Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Δηλώσεις Κολότσιου, Γκουντενούδη για την 21η Ιουνίου 2013


"Να μη γίνουν συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολείων στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας"

Ερώτηση ΚΚΕ
"Μετά τις συγχωνεύσεις περίπου 2.000 σχολείων που πραγματοποίησε η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, πριν δύο χρόνια, η σημερινή τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, προχωρά πανελλαδικά σε νέο κύκλο υποβιβάσεων, συγχωνεύσεων- καταργήσεων δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων με πρόσχημα «την ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης, την αξιοποίηση των υποδομών και την εφαρμογή καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας, την παιδαγωγική λειτουργία των σχολείων». 

Ο Παύλος Μπάπκας νέος προπονητής στον ΠΑΟΚ Κρηστώνης

Υπογράφει το Δ.Σ. του ΠΑΟΚ Κρηστώνης
"Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε την έναρξη συνεργασίας μας με τον νέο προπονητή του Α.Σ ΠΑΟΚ ΚΡΗΣΤΩΝΗΣ κ.ΜΠΑΠΚΑ ΠΑΥΛΟ για την αγωνιστική περίοδο 2013-2014. Ευχόμαστε στον νέο προπονητή μας κάθε επιτυχία στο νέο έργο που αναλαμβάνει για την ομάδα μας."

Κλειστό το τυπογραφείο "Λογότυπο Κιλκίς" την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος


«ΑΙΣΩΠΟΣ! ΚΑΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ...» Θεατρική παράσταση Κάρμεν Ρουγγέρη

ΦΕΣΤΙΒΑΛ
ΜΟΝΗΣ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ 2013
Πέμπτη 20 & Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013
Ώρα έναρξης: 21:00

“Φέτος αποφασίσαμε να ταξιδέψουμε σε όλη την Ελλάδα με τους μύθους του Αισώπου. 584 είναι οι σωζόμενοι μύθοι από τους οποίους διαλέξαμε εκείνους που πιστεύουμε ότι έχουν να πουν τα περισσότερα στα παιδιά.

Συγκριτικός πίνακας τιμών ειδών βιοτικής ανάγκης σε σούπερ μάρκετ του Κιλκίς


Οι τιμοληψίες έγιναν από το Τμήμα Εμπορίου  Π.Ε. Κιλκίς

Συλλογή στοιχείων για κοινωνικές δράσεις που υλοποιούνται από φορείς του νομού Κιλκίς

Καθημερινά όλο και περισσότερο καθίσταται προφανές ότι στην κοινωνία μας διαμορφώνεται ένα δυσμενές κλίμα βαθιάς οικονομικής ύφεσης, με ορατό πλέον αποτέλεσμα σημαντικά κοινωνικά στρώματα να οδηγούνται σταθερά σε μια σημαντική υποβάθμιση του βιοτικού τους επιπέδου και της ποιότητας ζωής τους.

"Ρήμαξαν" ΑΤΜ στις Σέρρες και στην Αττική

Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ηράκλειας Σερρών δύο περιπτώσεις απόπειρας κλοπής Α.Τ.Μ. από τράπεζες που έλαβαν χώρα τον Απρίλιο και τον Δεκέμβριο του 2010 στην Ηράκλεια Σερρών. 

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά στην Κατερίνη

Εξαρθρώθηκε έπειτα συστηματική έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κατερίνης εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην περιοχή της Πιερίας.

Αυτοκτόνησε 48χρονος - Πατέρας οκτώ παιδιών

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο άνδρας βρέθηκε κρεμασμένος στο σπίτι του, στην περιοχή των Εργατικών Κατοικιών, στον Άγιο Νικόλαο Λεύκας Πατρών. Ο 48χρονος εργαζόταν στο νοσοκομείο "Αγιος Ανδρέας", ενώ η γυναίκα του είναι έγκυος στο ένατο παιδί τους. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο άνδρας προέβη στο απονενοημένο διάβημα λόγω ξαφνικού προβλήματος υγείας.
http://www.patrastimes.gr

Ευχαριστήριο Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ) ευχαριστεί τον εκπρόσωπο της εθελοντικής Αιμοδοσίας και μέλος του διοικητικού Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς κ. Ζώτο Θεολόγο, για την προσφορά οικιακού εξοπλισμού και προσωπικών δώρων προς τα παιδιά του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ.

Εξετάσεις πέρα από τα όρια της λογικής και της ευαισθησίας

Υπογράφει η ΟΛΜΕ
Η ΟΛΜΕ έχει αναφερθεί επανειλημμένα στις παθογενείς καταστάσεις που έχει δημιουργήσει ο θεσμός των πανελλαδικών εξετάσεων πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Στο θέμα αυτό έχει υποστηρίξει υπεύθυνα και τεκμηριωμένα την αυτονόμηση της λυκειακής βαθμίδας από τη διαδικασία πρόσβασης στην επόμενη εκπαιδευτική βαθμίδα και τη μετακίνηση προς ένα σύστημα ελεύθερης πρόσβασης.

Τέλος στα σενάρια για πρόωρες εκλογές – Θέμα ημερών ο ανασχηματισμός – Συζητούν το τελικό πακέτο για την ΕΡΤ

- “Προσύμφωνο” για την ΕΡΤ συζητούν το απόγευμα ΠΑΣΟΚκαι ΔΗΜΑΡ
- Το σχέδιο προβλέπει συμβάσεις ορισμένου χρόνου για τους υπαλλήλους
- Οριστική απόφαση στη νέα σύσκεψη στις 20:30
- Οι διάλογοι Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη πίσω απ' τις κλειστές πόρτες του Μαξίμου
- Δεν θέλουν πρόωρες εκλογές, μοιράζουν ξανά τα υπουργεία τα τρία κόμματα

18χρονη μπήκε στο Δημαρχείο και έκλεψε ηλεκτρονικό υπολογιστή

Συνελήφθη χθες (19.06.2013) το μεσημέρι, στo πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Νάουσας με τη συνδρομή των αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Νάουσας, μία ημεδαπή 18 ετών, για κλοπή κατ’ εξακολούθηση.

Πληρωμή ποιοτικού παρακρατήματος ελαιοκομικών προϊόντων περιόδου 2011 - 2012

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοινώνει ότι από τις 15 Ιουνίου 2013 πιστώθηκε στους λογαριασμούς των δικαιούχων παραγωγών η πρόσθετη ενίσχυση που αφορά στη βελτίωση της ποιότητας ελαιοκομικών προϊόντων (ποιοτικό παρακράτημα) για την περίοδο 2011/2012.

Πληρωμές ενισχύσεων σε αγρότες

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοινώνει ότι μετά την αίτηση τροποποίησης του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης, που θα υποβληθεί από τη Διαχειριστική Αρχή τις επόμενες ημέρες και στην οποία θα περιλαμβάνεται η τροποποίηση του ύψους των πληρωμών για τις ανειλημμένες υποχρεώσεις των αγροπεριβαλλοντικών επενδυτικών δράσεων, από τις 29 Ιουνίου θα αρχίσει από τον ΟΠΕΚΕΠΕ η άμεση πληρωμή αυτών που εκκρεμούν και ανέρχονται σε ποσό ύψους 40 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, για τις νέες προκηρύξεις σχετικές με τη βιολογική γεωργία, την κτηνοτροφία και τη μείωση της νιτρορύπανσης, η συμβασιοποίηση θα γίνει μέσα στο καλοκαίρι.

Τον "σκότωσε" το τρακτέρ του

Στις 19.06.2013 το μεσημέρι, στο Δραβήσκο Σερρών, ένας 79χρονος ημεδαπός ενώ εκτελούσε γεωργικές εργασίες με γεωργικό ελκυστήρα σε αγροτεμάχιο ιδιοκτησίας του, κατέπεσε από αυτόν και καταπατήθηκε πιθανόν από την οπίσθια ρόδα αυτού, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του, ενώ ο γεωργικός ελκυστήρας ακινητοποιήθηκε λίγα μέτρα μακριά. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Νέας Ζίχνης.

Τίτλοι εφημερίδων, Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

ΑΥΓΗ ·Το παζάρι Βενιζέλου – Κουβέλη με τον Σαμαρά – Δίνουν την ΕΡΤ, παίρνουν οφίτσια· Μονιμοποίηση του χαρατσιού στη ΔΕΗ συζητούν τρόικα - κυβέρνηση·Μόλις 400 εκατ. Ευρώ – Μισοτιμής ξεπουλάνε τον ΔΕΣΦΑ
ΒΡΑΔΥΝΗ ·Ώρα… ΣτΕ για την τρικομματική – Νέα συνάντηση σήμερα των πολιτικών αρχηγών·Οδηγίες ΙΚΑ- Πως θα γίνει η ρύθμιση των εργοδοτικών οφειλών ·EUROGROUP- Ζητούν επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων – Σημαντική πρόοδο βλέπει η τρόικα

Αφιέρωμα στη "Μάχη των Μαχών", Κιλκίς 21 Ιουνίου 1913