Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Βαφές υφασμάτων από την χλωρίδα του Κιλκίς

Γράφει ο Βασίλης Ιωαννίδης
Γεωπόνος
Αν και έχει σχεδόν απαξιωθεί το Τ.Ε.Ι του Κιλκίς με τον τίτλο “Σχεδιασμός και Τεχνολογία Ενδύματος” εντούτοις θα πρέπει σίγουρα να ξανασκύψουμε πάνω από αυτήν την κυψέλη γνώσης και έρευνας για να δούμε τα προϊόντα που μπορεί να παράξει και εάν αυτά έχουν οικονομικό και επιστημονικό ενδιαφέρον.

44χρονος πυροβόλησε με καραμπίνα 36χρονη μέσα σε καφετέρια

Συνελήφθη σήμερα (20.10.2013) τις πρώτες πρωινές ώρες, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Νάουσας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σκύδρας, ένας 44χρονος ημεδαπός για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος μίας 36χρονης, για αρπαγή και για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Με τη μέθοδο της απασχόλησης έκλεβαν προϊόντα από καταστήματα

Συνελήφθη χθες (19.10.2013) το μεσημέρι, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης, τρεις ημεδαπές ηλικίας 20, 31 και 33 ετών, για κλοπή σε κατάστημα.

Γυναίκες και διατροφή

Γράφει η Ασημένια Καναρίδου*
Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Υψηλή χοληστερόλη και διατροφή στις γυναίκες
Πολλοί θεωρούν ότι η υψηλή χοληστερίνη είναι ένα πρόβλημα γένους αρσενικού. Κάτι τέτοιο δεν αληθεύει, καθώς μια υψηλή χοληστερίνη σίγουρα εμφανίζεται και στις γυναίκες, οι οποίες όμως μέχρι τουλάχιστον την κλιμακτήριο, προστατεύονται από τις ορμόνες τους. Από εκεί και πέρα, και μετά την εμμηνόπαυση, αρχίζουν τα προβλήματα.

Έπιασαν Σύριο με πλαστό διαβατήριο στους Ευζώνους Κιλκίς

Συνελήφθη χθες (19.10.2013) το απόγευμα στους Ευζώνους Κιλκίς, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ευζώνων, ένας υπήκοος Συρίας 47 ετών, για κατοχή και χρήση πλαστού εγγράφου.