Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Το Καλλιτεχνικό Σύνολο "Η πόλις" θυμάται, τιμά και τραγουδά Σταύρο Κουγιουμτζή, σήμερα Τετάρτη στο Ράντσο Κιλκίς

Ερχονται πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας από το 2014

Σε σταδιακή απελευθέρωση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας φαίνεται ότι προχωρά το αρμόδιο υπουργείο υπό την ασφυκτική πίεση της τρόικας για αναστολή του μέτρου.
Όπως είπε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θ. Σκορδάς, επιχειρείται μερική αναστολή των πλειστηριασμών από το 2014 με κοινωνικά κριτήρια.

Διαθεσιμότητα: Αντίστροφη μέτρηση για 17.300 υπαλλήλους- Όλα τα κριτήρια

Λήγει σήμερα η προθεσμία που έχει δώσει του Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στα Υπουργεία, για να αποστείλουν τα στοιχεία από τα οποία θα προκύψουν τα πρώτα συμπεράσματα για τον αριθμό των υπαλλήλων που θα ενταχθούν τόσο στο πρώτο (υπόλοιποι 4.800 υπάλληλοι) του Σεπτεμβρίου όσο και στο δεύτερο (12.500 υπάλληλοι) κύμα διαθεσιμότητας του Δεκεμβρίου, δηλαδή, συνολικά 17.300 εργαζόμενοι.

Το ΕΚΑΒ-2 Τομέας Κιλκίς ευχαριστεί τον Χρήστο Γουντενούδη

"Το ΕΚΑΒ-2 Τομέας Κιλκίς θέλει να ευχαριστήσει θερμά τον Αντιπεριϕερειάρχη του Ν. Κιλκίς κ. Γκουντενούδη Χρήστο, για τη δωρεά ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή τεχνολογίας Pentium 4 με οθόνη για τις ανάγκες της υπηρεσίας μας του ΕΚΑΒ-2 ΤΟΜΕΑ ΚΙΛΚΙΣ. Οι ανάγκες τις υπηρεσίας μας είναι μεγάλες όπως σε ολόκληρη την Ελλάδα και τέτοιες κινήσεις βοήθειας μεταξύ υπηρεσιών είναι παράδειγμα προς μίμηση για την καλύτερη λειτουργία του δημόσιου τομέα. Ευχαριστούμε πολύ κ. Αντιπεριϕερειάρχη."

Πλήθος οι κιλκισιώτικες συμμετοχές στο "Κερνάμε Ελλάδα" του Επιμελητηρίου Κιλκίς

Με την οριστικοποίηση συμμετοχών και την ταυτόχρονη προσέγγιση πολλών ενδιαφερομένων έχει επιδοθεί η οργανωτική επιτροπή του φεστιβάλ ΚΕΡΝΑΜΕ ΕΛΛΑΔΑ που θα πραγματοποιηθεί στο Κιλκίς 30,31 Αυγούστου και 1 Σεπτεμβρίου 2013.

"Όχι στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας"

Υπογράφουν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι: Ζιώγας Γιάννης, Ρέβας Βασίλης, Ρακιτζή Τιμοθέα
Οι εκλεγμένοι Σύμβουλοι του ΚΚΕ με την «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας» καταγγέλλουμε την εκφρασμένη θέληση της Διοίκησης της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.

Oύτε επίφαση νομιμότητας δεν έχει η άρση της προσωρινής διαταγής αναστολής υλοτόμησης από την ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ στο ρέμα Καρατζά

Ανακριβείς είναι οι πληροφορίες που προέρχονται από την εταιρεία “Ελληνικός Χρυσός” (εδώ) και αναφέρουν ότι το Μονομελές Πρωτοδικείο Πολυγύρου “απέρριψε συνολικά την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων” που είχαν καταθέσει κάτοικοι της ΒΑ Χαλκιδικής. 

Απαγορεύεται η κυκλοφορία στο δάσος Σέιχ Σου της Θεσσαλονίκης

Ο Αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης έπειτα από σχετικό έγγραφο της Διεύθυνσης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης και ενημέρωση από το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης, αποφάσισε την απαγόρευση κυκλοφορίας πεζών και τροχοφόρων οχημάτων κάθε είδους στο δάσος του Σέιχ Σου, για σήμερα Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013, και από ώρα 21:00 μέχρι 07:00 το πρωί της Πέμπτης, 1ης Αυγούστου 2013. 

’’Καταγραφή του επαγγελματικού εξοπλισμού εφαρμογής γεωργικών φαρμάκων ’’

Στο πλαίσιο εναρμόνισης της οδηγίας 2009/128/ΕΚ σχετικά με "τον καθορισμό πλαισίου κοινοτικής δράσης με σκοπό την επίτευξη ορθολογικής χρήσης των γεωργικών φαρμάκων", ψηφίστηκε ο Νόμος 4036/27-01-2012 (ΦΕΚ Α8/2012) "διάθεση γεωργικών φαρμάκων στην αγορά, ορθολογική χρήση αυτών και συναφείς διατάξεις.

Νέα ταχυδρομική διεύθυνση Ιατρικού Συλλόγου Κιλκίς

Σας ενημερώνουμε ότι ο Ιατρικός Σύλλογος Κιλκίς και η Αντιπροσωπεία Ε.Τ.Α.Α.-Τ.Υ. Κιλκίς στεγάζονται σε νέα γραφεία, στη διεύθυνση Σπάρτης 13, 61100 Κιλκίς. Τα υπόλοιπα στοιχεία παραμένουν ως είχαν (τηλ. & fax: 234Ι0-23285, ΤΘ. 34, E-mail: iskilkis@otenet.gr

Υπεγράφη νέο πρόγραμμα προώθησης οίνων

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης υπέγραψε απόφαση που αφορά στη συνέχιση της εφαρμογής του ειδικού μέτρου στήριξης «Προώθηση οίνων σε αγορές τρίτων χωρών» για την πενταετία 2014-2018, σύμφωνα και με το Εθνικό Πρόγραμμα Στήριξης που υποβλήθηκε στην Ε.Ε. Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος είναι ιδιαίτερα αυξημένος σε σύγκριση με την προηγούμενη περίοδο εφαρμογής και ανέρχεται σε 72 εκατ. €, εκ των οποίων 36 εκατ. € αφορούν κοινοτική συμμετοχή.

Από τον Σεπτέμβριο οι 50.000 άνεργοι σε Δήμους και Περιφέρειες

Σύμφωνα με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ, κ. Θεόδωρο Αμπατζόγλου, μέσα στον Σεπτέμβριο Δήμοι & Περιφέρειες θα πρέπει να έχουν υποβάλλει στον ΟΑΕΔ τις ανάγκες τους, ώστε στη συνέχεια ο ΟΑΕΔ, χρησιμοποιώντας τη λίστα ανέργων -σχηματισμένη μέσω του ΑΣΕΠ- να προχωρήσει στην κατανομή μέρους των 50.000 ανέργων - μελών οικογενειών χωρίς κανένα εισόδημα. Και λέμε μέρος, γιατί κάποιοι από τους 50.000 ανέργους θα καλύψουν και ανάγκες νοσοκομείων.

Σκοτώθηκε 49χρονος με μοτοσυκλέτα σε τροχαίο στη Χαλκιδική

Στις 29.07.2013 το βράδυ, στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής, η δίκυκλη μοτοσυκλέτα που οδηγούσε ένας 49χρονος ημεδαπός προσέκρουσε σε σταθμευμένο όχημα, με αποτέλεσμα αρχικά το σοβαρό τραυματισμό του οδηγού. Ο 49χρονος διακομίστηκε σε νοσοκομείο όπου τελικά κατέληξε σήμερα (30.07.2013) το πρωί. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος ενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Πολυγύρου.