Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Η ελληνική ορυκτολαγνεία

Του Γιώργου Κάλλις*
Πετρέλαιο στο Αιγαίο, χρυσός στη Χαλκιδική. Που κρυβόταν τόσα χρόνια όλος αυτός ο ορυκτός πλούτος και δεν το ξέραμε; Και είναι αλήθεια τυχαίο, ότι τον “βρήκαμε εν μέσω κρίσης;

Μακεδονία «Μνήμης Χάριν»

Γράφει ο Γιώργος Εχέδωρος
‘ΑΠΟΛΛΟΔΩΡΟΣ
ΑΝΤΙ[. . .]ΟΥ
ΧΑΙΡΕ’
Επιτύμβια επιγραφή που ήταν πεταμένη στην άκρη του δρόμου που άνοιξε μπουλντόζα του δήμου στην Ποντοκερασιά Κιλκίς. Παραδόθηκε στο αρχαιολογικό μουσείο Κιλκίς το 2005.

Ένα ξεχωριστό κομμάτι της ιστορίας της Κρηστωνίας και γενικότερα της Αρχαίας Κεντρικής Μακεδονίας αποτελούν οι αρχαίες εγχάρακτες επιτάφιες πλάκες.

Η κρίση στην Ελλάδα κλιμακώθηκε

Ανακατανομή του πλούτου, αναπροσανατολισμός στον τρόπο οικονομικής ανάπτυξης και διορθωτική δικαιοσύνη στην Ελλάδα. Συνέντευξη με τον πρόεδρο του συνδικάτου Verdi Φρανκ Μπσίρσκε.

Επιστολή Χρήστου Ανθρακίδη για μετονομασία του θεάτρου λόφου σε “θέατρο λόφου Σπύρος Αυγητίδης”

Επιστολή προς τον Δήμο Κιλκίς
"Κ. Δήμαρχε - Κ.Πρόεδρε
Διαβάζω τελευταία για την ονοματοδοσία του Ανοιχτού Θεάτρου στο Λόφο του Αγίου Γεωργίου του Κιλκίς διάφορες προτάσεις.Θα ήθελα  να καταθέσω και την δική μου βιωματική πλευρά των γεγονότων κατασκευής της πολιτιστικής κορωνίδας της πόλης μας.

Στουρνάρας: "Για τη φορολογία των αγροτεμαχίων θα σας πούμε όταν είμαστε έτοιμοι"

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Ιωάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων:
Δημοσιογράφος: Συμφωνήσατε για το τι θα γίνει με την απομάκρυνση των Δημοσίων Υπαλλήλων που έχετε υποσχεθεί ως κυβέρνηση στην τρόικα;

Ακόμη μια φορά για το μεταναστευτικό και τους κήνσορές του...

Του Δημήτρη Καζάκη
Όποιος θεωρεί ότι στις μέρες μας οι μετανάστες αποτελούν το «κακό σπυρί» της συνολικής κατάστασης μας, τότε ανήκει σ’ εκείνη την ιδιόρρυθμη κατηγορία που έχει συνθηκολογήσει ολοκληρωτικά με το καθεστώς κατοχής και ψάχνει στους πιο αδύναμους τα εξιλαστήρια θύμα για την δική του προσωπική εκτόνωση.

Ανοιχτή πολιτική διαφωνία! Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης δεν συμφώνησαν για το αντιρατσιστικό

- Χωρίς πολιτική συμφωνία ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των τριών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου για το αντιρατσιστικό
- Θα γίνει νέα σύσκεψη των τριών πιθανόν μέσα στην εβδομάδα
- Κουβέλης: Το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο να κατατεθεί στη Βουλή
- Βενιζέλος: Αν το αντιρατσιστικό δεν έρθει στη Βουλή το ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει πρόταση νόμου
- Σιγή από τη ΝΔ - Η στάση της είναι πως το υπάρχον νομικό πλαίσιο είναι επαρκές και δεν είναι απαραίτητο το νέο νομοσχέδιο

Η σχέση ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ, τους Οικολόγους, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ η τους ανένταχτους κ.τ.λ. δεν μπορεί να είναι «διμέτωπα» συγκρουσιακή

Του Χάρη Τσιόκα
Στο προηγούμενο άρθρο αναφέρθηκα στα 2 υπαρκτά μεγάλα κοινωνικά και πολιτικά ρεύματα, της κεντροδεξιάς και της κεντροαριστεράς, που διαχέονται σ’ όλη την Ευρώπη και είναι σε τροχιά σύγκρουσης!

Έκλεψαν πετρέλαιο αξίας 150 ευρώ

Συνελήφθη σήμερα (27.05.2013) το πρωί, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών, ένας ημεδαπός 26 ετών, για κλοπή πετρελαίου.

18ος Πανελλήνιος Ποιητικός Διαγωνισμός «Κούρος Ευρωπού» ΤΕΧΝΗΣ ΚΙΛΚΙΣ

Η Κριτική επιτροπή του 18ου Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού «Κούρος Ευρωπού» αποφάσισε να απονείμει:
Α’ βραβεία στους:

1ο βραβείο στην υπ’ αριθμ. 82 ποιητική συλλογή με το ψευδώνυμο «Ανεμοέσσα», άτιτλη, η οποία ανήκει στην Φραγκίσκη Σταυράκη, από Πειραιά.
2ο βραβείο στην υπ’ αριθμ. 25 ποιητική συλλογή με το ψευδώνυμο «Ίρις» και τίτλο «Δελτίο Θυέλλης», η οποία ανήκει στην Ειρήνη Ρηνιώτη , από Πειραιά.
3ο βραβείο στην υπ΄αριθμ. 69 ποιητική συλλογή με το ψευδώνυμο «Μυρσίνη» και τίτλο «Το χώμα που γέννησε και με γεννά ακόμα», η οποία ανήκει στην Αγγελική Γεωργοτά, από Κέρκυρα.

Κίνδυνος αποκλεισμού της Εθνικής και των ελληνικών ομάδων!

Το αίτημα να βγει έκπτωτη η διοίκηση της ΕΠΟ μπορεί να προκαλέσει τον αποκλεισμό της Εθνικής ομάδας από τα προκριματικά του Μουντιάλ, αλλά και των ελληνικών ομάδων που συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Γιώργος Σαρρής.

Σώπα μη μιλάς.... (του Αζίζ Νεσίν)



Σώπα... Σώπα, μη μιλάς , είναι ντροπή
κόψ' τη φωνή σου
σώπασε επιτέλους
κι αν ο λόγος είναι αργυρός
η σιωπή ειναι χρυσός.

Ηθικές αμοιβές και έπαινοι Β'θμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς

Αποδίδουμε ΕΠΑΙΝΟΝ της Υπηρεσίας στην ΕΠΑΣ Κιλκίς , καθώς και στις:
Α. κα. Ασλανίδου Δέσποινα, εκπαιδευτικό κλάδου ΠΕ 18.04.
Β. κα. Χατζηχρήστου Μαγδαληνή, εκπαιδευτικό κλάδου ΠΕ 18.04.
Γ. κα. Κάππα Κορίνα, εκπαιδευτικό κλάδου ΔΕ 01.17. για την προσφορά τους στον Πολιτισμό, για τη συμμετοχή - διοργάνωση εκδηλώσεων όχι μόνο στους μαθητές τους αλλά και στους γονείς, στις οικογένειές τους, καθώς και στους κατοίκους της πόλης μας σε εκτός ωραρίου δραστηριότητες.

Επιστολή Εφέδρων Αξιωματικών προς το δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς για την 21 Ιουνίου

"Κύριε Πρόεδρε,
Η πόλη του Κιλκίς τιμά φέτος τα εκατό χρόνια από την ένδοξη μάχη που έκρινε όχι 
μόνο την τύχη της Μακεδονίας, αλλά όλης της πατρίδας μας. Γιορτάζει, θα λέγαμε, η πόλη τη τα γενέθλιά της. Από την μάχη και εντεύθεν ξεκινά η ανθηρή και ανοδική πορεία της στη ζωή του νεοελληνικού κράτους.

Φιλοσοφική νυκτηγορία με τον Όμηρο Ταχμαζίδη

Την Τετάρτη 29 Μαΐου 2013 στις 09.00 μ.μ. ο Όμηρος Ταχμαζίδης θα παρουσιάσει την εικοστή τρίτη φιλοσοφική νυκτηγορία στο Καφέ ΓΑΖΙΑ (Καρόλου Ντηλ 22 – Θεσσαλονίκη) με θέμα:
« Η αισθητικοποίηση της καθημερινής ζωής και η αγορά των εμβιώσεων»

«Υποβολή αιτήσεων στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος Βελτίωσης της Παραγωγής και Εμπορίας Μελιού έτους 2013 »

Στα πλαίσια του Προγράμματος Βελτίωσης της Παραγωγής και Εμπορίας Μελιού έτους 2013 σας ενημερώνουμε ότι η καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση δικαιολογητικών για τις Δράσεις "ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΥΨΕΛΩΝ" και "ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΝΟΜΑΔΙΚΗΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ" (μετακινήσεις) είναι η Πέμπτη 6/6/2013.

Ευχαριστίες του Εσπερινού Γυμνασίου και Εσπερινού Λυκείου Κιλκίς για τη συμμετοχή υπαλλήλων σε σεμινάριο

Τις ιδιαίτερες ευχαριστίες τους προς τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, εξέφρασαν με κοινή επιστολή τους οι Διευθυντές του Εσπερινού Γυμνασίου και Εσπερινού Λυκείου Κιλκίς.

Ξεχωριστή εμπειρία για τους αθλητές του ΓΑΣΚ η συμμετοχή στο πρόγραμμα Kids’ Athletics

Μια μοναδική και ξεχωριστή εμπειρία είχαν την ευκαιρία να ζήσουν οι αθλητές και αθλήτριες του ΓΑΣ Κιλκίς , της κατηγορίας Παμαπάιδων – Παγκορασίδων Β' (γεννημένοι 2000-2002) , που το Σάββατο έλαβαν μέρος στο πρόγραμμα της Iaaf «Kids’ Athletics» που διοργανώθηκε στο Καυταντζόγλειο στάδιο στο πλαίσιο των αγώνων “Χειμωνίδεια 2013”.

Επίσκεψη του δημάρχου Έτενχάιμ στο δήμο Παιονίας

Στα πλαίσια της ελληνογερμανικής συνεργασίας σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης και της ανταλλαγής τεχνογνωσίας και εμπειριών μεταξύ εκπροσώπων της ευρωπαϊκής αυτοδιοίκησης, την Παρασκευή 24 Μαΐου 2013 βρέθηκε στο Δημαρχείο Παιονίας ο Bruno Metz, δήμαρχος της περιοχής Ettenheim.

Economist: Υπνοβάτες που βαδίζουν στον γκρεμό οι Ευρωπαίοι ηγέτες

Γενεές δεκατέσσερις περνά τους Ευρωπαίους ηγέτες το περιοδικό «Economist», το οποίο τους παρουσιάζει στο τελευταίο του εξώφυλλο ως... υπνοβάτες που βαδίζουν με μαθηματική ακρίβεια προς τον γκρεμό και τους καταλογίζει έλλειψη πολιτικής βούλησης.

Τιμήθηκε η Παγκόσμια ήμερα της Νοσηλεύτριας στο Κ.Υ. Πολυκάστρου

Με μια λαμπρή εκδήλωση τιμήθηκε η Παγκόσμια ήμερα της Νοσηλεύτριας παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ.Τζιτζικώστα,του Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς κ. Γκουντενούδη,του Δημάρχου Παιονίας κ. Λαπόρδα, του Διοικητή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς κ. Λιάπη,του Διοικητή του ΓΝ Κιλκίς κ. Ανθρακιδη και του Αναπληρωτή Διοικητή ΓΝ-ΚΥ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ Κ.Βαμβίνη. 

Δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο - Στη πρώτη γραμμή των ιδιωτικοποιήσεων και των απολύσεων βρίσκονται οι ΟΤΑ

Υπογράφει το ΠΑΜΕ ΟΤΑ
Η τρικομματική κυβέρνηση σκοπεύει μέσα από τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις των Νομικών Προσώπων και τη μετατροπή των ΝΠΔΔ σε ΝΠΙΔ να γεμίσει τις δεξαμενές των απολυμένων και να πιάσει τους συμφωνημένους με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ στόχους.

Ευχαριστήριο Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς

Η Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς ευχαριστεί εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου και των εθελοντών του τοπικού τμήματος Κιλκίς τις επιχειρήσεις:

Περί δολίων και φαύλων πολιτικών: Μια υπόθεση εργασίας.

Του Δημήτρη Μάρδα
Καθηγητή, Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ

Όσο ο καιρός περνά, τόσο διάφορα γεγονότα και δηλώσεις, που οδηγούν σε ανεπιθύμητες εξελίξεις οικονομικού χαρακτήρα στη χώρα, προκαλούν εύλογα δυο ερωτήματα:

Τούμπαρε και σκοτώθηκε 41χρονος στον Κορινό

Στις 26.05.2013 το απόγευμα στην Επαρχιακή Οδό Αλυκών – Κορινού (ύψος Κορινού), το Ι.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 41χρονος ημεδαπός εξετράπη της πορείας του και ανετράπη με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του 41χρονου και τον ελαφρύ τραυματισμό δύο 3χρονων επιβατών. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του τροχαίου δυστυχήματος διενεργείται από το Aστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Κατερίνης.

Τίτλοι εφημερίδων, Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Φορολογικές δηλώσεις – Τι συμβαίνει με τα εκκαθαριστικά που δεν έχουν ταχυδρομηθεί – Τα σενάρια για παράταση – Το απόλυτο χάος στο TAXISnet ·Τιμές (!!!) Γερμανίας στη φτωχή Ελλάδα·Πανελλαδικές – Αλυσιδωτά λάθη από την Επιτροπή Εξετάσεων!
ΕΘΝΟΣ ·Η λιτότητα τρόμαξε και τον Σόιμπλε – Η αυτοκριτική του Γερμανού – «Εάν δεν δράσουμε τώρα ο Νότος της Ευρώπης κινδυνεύει να χάσει μια ολόκληρη γενιά!» ·Αντιρατσιστικό – Αναζητείται συμβιβασμός από τους αρχηγούς·Κυβέρνηση – Εμπλοκή στον φόρο για τα αγροτεμάχια

Μπλόκο στα αγροτεμάχια – Θα αυξηθεί ο φόρος στα υπόλοιπα ακίνητα;

Μέχρι και ο Αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης εξέφρασε και μάλιστα δημόσια τη διαφωνία του με τη φορολόγηση των αγροτικών εκτάσεων και κάπως έτσι το θέμα φαίνεται πως μπαίνει σε νέα βάση. Οι αντιδράσεις βάζουν τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων στην ατζέντα των πολιτικών αρχηγών σήμερα. Η απόφαση πρέπει να ληφθεί άμεσα καθώς πιθανή μη φορολόγηση των αγροτεμαχίων θα φέρει αύξηση του φόρου στα υπόλοιπα ακίνητα.

Ο Σάκης Ιωαννίδης νέος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ

Πραγματοποιήθηκαν χθες 26 Μαΐου 2013, οι εκλογές ανάδειξης νέου προέδρου της ΟΝΝΕΔ από τη βάση των μελών της. Στη διαδικασία ψήφισαν 29194 μέλη σε όλη την Ελλάδα.  Το τελικό αποτέλεσμα στο 100% των εκλογικών τμημάτων διαμορφώθηκε ως εξής:

Αυτή την εβδομάδα η 3η έκθεση ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shops expo 2013

Με μεγάλο ενδιαφέρον για τον κλάδο του ηλεκτρονικού εμπορίου αλλά και για το κοινό αναμένεται η διεξαγωγή της 3ης έκθεσης ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shops expo που θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 30 Μαΐου έως και το Σάββατο 1η Ιουνίου στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Μετρό στο Σύνταγμα.