Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Νυχτερινό τρένο για τη Λισαβόνα, Πασκάλ Μερσιέ: Η συγκατάβαση της άρνησης στη διαλεκτική της ουτοπίας- Ένα σημείωμα

Του Φώτη Μισόπουλου
Ο Όμηρος παραχωρεί στον Ωκεανό τη μεγαλύτερη κοσμική έκταση (Ιλιάδα Ξ201 και 246) και φαντάζεται τη γη επίπεδη να πλέει πάνω σ' αυτόν (1).
Μ' αυτό το συναίσθημα ο Γκρεγκόριους κυνηγά το φάντασμα του Αμαντέου Πράντου μέχρι το Φινιστέρε:

Συνέντευξη Αντώνη Σαμαρά στον Γιάννη Πρετεντέρη

Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Κυρίες και κύριοι καλησπέρα σας. Απόψε, καλεσμένος μας είναι ο Πρωθυπουργός ο κ. Αντώνης Σαμαράς, του οποίου καλεσμένοι είμαστε εμείς στο γραφείο στο Μέγαρο Μαξίμου.
Καλησπέρα κ. Πρόεδρε.
Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Καλησπέρα σας.

Πράξη αναγνώρισης της προσφοράς του Έλληνα Αστυνομικού

Υπογράφει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων ν. Κιλκίς
"Τελετή ονοματοδοσίας τμήματος οδού που διέρχεται μπροστά από το μέγαρο της Αστυνομικής Δ/νσης Κιλκίς από Κων/ντίνου Παλαιολόγου σε οδό «Ανθυπαστυνόμου Γεωργίου Καμπούρογλου» πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί 03 Νοεμβρίου 2013.

Εορτασμός της 72ης επετείου του ολοκαυτώματος των μαρτυρικών χωριών των Κρουσίων Κιλκίς

72 χρόνια συμπληρώθηκαν από το ολοκαύτωμα του Οκτωβρίου του 1941 στα Κρουσοχώρια Κιλκίς. Στο ολοκαύτωμα των τριών χωριών (Αμπελόφυτο, Κυδωνιά και Κλειστό) των Κρουσίων εκτελέσθηκαν 96 άνδρες, από τα ναζιστικά στρατεύματα της Γερμανικής κατοχής και ισοπεδώθηκαν και τρία χωριά.

Απεργία εργαζομένων στο Νοσοκομείο Κιλκίς την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013



Το Σωματείο Εργαζομένων του Γεν. Νοσοκομείου Κιλκίς καλεί όλους τους εργαζόμενους την 
ΤΕΤΑΡΤΗ 06 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013 να συμμετάσχουν δυναμικά στην Πανελλαδική 24ωρη Γενική Απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ για την ανατροπή των νέων μέτρων.

Ετήσια Γενική Συνέλευση της Μ.Κ.Ε. ΤΕΧΝΗ Κιλκίς

Καλούνται τα μέλη της Μ.Κ.Ε. ΤΕΧΝΗ Κιλκίς στην Ετήσια Γενική Συνέλευση την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 11 π.μ. στα γραφεία του Συλλόγου, 25ης Μαρτίου 20.
ΠΡΟΣΟΧΗ. Η τυπική σύγκληση ορίζεται για την αμέσως προηγούμενη Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου 2013, όμως, για λόγους απαρτίας η Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013.

Η Coca Cola και η αποσιώπηση των ειδήσεων

[Της τελευταίας στιγμής: Η Coca Cola με αγωγή της ζητάει συνολικά 5,5 εκατομμύρια από τα εργατικά σωματεία «χρηματική αγωγή λόγω ηθικής βλάβης, με το νόμιμο τόκο… μέχρι και την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση»]

Κείμενο: Όμηρος Ταχμαζίδης

Το ψήφισμα: Το δημοτικό συμβούλιο, εάν δεν απατώμαι, πήρε την απόφαση να υποστηρίξει τον αγώνα των απεργών στην Κόκα Κόλα Τρία Έψιλον της Θεσσαλονίκης: το ψήφισμα αυτό δε δόθηκε ακόμη στη δημοσιότητα, δεν αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του δήμου Θεσσαλονίκης, δεν κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο, δεν παραδόθηκε στο Σωματείο των απεργών έως σήμερα – ο αγώνας των απεργών διαρκεί τριάντα πέντε συναπτές ημέρες. 

Για την επίθεση στο Νέο Ηράκλειο η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Κιλκίς λέει…

"Η επαγγελματικού τύπου δολοφονική επίθεση κατά μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο λειτουργεί αντικειμενικά ως μια μεγάλη προβοκάτσια υπέρ της κυβέρνησης και του κράτους, εξυπηρετεί τα σχέδια αντιδραστικής θωράκισης του συστήματος με όπλο και την ανιστόρητη θεωρία των «δύο άκρων». Όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει το φασισμό, αλλά τον ενισχύει πολύπλευρα. Ο φασισμός κτυπιέται μόνο μέσα από τον μαζικό αγώνα των εργαζομένων και της νεολαίας, στις γειτονιές, τα σχολεία, στους χώρους δουλειάς.

Κατάρτιση 3.800 Νέων Αγροτών για να λάβουν την 3η δόση του πριμ πρώτης εγκατάστασης

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος υπέγραψε Απόφαση για την επιχορήγηση του ΕΛΓΟ-Δήμητρα με 2.238.000 ευρώ για την «Επαγγελματική Κατάρτιση Αυτοαπασχολούμενων στον Πρωτογενή Τομέα», η οποία αποτελεί προϋπόθεση για την πληρωμή της τρίτης δόσης στους δικαιούχους του προγράμματος Νέων Αγροτών. 

Οι νέοι Πρόεδροι των Ν.Ε. της ΟΝΝΕΔ

Από την εκλογική διαδικασία της 3ης Νοεμβρίου 2013, προέκυψαν οι νέοι Πρόεδροι των Νομαρχιακών Επιτροπών της ΟΝΝΕΔ: Για το Κιλκίς εκλέγεται ο Θανάσης Τατάρογλου.

Ξηρικά αντί καπνών σε Κιλκίς, Φωκίδα, Κοζάνη και Αιτωλοακαρνανία

Υπεγράφη από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη η απόφαση ένταξης των επιτυχόντων δικαιούχων παραγωγών στην Περιφερειακές Ενότητες Φωκίδας, Κιλκίς, Κοζάνης και Αιτωλοακαρνανίας που υπέβαλαν αίτηση ενίσχυσης στο πλαίσιο της δράσης 1.4 «Αμειψισπορά με ξηρικές καλλιέργειες σε καπνοπαραγωγικές περιοχές» του Μέτρου 2.1.4 «Γεωργοπεριβαλλοντικές ενισχύσεις» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007–2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής».

Επιστροφή στις νίκες για τον Κιλκισιακό

Με τέρματα των Δημήτρη Καρυπίδη στο 24' και Κυριάκου Αϊβαζίδη στο 33' ο Κιλκισιακός επικράτησε με 2-0 του Μακεδονικού και ανέβηκε στην ένατη θέση της κατάταξης έχοντας 8 βαθμούς. Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη για το συγκρότημα του Γιώργου Σημαιοφορίδη, το οποίο κράτησε για τέταρτο σερί παιχνίδι ανέπαφη την εστία του.

«Η αγορά διαχώρισε τις ενδιάμεσες εκπτώσεις από το Κυριακάτικο άνοιγμα»

Υπογράφει η ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
"Η αγορά του λιανεμπορίου εφαρμόζοντας ένα νέο πλαίσιο λειτουργίας δοκιμάζει την τύχη της σε μια περίοδο πειραματισμού και αναζήτησης. Ως γνωστόν, σύμφωνα με το νόμο τα εμπορικά καταστήματα κάθε είδους και μεγέθους, σε όλες τις περιοχές της χώρας, είχαν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν προαιρετικά την Κυριακή 3 Νοεμβρίου, την πρώτη δηλαδή Κυριακή της ενδιάμεσης φθινοπωρινής εκπτωτικής περιόδου που ξεκίνησε την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 9 Νοεμβρίου.

«Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» από την Eurobank

Σε μια ιδιαίτερα θερμή ατμόσφαιρα έγινε την 1η Νοεμβρίου 2013 στη Βέροια, η τελετή βράβευσης των αριστούχων μαθητριών και μαθητών των Νομών Ημαθίας, Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας και Φλώρινας, στο πλαίσιο του προγράμματος χορηγιών «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», που διοργανώνει για 11η συνεχή χρονιά η Eurobank.

Αγαθοπούλου: "ή ΕΜΕΙΣ ή ΑΥΤΟΙ"

Μήνυμα της Ειρήνης Αγαθοπούλου για την πανεργατική απεργία της 6ης Νοέμβρη
"ΑΥΤΟΙ… ασχολούνται με τα μαγειρέματα και την ευημερία των αριθμών. Νοιάζονται για τα συμφέροντα του επιχειρηματικού τους περίγυρου, επιδιώκουν τη θαλπωρή της εξουσίας και των ευρωπαίων συνεταίρων τους. Το άγχος τους περιορίζεται στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, της δημόσιας παιδείας και υγείας, των λιμανιών, των τρένων, ακόμα και του νερού.

Έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας

Έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013, στις 13:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης (Βασ. Όλγας 198, Θεσσαλονίκη), με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης:

Εσωτερικοί αγώνες Ακαδημιών KIDS’ ATHLETICS την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου από τον ΓΑΣ Κιλκίς

Εσωτερικούς αγώνες όλων των Τμημάτων υποδομής και των Ακαδημιών του διοργανώνει την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου το τμήμα Στίβου του ΓΑΣ Κιλκίς.

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία Κιλκίς ευχαριστεί

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ 1
Η Πρόεδρος της Κ.Δ.Ε.Κ., ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ και το προσωπικό του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ ευχαριστούν τον Πρόεδρο και την ομάδα του Κιλκισιακού για την έμπρακτη στήριξής τους, για την αγορά λεωφορείου, προσφέροντας τα έσοδα του αγώνα Κιλκισιακού-Μακεδονικού Θες/νικης που διεξήχθη την Κυριακή 3 Νοεμβρίου.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ 2

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΚΔΑΠ-ΜΕΑ ,και το προσωπικό του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ ευχαριστούν θερμά το Δήμαρχο Κιλκίς κ. Μπαλάσκα και την Πρόεδρο της Κ.Δ.Ε.Κ. κ.Ποζίδου για την εξασφάλιση πρωινού γεύματος για ολόκληρη την σχολική χρονιά.

Με πέντε αθλητές συμμετέχει εφέτος ο ΓΑΣ Κιλκίς στον 31ο Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών την Κυριακή

Αυτή την Κυριακή 10 Νοεμβρίου διοργανώνεται για 31η χρονιά ο Κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας που είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη και τα παράλληλα αγωνίσματα των 5 και 10 χλμ. και αποτελεί τον σημαντικότερο αγώνα δρόμου που πραγματοποιείται στη χώρα μας.

Η οδός Κ. Παλαιολόγου στο Κιλκίς λέγεται πλέον «Ανθυπαστυνόμου Γεωργίου Καμπούρογλου»

Πραγματοποιήθηκε χθες (03.11.2013) το πρωί στο Κιλκίς, εκδήλωση για την μετονομασία τμήματος της οδού Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, στο οποίο εδρεύει η Αστυνομική Διεύθυνση Κιλκίς.

Αναβολή έκθεσης λιθογραφιών Ν. Κομίνη -Παράταση έκθεσης Κ. Βουτσά

Λόγω δυσχερειών που προέκυψαν με τη μεταφορά των έργων, η έκθεση λιθογραφιών εποχής των Βαλκανικών Πολέμων από τη συλλογή του κ. Νικηφόρου Κομίνη, που ήταν προγραμματισμένη από τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου έως την Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013, αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας.

Η Κοινωνία Πολιτών Ν. Κιλκίς σας προσκαλεί για απόψε


"Αγαπητοί φίλοι,   η Κοινωνία Πολιτών Κιλκίς και η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς, σας προσκαλούν στην αποψινή προβολή της ταινίας Precious. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση -ενημέρωση σχετική με την λειτουργία της βιβλιοθήκης."

Αποχώρησαν από τα «ηνία» του Συλλόγου Πόντιοι Κιλκίς 89

Υπογράφουν οι παραιτηθέντες του Δ.Σ.
"Σήμερα Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013 κοινοποιούμε την παραίτηση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Αθλητικού Συλλόγου Πόντιοι Κιλκίς 89.

Ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού Αρχιμανδρίτου και Ιεροκύρυκος π. Σεβαστιανού Κωνσταντινίδη

To Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013 το πρωί στην Θεία Λειτουργία, στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Νεκταρίου Κιλκίς (βρίσκεται στον παλαιό δρόμο Κιλκίς – Τερπύλου προς τα νέα κοιμητήρια) θα τελεσθεί το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού Αρχιμανδρίτου και Ιεροκύρυκος π. Σεβαστιανού Κωνσταντινίδη. Αμέσως μετά θα τελεσθεί τρισάγιο επί του τάφου του στον αύλειο χώρο του Παρεκκλησίου.

Πανηγυρίζει το Ιερό Παρεκκλήσιο των Παμμεγίστων Ταξιαρχών και του Αγίου Φανουρίου στο Κιλκίς

Την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου εορτάζει και πανηγυρίζει το Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο των Παμμεγίστων Ταξιαρχών και του Αγίου Φανουρίου που βρίσκεται δίπλα στο Γηροκομείο Κιλκίς.

Πανηγυρίζει το Ιερό ενοριακό Παρεκκλήσιο Αγίου Νεκταρίου στο Κιλκίς

To Σάββατο 9 Νοεμβρίου εορτάζει και πανηγυρίζει το Ιερό ενοριακό Παρεκκλήσιο μας, Αγίου Νεκταρίου του θαυματουργού που βρίσκεται στον παλαιό δρόμο Κιλκίς – Τερπύλου (δρόμος προς τα νέα κοιμητήρια). Η Ιερά Πανήγυρις θα τελεσθεί σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013, θα γίνει τελικά στη Γρίβα η γιορτή «Κάστανο- Κρασί- Τυρί 2013»

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γρίβας μετά τη ματαίωση της γιορτής «Κάστανο- Κρασί- Τυρί 2013» στις 27/10 λόγω πένθους, σας ενημερώνει ότι η γιορτή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 10 Νοεμβρίου 2013.