Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Κώνειο το Στικτό, φυτό με έντονη παρουσία στην περιοχή του Κιλκίς

Γράφει ο Βασίλης Ιωαννίδης
Γεωπόνος

Φυτό με έντονη παρουσία στην περιοχή του Κιλκίς. Συνήθως σε κατοικημένες περιοχές, στις άκρες των δρόμων και σε σκουπιδότοπους. Ανήκει στην οικογένεια των σκιαδοφόρων (Umbeliferae), είναι φυτό διετές και μπορεί ο ανθοφόρος του βλαστός να ξεπεράσει τα 2 μέτρα.

"Η κεντροαριστερά έχει υποχρέωση να ενώσει τις δυνάμεις της"

Του Χάρη Τσιόκα
Στουρνάρας :.. "Το μνημόνιο δεν είναι μονόδρομος... ακόμη και τώρα που πετυχαίνουμε βελτιώσεις με αυστηρή διαπραγμάτευση..."
"..Η Ελλάδα θα βγειq στις αγορές στα τέλη το 2014..,, αφού.."
"..Με τον Αντώνη Σαμαρά έχουμε γίνει φίλοι αν και........αυτό που μας ενώνει είναι η επιθυμία να σωθεί η χώρα!"

Η ειλικρινής αντιμετώπιση του παρελθόντος δικαίωση για τους αδικοχαμένους

Γράφει ο Όμηρος Ταχμαζίδης
Το στίγμα:
Η ανάκληση του παρελθόντος υπό το πρίσμα μιας γενοκτονίας δεν είναι πάντοτε μια άδολη υπόθεση. Πολλές φορές συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο: πλεονάζουν οι σκοπιμότητες και η επίκληση της γενοκτονίας αποτελεί στοιχείο μιας πολύ επιθετικής ρητορικής από την πλευρά του υποτιθέμενου θύματος ή εκείνων οι οποίοι το εκπροσωπούν, ενάντια στον θύτη ή εκείνους οι οποίοι τον εκπροσωπούν.

Ερώτηση ΚΚΕ για την νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.

"Η κυβέρνηση με την υποστήριξη των μεγαλέμπορων και των πολυεθνικών στον κλάδο του εμπορίου σχεδιάζουν να καταργήσουν την Κυριακή αργία, ισχυριζόμενοι ότι η κατάργησή της και τα ωράρια λάστιχο θα ωφελήσουν εργαζόμενους και μικρέμπορους μαζί και θα αποτελέσουν όρο ανάπτυξης. 

Π.Α.Ο.Κ και Μεγαλέξανδρος

Περί του Χριστιανόσιμου του ΣΥΡΙΖΑ, της Eκκλησίας και του Ελληνορθόδοξου Xριστιανισμού

Γράφει ο Βασιλης  Σιαμπάνης
Αν και μεγάλη εβδομάδα των παθών, εβδομάδα κατά την οποία ακόμα και άνθρωποι που δεν εκκλησιάζονται τακτικά αισθάνονται την ανάγκη να πάνε στην εκκλησία, ν' ανάψουν ένα κεράκι και να σκύψουν το κεφάλι συλλογισμένοι μπροστά στα εικονίσματα, να προσπαθήσουν για ακόμη μια φορά να ξεπεράσουν τα επίγεια και να βρεθεί η ψυχή τους έστω και για μια στιγμή ελεύθερη από τα δεσμά του κόσμου τούτου, έρχεται η απάντηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αγαθοπούλου Ειρήνης μέσα στην μεγάλη εβδομάδα μετά από ερώτηση δημοσιογράφου για την περίφημη πρόταση του κ. Κουράκη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για την επιβολή ειδικού φόρου σε όσους πολίτες δηλώνουν χριστιανοί ορθόδοξοι, το κατά τον λαό ( Χριστιανόσιμο ), την οποία είχε κάνει παλιότερα και ο κ. Στουρνάρας αναφέροντας ως παράδειγμα την Ιταλία.

Ανοιχτό γράμμα της ΟΛΜΕ προς τους μαθητές και μαθήτριες

"Φίλε μαθητή/ φίλη μαθήτρια, 
Θα ήθελα να σου εξηγήσω για ποιους λόγους αναγκαστήκαμε εμείς, οι καθηγητές σου, να ξεκινήσουμε αυτό τον δύσκολο απεργιακό αγώνα. Αυτό βέβαια δεν είναι αρκετό. Θα ήθελα να μάθω κι εγώ τη γνώμη σου, ιδίως αν είναι διαφορετική από τη δική μου. Σου ζητώ όμως πρώτα να ξοδέψεις δυο λεπτά για να με ακούσεις.

Ο «σοσιαλισμός του δικηγοράκου»

Του Δημήτρη Καζάκη
Δεν είναι πρόβλημα το νόμισμα — Απορώ γιατί δεν το κατανοούν αυτοί με τα διπλώματα οικονομίας, δήλωσε ο βουλευτής επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος. Σε μια, βαρύνουσας σημασίας όπως θέλησε να την παρουσία η κομματική καμαρίλα του ΣΥΡΙΖΑ, παρέμβασή του ο Μ. Γλέζος επέμεινε μιλώντας στο «Κόκκινο» (Αυγή, 2/5) ότι δεν είναι το νόμισμα το καθοριστικό στοιχείο μιας οικονομίας, υπό την έννοια ότι «ο εργαζόμενος, και όχι το νόμισμα, είναι αυτό που παράγει τα αγαθά – και δεν μπορώ να καταλάβω πώς δεν το κατανοούν αυτοί με τα διπλώματα οικονομίας», αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά.

Στον Α. Τζιτζικώστα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων

Το Προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ), με επικεφαλής τον Πρόεδρο Χρήστο Φωτόπουλο και τον Αντιπρόεδρο και Περιφερειακό Σύμβουλο της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης Γιώργο Φεστερίδη, δέχθηκε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στο γραφείο του στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο ενημερωτικής συνάντησης.

Χορήγηση δωρεάν τροφίμων σε άπορους πολίτες ζητά ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς με επιστολή του στους αρμόδιους υπουργούς

"Κύριοι Υπουργοί,
με την υπ’ αριθμ. 279/23460 κοινή απόφασή σας καθορίζονται τα κριτήρια επιλεξιμότητας των τελικών δικαιούχων δωρεάν τροφίμων απόρων πολιτών της ΕΕ.

Η σεξουαλική αγωγή στην προσχολική ηλικία

Η διαχείριση ενός ευαίσθητου θέματος όπως είναι η σεξουαλική αγωγή για παιδιά προσχολικής ηλικίας, αποτέλεσε αντικείμενο σεμιναρίου που διοργάνωσε ο τομέας Παιδαγωγικών του ΙΕΚ ΞΥΝΗ. 

Μήνυμα Γκουντενούδη για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

"Σε όλους τους μαθητές μας που από την ερχόμενη Παρασκευή μπαίνουν στη δοκιμασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων εύχομαι δύναμη, νηφαλιότητα και επιτυχία. Δύναμη και μουράγιο εύχομαι και στους γονείς των μαθητών, οι οποίοι μοιράζονται μαζί τους την αγωνία για το παρόν και το μέλλον τους. Ένα μέλλον που απαιτεί αγώνα, επιμονή και, προ παντός, αισιοδοξία και πίστη στις δυνάμεις της νέας γενιάς μας. Και, σε κάθε περίπτωση, να εμπεδώσουν μαθητές και γονείς, ότι η δοκιμασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων είναι ένας και μόνο σταθμός στον διαρκή αγώνα της ζωής."

18η Χορωδιακή Συνάντηση Δημοτικών Σχολείων της Βορείου Ελλάδας

Την Τρίτη 23 Απριλίου 2013 η μαθητική χορωδία του 1ου 12/θ Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς έλαβε μέρος στη 18η Χορωδιακή Συνάντηση Δημοτικών Σχολείων της Βορείου Ελλάδας που διοργανώνουν τα 1ο και 2ο Δημοτικά Σχολεία Ασβεστοχωρίου. 

Κιλκίς: Εκδηλώσεις μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου



Οι εκδηλώσεις για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου θα πραγματοποιηθούν την 19η Μαΐου 2013, ημέρα Κυριακή, σύμφωνα με το νόμο 2193/1994 (ΦΕΚ 32/Α/94).

Να μη συγχωνευτούν τα δύο τμήματα της Δ.Ο.Υ. Κιλκίς και απορροφηθούν από τη Δ.Ο.Υ. Αμπελοκήπων Π.Ε. Θεσσαλονίκης, λέει το ΚΚΕ

"Θύματα της πολιτικής δραστικής περικοπής των δημοσίων δαπανών είναι και οι κάτοικοι της Π.Ε. Κιλκίς καθώς τα δυο σημαντικότερα τμήματα της Εφορίας Κιλκίς, το Ελεγκτικό και το Δικαστικό, συγχωνεύονται και απορροφώνται στη Δ.Ο.Υ. Αμπελοκήπων στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης. Ουσιαστικά μετά από την συγχώνευση αυτή η Δ.Ο.Υ. Κιλκίς μετατρέπεται σε απλό Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογούμενων. 

Τα δέντρα στο Κιλκίς και το μονόζυγο

Να σε τι μπορούν να είναι χρήσιμα τα δέντρα 
στο λόφο του Αγίου Γεωργίου στο Κιλκίς!

Αγωνίζεται το Σάββατο ο Γιάννης Παπαδόπουλος στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα των 10 χλμ

Με τη συμμετοχή του Κιλκισιώτη πρωταθλητή των μεγάλων αποστάσεων Γιάννη Παπαδόπουλου θα διεξαχθεί το Σάββατο 18 Μαΐου στο δημοτικό στάδιο Μεγάρων, το αγώνισμα των 10.000μ του πανελληνίου πρωταθλήματος Ανδρών – Γυναικών και Νέων Ανδρών-Γυναικών.
Ο Παπαδόπουλος οριστικοποίησε τη συμμετοχή του στον αγώνα μόλις εχθές αφού εξαιτίας επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν ήταν ξεκάθαρο εάν θα καταφέρει να αγωνιστεί. Τελικά βρέθηκε λύση και ο Γιάννης έστω και οριακά θα βρεθεί στην εκκίνηση του αγώνα και θα προσπαθήσει να βοηθήσει, όπως και πέρυσι, βαθμολογικά τον σύλλογό του.

Εκδήλωση της ΔΗΜΑΡ στο Κιλκίς σήμερα 14 Μαΐου 2013

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Κιλκίς της Δημοκρατικής Αριστεράς οργανώνει εκδήλωση, στις 14 Μαΐου 2013 και ώρα 8.30 μ.μ., στο Δημαρχείο Κιλκίς, με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις και ομιλητή τον βουλευτή επικρατείας, κ. Σπύρο Λυκούδη.

Ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του ποντιακού Ελληνισμού στη Νέα Σάντα Κιλκίς (Video)

Τίτλοι εφημερίδων, Τρίτη 14 Μαΐου 2013

ΑΥΓΗ · Στρατόπαιδον Σ /ΧΟΥ Αντ. Σαμαρά – Ο πρωθυπουργός κουρελιάζει το Σύνταγμα με τις πλάτες του Ευ. Βενιζέλου·Ο Αλ. Τσίπρας στον ΣΕΒ: - Ανασυγκρότηση με διαλυμένες εργασιακές σχέσεις δεν γίνεται·EUROGROUP- Διπλή δόση τώρα, στο βάθος νέα μέτρα!
ΒΡΑΔΥΝΗ ·Μήνυμα του πρωθυπουργού για τη σπουδαιότητα της έλευσης 17 εκατ. Τουριστών – Ο τουρισμός εφαλτήριο για την ανάκαμψη·Ξεκινούν τα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας – ΟΓΑ: Δωρεάν διακοπές για 530.000 ασφαλισμένους·Έκθεση Κομισιόν – Έρχονται νέα μέτρα

Η ποδηλασία στο στόχαστρο;


3η επέτειος θαυμαστής ευρέσεως Ιερού Λειψάνου Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου στο φερώνυμο Κοινόβιο Πενταλόφου Γουμένισσας

Το Σάββατο της Διακαινησίμου το απόγευμα 11 Μαΐου 2013 και την Κυριακή του Θωμά 12 Μαΐου 2013 πολλοί Φίλοι του Ιερού Κοινοβίου ανέβηκαν στο Πάικο για να συνεορτάσουν μαζί με τους Πατέρες του Σιμωνοπετρίτικου αυτού Μετοχίου την τρίτη επέτειο της θαυμαστής ευρέσεως και επιστροφής του Ιερού λειψάνου του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου.