Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κιλκίς Α. Μαυρόπουλος μιλά στη ΓΝΩΜΗ


Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες για την επιστολή Ρεπούση λένε..

"Η κυβέρνηση Σαμαρά-Ρεπούση τολμά να προβληματίζεται εσωτερικά για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας.
Ντροπή!!"

Στήριξη από Τουρκία σε ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ: "Ρατσιστική η ημέρα Γενοκτονίας των Ποντίων"...

Στήριξη από την Τουρκία λαμβάνουν για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ και βέβαια η απίθανη βουλευτής της ΔΗΜΑΡ και πρωταθλήτρια των ιστορικών αναθεωρήσεων, Μαρία Ρεπούση αναφορικά με τις θέσεις τους για το "αντιρατσιστικό" νομοσχέδιο:

Πρόγραμμα λήξης του 1ου Φεστιβάλ Άνοιξης στον Ευρωπό

Η δαιμονοποίηση της Μ. Ρεπούση και η πολιτική δειλία της ΔΗΜ.ΑΡ.

Γράφει ο Όμηρος Ταχμαζίδης
Το ενδεχόμενο: Η κατάσταση εκτός από κωμικοτραγική είναι και επικίνδυνη. Αναφέρομαι στη δημόσια τοποθέτηση του κόμματος της Δημοκρατικής Αριστεράς αναφορικά με τις αιτιάσεις της βουλεύτριας του Μαρίας Ρεπούση σε σχέση με το νέο «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο και την «υποτιθέμενη γενοκτονία» των ελληνικών πληθυσμών του Οθωμανικού Πόντου και της Δυτικής Μικράς Ασίας.

Τετραήμερο τροχονομικών ελέγχων σε όλη την Επικράτεια

Ελέγχθηκαν (45.676) οχήματα και βεβαιώθηκαν (4.414) παραβάσεις 
Στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού, η Διεύθυνση Τροχαίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας προγραμμάτισε και πραγματοποίησε τετραήμερο τροχονομικών ελέγχων, από τις 23 έως και τις 26 Μαΐου, σε όλη την επικράτεια.

Αποκαλυπτήρια του μνημείου της Γενοκτονίας και εκδηλώσεις για τη Γενοκτονία στη Θάσο

Με παρουσία πολλών Ελλήνων και ξένων πολιτών έγιναν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου της Γενοκτονίας καθώς και οι εκδηλώσεις για τη Γενοκτονία στη Θάσο. 

Συμμετοχή της Επιμορφωτικής Κιλκίς σε διακρατική συνάντηση στην Ουγγαρία

Η Επιμορφωτική Κιλκίς σε συνεργασία με κοινωνικούς φορείς από την Αγγλία, τη Φιλανδία, την Ουγγαρία, τη Σλοβενία, την Πολωνία, την Ιταλία, τη Γερμανία και την Κύπρο υλοποιεί ένα project στο πλαίσιο του προγράμματος «GRUNDTVIG - Εκπαιδευτικές Συμπράξεις» με τίτλο «οι Κοινότητες των Πολιτών σαν χώροι Προσφοράς της Μάθησης». 

Στην Κύπρο το Επιμελητήριο Κιλκίς, μέσω του προγράμματος PACMAN

Στην Κύπρο βρέθηκε το τριήμερο 17-19 Μαΐου η Κιλκισιώτικη Αποστολή που οργανώθηκε από το Επιμελητήριο Κιλκίς, μέσω του προγράμματος PACMAN.

Γιορτή λήξης της Ακαδημίας Στίβου του ΓΑΣ Κιλκίς

Το τμήμα Στίβου του ΓΑΣ Κιλκίς θα πραγματοποιήσει την Δευτέρα 3 Ιουνίου, στις 4.30 το απόγευμα, στο Δημοτικό στάδιο Κιλκίς τη Γιορτή Λήξης της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΣΤΙΒΟΥ για τους αθλητές και τις αθλήτριες του συλλόγου από τη Νηπιακή ηλικία μέχρι την ΣΤ' τάξη του Δημοτικού Σχολείου. 

Επενδύει και στον πολιτισμό ο Μ.Γ.Σ. Άρης Παντελεήμονα

Ο Μ.Γ.Σ. Άρης Παντελεήμονα εδώ και λίγες ημέρες έκανε γνωστή την πρόθεσή του να δημιουργήσει δανειστική βιβλιοθήκη αξιοποιώντας ένα μέρος χώρου του Πολιτιστικού Κέντρου του χωριού. Η πρωτοβουλία αυτή της διοίκησης του συλλόγου έγινε αμέσως αποδεκτή τόσο από την Δημοτική αρχή, καθώς εξασφαλίστηκε η σχετική άδεια, όσο και από τους κατοίκους του χωριού που αμέσως εκδήλωσαν ενδιαφέρον.

Γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ νομού Κιλκίς

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ καλεί τους συναδέλφους να παρευρεθούν στη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Κιλκίς την Τετάρτη 29-05-2013 και ώρα 13.30 στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς, με θέμα την συζήτηση της πρότασης της ΟΛΜΕ ως προς το πρόγραμμα Δράσεων-Κινητοποιήσεων  για την ανάδειξη των αιτημάτων της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών



«Ουδείς προφήτης στον τόπο του» Σπύρο Αυγητίδη

Γράφει ο Παύλος Σιδηρόπουλος
Πολιτικός Μηχανικός Δ.Π.Θ. 
Πρόσφατα πληροφορήθηκα ότι στα πλαίσια των εορτασμών για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης μας επίκειται η ονοματοδοσία του Θεάτρου Λόφου. Ανάμεσα στα προτεινόμενα ονόματα διάβασα με συγκίνηση «Σπύρος Αυγητίδης». Ο κυρ Σπύρος των παιδικών κι εφηβικών μου χρόνων, σκέφτηκα. Εκείνη η μειλίχια φυσιογνωμία την οποία σεβόμουν κι εκτιμούσα απεριόριστα, ενώ ταυτόχρονα λάτρευα να προβοκάρω.

«Επίσκεψη εκπροσώπων συμμετεχουσών χωρών στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθηση/Εκπαιδευτικές Συμπράξεις Grundtvig, του ΚΠΕ Κιλκίς»

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κιλκίς στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Δια Βίου Μάθηση/Εκπαιδευτικές Συμπράξεις Grundtvig και ανταλλαγής επισκέψεων των εκπροσώπων των φορέων των χωρών, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Mol – Zilvermeer του Βελγίου από τις 15 Απριλίου έως τις 19 Απριλίου 2013. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν μέλη καθώς και εθελοντές του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κιλκίς. 

Έκλεψαν καλώδια του ΟΣΕ αξίας 10 000 ευρώ στην Αξιούπολη

Συνελήφθησαν χθες (27.05.2013) το απόγευμα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αξιούπολης, δύο υπήκοοι Βουλγαρίας, 29 και 25 ετών, για κλοπή υλικού του Ο.Σ.Ε.. Ειδικότερα, πλησίον του Παλιού Εγκαταλειμμένου Σιδηροδρομικού Σταθμού στην Αξιούπολη Κιλκίς, εντοπίστηκε ένα Ι.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι προαναφερόμενοι και σε αστυνομικό έλεγχο του οχήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Ξυπνήστε... ο «Ευρωγεδδών» είναι προ των πυλών

Της Ζέζας Ζήκου 
Υφεση, λιτότητα, χρέος, μνημόνιο, δόσεις, ανεργία είναι λέξεις που μονοπωλούν τις σκέψεις μου και τις συζητήσεις μου συνεχώς τα τελευταία χρόνια, ενώ άλλες όπως π.χ. η αναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου που μας υποσχέθηκε προεκλογικά ο Αντώνης Σαμαράς, ή ο «Ευρωγεδδών», δηλαδή η απειλή μιας οικονομικής κατάρρευσης της Ευρωζώνης, αποδεικνύονται αρκετά ενοχλητικές στην επιρροή τους. Από χθες προστέθηκε και η λέξη-τίτλος «The Sleepwalkers» του περιοδικού Economist που απεικονίζει τους Ευρωπαίους ηγέτες -μεταξύ τους και ο Σαμαράς- ως... υπνοβάτες μέσα σε μία οικονομική έρημο, βαδίζοντας με μαθηματική ακρίβεια προς τον γκρεμό.

Ανοιχτή λαϊκή συνέλευση - συζήτηση του O ΣΥΡΙΖΑ/ ΕΚΜ Κιλκίς

O ΣΥΡΙΖΑ/ ΕΚΜ Κιλκίς, ανοίγοντας τον προσυνεδριακό διάλογo, διοργανώνει ανοιχτή λαϊκή συνέλευση - συζήτηση με θέμα: "Ο δρόμος προς το ιδρυτικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ" τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013 και ώρα 19:30 στο μικρό θεατράκι στην πλατεία Δημαρχείου Κιλκίς.
Εισηγητές:  Ειρήνη Αγαθοπούλου (βουλευτής Κιλκίς, μέλος ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ), Μίλτος Οικονόμου  (μέλος ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ/ ΕΚΜ).

Γιορτινή Ατμόσφαιρα για τα 50 χρόνια ιστορίας της Ομάδας “Δόξα” Βαπτιστή

Ο Βαπτιστής είναι ένα μικρό χωριό του Δήμου Κιλκίς, όπου η αγάπη των ανθρώπων του για τον αθλητισμό και συγκεκριμένα για το ποδόσφαιρο περισσεύει. Μια αγάπη για το ευ αγωνίζεσθε, για την συμμετοχή, για την ομαδικότητα που ώθησε μερικούς ανθρώπους το 1963 να δημιουργήσουν τον Ποδοσφαιρικό Σύλλογο «Δόξα» Βαπτιστή και αυτός να αντέξει στον χρόνο. 

Η Πολιτιστική Εταιρία Εκπαιδευτικών εγκαινίασε τη νέα της στέγη

Η Πολιτιστική Εταιρία Εκπαιδευτικών εγκαινίασε τη νέα της στέγη- ένα όνειρο ζωής – τη Δευτέρα, 20 Μαΐου 2013, στις 8 το βράδυ στον τρίτο όροφο του Πνευματικού Κέντρου της ιεράς μητρόπολης Κιλκίς (στην οδό Μητροπόλεως 11).

8ο Φεστιβάλ Οικολογικών, Βιολογικών και Παραδοσιακών Προϊόντων στη Θεσσαλονίκη

Το 8ο Φεστιβάλ Οικολογικών, Βιολογικών και Παραδοσιακών Προϊόντων διοργανώνεται από την εφημερίδα “Οικολογία και Περιβάλλον” υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, την Κυριακή 2 Ιουνίου 2013, από τις 18:00 έως τις 23:00, στον κήπο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ( Βασ. Όλγας 198, Θεσσαλονίκη ). Στο Φεστιβάλ θα συμμετάσχουν 40 βιοκαλλιεργητές από περιοχές της βόρειας Ελλάδας. Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Σε απόγνωση δεκάδες χιλιάδες δανειολήπτες στεγαστικών δανείων με επιδότηση ΟΕΚ

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ με θέμα, «Σε απόγνωση δεκάδες χιλιάδες δανειολήπτες στεγαστικών δανείων με επιδότηση ΟΕΚ εξαιτίας της αυθαιρεσίας των τραπεζών και της απουσίας ουσιαστικής ρύθμισης. Ανάγκη άμεσης επίλυσης του θέματος.»

Τίτλοι εφημερίδων, Τρίτη 28 Μαΐου 2013

ΑΥΓΗ · Ο Αλ. Τσίπρας στην εκδήλωση για τα ΜΜΕ: - Τέλος στη ασυδοσία των καναλαρχών ·Τέλος το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο – Ο Σαμαράς εκθέτει Βενιζέλο - Κουβέλη·Χάνονται 13ος και 14ος μισθός – Εργασιακή ζούγκλα έως το 2017
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Συντάξεις – Τα νέα όρια ηλικίας οι «μειωμένες» και τα ψιλά γράμματα – Εγκύκλιος ΙΚΑ! Ποιοι φεύγουν στα 58, στα 60, στα 62- Τι ισχύει για βαρέα –ανθυγιεινά ·Εκβιασμοί Βενιζέλου – Κουβέλη – Χωρίς συμφωνία η σύσκεψη των τριών ·Μόνο με τρία ελικόπτερα φέτος στη μάχη των δασών

"Χάσουμε κερδίσουμε, εμείς θα το γλεντήσουμε"

Απονομή κυπέλλου στη νικήτρια ομάδα του πρώτου σχολικού τουρνουά ποδοσφαίρου που οργάνωσε ο ΟΠΟΝΓΑ του Δήμου Κιλκίς με σύνθημα "Χάσουμε κερδίσουμε, εμείς θα το γλεντήσουμε", στις εγκαταστάσεις ποδοσφαίρου του Μ. Αλέξανδρου Κιλκίς. Νικήτρια η ομάδα του 3ου Δημ. Σχ. Κιλκίς!

Έλα κι εσύ να τρέξουμε, να περπατήσουμε, να ζήσουμε...

Το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Ιουνίου, ο Σύλλογος Φίλων Ποδηλάτου Κιλκίς, διοργανώνει το Kilkis Mountain Weekend με σημείο εκκίνησης το λόφο του Αγίου Γεωργίου Κιλκίς.

Παρουσίαση του βιβλίου "Η κατάκτηση της ευτυχίας" στο Επιμελητήριο Κιλκίς