Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Παραίτηση Γ. Θεοδωρίδη από τη θέση του Προέδρου Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Κιλκίς


Κάλυψη κενών θέσεων τακτικού προσωπικού σε νησιωτικούς δήμους

Δυόμισι χρόνια μετά την εφαρμογή του Προγράμματος “Καλλικράτης” και την υλοποίηση του μεταρρυθμιστικού εγχειρήματος της ελληνικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η στήριξη των νησιωτικών Δήμων λαμβάνει ιδιαίτερη σημασία στην παρούσα χρονική συγκυρία.

Ο Σόιμπλε απορρίπτει σενάρια «κουρέματος»

O Β. Σόιμπλε απορρίπτει εκτιμήσεις του ΔΝΤ περί νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους. Δεν υπάρχει καμία τέτοια δέσμευση από την πλευρά της ευρωζώνης, δήλωσε ο γερμανός υπουργός.

Μουσική συναυλία του ΓΑΣΚ με το καλλιτεχνικό σύνολο "Η πόλις", το Σάββατο 8 Ιουνίου 2013


Συναυλία στο Συνεδριακό Κιλκίς την Κυριακή 9 Ιουνίου με την Χορωδία του Μουσικού Συλλόγου Κιλκίς


Τη Κυριακή 9 Ιουνίου στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου, θα τραγουδήσει
η Χορωδία του Μουσικού Συλλόγου Κιλκίς.
Η συναυλία γίνεται με την υποστήριξη
του Δήμου Κιλκίς, συνδιοργανώνεται
με το Πολυάνειο Ωδείο Κιλκίς που συμμετέχει
με μουσικούς του και εντάσσεται
στα πλαίσια του προγράμματος
των 100 χρόνων
από την απελευθέρωση της πόλης.

Υπουργείο Υγείας: Καταστάσεις τραγελαφικές για μικροπράγματα!

Του Δημήτρη Μάρδα*
Καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ

Ένας όμιλος κοινωνικού προβληματισμού, που φέρει την ονομασία «Παρέμβαση», αποφάσισε να οργανώσει συνέδριο, στις 29 Μαΐου, στη Θεσσαλονίκη, με θέμα: «Υγεία στην Ελλάδα: Σήμερα, αύριο, μύθοι και αλήθειες».

Πρόστιμα ύψους 268.100 ευρώ για παράνομα φυτοφάρμακα

Κυρώσεις συνολικού ύψους 268.100 ευρώ σε εμπόρους και παραγωγούς για παράνομη διακίνηση και χρήση μη εγκεκριμένων ή ληγμένων φυτοπροστατευτικών προϊόντων επιβάλει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Γάλλος νεαρός που εξαφανίστηκε στη Γαλλία εντοπίστηκε στην Κομοτηνή

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία με τις ελληνικές και γαλλικές αστυνομικές αρχές βοήθησε έναν 17χρονο έφηβο να φτάσει με ασφάλεια στην οικογένεια του. 
Ο Οργανισμός προέβη άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για τη φιλοξενία του νεαρού εξαφανισθέντα γαλλικής υπηκοότητας κατόπιν σχετικού αιτήματος από το Διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας της Κομοτηνής, κ. Ζιώγα, στις 18 Μαΐου 2013.

Ανακήρυξη του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου ως επίτιμου δημότη του Δήμου Κιλκίς

"Σας προσκαλούμε να έρθετε στην δημόσια Tακτική Συνεδρίαση του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, που θα γίνει στο δημοτικό κατάστημα, στις 12 Ιουνίου 2013, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00, για συζήτηση και απόφαση για τα εξής θέματα Η/Δ:
Ανακήρυξη του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου ως επίτιμου δημότη του Δήμου Κιλκίς "

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς στις 12 Ιουνίου 2013

Σας προσκαλούμε να έρθετε στην δημόσια Tακτική Συνεδρίαση του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, που θα γίνει στο δημοτικό κατάστημα, στις 12 Ιουνίου 2013, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:30, για συζήτηση και απόφαση για τα εξής θέματα Η/Δ:

Κιλκισιακός: "Θα συνεργαστούμε με όλο το υγιές ποδοσφαιρικό δυναμικό του ν. Κιλκίς"

Το Δ.Σ. του Α.Ο. ΚΙΛΚΙΣΙΑΚΟΥ με αφορμή δημοσίευμα τοπικής εβδομαδιαίας εφημερίδας τονίζει επισήμως ότι δεν υιοθετεί τα αναγραφόμενα στο ανυπόγραφο άρθρο της και καλεί τον εκδότη να κατονομάσει δημοσίως όσους τον πληροφορούσαν «Από τους επίσημους Διοικούντες» για εξωγηπεδικές δραστηριότητες ποδοσφαιριστών. Τέτοια δημοσιεύματα μόνο διχάζουν και υπονομεύουν αξιόλογες σε χαλεπούς καιρούς.
Δηλώνουμε τέλος, την πρόθεσή μας για συνεργασία με όλο το υγιές ποδοσφαιρικό δυναμικό του Νομού μας, εφ’ όσον αυτό αποτελεί, επιθυμία των συμβαλλομένων μερών.

Καλοκαιρινές εκδηλώσεις 2013 από τον Οργανισμό Πολιτισμού Νέας Γενιάς και Αθλητισμού του Δήμου Κιλκίς

Οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματισθεί από τον Οργανισμό Πολιτισμού Νέας Γενιάς και Αθλητισμού του Δήμου Κιλκίς για το καλοκαίρι του 2013, πέρα από τις θεσμοθετημένες προβολές στο θερινό κινηματογράφο “Δημήτριος Ζωηρός” έχουν ως εξής:

Δελτίο Περιφέρειας Κιλκίς για γεωργικές προειδοποιήσεις φυτοπροστασίας βαμβακοκαλλιεργητών

Το παρόν δελτίο γεωργικών προειδοποιήσεων απευθύνεται στους βαμβακοπαραγωγούς του Ν.Κιλκίς με στόχο την αποτελεσματική φυτοπροστασία στον πραγματικό καλλιεργητικό χρόνο.  Αφορά το διάστημα μέχρι την εμφάνιση πρώτων χτενιών και τη δημιουργία της μέγιστης αυτοάμυνας της βαμβακοφυτείας για όλη την καλλιεργητική περίοδο.

Ξεπερνούν κάθε προσδοκία οι συμμετοχές για τα “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” ΣΤΙΒΟΥ 2013 στο Κιλκίς



Κάθε προσδοκία ξεπερνούν οι συμμετοχές για τους αγώνες στίβου «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2013» , αφού σύμφωνα με τις επίσημες δηλώσεις συμμετοχής που κατατέθηκαν μέχρι προχθές στην ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πέλλας – Κιλκίς περισσότεροι από 400 αθλητές και αθλήτριες θα βρεθούν στη μεγάλη γιορτή του στίβου στο Κιλκίς.

"Γιατί ο κος Γ. Γεωργαντάς συνόδευσε τον Γερμανό Πρόξενο στις Ελληνίδες Εταιρίες;"

Γράφει ο Βασίλης Μάτσκος
"Τον Γερμανό Πρόξενο κο Ομπερμάιερ τον είδα πρώτη (και τελευταία) φορά από κοντά πριν μερικές βδομάδες σε μια ημερίδα για εφαρμογές νανοτεχνολογίας και ειδικότερα "εκτυπώσιμων οργανικών ηλεκτρονικών" διατάξεων. Ήταν εκεί για να προωθήσει, ανοιχτά και ξάστερα, τα συμφέροντα μιας γερμανικής εταιρίας και της Γερμανίας γενικότερα.

Τελετή λήξης για την καλαθοσφαιρική Ακαδημία «Ατρόμητοι»

Η τελετή λήξης της 3ης -κατά σειρά- χρονιάς για την καλαθοσφαιρική Ακαδημία «Ατρόμητοι», θα πραγματοποιηθεί, την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013, στις 18.00, στο κλειστό γυμναστήριο Καμπάνης Κιλκίς, χώρο που αποτελεί την αγωνιστική έδρα της Ακαδημίας.

Γυμνή ποδηλατοδρομία σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Χωρίς τα ρούχα τους θα βγουν σήμερα στους δρόμους, για μία ακόμη χρονιά, οι Θεσσαλονικείς ποδηλάτες στο πλαίσιο της 6ης Διεθνούς Γυμνής Ποδηλατοδρομίας.

Έκθεση ζωγραφικής της Κοραλίας Παπαθανασοπούλου - Τζιτζή


Ευχαριστήριο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ν. Κιλκίς «βηματίΖΩ»

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Κιλκίς «βηματίΖΩ» ευχαριστεί το «Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο» - Υποκατάστημα Κιλκίς για την προσφορά εξοπλισμού εν όψει της δημιουργίας και λειτουργίας νέων δομών του φορέα μας.

Πρόσκληση εγκαινίων από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Ν. Κιλκίς «βηματίΖΩ»

Σας προσκαλούμε στην τελετή εγκαινίων των στεγών υποστηριζόμενης διαβίωσης – διαμερισμάτων, του Συλλόγου Γονέων και  Κηδεμόνων Ν. Κιλκίς «βηματίΖΩ».
Η τελετή θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 10/06/2013,
· στις 10:30 π.μ, στην ΣΥΔ «βηματίΖΩ ΙΙ, Σωκράτους 3, Κιλκίς και
· στις 11:30 π.μ, στην ΣΥΔ «βηματίΖΩ ΙΙΙ, Λυκούργου 8, Κιλκίς
Θα χαρούμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας

Έπιασαν δύο άτομα για ναρκωτικά στο Κιλκίς

Συνελήφθησαν χθες (06.06.2013) το βράδυ, από αστυνομικούς Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, ένας ημεδαπός 34 ετών και ένας υπήκοος Γεωργίας 53 ετών, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Ειδικότερα, στο Κιλκίς, σε αστυνομικό έλεγχο των προαναφερομένων βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης. Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Κιλκίς. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κιλκίς.

“Γιορτάζοντας το παρελθόν, αναδομώντας το παρόν, σχεδιάζοντας το μέλλον”

Ο Δήμος Κιλκίς και ο Οργανισμός Πολιτισμού Νέας Γενιάς και Αθλητισμού στο πλαίσιο του εορτασμού 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης, της παγκόσμιας ημέρας μουσικής, με σύνθημα “γιορτάζοντας το παρελθόν, αναδομώντας το παρόν, σχεδιάζοντας το μέλλον” και επιθυμώντας να χαρίσει στους νέους που πραγματικά εκφράζουν το μέλλον της πόλης μια ευχάριστη μουσική βραδιά, διοργανώνει στον πεζόδρομο της 25ης Μαρτίου, τη Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013 και ώρα 9.30 το βράδυ συναυλία με το μουσικό σχήμα του Γιώργου Οικονόμου.

«Χαρούμενο Ταξίδι: Ο Γκιούλιβερ στη Χώρα των Γιγάντων»

Όλα ξεκίνησαν από τη μέρα που τα Αστέρια έλαβαν μήνυμα από τον Γκιούλιβερ με το οποίο ζητούσε τη βοήθειά τους, καθώς βρισκόταν εγκλωβισμένος στη Χώρα των Γιγάντων. Τα Αστέρια δέχτηκαν με μεγάλη χαρά να πάνε να τον συναντήσουν και μαζί να οργανώσουν ένα σχέδιο απόδρασης από τη Χώρα των Γιγάντων…..

Εισήγηση Λαϊκού Πανεπιστημίου Παιονίας " Μέγας Αλέξανδρος" με θέμα το Περιβάλλον

Η επόμενη Εισήγηση του Λ.Π.Π. " Μέγας Αλέξανδρος" θα πραγματοποιηθεί στις 8-6-2013 ημέρα Σάββατο 6.00-8.00 το απόγευμα στο δημαρχείο της Αξιούπολης.
ΘΕΜΑ ΕΙΣΗΓΗΣΗΣ: « Η αξία και η σημασία του περιβάλλοντος στη βιώσιμη ανάπτυξη της Παιονίας».
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Γεώργιος Βούρτσας, Δασολόγος Α.Π.Θ MCs στον περιβαλλοντολογικό σχεδιασμό.
Η είσοδος είναι ανοικτή για το κοινό.