Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Πρόγραμμα 15ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας Κιλκίς


"Πες του να πάρει τα χέρια του" με τον Χρήστο Γαλανό στο STATUS Cafe Bar Κιλκίς


Εξι μήνες πήρε στη δικαστή μέχρι να δηλώσει κώλυμα για την υπόθεση των μεταλλείων στο Κιλκίς

Του ΣΑΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ
Δικαστής είχε στα χέρια της επί 6 μήνες το φάκελο της προσφυγής φορέων και κατοίκων του Κιλκίς κατά της ανάθεσης εξόρυξης χρυσού στην «ΑΚΤΩΡ Α.Ε.» του Γ.Μπόμπολα, πριν επικαλεστεί κώλυμα, επειδή είναι σύζυγος εργαζομένου στον όμιλο του Γ. Μπόμπολα. Και μάλιστα έπειτα από πίεση του δικηγόρου των φορέων και των κατοίκων και ύστερα από μία αναβολή της συζήτησης της προσφυγής τον περασμένο Απρίλιο. Έπειτα από αυτή την εξέλιξη, η συζήτηση της προσφυγής πήρε νέα αναβολή για τον Νοέμβριο.

Τα νέα στοιχεία επικοινωνίας του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς

"Με αφορμή την έναρξη της σχολικής αλλά και χορευτικής χρονιάς, το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς θα ήθελε να σας υπενθυμίσει τα στοιχεία επικοινωνίας του (ταχυδρομική διεύθυνση και ηλεκτρονική διεύθυνση) καθώς από το καλοκαίρι το mail μας έχει αλλάξει.

Μελλισουργειό Κιλκίς: Το χωριό των επιστημόνων

Τα σενάρια της επόμενης μέρας για τη Γερμανία

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο κομματικό τοπίο της Γερμανίας μία ημέρα μετά το θρίαμβο των χριστιανικών κομμάτων της καγκελαρίου Μέρκελ στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές. Την παραίτησή του προανήγγειλε ο Φ. Ρέσλερ

Το ΥπΑΑΤ στηρίζει την καλλιέργεια των ψυχανθών ως «εργαλείο» για την υποστήριξη της κτηνοτροφίας και την προώθηση της Μεσογειακής Διατροφής

Τις δράσεις που προωθεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την ενίσχυση και υποστήριξη της καλλιέργειας των ψυχανθών και τη σημαντική συμβολή τους στην κτηνοτροφία, τη διατροφή του ανθρώπου, το «πρασίνισμα» της γεωργίας και την υποστήριξη της αειφορίας, παρουσίασε ο Υπουργός, κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης στο πλαίσιο της επίσκεψής του στους πειραματικούς αγρούς του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, στην Αλίαρτο Βοιωτίας.

Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ αύριο 24 Σεπτεμβρίου στις 10.30 π.μ. στην Πλατεία Ειρήνης Κιλκίς

Υπογράφουν οι Δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο

- ΟΛΟΙ στην 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ στο Δημόσιο 24 -25 Σεπτέμβρη
- Τρίτη, 24 Σεπτέμβρη, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.30 πμ πλ. Ειρήνης

- Να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης- πλουτοκρατίας-Ε.Ε.
- Δεν δεχόμαστε ούτε μία απόλυση, ούτε μία διαθεσιμότητα

Συνεδριάζει την Πέμπτη 26η Σεπτεμβρίου 2013 το Δημοτικό Συμβούλιο Παιονίας

Καλείστε σε ΤΑΚΤΙΚΗ συνεδρίαση που θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Παιονίας «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗΣ», την 26η Σεπτεμβρίου 2013 ημέρα ΠΕΜΠΤΗ και ώρα 20.00, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

Απαράδεκτη πράξη βανδαλισμού

Με αφορμή την ακατανόητη και απαράδεκτη πράξη βανδαλισμού στην οποία προέβησαν άγνωστοι το βράδυ του Σαββάτου 21 Σεπτεμβρίου 2013 στην πόλη του Κιλκίς, η δημοτική αρχή Κιλκίς εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Δραστηριότητες του Ορειβατικού Συλλόγου Κιλκίς

Την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013 ο Ο.Σ. Κιλκίς πραγματοποίησε εξόρμηση στα Πιέρια Όρη με ανάβαση στην κορυφή Πέντε Πύργοι (1.711μ.). Στην εξόρμηση συμμετείχαν 8 μέλη και φίλοι του συλλόγου, οι οποίοι ξεκίνησαν το πρωί στις 07:30, με τα οχήματά τους, με προορισμό την όμορφη Άνω Μηλιά Πιερίας και το καταφύγιο του Ε.Ο.Σ. Κατερίνης στα 1.000μ. περίπου.

Πρεμιέρα με το αριστερό για τον Κιλκισιακό

Την ήττα με 1-0 γνώρισε στον Εύοσμο από τον Αγροτικό Αστέρα ο Κιλκκισιακός στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Γ΄ ΕΘνικής. Ένα τυχερό τέρμα του Παπαδόπουλου στο 18' έδωσε τους τρεις βαθμούς της νίκης στους Θεσσαλονικείς.

Επιστολή Επιστολή Παραστατίδη για τη μεταφορά των μαθητών Ν. Κιλκίςγια τη μεταφορά των μαθητών Ν. Κιλκίς

"Κύριοι Υπουργοί, Κύριε Περιφερειάρχα,
Αισθάνομαι την υποχρέωση να σας επισημάνω πως είμαι αποδέκτης έντονων παραπόνων από γονείς μαθητών κυρίως της περιοχής Γουμένισσας, αλλά και άλλων περιοχών του Νομού Κιλκίς, σχετικά με την δυσκολία μεταφοράς των μαθητών προς τα σχολεία τους.

Ανοικτή πολιτική εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Κιλκίς

Με αφορμή την 39η επέτειο από την ίδρυση του Κινήματος (3η Σεπτέμβρη) η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Κιλκίς διοργανώνει ανοικτή πολιτική εκδήλωση το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 11.30π.μ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Κιλκίς.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον κόμβο Αιγινίου

Υπενθυμίζεται η απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας ότι για το χρονικό διάστημα από 14:00 της 23-09-2013 και μέχρι 08:00 της 25-09-2013 λόγω κατασκευής νέας αερογέφυρας στον κόμβο Αιγινίου η κυκλοφορία των οχημάτων μέσω ΠΑΘΕ από και προς το Αιγίνιο θα διεξάγεται από τον κόμβο Μεθώνης - Αγαθούπολης (νοτιά Αιγινίου) μέσω κατάλληλης σήμανσης.

Τσάκωσαν δύο άτομα στο Καμπάνη Κιλκίς για κλοπή μοτοσικλέτας

Συνελήφθησαν χθες (22.09.2013) το βράδυ στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δοϊράνης Κιλκίς, δύο ημεδαποί ηλικίας 25 και 28 ετών, κλοπή δίκυκλης μοτοσυκλέτας.

Σχολή Γονέων της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Κιλκίς

Από το Δήμο Κιλκίς ανακοινώνεται ότι η Σχολή Γονέων της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Κιλκίς (ΚΔΕΚ) που υλοποιείται με τη συνεργασία του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου, θα λειτουργήσει και φέτος στο Κιλκίς, για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά.

Συναυλία αγάπης κι ανθρωπιάς με τον Γιάννη Πλούταρχο

Μέγα πλήθος συμπολιτών μας γέμισε το Θέατρο Λόφου του Κιλκίς το βράδυ της Δευτέρας 9-9-2013 και χάρηκε τη μουσική πανδαισία που πρόσφερε ο Γιάννης Πλούταρχος και το συγκρότημά του για τρεις και πλέον ώρες σε μια ανεπανάληπτη συναυλία αγάπης κι ανθρωπιάς. 

Ο Ερυθρός Σταυρός Κιλκίς ευχαριστεί τον Πασχάλη Απ. Αποστολίδη

Το Δ. Σ. του περιφερειακού τμήματος Κιλκίς, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ευχαριστεί θερμά, τον κ. Πασχάλη Απ. Αποστολίδη για τη δωρεάν παραχώρηση μεγάλου αποθηκευτικού χώρου, προκειμένου να τοποθετηθούν εκεί όλα τα είδη που συγκεντρώθηκαν από τη συναυλία του Γιάννη Πλούταρχου στο Κιλκίς.

Εκπαίδευση Εθελοντών Σαμαρειτών από τον Ερυθρό Σταυρό Κιλκίς

Το περιφερειακό τμήμα Κιλκίς του Ε. Ε. Σ. βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει σε κάθε ενδιαφερόμενο, ότι από τις αρχές Οκτωβρίου 2013 θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην πόλη μας εκπαίδευση Εθελοντών Σαμαρειτών από ειδικό εκπαιδευτή Σαμαρειτών του τμήματος Θεσσαλονίκης.

Οι πραγματικές θέσεις του ΠΑΜΕ στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ ν. Κιλκίς

Υπογράφει η Γραμματεία ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών νομού Κιλκίς
Το κείμενο που αναρτήθηκε στον τοπικό ηλεκτρονικό τύπο στις 20 Σεπτεμβρίου και αναφέρεται στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ της 19ης Σεπτεμβρίου περιέχει ανακρίβειες και διαστρεβλώσεις ειδικά σε σχέση με την με την πρόταση του ΠΑΜΕ. Δεν γνωρίζουμε από πού προέρχονται οι συγκεκριμένες πληροφορίες για τη συνέλευση της ΕΛΜΕ, αλλά για την αποκατάσταση της αλήθειας είμαστε υποχρεωμένοι να παρατηρήσουμε τα παρακάτω:

Δημόσιο: Αλλαγές στη χορήγηση αναρρωτικών αδειών

«Πριονίζονται» άδειες που ως τώρα δικαιούνταν οι δημόσιοι υπάλληλοι, καθώς πλέον η κυβέρνηση θέλει να βάλει πλώρη, πέρα από την κινητικότητα, για «μαζέματα» στο ωράριο εργασίας, στις εργατοώρες και στις μέρες που «χάνονται» ετησίως από την απουσία εργαζομένων λόγω ασθένειας.

"Ο λαός οργανωμένος μπορεί να τσακίσει τη Χρυσή Αυγή"

Πηγή: Ριζοσπάστης

1. Είναι «αντισυστημική» η Χρυσή Αυγή;

Η Χρυσή Αυγή, όχι μόνο δε είναι «αντισυστημική», αλλά είναι γέννημα - θρέμμα του συστήματος. Τρέφεται από αυτό και την αξιοποιεί πολύπλευρα για να επιτεθεί στο εργατικό λαϊκό κίνημα, να το τρομοκρατήσει, να το καταστείλει.

Κατεπείγουσα ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τη νομική προστασία των δημοτικών αστυνομικών

"Με το άρθρο 81, παρ.1 του Ν.4172/2013 προβλέφθηκε, ως γνωστόν, η κατάργηση, από τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013, του συνόλου των οργανικών θέσεων της Δημοτικής Αστυνομίας. Επιπλέον, με την ίδια διάταξη τίθενται, από την ίδια ημερομηνία, κατά την ορθότερη άποψη, σε διαθεσιμότητα οι υπηρετούντες στη Δημοτική Αστυνομία υπάλληλοι.

Για το "μνημείο" που στήθηκε στη ΛΑΦ Κιλκίς

Υπογράφει η Τομεακή Επιτροπή ΚΚΕ Κιλκίς
"Τις τελευταίες ημέρες έχει τοποθετηθεί στο χώρο της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Κιλκίς, ένα "μνημείο" σε περίοπτη θέση δίπλα στο πεζοδρόμιο επί της 21ης Ιουνίου. Στο μνημείο αυτό αναφέρεται η εξής φράση: "ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ ΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΑΣ ΠΕΣΟΝΤΑΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΠΛΙΤΩΝ ΤΗΣ VI ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ 1912-1913-1917-1918, 1941-1947-1948-1949", κατασκευασμένο τον Οκτώβριο του 1955.

Nέα Διοίκηση για τον Α.Σ. Αξιούπολης "Αλέξανδρο"

Από τον Α.Σ. Αξιούπολης Αλέξανδρο ανακοινώνεται ότι στις 18 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 20:00 μ.μ. πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις του κλειστού γυμναστηρίου Αξιούπολης εκλογές, για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι όλων των τμημάτων του συλλόγου.

Ολοκλήρωση Εβδομάδας Αγάπης 2013 από την Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Κιλκίς

Για 4η συνεχόμενη χρονιά θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συμπολίτες μας για την ανταπόκριση που δείξανε στο Παζάρι Αγάπης της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Κιλκίς. Για μια ακόμη φορά με τη δική τους βοήθεια το χαμόγελο έγινε ακόμα μεγαλύτερο. Φέτος με τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν θα αγοραστούν σχολικά είδη και θα δοθούν σε παιδιά οικογενειών που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

«Δωρεάν παιδεία» και "κουραφέξαλα"

Υπογράφει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Μεγάλης Βρύσης
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Μεγάλης Βρύσης, καταγγέλλει το γεγονός της διακοπής μεταφοράς των μαθητών από και προς το σχολείο, από την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Γονείς, συγγενείς και φίλοι αναγκάζονται καθημερινά τουλάχιστον 2 φορές τη μέρα να μεταφέρουν παιδιά με κάθε τρόπο, για να αποκτήσουν την «δωρεάν παιδεία» που είναι δικαίωμά τους.

Κύριε Γεωργαντά δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για την αποχώρηση του βουλευτή από την συναυλία ενάντια στα μεγαλλεία

"Σχετικά με την πρόσφατη δήλωση του βουλευτή της Ν.Δ. κ. Γεωργαντά, που δημοσιεύτηκε στον τοπικό τύπο αναφορικά με την αποχώρηση του από τη συναυλία του Μετώπου ενάντια στα μεταλλεία και στην οποία κατονομάζει ευθέως τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο Κιλκίς, έχουμε να δηλώσουμε τα παρακάτω:

Για το ΠΑΣΟΚ του Σήμερα μιλά ο Γιώργος Φραγγίδης στη ΓΝΩΜH