Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Ιερά Μονή Αγίου Ραφαήλ Γουμένισσας, λιμάνι καταφυγής πονεμένων ψυχών

[Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Γουμενίσσης]
Ένα Μοναστήρι είναι τόπος προσευχής, τόπος άσκησης, τόπος απομόνωσης από την κοσμικότητα για να “αφομοιώσει” την εγκοσμίκευση της θείας οικονομίας (του έργου) του Σωτήρος ημών Θεού και να δώσει μαρτυρία γι᾽ αυτό το γεγονός με τη βεβαιότητα και την πιστότητα της Εκκλησίας του Χριστού. Αυτό είναι το πλαίσιο ιδρύσεως, λειτουργίας και πορείας κάθε ορθόδοξου μοναστηριού.

Καβάλα σε …άλογο και παριζάκι της ΑΒ Βασιλόπουλος

Ο ΕΦΕΤ, έπειτα από έλεγχο, βάσει καταγγελίας, προέβη σε δειγματοληψία τροφίμου με την εμπορική ονομασία «ΑΒ Παριζάκι». Το προϊόν, συσκευασίας βάρους 330 γρμ., έφερε στοιχεία επί της επισήμανσης «ανάλωση πριν από 05/06/2013», παράγεται δε και συσκευάζεται για την εταιρεία «ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.». Από την Εργαστηριακή Ανάλυση ανιχνεύτηκε DNA αλόγου (στο σύνολο του DNA ποσοστό <1 amp="">0,1%). Σημειώνεται, ότι το ανωτέρω προϊόν έχει ήδη προληπτικά αποσυρθεί / ανακληθεί από 01 Μαΐου 2013 με πρωτοβουλία της εν λόγω εταιρείας.

Πρόγραμμα Μαθητείας Αποφοίτων Τεχνικής Εκπαίδευσης για Απόκτηση Επαγγελματικής Εμπειρίας

Στο πλαίσιο των Πράξεων «Πρόγραμμα Μαθητείας Αποφοίτων Τεχνικής Εκπαίδευσης για Απόκτηση Επαγγελματικής Εμπειρίας» στους Άξονες Προτεραιότητας 4 και 5 του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» υλοποιείται Πρόγραμμα Μαθητείας για Αποφοίτους Τεχνικής Εκπαίδευσης για Απόκτηση Επαγγελματικής Εμπειρίας. 

Αρβανιτόπουλος: "Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα γίνουν ομαλά και στην ώρα τους"

Ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Το δικαίωμα των νέων να διαγωνιστούν στην πρώτη πιο κρίσιμη εξέταση της ζωής τους, σε ένα περιβάλλον ομαλότητας και ηρεμίας, είναι ιερό.

Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ
Ήρθε η δύσκολη ώρα και για τη Χρυσή Αυγή.
...Η ώρα να αναλάβει τις ιστορικές της ευθύνες και να αποδείξει η ηγεσία της ότι είναι Πατριώτες και όχι Ναζί πράκτορες της CIA και της Νέας Τάξης.
Μόνη της πρέπει να εγκαταλείψει τη Βουλή για να "τελειώσει" τη Μεταπολίτευση όπως τη γνωρίζαμε μέχρι τώρα.

Γνωρίστε την Πλατάνη Πέλλας

Στην Πλατάνη του νομού Πέλλας συνεχίζεται το ταξίδι της εκπομπής «Στον τόπο που γεννήθηκα…» αυτή την εβδομάδα. Τη Κυριακή στις 11:45 γνωρίζουμε την ιστορία, τα ήθη –έθιμα του τόπου, μιλούμε με τον ιερέα και τον δάσκαλο , συναντούμε ανθρώπους με το χαμόγελο στα χείλη να μας καλημερίζουν. Ένας εξαιρετικά δραστήριος σύλλογος και ένας «καφές» με όλες τις γυναίκες του χωριού που μας φτιάχνει την διάθεση! 

Πρόγραμμα τελέσεως θείων λειτουργιών της Μητρόπολης Γουμένισσας ενόψει των πανελληνίων εξετάσεων

Η Ιερά Μητρόπολις Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως & Πολυκάστρου ανακοινώνει το πρόγραμμα τελέσεως θείων λειτουργιών καθώς και Παρακλήσεων προς την Θεομήτορα ενόψει των πανελληνίων εξετάσεων της μαθητιώσας νεολαίας, για την εισαγωγή στις ανώτερες και ανώτατες Σχολές. 

«Το σεντούκι των ιστοριών ανοίγει σε Σέρρες, Βέροια, Αλεξάνδρεια και Πολύκαστρο!»

«Όλοι έχουν μια ιστορία να πουν, αρκεί να ψάξουμε να τους βρούμε».Έχοντας αυτή τη φράση ως αρχή, τέσσερις βιβλιοθήκες βρήκαν τον τρόπο αυτές τις ιστορίες να τις καταγράψουν και να τις φυλάξουν σε ένα σεντούκι που θα μπορεί να το ανοίγει όποιος ενδιαφέρεται όπου και αν βρίσκεται. Πρόκειται για ιστορίες του τόπου μας:

Η Ξουλίδου από τους Ανεξάρτητους λέει για τις πανελλήνιες εξετάσεις

«Με την επιμονή της και την αδιαλλαξία της, η τρικομματική Κυβέρνηση επιβάλλει δικτατορικά το «Διαίρει και Βασίλευε» στην κοινωνία, που αγωνιά για το μέλλον των παιδιών της. Δημιουργεί έντονες αντιπαραθέσεις μεταξύ κοινωνικών ομάδων και εκμεταλλεύεται τα όνειρα και τις ελπίδες των νέων ανθρώπων, εμφανίζοντας κακούς και αντι-παιδαγωγούς τους εκπαιδευτικούς που μοχθούν καθημερινά για αυτά τα παιδιά, αλλά διεκδικούν παράλληλα και την αξιοπρέπειά τους ως λειτουργοί της Μέσης Εκπαίδευσης».

Δασκάλα αρνείται να βραβευθεί από βουλευτή της ΝΔ και τον αποκαλεί προδότη

Ενταση επικράτησε σε εκδήλωση του δήμου Αμύνταιου στη Φλώρινα, όταν μια δασκάλα του Εβρου, η Χαρά Νικοπούλου που ήταν ένα από τα τιμώμενα πρόσωπα, αρνήθηκε να λάβει την τιμητική πλακέτα από τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στη Φλώρινα Στάθη Κωνσταντινίδη, λέγοντας: «Δεν μπορώ να πάρω μία πλακέτα από έναν βουλευτή που έχει υπογράψει το ΦΕΚ 240 που παραχωρεί την Εθνική κυριαρχία της Ελλάδας». 

Αιχμάλωτοι χιλιάδες μαθητές! Αμετακίνητη η ΟΛΜΕ, αποφάσισε απεργία μέσα στις πανελλαδικές

- Με ψήφους 9 – 2 το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ έκανε δεκτή την πρόταση για απεργία την περίοδο τωνΠανελληνίων εξετάσεων
- 24ωρη απεργία στις 17 Μαΐου, ημέρα που αρχίζουν οιεξετάσεις
- Προτείνουμε στις τοπικές ενώσεις απεργία από τις 20 έως τις 24 Μαΐου είπε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Νίκος Παπαχρήστος
- Στο κόκκινο η αγωνία μέχρι τις 15 Μαΐου, αποφασίζουν οι τοπικές ενώσεις τώρα και η ΓΣ των προέδρων
- Ετοιμάζει… χαρτιά επιστράτευσης η κυβέρνηση

Μήνυμα Κατερίνας Παπακώστα για την Παγκόσμια Hμέρα της Μητέρας

Η Βουλευτής Β’ Αθήνας και Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου, με αφορμή την ‘’Παγκόσμια Hμέρα της Μητέρας’’ (12/5), έκανε την ακόλουθη δήλωση: 
« Η Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας υπενθυμίζει σε όλους μας, τον σημαντικό ρόλο της μητέρας στην κοινωνία, κάθε μέρα, σε κάθε έκφανση της ζωής μας. Η μητέρα και, κατ’ επέκταση, η οικογένεια, αποτελεί το βασικό κύτταρο της κοινωνίας, το οποίο η Πολιτεία καλείται να προστατεύσει και να στηρίξει. Στην περίοδο οικονομικής κρίσης, την οποία διανύουμε, η οικογένεια αποτελεί αναμφίβολα το καταφύγιό μας. 

«Ανάρτηση διδάκτρων φροντιστηρίων κ.λπ. στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου»

Από το Τμήμα Εμπορίου και Τουρισμού της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με την Αγορανομική Διάταξη 04/2010 «Τα κάθε είδους φροντιστήρια, Ιδιωτικά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης, Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών, Ιδιωτικοί Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί, υποχρεούνται να καταθέτουν σε ηλεκτρονική μορφή στη Δ/νση Παρατηρητηρίου Τιμών και Τιμοληψιών της ΥΠ.Ε.Α. της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή (e-mail: ftsirog@e-prices.gr) το αργότερο μέχρι 15 Ιουνίου εκάστου έτους, τιμοκατάλογο των παρεχόμενων υπηρεσιών τους για το επόμενο έτος. 

Υποχρεωτική η αναγραφή στην ελληνική γλώσσα όλων των επιγραφών

Δελτίο τύπου του Επιμελητηρίου Κιλκίς
"Με αφορμή πρόσφατη αλληλογραφία με το Υπουργείο Ανάπτυξης & Εσωτερικών, σχετικά με τις επιγραφές των καταστημάτων – επιχειρήσεων, σας ενημερώνουμε ότι με το Ν.2946/2001, ΦΕΚ: 224/Α και την ΚΥΑ 52138/2003, ΦΕΚ:1788/2013 ρυθμίζονται τα θέματα διαφημίσεων δηλαδή οι όροι και οι προϋποθέσεις για την προβολή υπαίθριας εμπορικής διαφήμισης.

Συνέλευση των Αντιπροσώπων του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Κιλκίς

Σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε στην ετήσια τακτική Συνέλευση των Αντιπροσώπων του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Κιλκίς, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Μαϊου 2013 και ώρα 10.30 το πρωί στην αίθουσα του Εργατικού κέντρου Κιλκίς, με θέματα ημερήσιας διάταξης : 

Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Κιλκίς: « Μην οδηγείτε όταν πιείτε»

«Σύμφωνα με έρευνες οι περισσότερες παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. γίνονται λόγω πρότερης κατανάλωσης αλκοόλ από τους οδηγούς. Οι Έλληνες φαίνεται να γνωρίζουν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας αλλά να μην τον τηρούν κατά γράμμα. 

13η Πανελλαδική Γιορτή Ανταλλαγής Ντόπιων Ποικιλιών, το Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Πρόκειται για την ετήσια εκδήλωση που οργανώνει το Πελίτι από το 1999, στο Μεσοχώρι που ανήκει στο Δήμο Παρανεστίου Ν. Δράμας. Αγρότες, ακτιβιστές, ερευνητές, φοιτητές και χιλιάδες επισκέπτες από διάφορα μέρη του κόσμου έρχονται να ανταλλάξουν τις εμπειρίες τους σχετικά με την καλλιέργεια των ντόπιων ποικιλιών. 
Η γιορτή έχει ελεύθερη είσοδο και η πόρτα για το κοινό θα ανοίξει στις 10:30. Όλα είναι προσφορές, εκτός από έναν πάγκο του Πελίτι, τα έσοδα του οποίου στηρίζουν οικονομικά τη γιορτή και τις δράσεις του Πελίτι.

Ψήφισμα Συλλόγου Συνταξιούχων Πολιτικών Δημοσίων Υπαλλήλων Νομού Κιλκίς για το θάνατο της Ευδοξίας Ξηρουδάκη – Ραμπίδου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Συνταξιούχων Πολιτικών Δημοσίων Υπαλλήλων Νομού Κιλκίς μετά από την θλιβερή αγγελία του θανάτου της εκλεκτής συζύγου του Προέδρου του Συλλόγου, Ξηρουδάκη – Ραμπίδου Ευδοξίας, συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση την Τρίτη 7 Μαΐου 2013 και αποφάσισε ομόφωνα:
1. Να παραστεί σύσσωμο στην εκφορά της εκλιπούσης.
2. Να διατεθεί το ποσό των 150 ευρώ αντί στεφάνου στο Σύλλογο Καρκινοπαθών Νομού Κιλκίς.
3. Αντίγραφο του παρόντος ψηφίσματος να επιδοθεί στην οικογένεια της.
4. Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό τύπο και στην εφημερίδα της ΠΟΠΣ "ΒΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ".

Το νέο Δ.Σ. του ΠΑΟΚ Κηστώνης

Για την νέα αγωνιστική περίοδο 2013-2014 το Δ.Σ τουΑ.Σ ΠΑΟΚ ΚΡΗΣΤΩΝΗΣ απαρτίζεται απ' τους εξής:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Αλεξανδρίδης Ελευθεύριος του Δημητρίου
Τακτικά μέλη Δ.Σ
Δεληγιώργης Γεώργιος
Δελής Ιωάννης
Ιωαννίδης Γεώργιος
Ρωμανίδης Λουκάς
Φαχουρίδης Αναστάσιος
Φουντουκίδης Ιωάννης
Αναπληρωματικά μέλη Δ.Σ Ιωαννίδης Αριστοτέλης
Ιωαννίδης Βασίλειος
Πουταχίδης Μιχαήλ

Τον έπιασαν στη Κρηστώνη Κιλκίς για ναρκωτικά

Συνελήφθη χθες (9.05.2013) το απόγευμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, ένας ημεδαπός 30 ετών, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στην Κρηστώνη Κιλκίς, σε αστυνομικό έλεγχο του προαναφερόμενου, βρέθηκε και κατασχέθηκε μία συσκευασία που περιείχε μικροποσότητα ηρωίνης.  Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Κιλκίς.  Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κιλκίς.



Καλλιεργούσε στην αυλή του, 250 χασισόδεντρα

Συνελήφθη χθες (9.05.2013) το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών, ένας ημεδαπός 40 ετών, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών ουσιών. 

Άνοιγμα - εξπρές για 20 επαγγέλματα

Σύμφωνα με μελέτες το όφελος από το άνοιγμα των 20επαγγελμάτων μπορεί να είναι ως και 4 δισεκατομμύρια ευρώ, καθώς η αύξηση του ΑΕΠ που θα προκύψει μπορεί να φτάσει και το 2,1%. Έτσι η κυβέρνηση μέχρι τον Ιούλιο αναμένεται να φέρει νέα νομοθετική ρύθμιση για το άνοιγμα των επαγγελμάτων αυτών

Ανακοίνωση Αγαθοπούλου για τον εορτασμό της Εθνικής Αντίστασης

"68 χρόνια έχουν περάσει από τη λήξη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και ο νους μας τρέχει σε όλους αυτούς που όρθωσαν το ανάστημά τους στην φασιστική επίθεση, αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν. Στη χώρα μας χύθηκαν ποτάμια αίματος στο πλαίσιο αυτής της παγκόσμιας αντιφασιστικής μάχης. Χωριά και περιοχές ολόκληρες μαρτύρησαν και πλήρωσαν βαρύ ανθρώπινο τίμημα, όπως κι εδώ στα μέρη μας, στα χωριά των Κρουσσίων. Ταυτόχρονα όμως αναπτύχθηκε στην Ελλάδα ένα από τα μαζικότερα κινήματα εθνικής αντίστασης, που αποτελεί για μας σήμερα αστείρευτη πηγή έμπνευσης. 

Τίτλοι εφημερίδων, Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

ΑΥΓΗ ·Ανώμαλη προσγείωση από Στουρνάρα – Άκυρο από τον υπουργό στις εξαγγελίες για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης·Η ανεργία τραβάει την ανηφόρα.. – Στο 27% τον Φεβρουάριο..·Σήμερα οι αποφάσεις των καθηγητών – Στην κόψη του ξυραφιού ΟΛΜΕ και κινητοποιήσεις
ΒΡΑΔΥΝΗ ·Οδηγός για ασφαλισμένους του ΙΚΑ- Σύνταξη – Πότε συμφέρει η έξοδος ·ΣΕ απεργία στις Πανελλαδικές προσανατολίζεται η ΟΛΜΕ- Παίζουν με την αγωνία των υποψηφίων·Τουρισμός – 10.000 θέσεις για ανέργους – Αιτήσεις από σήμερα μέχρι 27 Μαΐου

Επίσκεψη της ΕΠΣΚ στο νοσοκομείο Κιλκίς

Την Παιδιατρική Κλινική του Γ.Ν.Κιλκίς επισκέφθηκε παραμονές του Πάσχα κλιμάκιο των μικτών παιδικών ομάδων της ΕΠΣΚιλκίς, συνοδευόμενο από τον προπονητή τους και μέλη του Δ.Σ., όπου παρουσία του Προέδρου του Νοσοκομείου και σύσσωμου του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του τμήματος, μοίρασαν λαμπάδες ,τσουρέκια ,μπάλες, παιχνίδια , βιβλία κλπ δώρα στα παιδιά που θα έκαναν Πάσχα μέσα στο Νοσοκομείο.
Η ενέργεια τους αυτή , που έγινε στα πλαίσια της συνεχούς κοινωνικής προσφοράς της Ένωσης κυρίως προς τη νεολαία, ενθουσίασε, όπως ήταν φυσικό τα παιδάκια και προκάλεσε συγκίνηση και ικανοποίηση τόσο στους γονείς, όσο και στους υπόλοιπους παρευρισκομένους.

Η επιβράβευση της προσπάθειας του Μ.Γ.Σ. Άρη Παντελεήμονα

Ποδοσφαιριστές και διοικούντες της ομάδας του Μ.Γ.Σ. Άρη Παντελεήμονα θα φιλοξενηθούν, το Σάββατο 11 Μαΐου, στην ψαροταβέρνα του χωριού "Ο ΚΡΗΤΙΚΟΣ" προσκεκλημένοι από τον ιδιοκτήτη της Μπαρκαλάκη Μανόλη προς επιβράβευση της προσπάθειας που έγινε την περασμένη αγωνιστική περίοδο. Η πρωτοβουλία του αυτή, που είναι μια ακόμη έμπρακτη εκδήλωση αγάπης και στήριξης, έγινε με χαρά αποδεκτή από τον σύλλογο που εξέφρασε μέσο της διοίκησης τις ευχαριστίες του. Την επομένη, Κυριακή 12 Μαΐου στις 17:30, η ομάδα του Μ.Γ.Σ. Άρη Παντελεήμονα θα αντιμετωπίσει σε φιλική αναμέτρηση μεικτή ομάδα ποδοσφαιριστών γειτονικών χωριών.