Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Καιροσκόποι παραχαράκτες και γελοίες αποδομήσεις στη διεθνή γεωπολιτική ιστοριογραφία

[εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Γουμενίσσης, Άξιουπόλεως & Πολυκάστρου]
Με την ιδιότητα του νεότερου Συνέλληνα-Παίονα-Κιλκισιώτη-Μακεδόνα, συνυφασμένη στην ποιμαντορική αποστολή και στην πρωτεύουσα χριστιανική ταυτότητα-ευθύνη μας, ως “υπέρτιμος και έξαρχος Δυτικής Μακεδονίας”, χαιρετίζουμε τις νηφάλιες άμεσες αντιδράσεις των τοπικών αρχών στις προκλήσεις φαινομενικά δημοτικών παραγόντων της Γευγελής και γενικότερα του κυβερνώντος κόμματος των πολυεθνικών Σκοπίων.

Ξεκίνημα για τη Σχολή Ποδοσφαίρου του Κιλκισιακού

Η ΣΧΟΛΗ ΠΟΔΟΣΦΑΡΙΟΥ του Κιλκισιακού είναι γεγονός! Μετά από σκληρή δουλειά των ιθυνόντων της ομάδας όλα είναι έτοιμα και έτσι έχουν ξεκινήσει ήδη οι προπονήσεις για την εφετινή χρονιά.

Διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία ο λαϊκός αγώνας δρόμου «ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ RUNNING 2013»

Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου ο Μ.Γ.Σ. Άρης Παντελεήμονα διοργάνωσε στον Παντελεήμονα, υπό την αιγίδα του Δήμου Κιλκίς, τον 1ο Λαϊκό Αγώνα Δρόμου 10χλμ. και 1.000μ για παιδιά έως 15 ετών με την επωνυμία «ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ RUNNING 2013».

Μετονομάζεται η χειρουργική κλινική του νοσοκομείου Κιλκίς σε "Πτέρυγα Ιωάννη Ορφανού"

Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς ενημερώνει ότι την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 13:30μμ θα πραγματοποιηθεί στον χώρο της αίθουσας αναμονής των χειρουργείων του Νοσοκομείου τελετή ονοματοδοσίας της Χειρουργικής κλινικής σε “ΠΤΕΡΥΓΑ ΙΩΑΝΝΗ ΟΡΦΑΝΟΥ”

Ανακοίνωση για την προστασία των ευαίσθητων στα νιτρικά περιοχών

Ανακοινώνεται ότι έχουν δημοσιευτεί οι οριστικοποιημένες καταστάσεις με τις τελικές κατατάξεις των αιτούντων στη δράση 2.1 «Προστασία των ευαίσθητων στα νιτρικά περιοχών», της παράτασης καθώς και των νέων εντάξεων της δράσης.

Ολοκληρώθηκε η δράση «Στις Βιβλιοθήκες ο κόσμος είναι πολύχρωμος» στην Βιβλιοθήκη Κιλκίς

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου και ο 2ος κύκλος των δράσεων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κιλκίς με τίτλο «Στις Βιβλιοθήκες ο κόσμος είναι πολύχρωμος», μια εκστρατεία προώθησης της ανάγνωσης, της καινοτομίας και της δημιουργικότητας, που υλοποιείται ταυτόχρονα από 117 Βιβλιοθήκες της χώρας σε συνεργασία με την Future Library και με χορηγία από το Ίδρυμα Σταύρος. 

Τους συνέλαβαν για λαθραία τσιγάρα στον Άγιο Πέτρο Κιλκίς

Συνελήφθησαν χθες (16.09.2013) το πρωί, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γουμένισσας, δύο ημεδαποί 33 και 51 ετών για λαθρεμπορία τσιγάρων. Ειδικότερα, στον Άγιο Πέτρο Γουμένισσας Κιλκίς, πραγματοποιήθηκε αστυνομική έρευνα στην οικία των προαναφερόμενων όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (67) πακέτα λαθραίων τσιγάρων διαφόρων μαρκών, για τα οποία δεν εισπράχθηκαν οι προβλεπόμενες επιβαρύνσεις και δασμοί με σκοπό τη στέρηση εσόδων από το Ελληνικό Δημόσιο.

Τίτλοι εφημερίδων, Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΥΓΗ ·Απεργία – μάθημα – 90% η συμμετοχή των καθηγητών στις απεργίες – Συλλαλητήρια –σταθμός στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις·Σήμερα- Το τελευταίο αντίο στην Κίττυ Αρσένη·ΔΕΠΑ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΟΛΘ- Ξανάρχονται οι Ρώσοι …
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Νέα βάρη στη μεσαία τάξη- Ακίνητα – Ποιοι θα πληρώσουν πιο πολλά·Οι Βρυξέλλες στη γραμμή Βερολίνου – Δύσκολη η αποστολή σήμερα του πρωθυπουργού ·Επίσημη πρόσκληση στον Πούτιν από Σαμαρά – Το μήνυμα της Ρωσίας προέδρου της Άνω Βουλής Βαλεντίνα Ματβιένκο στον πρωθυπουργό

Ερώτηση Αγαθοπούλου με θέμα, «Στον αέρα η μεταφορά χιλιάδων μαθητών στην Κεντρική Μακεδονία»

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών με θέμα: «Στον αέρα η μεταφορά χιλιάδων μαθητών στην Κεντρική Μακεδονία» κατέθεσαν σήμερα Δευτέρα 16-09-2013, επτά (7) βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από τους Νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας, μεταξύ των οποίων και η βουλευτής Κιλκίς Ειρήνη Αγαθοπούλου. Η ερώτηση που κατατέθηκε αναφέρει: 

KINESIS: This is fitness


Help the stray dogs in Romania



Σας καλούμε όλους/ες να βρεθούμε και με μια φωνή έξω από το
Ρουμανικό προξενείο την Πέμπτη 19-09-13 στις 12.00 το πρωί.
ΕΝΑ ΚΕΡΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΘΩΟ ΒΛΕΜΜΑ ΑΘΩΑ ΨΥΧΗ...
Να είστε εκεί θέλουμε πολλά κεριά όσα και οι ψυχές.
ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ Σάντας 16 Πανόραμα, Τ.Κ. 55236

Το Κιλκίς τραγουδάει ΕΝΑΝΤΙΑ στα μεταλλεία!

Την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013 οι εξετάσεις απόκτησης πιστοποιητικών επαγγελματικής επάρκειας οδικών μεταφορέων επιβατών και εμπορευμάτων

Από τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Δυτικής Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013 θα διενεργηθούν, εντός ωραρίου εργασίας, οι εξετάσεις απόκτησης πιστοποιητικών επαγγελματικής επάρκειας οδικών μεταφορέων επιβατών και εμπορευμάτων για το Γ' τρίμηνο 2013.
Για το λόγο αυτό, η Υπηρεσία στις 18/9/2013 θα πραγματοποιήσει μόνο τις προγραμματισμένες εξετάσεις (θεωρητικές και πρακτικές υποψηφίων οδηγών και οδηγών) και δε θα εξυπηρετήσει κοινό και ΚΕΠ.

Το 2ο Γενικό Λύκειο Κιλκίς συμμετέχει στο πρόγραμμα COMENIUS

Το 2ο Γενικό Λύκειο Κιλκίς θα φιλοξενήσει μαθητές και καθηγητές από την Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Τουρκία και Ρουμανία, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Σχολικής Σύμπραξης COMENIUS, με θέμα την γαστρονομία. Η φιλοξενία θα πραγματοποιηθεί από το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου έως το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013. 

Ημερίδα αθλητισμού του Α.Σ. "Αίας Κιλκίς"

Με εξαιρετική επιτυχία διεξήχθη το διήμερο 9 και 10 Σεπτεμβρίου η ημερίδα αθλητισμού που διοργάνωσε ο Α.Σ. Αίας Κιλκίς στην πλατεία Ειρήνης, με στόχο τη διάδοση των ολυμπιακών αθλημάτων (στίβο, ποδηλασία, τζούντο, βόλεϊ) που καλλιεργούνται στα τμήματα του συλλόγου. Στην επίδειξη συμμετείχαν οι αθλητές του συλλόγου αλλά και όσοι μαθητές δημοτικού και γυμνάσιου ήθελαν να έχουν μια πρώτη εμπειρία από τα συγκεκριμένα αθλήματα.

Μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας-Στο 82% το ποσοστό απεργίας στους καθηγητές

Σε μια μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας για την... κατάντια της δημόσιας εκπαίδευσης, ενώθηκαν το πρωί της Δευτέρας οι καθηγητές του νομού Κιλκίς. Με συνθήματα και πανώ κατά της διαθεσιμότητας-κινητικότητας , οι καθηγητές γυμνασίων και λυκείων ξεκίνησαν από την Πλατεία Ειρήνης και πέρασαν από διάφορα σημεία της πόλης (Δημαρχείο, 21η Ιουνίου) με σκοπό να κοινοποιήσουν τον αγώνα τους στους πολίτες του Κιλκίς.