Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Σκουπιδο…τέχνη!

Της Χαρούλας Καραμπίδου
Trash art, τέχνη από σκουπίδια. Μεταμοντέρνα τέχνη; Σύγχρονη τέχνη; Ανακύκλωση τέχνης ή ανακύκλωση με τέχνη; Άχρηστα υλικά για τους περισσότερους, πηγή έμπνευσης για άλλους που τελικά βρίσκουν νέα χρήση και μετατρέπονται σε πρώτη ύλη για πίνακες, γλυπτά, κολάζ, συνθέσεις εικαστικές.

Στουρνάρας: "Τι να σας πω τώρα άλλο"

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Ιωάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων:
Δημοσιογράφος: Θα κάνετε αλλαγές στο σχέδιο νόμου που έχετε αναρτήσει για διαβούλευση για τα ακίνητα; Οι αντιδράσεις και των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων είναι πολύ έντονες.

Χειμερινό ωράριο καταστημάτων στο Κιλκίς

Χειμερινό ωράριο καταστημάτων στο Κιλκίς
Δείτε ΕΔΩ

Κλειστά τα καταστήματα του Κιλκίς την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς αποφάσισε ομόφωνα την Κυριακή 03-11-2013 τα καταστήματα της πόλης μας να παραμείνουν κλειστά.

Κάθε Τετάρτη ανοικτό το Λαογραφικό Μουσείο Δήμου Κιλκίς



Από το Δήμο Κιλκίς ανακοινώνεται ότι το Λαογραφικό Μουσείο Κιλκίς από αρχές Νοεμβρίου θα είναι ανοικτό για το κοινό κάθε Τετάρτη, από τις 7 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι. 

Για ξεναγήσεις και επισκέψεις σχολείων ή για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 23413 52159 στην κα. Κομπινόγλου και στο τηλέφωνο του Λαογραφικού Μουσείου 23410 22343.

Αφιερωμένος στον Αγώνα Ενάντια στα Μεταλλεία ο 3ος Ημιμαραθώνιος Πάικου

Οι εγγραφές για τον 3ο Ημιαραθώνιο Πάικου, που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή 3 Νοεμβρίου, έκλεισαν. Το ενδιαφέρον ξεπέρασε κάθε προσδοκία και έτσι φέτος περισσότεροι από 270 αθλητές αναμένεται να λάβουν μέρος.
Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στις 10.30 το πρωί από τον Προφήτη Ηλία Καστανερής που θα είναι και ο χώρος των υπόλοιπων εκδηλώσεων αλλά και του τερματισμού. Ως χρόνος έγκυρου τερματισμού έχουν οριστεί οι 4 ώρες έτσι ο αγώνας θα ολοκληρωθεί στις 14.30. 

Το μεγαλύτερο παζάρι ΒΙΒΛΙΟΥ των εκδοτών ξανά στην Θεσσαλονίκη

Το Επαγγελματικό Σωματείο Εκδοτών Βιβλιοπωλών Ελλάδος με την συνεργασία 150 εκδοτικών οίκων θα προσφέρει ξανά στην Θεσσαλονίκη από τις 2 Νοεμβρίου έως και τις 24 Δεκεμβρίου 2013 χιλιάδες βιβλία σε μοναδικά χαμηλές τιμές.
Το Επαγγελματικό Σωματείο Εκδοτών Βιβλιοπωλών Ελλάδος αισθάνεται την ανάγκη να ενημερώσει το κοινό πως διάφορες εκδηλώσεις ιδιωτικών ή μη φορέων που διοργανώνονται στην Θεσσαλονίκη αλλά και αλλού, δεν έχουν καμία σχέση με το σωματείο και τις εκδηλώσεις που αυτό διοργανώνει.

Για συνέργεια σε λαθρεμπόριο κατηγορείται πρώην διευθυντής του τελωνείου Ευζώνων Κιλκίς

Αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες είναι πρώην διευθυντής του τελωνείου Ευζώνων, ο οποίος φέρεται ότι κάλυπτε Έλληνα οδηγό φορτηγού, που διακινούσε λαθραία προϊόντα στην ΠΓΔΜ.

"Ο Γιάννης Παπαδόπουλος συνεχίζει αλλού αλλά θα είναι πάντα ένας δικός μας άνθρωπος"

Υπογράφει ο ΓΑΣ Κιλκίς
"Την απόφασή του να πάρει μετεγγραφή, συνεχίζοντας την αθλητική του σταδιοδρομία στον συμπολίτη μας σύλλογο ΑΣ Αίας Κιλκίς, μας ανακοίνωσε πριν δύο μέρες ο βαλκανιονίκης πρωταθλητής των μεγάλων αποστάσεων Γιάννης Παπαδόπουλος.
Φυσικά η απόφασή του αυτή μας στεναχώρησε αλλά μένοντας απαρέγκλιτα προσηλωμένοι στη φιλοσοφία του συλλόγου μας , αποφασίσαμε χωρίς δεύτερη σκέψη να αποδεχθούμε το αίτημα του, αφού θεωρούμε πως δεν πρέπει να στεκόμαστε εμπόδιο σε προσωπικές επιλογές και επιθυμίες σε κανέναν ακόμη κι εάν πρόκειται για την κορυφαίο αθλητή του ΓΑΣ Κιλκίς τα τελευταία χρόνια.

Συντάξεις: Οι τυχεροί που φεύγουν μέχρι τέλος Δεκεμβρίου

Μεγάλες κατηγορίες ασφαλισμένων μπορούν να προλάβουν την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια (και στα 62 για μειωμένη), εφόσον έχουν συμπληρώσει τα 25 χρόνια εργασίας και τα 4.500 ένσημα στο ΙΚΑ. Στις ΔΕΚΟ και τις τράπεζες κερδισμένες είναι οι μητέρες ανηλίκων, ενώ σε προνομιακή θέση βρίσκονται οι προ του 1983 ασφαλισμένοι που μπορούν να βγουν στη σύνταξη, υπό προϋποθέσεις, ακόμη και αν είναι 50 χρόνων.

Ο Καράογλου βραβεύει βετεράνους καλαθοσφαιριστές

Όλους όσοι εργάστηκαν για να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία η διοργάνωση του 12ου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών στη Θεσσαλονίκη, από τις 12 έως τις 21 Ιουλίου 2013, αλλά και εκείνους που συμμετείχαν με κάθε τρόπο στην υλοποίηση εκείνης της μεγάλης γιορτής του αθλητισμού, βράβευσε χθες (Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013) ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο.

Μπορούμε να υποχρεώσουμε την πολυεθνική Κόκα Κόλα σε αναδίπλωση;

Κείμενο: Όμηρος Ταχμαζίδης
Αισιοδοξία νίκης: Ο αγώνας των εργαζομένων στην Κόκα Κόλα της Θεσσαλονίκης έχει συμπληρώσει αισίως έναν μήνα. Οι απεργοί αντέχουν και φαίνεται πως διαθέτουν αποθέματα δυνάμεων.

Εξαρθρώθηκαν 3 πολυμελείς εγκληματικές οργανώσεις παράνομου στοιχήματος που δρούσαν και στο Κιλκίς

Από το Τμήμα Ασφάλειας Πολυγύρου Χαλκιδικής, εξαρθρώθηκαν τρεις (3) πολυμελείς εγκληματικές οργανώσεις, που ενέχονται σε σωρεία υποθέσεων λειτουργίας μη νόμιμων πρακτορείων και ιστοσελίδων, με αντικείμενο το παράνομο στοίχημα, τα τυχερά παίγνια και το «ξέπλυμα μαύρου χρήματος».

Συμμετοχή του 3ου Γυμνασίου Κιλκίς στο διακρατικό πρόγραμμα COMENIUS

Το 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς συμμετέχει σε διακρατικό πρόγραμμα COMENIUS μαζί με άλλες 7 χώρες (Ισπανία, Ιταλία, Φινλανδία,Τουρκία, Πολωνία, Ρουμανία, Γαλλία) με θέμα: «Η επίδραση του κλίματος στο ανθρωπογενές και φυσικό περιβάλλον της περιοχής μας».

Τέλος στην ταλαιπωρία για χιλιάδες άτομα με μόνιμες και μη αναστρέψιμες παθήσεις - Δείτε τη λίστα

Υπουργική απόφαση υπογράφτηκε σήμερα από τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννη Βρούτση σύμφωνα με την οποία καθορίζονται οι 43 μόνιμες και μη αναστρέψιμες παθήσεις για τις οποίες η διάρκεια της αναπηρίας καθορίζεται επ’ αόριστον και πλέον δεν χρειάζεται χιλιάδες συμπολίτες μας, πάσχοντες των παραπάνω ασθενειών και αναπηριών, να επαναξιολογηθούν από τις Υγειονομικές Επιτροπές των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ).

Συνέλαβαν 3 πιτσιρικάδες για 5 κλοπές αυτοκινήτων

Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας πέντε περιπτώσεις κλοπών οχημάτων στην ευρύτερη περιοχή της Ημαθίας και της Θεσσαλονίκης. Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί ηλικίας 12,14 και 16 ετών οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν ως οι δράστες των κλοπών, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός επιπλέον ημεδαπού ηλικίας 20 ετών, ο οποίος συμμετείχε στις κλοπές των οχημάτων.

Το πείραμα του κυριακάτικου ανοίγματος των καταστημάτων

Υπογράφει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου
Η αγορά του λιανεμπορίου εισέρχεται, μετά από την ψήφιση του νόμου 4177/2013 για το ανανεωμένο πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς, μια περίοδο πειραματισμού και αναζήτησης. Ως γνωστόν, σύμφωνα με το άρθρο 16 του νόμου 4177/2013, τα εμπορικά καταστήματα κάθε είδους και μεγέθους σε όλες τις περιοχές της χώρας μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013, την πρώτη δηλαδή Κυριακή της ενδιάμεσης φθινοπωρινής εκπτωτικής περιόδου που θα ξεκινήσει την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 9 Νοεμβρίου.

Κυριακάτικη Αγορά Χωρίς Μεσάζοντες "Από όλους, για όλους" στη Θεσσαλονίκη


Παραμένει ο Θέμης Ανθρακίδης στη θέση του Διοικητή του Νοσοκομείου Κιλκίς

Νέοι διοικητές στα νοσοκομεία της περιφέρειας και συγκεκριμένα της 3ης , της 4ης, της 5ης και της 6ης ΥΠΕ, ορίστηκαν με βάση την εισήγηση της Επιτροπής Αξιολόγησης και με απόφαση του Υπουργού Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη. Στη θέση του Διοικητή του Νοσοκομείου Κιλκίς παραμένει ο Θέμης Ανθρακίδης.
Αναλυτικά:

Δωρεά του Κιλκισιακού στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών με αναπηρία (κδαπ-μεα)

Η διοίκηση του Κιλκισιακού βρίσκεται πάντα στο πλευρό όσων το έχουν ανάγκη. Ο Κιλκισιακός ανακοινώνει πως στον εντός έδρας αγώνα της Κυριακής (3 Νοεμβρίου, 3.00μ.μ.) με τον Μακεδονικό για την έκτη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής, μέρος των εισπράξεων θα διατεθεί στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Με Αναπηρία (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ).
Ο αγώνας θα είναι μια γιορτή για όλους. Υποχρέωση όλων μας να βρεθούμε στις κερκίδες για να δούμε το χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπο των παιδιών που τόσο το έχουν ανάγκη.

Λυπάμαι και ντρέπομαι

Του Σπύρου Καρτσώνη
Γιορτή του Έθνους η 28η Οκτωβρίου. Γιορτή του λαού. Γιορτάζουμε το έπος των απλών ανθρώπων, εκείνων των πατεράδων και παππούδων μας που έβαλαν τα στήθη τους μπροστά στην κόλαση της φωτιάς, και ανέβασαν στα ουράνια το ύψος της ύπαρξής μας.

"Θα αγωνιστούμε για την δικαίωση του κλάδου και των συναδέλφων μας"

Υπογράφει ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ν. Κιλκίς
"Μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε και τις ανακρίβειες που ακούστηκαν στα ΜΜΕ αισθανόμαστε την ανάγκη να θέσουμε τα πράγματα στη σωστή τους βάση ανακοινώνοντας ότι:

Τσάκωσαν 45χρονο σε χωριό του Κιλκίς για κατοχή ναρκωτικών

Συνελήφθη χθες (30.10.2013) το απόγευμα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, ένας ημεδαπός ηλικίας 45 ετών, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Διαθεματικό Σεμινάριο για το σχολικό εκφοβισμό (bullying) και τη διαχείριση του μαθητή στο σχολικό περιβάλλον

Το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου διοργανώνει στα Ιωάννινα, την Κυριακή 03 Νοεμβρίου 2013, Διαθεματικό Σεμινάριο για το σχολικό εκφοβισμό (bullying) και τη διαχείρηση του μαθητή στο σχολικό περιβάλλον.

Ο Α.Σ. Η Τόλμη Κιλκίς στη Σερβία

Ανοικτό διεθνές πρωτάθλημα Tae Kwon Do WTF A Class όλων των ηλικιακών κατηγοριών διεξήχθη στη Σερβία (Βελιγράδι) στις 26-27 Οκτωβρίου 2013 με υπεύθυνο διοργάνωσης τον Dragan Jovic. 

Η Argyroupoli Buggy Racing στο Σπαθοβούνι Κορινθίας

Η Argyroupoli Buggy Racing έδωσε δυναμικό παρών στην 2η Πανελλήνια Συνάντηση Buggy στο Σπαθοβούνι, Κορινθίας στις 27 Οκτωβρίου 2013