Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Διεθνής Αμνηστία: 500.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε μέρα σε ένοπλες συγκρούσεις

Να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους για τη Συνθήκη για τοεμπόριο όπλων καλεί η Διεθνής Αμνηστία τους πολιτικούς ηγέτες.
Να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους για την άμεση και αυστηρή εφαρμογή της Συνθήκης σχετικά με το εμπόριο όπλων, καλεί τις κυβερνήσεις η Διεθνής Αμνηστία, καθώς 67 κράτη -ανάμεσά τους και η Ελλάδα- υπέγραψαν τη συμφωνία ορόσημο στα Ηνωμένα Έθνη, στη Νέα Υόρκη, τη Δευτέρα.

Ανακοίνωση KKE για την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος

"Οι πρόσφατες εξελίξεις στην Ελλάδα και διεθνώς υπογραμμίζουν ακόμα πιο έντονα ότι η καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος και η υποβάθμιση του οικιστικού περιβάλλοντος αποτελούν γνήσια τέκνα του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης. Αυτές οι εξελίξεις αφενός αναδεικνύουν το περιβάλλον ως πεδίο ληστρικής εκμετάλλευσης των μονοπωλιακών ομίλων, αφετέρου αποκαλύπτουν τους πραγματικούς στόχους των «πράσινων» επενδύσεων και της περιβόητης βιώσιμης διαχείρισης των φυσικών πόρων. 

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος

"Η φετινή παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος βρίσκει την χώρα μας εγκλωβισμένη στην καταστροφική για το περιβάλλον μνημονιακή πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. Κορύφωση αυτής της πολιτικής αποτελεί το ξεπούλημα δημόσιων πόρων σε ιδιώτες, που στην πράξη θα σημάνει τη ληστρική τους εκμετάλλευση και το φόρτωμα ακόμη περισσότερων οικονομικών βαρών στους φτωχούς.

"Ένα βήμα μπροστά για τη Θεσσαλονίκη το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας (Gay Pride)", λένε οι Οικολόγοι Πράσινοι

"Με αφορμή το κλίμα ομοφοβίας που εκδηλώθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης σχετικά με τη διοργάνωση στην πόλη του 2ου Φεστιβάλ Υπερηφάνειας στις 14 και 15 Ιουνίου οι Οικολόγοι Πράσινοι Θεσσαλονίκης καταγγέλλουμε ως απαράδεκτη και αναχρονιστική τη στάση των δημοτικών συμβούλων που καταψήφισαν ή ψήφισαν λευκό.
Η ομοφοβική και περίκλειστη Θεσσαλονίκη οφείλει επιτέλους να κάνει ένα βήμα μπροστά και να φιλοξενήσει εγκάρδια το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας, δείχνοντας έτσι σεβασμό στη διαφορετικότητα και στην ελευθερία της έκφρασης."

Μεγάλη επιτυχία για τον σύνδεσμο διαιτητών καλαθοσφαίρισης Κιλκίς

Ο πρόεδρος του συνδέσμου διαιτητών καλαθοσφαίρισης Κιλκίς ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ Πλούταρχος και συνδικαλιστής αστυνομικός της Ε.ΑΣ.Υ.Ν.ΚΙΛΚΙΣ, καθώς και τα μέλη του συνδέσμου και αστυνομικοί της Α.Δ.ΚΙΛΚΙΣ πήραν μέρος στους τελικούς του 10 πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης αστυνομικών διευθύνσεων που έλαβαν χώρα στην Αλεξανδρούπολη.

Πρόγραμμα για αναδιάρθρωση και μετατροπή των αμπελουργικών εκτάσεων στην Ελλάδα

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος υπέγραψε Απόφαση για την «Αναδιάρθρωση και μετατροπή των αμπελουργικών εκτάσεων στην Ελλάδα» στη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2018, η οποία προωθήθηκε για υπογραφή στο συναρμόδιο Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Κωστή Χατζηδάκη.

Το ΚΚΕ για την επικείμενη επίσκεψη της Λαγκάρντ λέει..

«Η νέα επίσκεψη της τρόικα αποσκοπεί στην επιτάχυνση των αντιλαϊκών μέτρων, που έχουν ήδη συναποφασιστεί με την ελληνική κυβέρνηση και προβλέπουν απολύσεις υπαλλήλων μέσω της κατάργησης οργανισμών και φορέων του δημοσίου, ιδιωτικοποιήσεις, περικοπές σε επιδόματα, επέκταση και μονιμοποίηση των χαρατσιών με φορολόγηση και των αγροτεμαχίων. 

Οι αναγκαστικοί γάμοι ανηλίκων κοριτσιών εξακολουθούν να χαρακτηρίζουν την υποψήφια προς ένταξη στην ΕΕ Τουρκία

Τα νεότερα στοιχεία που διαθέτει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με τους αναγκαστικούς και πρόωρους γάμους στην Τουρκία, ζήτησε να πληροφορηθεί η επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ κα Μαριέττα Γιαννάκου, κατά την άσκηση του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Άρχισαν να ''γεμίζουν τα ράφια'' της Δανειστικής Βιβλιοθήκης του Άρη Παντελεήμονα

Η νεοσύστατη Δανειστική Βιβλιοθήκη που δημιούργησε ο Μ.Γ.Σ. Άρης Παντελεήμονα εδώ και λίγες ημέρες ξεκίνησε να δέχεται δεκάδες βιβλία από κατοίκους του χωριού που ανταποκρίθηκαν στην πρωτοβουλία της διοίκησης του συλλόγου. Στην προσπάθεια αυτή όμως με χαρά πληροφορηθήκαμε ότι θα συμμετάσχουν με δωρεές βιβλίων και βιβλιοπωλεία, διάφοροι εκδοτικοί οίκοι ενώ ενδιαφέρον έδειξε και το σωματείο «Κοινωνία Μελών ΑΡΗ» καθώς προσφέρθηκε να βοηθήσει με όποιον τρόπο μπορεί. Το διοικητικό συμβούλιο της ομάδας ευχαριστεί όλους για την συμμετοχή τους στο εγχείρημα αυτό που μοναδικό στόχο έχει την δημιουργία ενός πολιτιστικού και πνευματικού κέντρου για τους κατοίκους του χωριού.

«Στο Βασίλειο του καλοκαιρινού»

Την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013 στις 7 το απόγευμα στο Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Κιλκίς, τα παιδιά της τάξης της Μουσικής Προπαιδείας του Πολυάνειου Ωδείου Κιλκίς θα ανεβάσουν την μουσικοθεατρική παράσταση «Στο Βασίλειο του καλοκαιρινού».

"Υποδεχόμαστε το καλοκαίρι φροντίζοντας το ποτάμι μας!"

Υπογράφει η Ομάδα δράσης Πάικου
"Την Κυριακή 2 Ιουνίου στη Γουμένισσα, στην τοποθεσία δυο ποτάμια υποδεχτήκαμε το καλοκαίρι κάνοντας πράξη την ανάγκη μας να φροντίσουμε το ποτάμι. Περίπου 25 άτομα πήραμε φτυάρια και τσουγκράνες, βάλαμε το μεράκι μας και γίναμε παρέα με ένα κοινό στόχο.

Πάνω από 50% των φαρμάκων που αγοράζονται από παράνομους δικτυακούς τόπους είναι αντίγραφα αμφιβόλου ποιότητας

Τον υψηλό κίνδυνο για την υγεία των πολιτών από την αγορά φαρμάκων από παράνομους διαδικτυακούς χώρους, υπογράμμισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος, αρμόδιος για θέματα υγείας και πολιτικής καταναλωτών, κ. Μπορτζ Τόνιο απαντώντας σε σχετική γραπτή ερώτηση του Ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κ. Γιώργου Παπανικολάου.

Διέπρεψαν οι αθλητές του Γ.Σ Μανδρών στα Δ΄ "ΧΕΙΜΩΝΙΔΕΙΑ 2013"

Διέπρεψαν οι αθλητές του Γ.Σ Μανδρών το Σάββατο 25/5/13 στα Δ΄ ΧΕΙΜΩΝΙΔΕΙΑ 2013 που διοργάνωσαν ο ΑΣ ΡΗΓΑΣ και η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης στο Καυτατζόγλειο στάδιο στην μνήμη του «Δασκάλου» ΚΩΣΤΑ ΧΕΙΜΩΝΙΔΗ. Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΤΟΣ κατέκτησε την πρώτη θέση στο αγώνισμα της δισκοβολίας με βολή 60.66 κάνοντας νέο ατομικό ρεκόρ. Μια επίδοση που αποδεικνύει πως μπορεί να συμμετέχει αξιοπρεπώς στο παγκόσμιο πρωτάθλημα π/κ στην Ουκρανία. Ατομικό ρεκόρ έκανε και η ΔΗΜΗΤΡΑ ΖΩΤΟΥ στον δίσκο γυναικών με βολή 41.07

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κιλκίς στηρίζει την απεργία των νοσοκομειακών ιατρών την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Ο Πρόεδρος
του Ιατρικού Συλλόγου  Κιλκίς
Βλ. Παναγιωτίδης
"Ο Ιατρικός Σύλλογος Κιλκίς στηρίζει την απεργία των νοσοκομειακών ιατρών που κήρυξε η ΟΕΝΓΕ για την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013, στην οποία συμμετέχουν και οι ιατροί των δομών του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ), μετά από απόφαση της ΠΟ-ΣΕΥΠΙΚΑ, και καλεί όλα τα μέλη του να πάρουν μέρος μαζικά στην Πανελλαδική Ημέρα Κινητοποίησης.

Χρηματοδότηση με Ατομικό Κουπόνι Επιχειρηματικών Ταξιδιών στην Κίνα

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου Dragon Star “Dragon - Sustaining Technology And Research (EU-China Collaboration)”, υλοποιεί δράση συν-χρηματοδότησης των εξόδων μετακίνησης Ευρωπαϊκών επιχειρήσεων στην Κίνα με στόχο την επίτευξη επιχειρηματικών, τεχνολογικών ή ερευνητικών συνεργασιών.

"Συμπεριφορές που προκαλούν την απέχθεια"

Υπογράφει η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Κιλκίς
"Συμπεριφορές που προκαλούν την απέχθεια και την κοινωνική κατακραυγή του κόσμου, ήταν αυτές που γνωρίσαμε κατά την Νομαρχιακή Συνέλευση που οργάνωσε η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κιλκίς με τη παρουσία του Προέδρου μας Βαγγέλη Βενιζέλου. Από μια ομάδα Συριζαίους, δε χωράει αμφισβήτηση γι αυτό, γνωριζόμαστε καλά μεταξύ μας εδώ στο Κιλκίς (δήθεν μέτωπο κατά των μεταλλείων) Να κάνουν αντισυγκέντρωση και να  βρίζουν τον Πρόεδρο, τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ. Συμπεριφορές που δεν αρμόζουν σε αριστερό προοδευτικό χώρο , αλλά σε "Φασίζουσες", και ακροδεξιές λογικές. Δεν προάγουν τον πολιτικό πολιτισμό για ένα κόμμα που θέλει να έρθει στην εξουσία για να κυβερνήσει τη χώρα.

Επιβολή προστίμων για παρατυπίες στην παραγωγή και διακίνηση βιολογικών προϊόντων

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης υπέγραψε 10 αποφάσεις επιβολής διοικητικών προστίμων για παρατυπίες στις οποίες προέβησαν εταιρείες και παραγωγοί σε ό,τι αφορά στη διαδικασία βιολογικού τρόπου παραγωγής γεωργικών προϊόντων.

Διαμαρτυρία για την συγχώνευση- κατάργηση της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Κιλκίς

Υπογράφει η Κοινωνία Πολιτών ν. Κιλκίς
Μέχρι πρότινος νομίζαμε ότι ζούσαμε σε ένα πολιτισμένο κράτος με παροχές και με δικαιώματα. Ξαφνικά όλα καταρρέουν. Η είδηση μας βρήκε, ομολογουμένως, απροετοίμαστους για άλλη μια φορά και μας άφησε άφωνους. 

Λαϊκή συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ /ΕΚΜ Κιλκίς

Ο ΣΥΡΙΖΑ /ΕΚΜ Κιλκίς διοργάνωσε τη Δευτέρα 03/06 ανοιχτή λαϊκή συνέλευση στην πλατεία δημαρχείου Κιλκίς με αφορμή το επικείμενο ιδρυτικό συνέδριο του νέου φορέα- κόμματος.

Τίτλοι εφημερίδων, Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

ΑΥΓΗ ·Μεγάλη συγκέντρωση στη Δραπετσώνα – Πρώτα η κοινωνία, μετά οι δανειστές·Η λιτότητα εξαγριώνει τους Ευρωπαίους – μαζικές διαδηλώσεις σε Ισπανία, Πορτογαλία, Φρανκφούρτη ·ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ:- Τα άμεσα μέτρα ανακούφισης και αξιοπρεπούς διαβίωσης (12 μέτρα)
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Ου μπλέξεις – Επιστροφές μαρτύριο από την Εφορία – Ανάκριση και «βασανιστήρια» για τα ποσά άνω των 100 ευρώ..·Κόλαση στις ουρές του ΙΚΑ- Απίστευτη ταλαιπωρία (για να πάρουν τις μειωμένες συντάξεις τους) και χθες για χιλιάδες ηλικιωμένους που αντιμετώπισαν προβλήματα με τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ·Ποιοι Δήμοι ζητούν τώρα υπαλλήλους –Που χρειάζονται, πόσους και σε τι ειδικότητες, με συμβάσεις οκτάμηνης απασχόλησης

"Το μυστικό της νύχτας" στο Συνεδριακό του Κιλκίς την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013


Ο βουλευτής Ν.Δ. ν. Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς μιλά στη ΓΝΩΜΗ