Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Περί «ξενοφοβίας και ρατσισμού»

Γράφει: ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
Αν ήταν οι νόμοι του αστικού κράτους που θα έβαζαν τέλος στο ρατσισμό, στην ξενοφοβία και στο φασισμό, τότε πώς εξηγείται ότι παρά το νόμο που υπάρχει εδώ και χρόνια στην Ουγγαρία εναντίον όσων αρνούνται το «Ολοκαύτωμα», το ακροδεξιό, αντισημιτικό κόμμα «Γιόμπικ» κατέχει με 17% την τρίτη θέση στο αστικό κοινοβούλιο της χώρας;

Θέσεις εργασίας στο Κιλκίς, Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Ζητούνται γυμναστές-γυμνάστριες και ναυαγοσώστες, ΤΕΦΑΑ ή άλλοι, από Ακαδημία Κολύμβησης στο Κιλκίς.
Τηλ. 23410 70313 και κιν. 6944351456 και 6932234029.

Ο Χαρακόπουλος κουρεύει πρόβατα με κτηνοτρόφους

Στο μήνυμα συνεννόησης και αλληλεγγύης που στέλνει η αλληλοϋποστήριξη των κτηνοτρόφων κατά την παραδοσιακή κουρά των προβάτων αναφέρθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος κατά την επίσκεψή του στο τσελιγκάτο του προέδρου της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας κ. Νίκου Παλάσκα, στη Συκέα Ελασσόνας. 

Το πολιτικό μανιφέστο μιας μαθήτριας!

Του Δημήτρη Μάρδα
Καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ

«Από παιδί και από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια», συνηθίζουμε να λέμε, άλλοτε αστειευόμενοι άλλοτε όχι. Μια μικρή μαθήτρια, πολύ πριν τελειώσει το δημοτικό, στη δεύτερη τάξη του, είχε άποψη για τον κόσμο και το τι (αυτονόητο) πρέπει να γίνει, κάτι που οι αδαείς ή αφελείς ή δόλιοι πολιτικοί μας –όσο περνά ο καιρός ο τρίτος χαρακτηρισμός ισχυροποιείται– ακόμη ψάχνουν!

«Κάτω η επιστράτευση των απεργών εκπαιδευτικών»

Υπογράφει το ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ – Γραμματεία Θεσσαλονίκης
"Η βάρβαρη πολιτική ενάντια στο λαό δεν μπορεί να εφαρμοστεί αν δεν πέσει το ρόπαλο της καταστολής και της τρομοκρατίας στα κεφάλια ΟΛΩΝ των εργαζόμενων. Κάθε κεφάλι που σηκώνεται πρέπει να πέσει.

Η Ξουλίδου από τους Ανεξάρτητους για την επιστράτευση των εκπαιδευτικών λέει...

«Είναι αδιανόητο και πρωτάκουστο στην Ελλάδα του 21ου αιώνα να επιστρατεύεται ένας ολόκληρος κλάδος εργαζομένων, προτού καν πάρει την τελική απόφαση για απεργία. Η τρικομματική κυβέρνηση συνεχίζει ακάθεκτη να ισοπεδώνει κάθε έννοια δημοκρατικού δικαιώματος και να καταλύει το Σύνταγμα. Αφού έχουν κάνει τα πάντα για να διαλύσουν τη δημόσια Παιδεία, τώρα νοιάζονται «για το καλό των παιδιών». Προφάσεις εν αμαρτίαις. Είναι ευθύνη του Υπουργείου να εξομαλύνει την κατάσταση, για το συμφέρον όλων».

Γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ Κιλκίς με θέμα της κινητοποιήσεις, την Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Μετά από την απόφαση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ με την οποία εισηγείται απεργιακές κινητοποιήσεις των καθηγητών μέσα στην περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων, καλούμαστε ως ΕΛΜΕ να αποφασίσουμε την στάση μας στο θέμα αυτό.  Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ καλεί τους συναδέλφους να παρευρεθούν στη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Κιλκίς την Δευτέρα 13-05-2013 και ώρα 14.00 μ.μ στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς, με θέμα την συζήτηση της εισήγησης της ΟΛΜΕ ως προς το πρόγραμμα απεργιακών κινητοποιήσεων. Εάν δεν συγκεντρωθεί η απαραίτητη απαρτία, η συνέλευση θα επαναληφθεί την Τρίτη 14-05-2013 και ώρα 14.00 μ.μ στο Εργατικό Κέντρο Κιλκίς.

Δέκα "χρυσοί" διατροφικοί κανόνες, για μεγαλύτερη επιτυχία στις πανελλαδικές εξετάσεις

Γράφει η Ασημένια Καναρίδου*
Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Η σχολική χρονιά πλησιάζει σιγά-σιγά προς στο τέλος της και το άγχος των μαθητών, κυρίως αυτών που πρόκειται να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις σταδιακά κορυφώνεται. Τις τελευταίες μέρες, αλλά και κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, εκτός από τη διαχείριση του άγχους και τη δημιουργία κλίματος ψυχραιμίας, ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στο θέμα της διατροφής των υποφηφίων. Κύριο ρόλο σ’ αυτό θα παίξει η συμμετοχή των γονιών.

Ανθοέκθεση του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Κιλκίς

Ευωδιές και χρώματα της φύσης θα πλημμυρίσει και πάλι ο πεζόδρομος της Κ. Γαβριηλίδη! Συνεπές στο ετήσιο ραντεβού του το Τοπικό Τμήμα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, διοργανώνει ΑΝΘΟΕΚΘΕΣΗ το Σάββατο 11 Μαΐου (09:00 – 21:00) και την Κυριακή 12 Μαΐου (10:30 – 14:00).
Εάν θέλετε να ομορφύνετε την καθημερινότητά σας, πρέπει να μας επισκεφθείτε. Σας περιμένουμε!

"Οι παππούδες μας ήταν πρόσφυγες, οι γονείς μετανάστες. Εμείς ρατσιστές;"

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΚΙΛΚΙΣ "ΑΝΟΙΚΤΗ ΟΘΟΝΗ" 

4ο ΑΝΤΙ-ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙ-ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ 
ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΙΛΚΙΣ 10, 11 ΚΑΙ 12 ΜΑΗ 

ΕΠΤΑΛΟΦΟΣ ΚΙΛΚΙΣ: Αγώνας δρόμου αφιερωμένος στη Γενοκτονία των Ποντίων

Την Κυριακή 12 Μαΐου 2013 (Κυριακή του Θωμά), ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ» ν. Κιλκίς διοργανώνει τον 2ο λαϊκό αγώνα δρόμου 16 χιλιομέτρων «ΑΠΑΝ ΣΟ ΡΑΚΑΝΟΠΟΝ» οποίος είναι αφιερωμένος στη Γενοκτονία των 353000 Ελλήνων του Πόντου και ο μοναδικός με ποντιακή ονομασία. 

Η Μεγάλη Τετάρτη 1η Μαΐου 2013 ήταν μια σπουδαία μέρα για τον Ποντιακό Ελληνισμό καθώς η Γενοκτονία των Ποντίων μαζί με των Αρμενίων και των Ασσυρίων, αναγνωρίστηκε επίσημα από την Γερουσία της πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας στην Αυστραλία!

Πανήγυρις θαυμαστής ευρέσεως και επιστροφής Ιερού Λειψάνου Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου


Επιμένει η ΟΛΜΕ στην απεργία παρά την επιστράτευση

Να επιμείνει στις απεργιακές κινητοποιήσεις αποφάσισε κατά τη διάρκεια της χθεσινής άτυπης συνεδρίασης του δ.σ. η ΟΛΜΕ. Παράλληλα η συνδικαλιστική ηγεσία των καθηγητών αποφάσισε να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα συλλαλητήριο διαμαρτυρίας.