκοπία · Βοστώνη: «Τυφλές» εκρήξεις με νεκρούς
ΒΡΑΔΥΝΗ ·Διάγγελμα του Αντώνη Σαμαρά – Οι θυσίες τώρα πιάνουν τόπο·Κυβέρνηση – Τρόικα – Συμφωνία για δάνεια, χαράτσι, οφειλές – Ανάσα για νοικοκυριά και επιχειρήσεις·Αυθαίρετα: - Οι νέες ρυθμίσεις που ανακοινώνει σήμερα το ΥΠΕΚΑ