Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Γενική συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος


"Το φτιασίδι"

Γράφει η Δέσποινα Παπαδοπούλου
Το προσωπείο κρύβει την όψη, ή κρύβοντας την όψη αυτού που φέρει το προσωπείο αποκαλύπτεται μια αλήθεια; 
Είμαστε στο νοσοκομείο. Τη βραδιά εκείνη πριν το συμβάν παίζαμε μπιρίμπα 4-5 άτομα παρέα σ´ ένα σπίτι και πολύ ξαφνικά σηκώθηκε να φύγει. Δε θυμάμαι να ειπώθηκε κάτι.

Θρίαμβος του Γ.Σ. Μανδρών με τρεις αθλητές, έξι μετάλλια και ένα πανελλήνιο ρεκόρ

Πέντε χρυσά και ένα χάλκινο μετάλλιο πρόσθεσε στην συλλογή του ο Γ.Σ. ΜΑΝΔΡΩΝ.Το Σάββατο 22 και Κυριακή 23 Ιουνίου διεξήχθησαν στο στάδιο Τρικάλων οι Πανελλήνιοι αγώνες Παίδων - Κορασίδων. 

Οι μουσικές εκδηλώσεις της 100ης επετείου από την ιστορική Μάχη Κιλκίς

Μια σειρά από ξεχωριστές, διαφορετικές από τα συνηθισμένα και πολύ ενδιαφέρουσες μουσικές βραδιές διοργάνωσε τον τελευταίο μήνα ο Δήμος Κιλκίς, στο πλαίσιο του εορτασμού της 100ης επετείου από την ιστορική Μάχη Κιλκίς-Λαχανά και την απελευθέρωση της πόλης. Επρόκειτο για τρεις συναυλίες που εντυπωσίασαν με το περιεχόμενο και τη διαφορετικότητά τους, απέσπασαν επαίνους και προκάλεσαν αισθήματα συγκίνησης, νοσταλγίας, αλλά και ευθυμίας. 

Ερώτηση ΚΚΕ με θέμα τα Κέντρα Εκτίμησης και Πιστοποίησης της Αναπηρίας

"Οι ανάπηροι της χώρας μας έχουν χαρακτηρίσει δικαίως τα ΚΕΠΑ ως σφαγεία που κατακρεουργούνται δικαιώματα σε επιδόματα και συντάξεις αλλά και στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, οδηγώντας στην εξαθλίωση κυριολεκτικά δεκάδες χιλιάδες ανάπηρους και τις οικογένειες τους. Γιατί όταν μειωθεί το ποσοστό αναπηρίας κάτω από το 67% χάνουν το επίδομα αλλά και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Ανασχηματισμός: Οι πετυχημένοι!

Του Δημήτρη Μάρδα
Καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών

To κύριο ζητούμενο των πρόσφατων διαβουλεύσεων των δυο εταίρων της συγκυβέρνησης, ήταν άραγε η επαναλειτουργία της ΕΡΤ ή η εντονότερη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία; Κατά πολλούς μάλλον το δεύτερο, αφού το πρώτο πρόβλημα το έλυσε η διαταγή του Προέδρου του Συμβουλίου Επικρατείας.

Ο Αθλητικός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Ν. Κιλκίς «ΚΟΥΡΟΣ», στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου 2013

Με τη συμμετοχή 6 αθλητών και έπαθλο τη συμμετοχή στο πλαίσιο του «ευ αγωνίζεσθαι» έληξε η συμμετοχή του Αθλητικού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Ν. Κιλκίς «ΚΟΥΡΟΣ», στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου 2013 που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από την 6 έως και τις 9 Ιουνίου.

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη στο Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, στην πιο δημιουργική της περίοδο και μετά την πρόσφατη κυκλοφορία του νέου της cd «ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗ ΤΩΡΑ» το οποίο έχει ήδη γίνει χρυσό μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, εμφανίζεται στο Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών για μία και μοναδική συναυλία την Τρίτη 27 Ιουνίου 2013 .

Η Ελεωνόρα μας καλεί σε ένα μελωδικό ταξίδι πέρα από όρια και σύνορα, που μόνο η μαγική φωνή της και η ιδιαίτερη σκηνική της παρουσία μπορούν να μας ταξιδέψουν.

Όχι στη μεταφορά του δικαστικού και του ελεγκτικού τμήματος της Δ.Ο.Υ. Κιλκίς λένε οι δικηγόροι

Η μεταφορά του δικαστικού και του ελεγκτικού τμήματος της Δ.Ο.Υ. Κιλκίς στη Δ.Ο.Υ. Αμπελοκήπων βρίσκει αντίθετο το δικηγορικό κόσμο του νομού μας.

Τουρνουά τένις “ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2013” open ανοιχτό μονό ανδρών - μονό γυναικών

Ο Όμιλος Αντισφαίρισης Κιλκίς διοργανώνει τουρνουά τένις “ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2013” open ανοιχτό μονό ανδρών - μονό γυναικών από 1 - 17/ 7/ 2013 στις εγκαταστάσεις του προς Προφήτη Ηλία. Δηλώσεις συμμετοχής με προσωπικό μήνυμα στο fb στη σελίδα του tenniskilkis ή στο τηλέφωνο 6972607898 έως και τις 28/6/2013.Παράβολο συμμετοχής 5 ευρώ.

«Στις Βιβλιοθήκες ο κόσμος είναι πολύχρωμος!»

Η καλοκαιρινή εκστρατεία «Στις Βιβλιοθήκες ο κόσμος είναι πολύχρωμος» ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα και συνεχίζουμε ακάθεκτοι και τον Ιούλιο! Είστε έτοιμοι να βάψουμε με τα πιο φωτεινά χρώματα και το φετινό καλοκαίρι; Εάν ναι, ενημερωθείτε για τις δραστηριότητες από 1/7/2013 έως 19/7/2013 και δηλώστε συμμετοχή! 

Επίτιμος Δημότης Κιλκίς ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδας κ.κ. Ιερώνυμος

Επίτιμο δημότη ανακήρυξε η δημοτική αρχή Κιλκίς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο με την ευκαιρία της υψηλής επίσκεψής του στην πόλη μας, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στον πανηγυρικό εορτασμό της 100ης επετείου από την Μάχη και την απελευθέρωση του Κιλκίς.

Ομιλία για τον σακχαρώδη διαβήτη

Στη κατάμεστη από πλήθος κόσμου αίθουσα «Βασίλειος Σεργιαννίδης» του Επιμελητηρίου Κιλκίς πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Ιουνίου η ομιλία που οργάνωσε το τμήμα Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς με ομιλητή τον Παθολόγο – Διαβητολόγο κ. Θεόδωρο Φρεγγίδη.

Εγγραφές στο 2ο ΕΠΑΛ ΚΙΛΚΙΣ

Γνωρίζουμε στους γονείς και μαθητές ότι σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘΠΑ: Γ2/80942/13-06-2010, οι εγγραφές στο 2ο ΕΠΑΛ ΚΙΛΚΙΣ θα πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι τη λήξη του τρέχοντος Διδακτικού Έτους 28-06-2013, εκτός αυτών που παραπέμπονται στην επαναληπτική εξεταστική Περίοδο του Σεπτεμβρίου.
Ώρες Εγγραφών: 08:30 ~ 13:30.
Τηλ προς ενημέρωση: Διευθυντή: 23410 28798
Γραμματεία: 2341028255

26η Ιουνίου: Παγκόσμια ημέρα υποκρισίας

Οι εργαζόμενοι του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Κιλκίς «ΝΗΡΕΑΣ» συμμετέχουν την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013, Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών, στην 24ωρη απεργία του Σωματείου Εργαζομένων των Κέντρων Πρόληψης. Οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις του ΝΗΡΕΑ μεταφέρονται για την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013.

Πρόγραμμα εκδρομών ΚΑΠΗ Δήμου Κιλκίς

Η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου Κιλκίς (ΚΔΕΚ) ανακοινώνει ότι ξεκίνησαν οι εγγραφές στο πρόγραμμα θερινών εκδρομών του ΚΑΠΗ. 
Το πρόγραμμα για τη φετινή χρονιά έχει ως εξής: -ΒΟΛΟΣ (εξαήμερη): Από 19 έως 24 Ιουλίου. Κόστος 135 ευρώ.
-ΒΟΛΟΣ (επταήμερη): Από 24 έως 30 Ιουλίου. Κόστος 160 ευρώ.

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων χάλκινο μετάλλιο για την Ε. Ασημακίδου

Με το μέλλον του ελληνικού στίβου γέμισε το στάδιο των Τρικάλων το περασμένο Σαββατοκύριακο, καθώς εκεί διεξήχθη το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παίδων και Κορασίδων. 

Τίτλοι εφημερίδων, Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

ΒΡΑΔΥΝΗ ·Δικομματική πλήρους ευθύνης – Ορκίζεται στις 12.30 η νέα κυβέρνηση·Πώς θα υπολογίζεται ο ενιαίος φόρος ακινήτων – Η προσέγγιση του θέματος από κυβέρνηση και τρόικα·Στερεά Ελλάδα – Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τους δραπέτες
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Πείραμα – Αγωνία στη Βάση της Ν. Δ. – Αντιπρόεδρος και υπ. Εξωτερικών ο Βενιζέλος (ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ του 2,50%)·Η τρόικα έρχεται έτοιμη για όλα – Αρχίζει το μαρτύριο για τη δόση των 8,2 δις ευρώ του Αυγούστου·Ο «ξαφνικός θάνατος» των Ταμείων – Οι δανειστές ζητούν κατάργηση εδώ και τώρα όλων των κοινωνικών πόρων

100 χρόνια Κιλκίς - 20 χρόνια Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς


Απονομές ζωνών στο Τζούντο από τον Α.Σ. "Αίας Κιλκίς"

Με επιτυχία ολοκλήρωσαν τις προαγωγικές εξετάσεις ζώνης (SHINKYU) οι τζουντόκα του Α. Σ. Αίας Κιλκίς που πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά στον Νομό το Σάββατο 15 Ιουνίου 2013 στο παλαιό κλειστό γυμναστήριο ΔΑΚ Κιλκίς.