Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

"Hχηρό ΝΑΙ στην απεργία των εκπαιδευτικών"

Υπογράφει η Γραμματεία Π.Α.Σ.Κ. Καθηγητών Δ.Ε.
"Συνάδελφε και συναδέλφισσα,
Με αίσθημα ευθύνης και σεβασμού στην ιστορία του εκπαιδευτικού κινήματος και απόλυτης επίγνωσης της κρισιμότητας των ημερών που διανύουμε, σε καλούμε να αναλογιστείς, πέρα από κομματικές και παραταξιακές γραμμές ή ταμπέλες, το ρόλο που έχεις αναλάβει και τη θέση σου μέσα στην κοινωνία και την εκπαίδευση.

Σοβαρό λάθος της ΕΠΣ Κιλκίς

Του Φώτη Ζάικου
Σύμφωνα με τον νόμο και τα άρθρα του ΚΑΠ όταν κάποια ομάδα παραβαίνει τους νόμους τιμωρείται. Όταν όμως αυτούς τους νόμους και τα άρθρα τους παραβαίνει η ίδια η Ε.Π.Σ.Κ τότε τι γίνεται; Στον τελικό αγώνα παίδων έπρεπε να αγωνισθούν ο Αλέξανδρος Κιλκίς με την ΑΕ Πολυκάστρου, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε, εαν ισχύουν.

Απέρριψε το ΣτΕ το αίτημα της ΟΛΜΕ για ανάκληση της επιστράτευσης - "Στα χακί" οι καθηγητές!

- Η ΑΔΕΔΥ «άδειασε» την ΟΛΜΕ! Καμία κινητοποίηση μέσα στις εξετάσεις - 24ωρη απεργία αύριο
- Κοινή απεργία με τη ΓΣΕΕ την παραμονή των Πανελληνίων
- Η ΟΛΜΕ είχε ζητήσει από ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ να κηρύξουν απεργία στις 17 Μαΐου, ανήμερα της πρεμιέρας τωνπανελλαδικών
- Συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ αύριο στην Αθήνα
- Έφυγαν τα 88.000 φύλλα της επιστράτευσης των καθηγητών
- Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κάλεσε εμμέσως τις ΕΛΜΕ να μην υπερψηφίσουν την απεργία
- Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στις 19:00 από την ΟΛΜΕ
- Αύριο συνεδριάζουν οι τοπικές ενώσεις καθηγητών και στις 15/05 θα γίνει η διάσκεψη των προέδρων

Προπόνηση με βάρη ή Power Plate για το καλοκαίρι…;

Του Παναγιώτη Μαυρογενίδη*
Άλλο ένα ερώτημα που θα πρέπει να απαντήσουμε εμείς οι γυμναστές στον κόσμο που μας εμπιστεύεται για να έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα στην διάρκεια της προπόνησης του, είναι και ο χρόνος που μας πιέζει, είπαμε το καλοκαίρι είναι προ των πυλών, ήδη οι περισσότεροι ετοιμάζονται για τα πρώτα τους μπάνια. 

I love summer στο Cactus Cafe Bar στο Κιλκίς


Το δήμο Παιονίας επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Κυριάκος Βιρβιδάκης

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης αρμόδιο για το σχεδιασμό της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020 Κυριάκο Βιρβιδάκη είχε το Σάββατο στο δημοτικό μέγαρο του δήμου Παιονίας ο Δήμαρχος Αθανάσιος Λαπόρδας , με αφορμή την παρουσία του στην περιοχή ως εκπροσώπου της κυβέρνησης στις εκδηλώσεις προς τιμήν της «Μάχης του Σκρα» που πραγματοποιήθηκαν στον ομώνυμο οικισμό την Κυριακή. 

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το «2ο ΑΠΑΝ ΣΟ ΡΑΚΑΝΟΠΟΝ» στον Επτάλοφο Κιλκίς

Αφιερωμένος στη γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού με μεγάλη οργανωτική επιτυχία και μέσα σε κλίμα έντονης συγκίνησης πραγματοποιήθηκε και φέτος ο μοναδικός αγώνας δρόμου με Ποντιακή ονομασία «Απάν Σο Ρακανόπον». Ο αγώνας διεξήχθη σε μία πανέμορφη δασική διαδρομή με ιδανικές σε γενικές γραμμές καιρικές συνθήκες.

Βράβευση του Παίονα σμηναγού Θεοχάρη Κατσαρού από τον δήμο Παιονίας

Σε επίσημη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον οικισμό της Φιλυριάς, τιμήθηκε από το Δήμο Παιονίας και την Τοπική Κοινότητα ο σμηναγός της Πολεμικής Αεροπορίας Θεοχάρης Κατσαρός.

Ανακοίνωση Αστυνομίας σχετικά με τα χθεσινά επεισόδια στις Σκουριές Χαλκιδικής

Χθες (12.05.2013) κατά τη διάρκεια κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας για τις μεταλλευτικές δραστηριότητες στην περιοχή Καρατζά Λάκκος και στην περιοχή των Σκουριών της Μεγάλης Παναγιάς Χαλκιδικής, άτομα προκάλεσαν επεισόδια και επιτέθηκαν κατά αστυνομικών δυνάμεων που είχαν διατεθεί για λήψη μέτρων τάξης. 

95η επέτειος της μάχης του Σκρά

Με τον προσήκοντα σεβασμό στην ιστορική μνήμη πραγματοποιήθηκε η 95η επέτειος της μάχης του Σκρά την Κυριακή 12-05-2013 στον ιστορικό οικισμό της Παιονίας.

1ο Φεστιβάλ Άνοιξης στον Εύρωπο

Ο Μουσικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ευρωπού διοργανώνει το 1ο Φεστιβάλ Άνοιξης, από τις 10 Μαϊου μέχρι τις 1 Ιουνίου. Πρόκειται για ένα φεστιβάλ τεχνών και λόγου για όλες τις ηλικίες που δίνει βήμα σε καλλιτέχνες τόσο τοπικούς όσο και φιλοξενούμενους να παρουσιάσουν την δουλειά τους. Συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, κινηματογράφος, παιδικές εκδηλώσεις, βιβλιοπαρουσιάσεις, εικαστικά θα γίνουν κομμάτι της καθημερινότητας και θα τονώσουν την πολιτιστική ζωή του. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλες τις εκδηλώσεις!

Επιστράτευση εκπαιδευτικών: Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία

Του Γιώργου Ξενέλη
Προέδρου ΕΛΜΕ ν. Κιλκίς

«..Η απόφαση της ΟΛΜΕ δημιουργεί αδικαιολόγητη αναστάτωση σε εκατοντάδες οικογένειές και θέτει σε ομηρία τους μαθητές. Η κυβέρνηση οφείλει να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων, τη γαλήνη και την ηρεμία γονιών και μαθητών. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίξει με την αγωνία των νέων, οι εξετάσεις θα γίνουν στη ώρα τους". Αυτές ήταν οι τελευταίες ανακοινώσεις του Υπουργού Παιδείας απερχόμενου από το Μέγαρο Μαξίμου.

"Υπερχρεωμένα νοικοκυριά - Υπάρχει λύση;"

Υπογράφει η Κοινωνία Πολιτών Κιλκίς

ΧΡΩΣΤΑΤΕ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ;
ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΟΙ;
ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΤΕ ΝΑ ΧΑΣΕΤΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ;
ΞΕΡΕΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΑΣ;
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ;

"Γυναίκα vs λίπος"

Γράφει η Εύη Καζαντζίδου*
Απόφοιτος Τ.Ε.Φ.Α.Α.- Α.Π.Θ

Ένας βασικός προβληματισμός που απασχολεί το γυναικείο φύλο κάθε ηλικίας στην εποχή μας είναι το ερώτημα του: πως θα κάψουμε λίπος εύκολα και γρήγορα!!! 

Με βάση τα επιστημονικά δεδομένα οι άντρες έχουν την ικανότητα να καίνε πολύ πιο εύκολα λίπος από τις γυναίκες και αυτό οφείλεται στον καλύτερο μεταβολισμό που διαθέτουν. 
Ο βασικός μεταβολισμός είναι συνάρτηση της ηλικίας. Όσο μεγαλώνουμε ο μεταβολισμός μας μειώνεται. Μετά την ηλικία των 30 και ανά 10ετία έχουμε μείωση του βασικού μεταβολισμό κατά 5%. Στόχος μας είναι να τον κρατήσουμε όσο το δυνατόν σε υψηλότερα επίπεδα όσο αυξάνεται η ηλικία. 

Ανθοέκθεση του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού στο Κιλκίς (Video)

Ευωδιές και χρώματα της φύσης πλημμύρισε ο πεζόδρομος της Κ. Γαβριηλίδη στο Κιλκίς. Συνεπές στο ετήσιο ραντεβού του το Τοπικό Τμήμα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, διοργάνωσε ΑΝΘΟΕΚΘΕΣΗ το Σάββατο 11 Μαΐου (09:00 – 21:00) και την Κυριακή 12 Μαΐου (10:30 – 14:00).

Οι δόσεις προς Ελλάδα και Κύπρο στο «τραπέζι»

Η εκταμίευση των επόμενων δόσεων προς την Ελλάδα αλλά και την Κύπρο στο «τραπέζι» των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, με μεγάλες πιθανότητες επίτευξης συμφωνίας.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.: ¨Κάτω η επιστράτευση"


Πέμπτος παρά την ήττα ο ΓΑΣ Κιλκίς

Η νεανική χειροσφαιρική ομάδα του Γ.Α.Σ.Κιλκίς κατέλαβε την τιμητική πέμπτη θέση του πρωταθλήματος της Α1 Ανδρών, παρά την ήττα της στο Λουτράκι από το τοπικό Ποσειδώνα με 34-21, ήττα που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο κοπιαστικό πολύωρο αυθημερόν ταξίδι που κατέβαλε σωματικά τους αθλητές, μη μπορώντας να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες του συγκεκριμένου αγώνα. 

Στον αστερισμό της καρικατούρας του εκκεντρικού

[Την Τετάρτη 15 Μαΐου 2013 στις 09.00 μ.μ. ο Όμηρος Ταχμαζίδης θα παρουσιάσει την εικοστή πρώτη φιλοσοφική νυκτηγορία στο καφέ ΓΑΖΙΑ (Καρόλου Ντηλ 22 – Θεσσαλονίκη) με θέμα: «Βασικές μορφές αντιδημοκρατικής σκέψης».
Σημείωση: Στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Βιβλίου διοργανώνεται το Σάββατο 18 Μαΐου στις 9 μ.μ. από την Εταιρεία Συγγραφέων στο καφέ ΓΑΖΙΑ, συνάντηση εννέα Βαλκανίων και εννέα Ελλήνων ποιητών, οι οποίοι διαβάζουν ποιήματά τους και συζητούν με το κοινό για την βαλκανική ποίηση.] 

Γράφει ο Όμηρος Ταχμαζίδης 
Στο δοκίμιο On Liberty Περί Ελευθερίας (ελληνική έκδοση 1983 σε μετάφραση Νίκου Μπαλή, εκδ. ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ), το οποίο κυκλοφόρησε στην Αγγλία, το ίδιο έτος με το Κεφάλαιο του Καρλ Μαρξ, ο John Stuart Mill αναφέρεται στη σημασία της «πρωτοτυπίας» και των ατόμων που έχουν την ικανότητα να πρωτοτυπούν.

"Δημοψήφισμα στις Σκουριές, εδώ και τώρα"

Υπογράφουν:
- Πατριωτικό Μέτωπο (Πολιτικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας)
- «Αλληλέγγυον» (Συνεταιριστικό Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης)
Να ξεκινήσουν αμέσως και από σήμερα κιόλας διαδικασίες Δημοψηφίσματος για το θέμα των μεταλλείων στις Σκουριές, καλεί το Πατριωτικό Μέτωπο όλους τους συλλογικούς φορείς αλλά και τους κατοίκους της περιοχής. 

Από αλλιώτικο υλικό (Στη μνήμη της Ευδοξίας Ξηρουδάκη)

Γράφει η Αιμιλία Γουλτίδου
"Πάντα πίστευα ότι ήταν φτιαγμένη από αλλιώτικο υλικό, όχι ανθρώπινο… Θα έπαιρνα όρκο ότι ήταν ένας άγγελος επί γης που κυκλοφορούσε ανάμεσά μας και βρισκόταν σε ειδική αποστολή.
Η κυρία Ευδοξία υπήρξε ο πιο δοτικός και ο πιο ανιδιοτελής άνθρωπος που έχω γνωρίσει. Ήταν η ίδια η προσωποποίηση του καλού. Χωρίς καμία διάθεση αντιπαροχής προσέφερε αφειδώς, πρωτίστως την αστείρευτη αγάπη της αλλά και ό,τι άλλο περνούσε από το χέρι της σε όποιον το είχε ανάγκη. 

ΟΛΜΕ: Μην τους δώσουμε τους πρώτους 15.000 για να απολύσουν – Μήνυμα στις ΕΛΜΕ να μην ψηφίσουν απεργία – Στο ΣτΕ κατά της επιστράτευσης οι καθηγητές

- Συνεδριάζει αυτή την ώρα η ΑΔΕΔΥ για να αποφασίσει αν θα κάνει δεκτό το αίτημα της ΟΛΜΕ για απεργία στις 17 Μαΐου, ανήμερα της πρεμιέρας των πανελληνίων
- Σήμερα «φεύγουν» τα 88.000 επιστράτευσης των καθηγητών
- Προσφεύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας η ΟΛΜΕ
- Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κάλεσε εμμέσως τις ΕΛΜΕ να μην υπερψηφίσουν την απεργία
- Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στις 19:00
- Αύριο συνεδριάζουν οι τοπικές ενώσεις καθηγητών και στις 15 θα γίνει η διάσκεψη των προέδρων

Εξαιρετική εμφάνιση από Κωνσταντινίδου & Ράδη στο Διασυλλογικό Συνθέτων αγωνισμάτων Παγκορασίδων

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή, σημαντικές επιδόσεις αλλά και πολύ χτυπητές οργανωτικές αδυναμίες πραγματοποιήθηκε στις 10 & 11 Μαΐου στο Καυτανζογλείο Στάδιο της Θεσσαλονίκης το Διασυλλογικό πρωτάθλημα συνθέτων αγωνισμάτων (πένταθλο – έξαθλο) της κατηγορίας Παμπαίδων – Παγκορασίδων Α' για τα σωματεία της Θεσσαλονίκης, της Πέλλας , του Κιλκίς , της Πιερίας και της Ημαθίας. 

Πρόγραμμα εκδηλώσεων μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Κατά τον φετινό εορτασμό της Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα λάβουν χώρα οι εξής εκδηλώσεις την Κυριακή 19 Μαΐου 2013: 

Πρωτιά για Ασημακίδου στο βάδην - Tρία μετάλλια ο ΓΑΣ Κιλκίς στο Διασυλλογικό Ανδρών – Γυναικών στη Θεσσαλονίκη

Ολοκληρώθηκε στις εγκαταστάσεις του Καυτανζογλείου σταδίου ο 1ος όμιλος του Διασυλλογικού Πρωταθλήματος της κατηγορίας Ανδρών και Γυναικών για τα σωματεία της Θεσσαλονίκης, της Πέλλας, του Κιλκίς, της Πιερίας και της Ημαθίας. 

Ερώτηση του ΚΚΕ με θέμα την απογραφή ασφαλισμένων του ΟΠΑΔ και θεώρηση βιβλιαρίων τους.

"Απίστευτη ταλαιπωρία βιώνουν ασφαλισμένοι του ΟΠΑΔ (δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι) για να θεωρήσουν τα βιβλιάριά τους (των έμμεσα ασφαλισμένων και των ιδίων στις περιπτώσεις που απαιτείται), αφού προσπαθούν να εξυπηρετηθούν από τη μοναδική υπηρεσία, που υπάρχει σε όλη την περιφέρεια Αττικής. 

Εξαπάτησαν 74χρονη και της πήραν 400 Ευρώ και δυο χρυσά βραχιόλια

Συνελήφθησαν την (11.05.2013) το βράδυ, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών, δύο ημεδαποί 50 και 51 ετών, για απάτη σε βάρος ηλικιωμένης. Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε με την καταγγελία 74χρονης ημεδαπής ότι ένα άγνωστο άτομο, το οποίο αναζητείται, προσποιούμενος τον γιατρό μαζί με τους προαναφερόμενους, την προσέγγισαν και με το πρόσχημα ότι ο γιος της χρήζει άμεσης διακομιδής και νοσοκομειακής περίθαλψης σε νοσοκομειακή μονάδα της Θεσσαλονίκης, της απέσπασαν το χρηματικό ποσό των (400) Ευρώ και δυο χρυσά βραχιόλια. Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικές αρχές και συνελήφθησαν τα δύο από τα τρία άτομα.

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Δρ. Ευστράτιου Παπάνη με τίτλο "Ψυχολογία της Προσωπικότητας και Αυτοεκτίμηση"

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Δρ. Ευστράτιου Παπάνη, επίκουρου καθηγητή κοινωνιολογίας του πανεπιστημίου Αιγαίου και προέδρου της Ακαδημίας των Πολιτών, με τίτλο "Ψυχολογία της Προσωπικότητας και Αυτοεκτίμηση".
Λίγα λόγια από τον συγγραφέα

"Το μεγαλύτερο μέρος του βιβλίου, γράφτηκε με αφορμή τους ανθρώπινους τύπους, με τους οποίους ήρθα σε επαφή κατά τα ταξίδια μου ανά την Ελλάδα. Διαπραγματεύεται ετερόκλητα, φαινομενικά, θέματα που σκιαγραφούν την πανδαισία των κινήτρων, συμπεριφορών και συγκρούσεων, που καλείται να αντιμετωπίσει ο καθένας στην καθημερινότητά του, επιτυχημένα ή όχι με κοινό παρονομαστή την αυτοεκτίμηση. 

Νέοι – νέες ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς: «Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!»

"Οι νέοι και οι νέες του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Κιλκίς αποτελώντας αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας και ζώντας καθημερινά τις συνέπειες της κρίσης – τόσο σε ατομικό όσο και σε οικογενειακό/συλλογικό επίπεδο – τις ημέρες του Πάσχα αποφάσισαν να βοηθήσουν οικογένειες συνανθρώπων μας με μικρά παιδιά ώστε να χαρούν κι αυτοί τις γιορτινές ημέρες του Πάσχα. 

"Συγχαρητήρια στους μαθητές μας για τις αθλητικές τους επιτυχίες!"

Υπογράφει ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Κιλκίς Γεώργιος Κωνσταντινίδης 
 Θερμά και ειλικρινή συγχαρητήρια αξίζουν στους μαθητές και τις μαθήτριες του νομού μας για τις επιδόσεις τους στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Κλασικού Αθλητισμού που έλαβε χώρα στο Ο.Α.Κ.Α. 24 & 25 Απριλίου 2013.
Συγκεκριμένα έλαβαν τις παρακάτω διακρίσεις:

Ερώτηση του βουλευτή ΚΚΕ Θανάση Παφίλη για την επιστράτευση εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

"Η κήρυξη επιστράτευσης στον κλάδο των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αποτελεί εφαρμογή του δόγματος «νόμος και τάξη» και στρέφεται εναντίον των αγώνων του εργαζόμενου λαού. Η προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλλει με τις απειλές και τους εκβιασμούς την πολιτική, που υποβαθμίζει τα μορφωτικά δικαιώματα των νέων και τσακίζει τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, πρέπει να βρει αντιμέτωπους όλους τους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες. 

"Η επιστράτευση των καθηγητών δεν θα περάσει!"

Υπογράφει το Δίκτυο Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς
"Η άθλια τρικομματική κυβέρνηση των μνημονίων, της ανεργίας και της οικονομικής εξαθλίωσης των εργαζόμενων, φτάνοντας στα όρια της πολιτικής εκτροπής και ξεπερνώντας κάθε όριο αυταρχισμού, κήρυξε πολιτική επιστράτευση σε 87 χιλιάδες καθηγητές πριν την επίσημη έναρξη του απεργιακού τους αγώνα!

«Κοινωνική εγγύηση το επίδομα γάμου στη νέα ΕΓΣΣΕ»

"Το επίδομα γάμου εισήχθη για πρώτη φορά στον μισθό των Ελλήνων το 1976 όταν και κατοχυρώνονται στην Ελλάδα μια σειρά από κοινωνικά δικαιώματα. Παρά το γεγονός ότι απευθύνεται σε μεμονωμένους εργαζόμενους στην πραγματικότητα εξυπηρετεί την προάσπιση και την προαγωγή ενός μείζονος κοινωνικού θεσμού: της οικογένειας. 

Εορτασμός της 72ης επετείου της Μάχης των Ευζώνων Κιλκίς

Την Παρασκευή 10 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε από το Δήμο Παιονίας ο εορτασμός της 72ης επετείου της ΜΑΧΗΣ ΤΩΝ ΕΥΖΩΝΩΝ της 25ης Απριλίου 1941. Μετά την Επιμνημόσυνη Δέηση ακολούθησε ο Πανηγυρικός της Ημέρας και Προσκλητήριο Πεσόντων. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Κεντρικής Πλατείας των Ευζώνων. 

Νέα Σάντα Κιλκίς: Χαιρετισμός ΣΥΡΙΖΑ και Αγαθοπούλου για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του ποντιακού Ελληνισμού

"Σήμερα, εδώ στην Ν .Σάντα, την ιστορική και επίσημα πλέον έδρα του Δήμου Κιλκίς, τιμούμε την ημέρα μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας. Ημέρα μνήμης για τους 353.000 δολοφονημένους και τις εκατοντάδες χιλιάδες διωγμένους από τις εστίες τους, Έλληνες Πόντιους.

4η έκθεση Ελληνικών Τουριστικών Προορισμών και Παράδοσης, 3-5 Ιουνίου 2013

Με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνουμε την διοργάνωση της 4ης έκθεσης Ελληνικών Τουριστικών Προορισμών που θα πραγματοποιηθεί στις 3-5 Ιουνίου στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Μετρό στο Σύνταγμα. 

Τίτλοι εφημερίδων, Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

ΒΡΑΔΥΝΗ ·Πόλεμος για τα φύλλα πορείας – Η ΟΛΜΕ επιμένει στην απεργία·Μέγαρο Μαξίμου – Κρίσιμες επαφές για επενδύσεις – Την Τετάρτη το ταξίδι του Σαμαρά στην Κίνα·Υπουργείο Οικονομικών – Φορο-σαφάρι α λα ΗΠΑ- Από κόσκινο τα εισοδήματα των φορολογουμένων
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Φυλακή για κατασχέσεις – Με συνταγή ΗΠΑ! Ούτε η εξόφληση χρεών θα σώζει τους οφειλέτες·Από σήμερα φύλλα πορείας σε 85.000 καθηγητές – Κανονικά την Παρασκευή οι Πανελλαδικές εξετάσεις έπειτα από την επιστράτευση·Θύελλα για Μηταράκη! Θέλει να κλείσει την ιστορική «Μακεδονία»

Kilkis Mountain Weekend 1 και 2 Ιουνίου 2013 στο Κιλκίς


Αυγοτσούγκρισμα 2013 από τους «Ακρίτες» Πολυκάστρου

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ποντίων Πολυκάστρου και Περιχώρων «ΟΙ ΑΚΡΙΤΕΣ» εύχονται στα μέλη και τους φίλους του συλλόγου χρόνια πολλά. Χριστός Ανέστη!
Και φέτος, όπως κάθε χρονιά, ο σύλλογός μας πραγματοποιεί τη θεσμική εκδήλωση Αυγοτσούγκρισμα 2013. Η εκδήλωση θα γίνει την Παρασκευή 17 Μαΐου, στις 21:00, στο Σπίτι του Πόντου στο Πολύκαστρο.

Ημερίδα με θέμα: «Νέες Εναλλακτικές Καλλιέργειες: Προοπτικές - Νέες Προτάσεις για την Αγροτική Οικονομία»



Το Περ. Παράρτημα Κεντρικής Μακεδονίας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.) με την υποστήριξη του Δήμου Κιλκίς συνδιοργανώνουν Ημερίδα με θέμα: «Νέες Εναλλακτικές Καλλιέργειες: Προοπτικές - Νέες Προτάσεις για την Αγροτική Οικονομία» την Πέμπτη 16 Μαΐου 2013 και ώρα 11.30 στην Αίθουσα Συνεδριακού Κέντρου του Δημαρχείου του Δήμου Κιλκίς.