Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

"Υποκρίνεσαι το ξέρω υποκρίνεσαι"

Γράφει η Χρύσα Αλεξανδρή
Ζούμε τις ημέρες της μεγαλειώδους κοινωνικής υποκρισίας. Χρόνια οι περισσότεροι συνηθισμένοι στο «βόλεμα» αδυνατούμε να δούμε τι συμβαίνει πραγματικά, να δούμε το συνάνθρωπο μας που δεν έχει να καλύψει τις άμεσες βιοτικές του ανάγκες.

Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου Νικόλαου Παπαγιαννόπουλου για την Ημέρα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

"Όπως είναι γνωστό η 10η Δεκεμβρίου έχει παγκοσμίως καθιερωθεί ως Ημέρα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Των θεμελιωδών εκείνων δικαιωμάτων τα οποία είναι σύμφυτα με την ανθρώπινη υπόσταση, αποτελούν μια διαχρονική και πανανθρώπινη αξία που υπερβαίνει εποχές, ιδεολογίες, πολιτισμούς και κοινωνικά και πολιτικά συστήματα, έχουν ως φυσικούς αποδέκτες όλους τους ανθρώπους του πλανήτη χωρίς ιστορικούς, εθνικούς, φυλετικούς ή άλλους προσδιορισμούς και αποτελούν τη βάση μιας υπερκείμενης, οικουμενικής ηθικής.

Συλλογή αναγνωστικών και σχολικού υλικού

Τα σχολικά μας βιβλία . Πόσες αλήθεια αναμνήσεις ξυπνούν; Ασπρομαυρα κάποτε, με λίγο χρώμα αργότερα και πιο μετά αλφαβητάρια γνωστά λόγω της εικονογράφισής τους. Βραβευμένα πολλά από αυτά εκεί κάπου στα μέσα του εικοστού αιώνα. Τα σχολικά βιβλία χρησιμοποιήθηκαν ακόμη και για προπαγανδιστικούς σκοπούς.

Εγκαίνια του καταστήματος ΓΕΡΜΑΝΟΣ στο Κιλκίς, την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013


Χριστουγεννιάτικη γιορτή στην Ευκαρπία Κιλκίς


Σε ενεργούς αγελαδοτρόφους 39.000 τόνοι γάλακτος από το Εθνικό Απόθεμα

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος υπέγραψε Απόφαση για την «Κατανομή ποσοστώσεων αγελαδινού γάλακτος από το Εθνικό Απόθεμα για τη γαλακτοκομική περίοδο 2013-2014», που ανέρχεται σε 39.000 τόνους.
Δικαιούχοι του παραπάνω Εθνικού Αποθέματος μπορεί να είναι:

Το ΠΑΣΟΚ και οι εθνικοί σωτήρες του

[Φιλοσοφική νυκτηγορία με τον Όμηρο Ταχμαζίδη με θέμα: «Πόσο πιστεύει ο Άγιος Βασίλης σε ένα καλύτερο αύριο: η Coca Cola και ο κομμουνισμός της κατανάλωσης, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και η Δημοκρατία – πολιτικοφιλοσοφική προσέγγιση στον ολοκληρωτισμό του καταναλωτισμού υπό το πρίσμα μιας τρέχουσας κοινωνικής σύγκρουσης». Την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013 στις 21.15 στο καφέ ΓΑΖΙΑ ( Καρόλου Ντηλ 22 – Θεσσαλονίκη). Η είσοδος είναι ελεύθερη]

Κείμενο: Όμηρος Ταχμαζίδης

Έχω διατυπώσει προσφάτως την άποψή μου για το «ήθος» που κληροδοτούν οι προηγούμενες γενιές πολιτικών στους νεότερους: επίσης διατύπωσα, πάμπολλες φορές ορμώμενος από διάφορα συμβάντα με σαφήνεια και τη θέση μου για τα κόμματα της λεγόμενης «κεντροαριστεράς», αλλά και για τον ίδιο τον όρο «κεντροαριστερά» - δε θα επαναλάβω τα επιχειρήματά μου, ο καθένας μπορεί να διαβάσει τους προβληματισμούς μου, τις ανησυχίες μου και τις όποιες προτάσεις διατύπωσα σε άρθρα που έχουν αναρτηθεί στο Διαδίκτυο και αφορούν στο ζήτημα.

Τηλεδιάσκεψη των δικτύων όλων των νομών της Κεντρικής Μακεδονίας με θέμα την Ενδοσχολική Βία

Η Περιφερειακή Διεύθυνση ΠΕ και ΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της λειτουργίας του Παρατηρητηρίου «για την πρόληψη της σχολικής βίας και του εκφοβισμού», οργάνωσε και πραγματοποίησε την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013 τηλεδιάσκεψη των δικτύων όλων των νομών της Κεντρικής Μακεδονίας με θέμα την Ενδοσχολική Βία. Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και συμμετείχαν τα δίκτυα των νομών Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Πιερίας, Χαλκιδικής, Πέλλας, Κιλκίς και Σερρών.

Πολύκαστρο: Κάλεσμα για δημιουργία Δημοτικής Κίνησης στην Παιονία


ΚΚΕ: «Κοροϊδία το Κοινωνικό Οικονομικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ»

Σχόλιο ΚΚΕ
«Κοροϊδία αποτελούν για το λαό οι εξαγγελίες της κυβέρνησης, καθώς όσοι τελικά δικαιούνται το Κοινωνικό Οικονομικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ, απλά θα γλυτώσουν μερικά ευρώ το μήνα και μόνο στην περίπτωση που η κατανάλωσή τους δεν θα υπερβεί τα αυστηρά χαμηλά όρια που προβλέπει η σχετική ρύθμιση.

Η Σόνια Θεοδωρίδου και ο Θεόδωρος Ορφανίδης στη Θεσσαλονίκη

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Human Voice παρουσιάζουν τις «Φωνές Χριστουγέννων». Μία μεγάλη χριστουγεννιάτικη συναυλία για όλη την οικογένεια.

Ανοίγουν 4000 νέες θέσεις εργασίας στον κλάδο τουρισμού

Υπογράφτηκε σήμερα από τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννη Βρούτση η υπουργική απόφαση που αφορά στο Πρόγραμμα Επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη άνεργων νέων που είχαν ενταχθεί στις στοχευμένες δράσεις του υπουργείου «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέου έως 29 ετών» και «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους ηλικίας έως 29 ετών στον κλάδο τουρισμού».

Φορολόγηση αγροτεμαχίων: Εμμονή στην εξόντωση των μικρομεσαίων αγροτών

Υπογράφει το Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ
"Οι “διευκρινήσεις” που έσπευσε να δώσει σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή ο πρωθυπουργικός σύμβουλος κ Λαζαρίδης σχετικά το ύψος της φορολογικής επιβάρυνσης της γεωργικής γης, αποδεικνύουν περίτρανα την εμμονή της μνημονιακής συγκυβέρνησης στην αποδιάρθρωση του αγροτικού χώρου.

Δράσεις Λαϊκών Επιτροπών Θεσσαλονίκης, αύριο Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Οι Λαϊκές Επιτροπές που δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλονίκη διοργανώνουν αύριο Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013 κινητοποιήσεις για να μη μείνει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα, χωρίς νερό, χωρίς τρόφιμα να μη γίνει κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας, να μην είναι κανείς μόνος του στην κρίση. Συγκεκριμένα:

Εκδήλωση στο Επιμελητήριο Κιλκίς για την Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων


Επιμορφωτικά Προγράμματα Εκπαιδευτικών και Γονέων 2014 της Σχολής Γονέων Ν. Ν. Κιλκίς

Η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης δια του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κιλκίς και τη Διεύθυνση Π/θμιας Εκπ/σης Ν. Κιλκίς, θέτουν σε λειτουργεία τη Σχολή Γονέων στο Νομό Κιλκίς.

Τον τσάκωσαν στους Ευζώνους Κιλκίς για ναρκωτικά και λαθραία τσιγάρα

Συνελήφθη χθες (09.12.2013) το απόγευμα, από Αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Ασφαλείας Παιονίας, ένας ημεδαπός ηλικίας 53 ετών, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παράβαση του τελωνιακού κώδικα.

Η δικιά μας ΑΝΑΤΟΜΙΚ ΧΕΛΠ ΑΕ στην MEDICA 2013 στο Ντύσσελντορφ της Γερμανίας

Mε μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 8η συμμετοχή της ΑΝΑΤΟΜΙΚ ΧΕΛΠ ΑΕ στη διεθνή έκθεση MEDICA 2013! H έκθεση αυτή πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Ντύσσελντορφ της Γερμανίας και αποτελεί τη σπουδαιότερη έκθεση ιατρικών ειδών στον κόσμο!

Ημερίδα με θέμα "ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ" από τον Μ.Γ.Σ. Άρη Παντελεήμονα




Ο Μ.Γ.Σ. Άρης Παντελεήμονα στα πλαίσια των κοινωνικών του δραστηριοτήτων διοργανώνει, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, ημερίδα με θέμα "ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ" στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Παντελεήμονα την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου στις 18:00. Σας περιμένουμε όλους.

Από 14 Δεκεμβρίου 2013 το 3ο Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κιλκίς

Μήνας Δεκέμβρης και πιστός στο ραντεβού του, όπως και τις δύο προηγούμενες χρονιές, ο Δήμος Κιλκίς, παρόλη την οικονομική κρίση και όλων των αρνητικών που η τελευταία επιφέρει στην καθημερινότητά μας, ανοίγει σε λίγες ημέρες το 3ο Χριστουγεννιάτικο Χωριό της πόλης του Κιλκίς, στην Πλατεία Ειρήνης. Ειδικότερα, η έναρξή του έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013, στις 17:00.

«Η τέχνη ως εργαλείο της εκπαίδευσης για το περιβάλλον και την αειφορία»

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κιλκίς σε συνεργασία με την  ΤΕΧΝΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ Κιλκίς και τις  Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Κιλκίς, διοργανώνει και σας προσκαλεί στην επιμορφωτική ημερίδα με θέμα:«η τέχνη ως εργαλείο της εκπαίδευσης για το περιβάλλον και την αειφορία» στις 11 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 18:00-21:45 στο χώρο της ΤΕXΝΗΣ,  στην αίθουσα «Μανόλης Ανδρόνικος», χώρος θεατρικών παραστάσεων και εκδηλώσεων λόγου, 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 20 στο Κιλκίς.

Χριστουγεννιάτικο πάρτι στο HABITAT Κιλκίς


Ο Βασίλης Βασιλικός και το "Ζ" σε εκδήλωση της Λέσχης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης


Πολύπλευρη εικαστική έκθεση για τα 100 χρόνια του Κιλκίς: “Κιλκίς: χθες, σήμερα, αύριο...”


Βραδιά ποίησης με την Έλλη Φρεγγίδου στο Κιλκίς

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Τμήμα Κιλκίς) σε συνεργασία με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς σας προσκαλούν στην παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της Έλλης Φρεγγίδου, «Από στέγη σε στέγη»

Με Αστέρα Αμπελοκήπων, Ακαδημία Βιερίνια και Κανονιέρηδες Ακαδημία Αλέξανδρος Κιλκίς

Τρία τα φιλικά για την Ακαδημία Αλέξανδρος Κιλκίς που έδωσε στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή 8 Δεκ 2013. Οι τζούνιορς επικράτησαν άνετα του Αστέρα Αμπελοκήπων με σκορ 5-3 ενώ οι προπαίδες (2001-2002) κέρδισαν την ίδια ομάδα με 3-1,ενώ έμειναν στο στείρο 0-0 με την Ακαδημία Βιερίνια.

Το Πάρκο των Χριστουγέννων στη Γουμένισσα


Στον 15ο αγώνα δρόμου Εμμανουήλ Παππα διακρίθηκαν Σαρίδης & Σιδηρόπουλος από τον ΓΑΣ Κιλκίς

Τον 15ο αγώνα δρόμου επί δημοσίας οδού, απόστασης 18,3 χιλιομέτρων διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Σερρών σε συνεργασία με τον δήμο Εμμανουήλ Παππά, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων στη μνήμη του ήρωα του 1821.