Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Πρωτάθλημα τένις στο Κιλκίς

Την Παρασκευή 31 Μαΐου,  Σάββατο 1 Ιουνίου και Κυριακή 1 Ιουνίου 2013, θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Αντισφαίρισης Κιλκίς στην περιοχή του Προφήτη Ηλία, το δεύτερο ατομικό περιφερειακό πρωτάθλημα Βορρά παίδων – κορασίδων.

Φτωχά ή κοινωνικά αποκλεισμένα 600.000 παιδιά στην Ελλάδα

Σε 597.000 ανέρχονται τα φτωχά ή κοινωνικά αποκλεισμένα παιδιά στην Ελλάδα, με τις 322.000 εξ αυτών να είναι αντιμέτωπα με σοβαρές στερήσεις, σύμφωνα με την έκθεση «Η κατάσταση των παιδιών στην Ελλάδα 2013», που συντάχθηκε για λογαριασμό της Unicef, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών και παρουσιάστηκε σήμερα, στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ. 

Μία στις τρεις γυναίκες θύμα ξυλοδαρμού στην Ελλάδα της κρίσης

«Δεν έχω χρήματα, "δεν μπορώ", αλλά... μπορώ να δέρνω» είναι το συμπέρασμα της νέας έρευνας που διενεργήθηκε από την Εταιρεία Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας (ΕΜΑΣ) και το Ανδρολογικό Ινστιτούτο. Η έρευνα καταδεικνύει σημαντική αύξηση στα κρούσματα ενδοοικογενειακής βίας, σεξουαλικής και σωματικής κακοποίησης γυναικών, που συνδέονται άμεσα με τις κοινωνικοοικονομικές συνθήκες στην Ελλάδα. 

Το Σάββατο η απονομή των βραβείων του Πανελλήνιου Διαγωνισμού "ΚΟΥΡΟΣ ΕΥΡΩΠΟΥ" στο Συνεδριακό του Κιλκίς


Εκδηλώσεις των "Ακριτών" Πολυκάστρου για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Την Παρασκευή 17 Μαΐου 2013 πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Συλλόγου Ποντίων Πολυκάστρου & Περιχώρων «Οι Ακρίτες», στο «Σπίτι του Πόντου», η εκδήλωση Αυγοτσούγκρισμα 2013.

Ξεκινούν οι εργασίες ενοποίησης του Δημοτικού Κήπου και Πάρκου Κιλκίς

Από το Δήμο Κιλκίς ανακοινώνεται ότι την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινούν οι εργασίες ενοποίησης του Δημοτικού Κήπου και Πάρκου, στο πλαίσιο του έργου “ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ - ΚΗΠΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ”. 

Ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Πολυκάστρου Γιώργος Περπερίδης, μιλά στη ΓΝΩΜΗ (Video)


Με άλλοθι την Χρυσή Αυγή πάνε να δέσουν ολόκληρο το λαό

Του Δημήτρη Καζάκη
Είναι πρωτοφανές αυτό που έγινε με τον κ. Δραγασάκη, ο οποίος εκτελούσε χρέη προέδρου του κοινοβουλίου, την περασμένη εβδομάδα. Ο κ. Δραγασάκης με σκοπιμότητα και δόλο προκάλεσε σύγκρουση με την Χρυσή Αυγή με μοναδικό σκοπό την κινητοποίηση των πιο αντιδραστικών διατάξεων του κανονισμού της Βουλής. Άρθρα (77-81) που η αριστερά και οι δημοκρατικές δυνάμεις σ’ ολόκληρη την μεταπολεμική πορεία αυτού του τόπου κατάγγελλαν ότι κατοχυρώνουν την αυθαιρεσία του προεδρεύοντος του κοινοβουλίου. Άρθρα που ποτέ ξανά – τουλάχιστον στην μεταπολίτευση – δεν χρησιμοποιήθηκαν στο κοινοβούλιο.

Ημερίδα με θέμα, Θεατρική Αγωγή – Εφηβεία και Εξαρτήσεις (Αλκοόλ, Διαδίκτυο)

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Κιλκίς διά του Γραφείου Σχολικών Συμβούλων - Σχολικών Δραστηριοτήτων της , στα πλαίσια των γενικών καθηκόντων και αρμοδιοτήτων της , οργανώνει στα σχολεία της αρμοδιότητάς της και σε συνεργασία με τους: 

«ΜΜΕ, ξενοφοβία και ρατσισμός»

Μεγάλη ήταν η προσέλευση και το ενδιαφέρον του κοινού για το σεμινάριο με θέμα «ΜΜΕ, ξενοφοβία και ρατσισμός» που διοργάνωσε την Τετάρτη 22 Μαΐου στον ΙΑΝΟ (Αριστοτέλους 7, Θεσσαλονίκη), ο τομέας Επικοινωνίας & ΜΜΕ των ΙΕΚ ΞΥΝΗ, στο πλαίσιο του Xinis Education Festival. 

Τη Δευτέρα 27 Μαΐου η παρουσίαση στη Θεσσαλονίκη του βιβλίου "Άξιον και Δίκαιον" για το έργο και τη ζωή του Κώστα Ζουράρι

Τη Δευτέρα 27 Μαΐου η παρουσίαση στη Θεσσαλονίκη του βιβλίου Άξιον και Δίκαιον για το έργο και τη ζωή του Κώστα Ζουράρι «Άξιον και Δίκαιον», είναι ο τίτλος του βιβλίου που αναφέρεται στο έργο και στον βίο του Κώστα Ζουράρι, το οποίο κυκλοφορεί σε όλη την Ελλάδα από τις εκδόσεις ΞΥΡΑΦΙ. Η σχετική βιβλιοπαρουσίαση θα γίνει τη Δευτέρα 27 Μαΐου στις 9 το βράδυ, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλέξανδρος (δίπλα στη Λέσχη Αξιωματικών) στη Θεσσαλονίκη. 

Πρόγραμμα υποδοχής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου στο Κιλκίς

Η Ιερά Μητρόπολις Πολυανής και Κιλκισίου ανακοινώνει προς τους ευσεβείς Ορθοδόξους χριστιανούς της Μητροπολιτικής της Περιφέρειας ότι θα έχουμε την ιδιαίτερη ευλογία να υποδεχθούμε ένα τεμάχιο (δεξιά χείρα) των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου εκ της Ιεράς Μητρόπολεως Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης και συγκεκριμένα από το Μοναστήρι του Αγίου που βρίσκεται στην Αίγινα. 
Το Ιερό Λείψανο θα παραμείνει στο Κιλκίς για πέντε ημέρες από 28 Μαΐου έως 1 Ιουνίου. Η υποδοχή θα γίνει την Τρίτη 28 Μαΐου 2013 στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Κιλκίς, διότι στην ενορία αυτή υπάρχει το Παρεκκλήσιον προς τιμήν του Αγίου και η αναχώρηση του θα γίνει το Σάββατο 1 Ιουνίου 2013 αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία. Κατά την διάρκεια του προσκυνήματος θα τελούνται ιερές ακολουθίες σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα. 

Τι είναι η yoga και γιατί να την επιλέξω;

Της Εύης Καζαντζίδου
Η Yoga δεν έχει καμία σχέση ή ανάμειξη με οποιαδήποτε θρησκεία. Μπορεί στο παρελθόν να ήταν έμμεσα συνυφασμένη με τις ανατολικές φιλοσοφίες και θρησκευτικές τάσεις.

Εξειδικευμένα προγράμματα Διαιτολογίας από τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΞΥΝΗ

Τα πιο εξελιγμένα προγράμματα σπουδών πάνω σε εξειδικευμένους τομείς της διατολογίας παρουσιάζει το ΚΕΑΣ ΞΥΝΗ, πρωτοπορώντας για μια ακόμη φορά στο χώρο της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης. 

Πρόσκληση για τον Ημιμαραθώνιο Καστοριάς


Υποβολή αιτήσεων από αγρότες του ν. Κιλκίς για λήψη της Εξισωτικής Αποζημίωσης του 2013

Καλούνται οι αγρότες του Νομού Κιλκίς, να υποβάλουν μαζί με την αίτηση ενιαίας ενίσχυσης και αίτηση για λήψη της Εξισωτικής Αποζημίωσης του 2013.
Απαιτούμενα δικαιολογητικά:

Εξαπάτησε πολίτες του Κιλκίς

- Εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις απάτης σε βάρος πολιτών στο Κιλκίς
- Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 33χρονου ημεδαπού
- Ο δράστης εξαπατώντας πολίτες κατάφερε να τους αποσπάσει συνολικά το χρηματικό ποσό των (795) ευρώ

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τιμώμενη Περιφέρεια στο 4ο Agro Quality Festival

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ήταν η τιμώμενη Περιφέρεια στο 4ο Agro Quality Festival, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από τις 17 ως τις 19 Μαΐου 2013.

Η δυναμική και οι περιορισμοί της οικονομικής διπλωματίας (… και τα ταξίδια στην Κίνα και ανά την υφήλιο)

Του Δημήτρη Μάρδα
Καθηγητή, Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, ΑΠΘ

O όρος «οικονομική διπλωματία» εμπεριέχει δύο έννοιες. Η πρώτη αναφέρεται στην οικονομική συνεργασία και ειδικότερα, στη συνεργασία που αναπτύσσεται μέσω του εμπορίου, των ξένων επενδύσεων, της τουριστικής κίνησης και οποιασδήποτε άλλης δραστηριότητας, που σχετίζεται με τις δυνάμεις της αγοράς.

Ευχαριστήριο του Προέδρου του ΔΣ του ΓΑΣ Κιλκίς Γ. Κωνσταντινίδη

Μετά την ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου στο Χάντμπολ και των Διασυλλογικών πρωταθλημάτων στο Στίβο και την Πάλη , θα ήθελα από τη θέση μου του Πρόεδρου του ιστορικού συλλόγου μας και εκπροσωπώντας όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου. 

Τένις για όλους στο πλαίσιο της Άνοιξης των Παιδιών στο Κιλκίς

Με... τένις για όλους ολοκληρώνονται το ερχόμενο Σάββατο 25 Μαΐου οι εκδηλώσεις της ΑΝΟΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ του ΟΠΟΝΓΑ Δήμου Κιλκίς. Μετά τα αγωνίσματα που έστησε ο Σύλλογος φίλων Ποδηλάτου την Παρασκευή 17 Μαΐου στην πλατεία Ειρήνης, σειρά έχει τώρα ο Όμιλος Αντισφαίρισης ο οποίος θα μετατρέψει το ερχόμενο Σάββατο την 21η Ιουνίου σε γήπεδο τέννις με σκοπό να δώσει την ευκαιρία σε όσους, μικρούς και μεγάλους το επιθυμούν, να δοκιμάσουν το πανέμορφο αυτό άθλημα. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα κατά τις ώρες 19:30-21:30 στην 21η Ιουνίου (στο ύψος της 25ης Μαρτίου).

Για την χαρά των παππούδων μας

"Το κίνητρο σε μια ομάδα παίζει σημαντικό ρόλο, ίσως το σημαντικότερο, ώστε να μπορέσει να παραμείνει ζωντανή ξεπερνώντας εμπόδια και δυσκολίες. Για τον Μ.Γ.Σ. Άρη Παντελεήμονα θα ήταν αρκετό, γι αυτούς που κρατούν τον σύλλογο ενεργό, και μόνο η 85χρονη ιστορία του.

Τσάκωσαν στους Ευζώνους Κιλκίς έναν διακινητή λαθρομετανάστη

Συνελήφθη σήμερα (23.05.2013) τις πρώτες πρωινές ώρες, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Ασφάλειας Παιονίας Κιλκίς, ένας υπήκοος Αλβανίας 37 ετών, που διευκόλυνε την είσοδο σε έναν ομοεθνή του μη νόμιμο μετανάστη στην ελληνική επικράτεια από έδαφος τρίτης χώρας. 

Ευχαριστήριο Αγωνιστικής Συνεργασίας Καθηγητών

Συνάδελφοι/σες, ευχαριστούμε που για μια ακόμη φορά μας τιμήσατε με τη ψήφο σας παρά το κλίμα πόλωσης και διχασμού που προσπάθησαν να περάσουν τις τελευταίες μέρες. 
Συνάδελφοι/σες το κεφάλι ψηλά! 
Να μην περάσουν η ενοχοποίηση, ο φόβος και ο πανικός που προσπαθούν να σπείρουν ανάμεσά μας! Συσπειρωμένοι στην ΕΛΜΕ θα εξακολουθούμε
να δίνουμε τη μάχη για τη δουλειά μας, για την επιβίωση του δημόσιου σχολείου και για τη Δημοκρατία. 
Ξενέλης Γιώργος 
Κουλαξίδης Στέργιος

Τίτλοι εφημερίδων, Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

ΑΥΓΗ ·Φτωχοί, άνεργοι και χρεωκοπημένοι – 600.000 παιδιά αντιμέτωπα με τον εφιάλτη της φτώχειας, σύμφωνα με την Unicef…·Έρχονται οι «επενδυτές»- Πολυεθνικές οι πρωταθλητές της φοροδιαφυγής ·Ζει – Η Μνήμη Λαμπράκη εμπνέει και κινητοποιεί
ΒΡΑΔΥΝΗ ·Τριγμοί λόγω του αντιρατσιστικού – Αντιπαράθεση στο εσωτερικό της τρικομματικής κυβέρνησης·ΟΤΑ- Εγκρίθηκαν 4.413 προσλήψεις – Οι συμβάσεις θα είναι μέχρι οκτώ μήνες ·Ευρωπαϊκή ασπίδα στην ελληνική ΑΟΖ- Έμμεση αναφορά στα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής

«Πράσινο φως» για 4.413 προσλήψεις σε 176 δήμους

Θέσεις για το Δήμο Κιλκίς 20
Θέσεις για το Δήμο Παιονίας 39
Το πράσινο φως για την πρόσληψη 4.413 συμβασιούχων δίδεται σε 176 δήμους όλης της χώρας με Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύθηκε χθες και υπογράφεται από τους υπουργούς Ε. Στυλιανίδη, Α. Μανιτάκη και Χ. Σταϊκούρα.

Σεμινάριο για την ξενοφοβία και τον ρατσισμό