Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Πρόγραμμα Λουτροθεραπείας ηλικιωμένων και ενήλικων ατόμων με αναπηρίες

Μετά από έγγραφο του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, θα πραγματοποιηθεί πρόγραμμα Λουτροθεραπείας ηλικιωμένων και ενήλικων ατόμων με αναπηρίες, στο οποίο θα συμμετέχουν ηλικιωμένα άτομα (60 ετών και άνω), συνταξιούχοι λόγω γήρατος, χηρείας ή αναπηρίας όλων των ασφαλιστικών ταμείων, ανασφαλίστων υπερηλίκων του ΟΓΑ καθώς και ενήλικα άτομα με πιστοποιημένο ποσοστό αναπηρίας (67% και άνω).

Ανακοίνωση για τη μεγάλη συναυλία στο θέατρο Λόφου Κιλκίς

Υπογράφει το Μέτωπο Αγώνα Ενάντια στα Μεταλλεία σε Κρούσια-Πάικο
Δεδομένων των δυσκολιών που βιώνουμε όλοι μας, πολύ δε περισσότερο οι οικογένειες συνανθρώπων μας που οδηγήθηκαν στην ανεργία, όσοι φίλοι επιθυμούν να παρευρεθούν στην συναυλία της 18ης Σεπτέμβρη ενάντια στα μεταλλεία στο Θέατρο Λόφου Κιλκίς αλλά αδυνατούν να πληρώσουν το αντίτιμο του εισιτηρίου, μπορούν να παρακολουθήσουν τη συναυλία καταβάλλοντας αν το επιθυμούν ένα οποιοδήποτε συμβολικό ποσό.

Η σεξουαλικότητα σήμερα στο εκπαιδευτικό σύστημα: Ανάγκη, επιθυμία, κοινωνική κατασκευή…..

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Κιλκίς, στα πλαίσια των γενικών καθηκόντων και αρμοδιοτήτων της, οργανώνει στα σχολεία της αρμοδιότητάς της και σε συνεργασία με τους:
1. Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας
Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς “ΝΗΡΕΑΣ“.
2. Msc Θεόδωρος Γ. Αντωνίου, Υπεύθυνος Σ.Ε.Π. του ΚΕ.ΣΥ.Π. Ηρακλείου Κρήτης, βιωματικό εργαστήριο είκοσι μιας (21) ωρών, στο οποίο θα παρουσιαστούν συστηματικές καινοτόμες δράσεις για την «σεξουαλική αγωγή στο σχολείο».

Δήμος Κιλκίς: Οργάνωση και Διεξαγωγή Εθνικού Διαγωνισμού “Πολυτέλεια και Τέχνη που γεννιέται από τα σκουπίδια”

Ο Δήμος Κιλκίς στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος GRUNDTVIG LEARNING PARTHNERSHIPS με τίτλο “Exchange of approaches and strategies for development of eco-awareness” (EcoTASK), προσκαλεί κάθε ενδιαφερόμενο να συμμετάσχει στον εθνικό διαγωνισμό με τίτλο: «Πολυτέλεια και τέχνη που γεννιέται από τα σκουπίδια».

Προθεσμία Υποβολής Αιτήσεων Συμμετοχής στα Προγράμματα Εκπαίδευσης στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Δήμου Κιλκίς

Δείτε την αίτηση ΕΔΩ 
Ο Δήμος Κιλκίς και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, (διά της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης) θέτουν σε λειτουργία το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Κιλκίς. 

Ποιο πρόγραμμα; ποιες συμμαχίες;

Υπογράφει η πολιτική κίνηση «Κοινωνία Πρώτα» 
«H εναλλακτική πολιτική πρόταση: ποιο πρόγραμμα; ποιες συμμαχίες;» είναι το θέμα της εκδήλωσης που διοργανώνει η πολιτική κίνηση «Κοινωνία Πρώτα», την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου, στις 7 μμ, στο Polis Café, Πεσμαζόγλου 5 (Στοά Βιβλίου).

Εγκρίθηκε η παράταση των συμβάσεων για τη μεταφορά μαθητών

Την παράταση των συμβάσεων για τη μεταφορά μαθητών για το σχολικό έτος 2013-2014, σύμφωνα με το άρθρο 100 του Ν. 4182/10-9-2013, ενέκρινε κατά πλειοψηφία το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, κατά τη σημερινή, έκτακτη συνεδρίαση του Σώματος στην έδρα της Π.Κ.Μ. στη Θεσσαλονίκη.

Παρέμβαση Ε.Α.Σ. Κιλκίς για αποθήκευση και συντήρηση αραβοσίτου

Η Ε.Α.Σ ΚΙΛΚΙΣ αντιλαμβανόμενη πλήρως το διαμορφωμένο περιβάλλον, σε ότι αφορά την τιμή του αραβόσιτου, λειτουργώντας σύμφωνα με τις καταστατικές διατάξεις για το συμφέρoν των παραγωγών και των οικογενειών τους, παρεμβαίνει διαθέτοντας τους χώρους αποθήκευσης του σιλό Καλίνδριας, για αποθήκευση και συντήρηση μέχρις ότου ισορροπήσει και επικρατήσουν υγιείς όροι.

Η 65η Συνάντηση Πτυχιούχων Διακριτικού Δάσους στο Κιλκίς

Η Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Κιλκίς ανακοινώνει ότι το προσεχές Σαββατοκύριακο 21 και 22 Σεπτεμβρίου 2013, στο Κατασκηνωτικό Κέντρο Καβαλάρι Κιλκίς θα πραγματοποιηθεί η 65η Πανελλήνια Συνάντηση Πτυχιούχων Διακριτικού Δάσους και προσκαλεί όλους τους παλαιούς προσκόπους του Κιλκίς να συμμετέχουν.

Κατάληψη των Δημαρχείων Κιλκίς και Παιονίας την Δευτέρα 16 και Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Υπογράφει ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Κιλκίς – Παιονίας
Μετά την ψήφιση του Νόμου 4071/2013 με τον οποίο βγαίνουν σε διαθεσιμότητα-απόλυση 6.000 συνάδελφοι, Σχολικοί Φύλακες και Δημοτικοί Αστυνομικοί, καταργώντας βασικές αρμοδιότητες των Ο.Τ.Α. και διαλύοντας μεθοδικά την Τοπική Αυτοδιοίκηση, διαφαίνεται ξεκάθαρα πως η δικομματική κυβέρνηση σκοπεύει να συνεχίσει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο στην πλήρη αποδόμηση των υπηρεσιών του Δημοσίου οδηγώντας στην απόλυση χιλιάδες εργαζόμενους.

Το Κιλκίς τραγουδάει ενάντια στα μεταλλεία


Με 10 ευρώ στη Δράμα

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΙΛΚΙΣ, πραγματοποιεί Ημερήσια Εκδρομή στη ΔΡΑΜΑ – ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΕΙΚΟΣΙΦΙΝΙΤΣΑΣ – ΣΠΗΛΑΙΟ την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013.

Τίτλοι εφημερίδων, Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Τσίπρας όπου φυσάει ο.… άνεμος – Διαρκείς μεταμορφώσεις (σε ζητήματα που δεν πιστεύει) για να γίνει πρωθυπουργός – Τι (ΔΕΝ) είπε στη ΔΕΘ ·Το τελικό σχέδιο για τον νέο φόρο ακινήτων ·Η εβδομάδα της κολάσεως μόλις άρχισε! – Οι απεργίες και οι διαδηλώσεις.
ΕΘΝΟΣ ·Νέο τοπίο για επικουρικές και εφάπαξ- Αυτόματες μειώσεις από τον Ιανουάριο στα ελλειμματικά Ταμεία ·Αλ. Τσίπρας – Κήρυγμα για αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ ·Επέλαση της Χρυσής Αυγής – Πως οι «κόκκινες γειτονιές» του Πειραιά βάφονται «μαύρες

Κισδερβενιώτικα 2013 στο Πολύπετρο Κιλκίς

Απέχουν σήμερα από τα μαθήματα τα παιδιά της Ευκαρπίας Κιλκίς

Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 19:30 συνεδρίασε εκτάκτως η Γενική συνέλευση του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού σχολείου Ευκαρπίας Κιλκίς, με θέμα: προγραμματισμός κινητοποιήσεων του συλλόγου, για την αδυναμία αποστολής από τα αρμόδια όργανα μεταφορικών μέσων για την μεταφορά των μαθητών στο σχολείο και αποφασίστηκαν τα εξής:

Μοναδική εμπειρία οδήγησης με την παρουσίαση εκπαιδευτικού προσομοιωτή οδήγησης από τις σχολές οδηγών “ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ” σε Κιλκίς και Γουμένισσα

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή των σχολών οδηγών «ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ» στη φετινή εμποροπανήγυρη Κιλκίς από τις 4 έως και 8 Σεπτεμβρίου. Στο περίπτερο επί της οδού Θεσσαλονίκης όλοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν την εμπειρία οδήγησης σε εικονικό περιβάλλον καθώς η σχολή παρουσίασε τον εκπαιδευτικό προσομοιωτή οδήγησης.

Κάλεσμα στο απεργιακό συλλαλητήριο από την ΕΛΜΕ νομού Κιλκίς

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ
ΣΤΟ 
ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 
ΣΤΙΣ 
11.30 ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ

"Αυτόν τον μήνα αγοράζω ροδάκινο"

Γράφει η Ασημένια Καναρίδου*
Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Τα ροδάκινα πρωτοκαλλιεργήθηκαν στην Κίνα,αλλά έπειτα εξαπλώθηκαν και σε άλλες χώρες, ενώ αποτελούν σημαντικό μέρος της καλλιέργειας στις ΗΠΑ.