Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Ποιες αρρώστιες μεταδίδει η ηλεκτρική σκούπα;

Μπορεί η ηλεκτρική σκούπα να κάνει την διαδικασία του σκουπίσματος πιο ξεκούραστη αλλά μπορεί να συμβάλει στην εξάπλωση των αλλεργιών μέσα στο σπίτι. Οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Κουήνσλαντ, στην Αυστραλία ανακάλυψαν ότι όταν απομακρύνουμε τα σκουπίδια από το πάτωμα και τα χαλιά με την ηλεκτρική σκούπα αυτή αφήνει πίσω της ένα λεπτό στρώμα νέφους σκόνης το οποίο περιέχει βακτήρια και μούχλα.

Ποιον τρέμει ο Σαμαράς και το σινάφι του;

Του Δημήτρη Καζάκη
Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον στο Peterson Institute for International Economics σε συνεργασία με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ο Αντώνης Σαμαράς είπε χαρακτηριστικά: «Συντρίβουμε τον εξτρεμισμό, έχουμε σαν κυβέρνηση την πολιτική βούληση, η ηγεσία της Χρυσής Αυγής να οδηγηθεί στην φυλακή». Ωστόσο, λίγο αργότερα, κατά τη διάρκεια απάντησης σε ερώτηση που του τέθηκε από το κοινό έστρεψε τα βέλη του προς την «ακραία αντιπολίτευση» (extreme opposition, όπως είπε) που μιλάει για έξοδο από τo NATO, το ευρώ και την ΕΕ, «κάτι που θα ήταν πολύ επιζήμιο για τη μεγάλη υπόθεση».

Τσάκωσαν 17χρονο στη Γουμένισσα για απόπειρα κλοπής

Συνελήφθη χθες (04.10.2013) το βράδυ, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γουμένισσας Κιλκίς, ένας ημεδαπός 17 ετών, για απόπειρα κλοπής.
Ειδικότερα, στη Γουμένισσα Κιλκίς, ο 17χρονος αφού διέρρηξε ένα Δ.Χ. λεωφορείο του Κ.Τ.Ε.Λ. Κιλκίς που ήταν σταθμευμένο, εισήλθε εντός με σκοπό τη διάπραξη κλοπής, πλην όμως εντοπίστηκε από περιπολούντες αστυνομικούς και συνελήφθη. Προανάκριση διενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Γουμένισσας Κιλκίς. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κιλκίς.

5η Οκτωβρίου 2013:Παγκόσμια Ημέρα των Εκπαιδευτικών

Του Γιώργου Ξενέλη*
Έβλεπα τώρα
Πόσα κρυμμένα τιμαλφή έπρεπε να σώσω
Πόσες φωλιές νερού να συντηρήσω μέσα στις φλόγες.
Μ. Αναγνωστάκης

Η 5η Οκτωβρίου σε παγκόσμιο επίπεδο και στη χώρα μας έχει καθιερωθεί να είναι αφιερωμένη ημέρα στη συνεισφορά του εκπαιδευτικού στην παιδεία και την κοινωνία.