Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Ένα παιδί γεννήθηκε απόψε (Στον χρόνο που έρχεται)

Γράφει ο Κώστας Μπούζας
Απόψε έγινε ένα θαύμα. Το μεγαλύτερο ίσως θαύμα αυτού εδώ του κόσμου κι ας μην το συνειδητοποιούμε απόλυτα. Είναι η συνεχής επανάληψη που δημιουργεί συνήθεια και αποτρέπει απ’ το ν’ αναζητήσεις την μαγεία των πραγμάτων. Κι όμως... Ήταν η πιο βαθιά στιγμή της νύχτας, λιγάκι πριν το χάραμα. Η ώρα εκείνη που όλα βουβαίνονται, λες και το νοιώθουν πως επίκειται της φύσης η ιερή στιγμή. Η νύχτα σε λίγο θα δίπλωνε νωχελικά τα πέπλα της και όλα λαχταρούσαν τον ερχομό του ήλιου, του αφέντη. Και τότε συνέβη... Ήρθε στον κόσμο ένα παιδί...

Εξελίξεις στα σούπερ μάρκετ "Αρβανιτίδης"

Υπογράφει η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του Π.Α.ΜΕ.
"Λίγες ώρες πριν από την αλλαγή του χρόνου, ο ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ αποδεικνύει ότι όλο το γιορταστικό κλίμα που δημιουργούν οι εμπορικές αλυσίδες και τα Σούπερ Μάρκετ δεν είναι παρά καλοστημένες μπίζνες για να εκμεταλλευτούν τον κόσμο, που πατάνε πάνω στη βάρβαρη εκμετάλλευση των εργαζόμενων (βλ. Λευκές νύχτες της Αθήνας, κατασκότεινες όμως για τους εμποροϋπάλληλους). Οι άθλιοι δεν σέβονται τίποτα.

Προσφορά αγάπης – Όλοι μαζί μπορούμε

Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Κιλκίς ευχαριστεί τους εργαζόμενους που ανταποκρίθηκαν στην προσπάθεια μας για την συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για την ενίσχυση και ανακούφιση οικογενειών και άνεργων συμπολιτών μας που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.. Χάρη στις προσφορές όλων καταφέραμε να δώσουμε μια ανάσα ελπίδας και αισιοδοξίας στις οικογένειες την περίοδο των Εορτών. Ευχαριστούμε θερμά όλους εκείνους που με ζήλο ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας. Ένα κάλεσμα αγάπης και προσφοράς προκειμένου να βοηθήσουμε εκείνους που βιώνουν πιο έντονα την οικονομική κρίση.

Σάββα Παντελιάδη, καλώς ήρθες σπίτι!

Την πρώτη του προπόνηση με τα χρώματα του Κιλκισιακού πραγματοποίησε την Τρίτη ο Σάββας Παντελιάδης. Χρόνος προσαρμογής και βέβαια δεν χρειάζεται μιας και ο πολύπειρος μεσοεπιθετικός αποτελεί κομμάτι της ιστορίας της ομάδας. Η προπόνηση ήταν η τελευταία για τους ποδοσφαιριστές του ΑΟΚ για το 2013, και την Πέμπτη μπαίνουν στην τελική ευθεία για τον αγώνα της Ελευθερούπολης.

Παράταση μέχρι τις 3 Ιανουαρίου για τα τέλη κυκλοφορίας

Μέχρι την Παρασκευή η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας στις τράπεζες, χωρίς πρόστιμο-500.000 φορολογούμενοι δεν έχουν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας-Δεν επιβάλλονται πρόστιμα για μη έγκαιρη προμήθεια κλειδαρίθμου

Ειρήνη Αγαθοπούλου: "Λένε"

Γράφει η Ειρήνη Αγαθοπούλου
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Κιλκίς

Λένε ότι οι χρονιές που φεύγουν, παίρνουν μαζί τους και όλα εκείνα που αγωνιούμε να πάψουν να υπάρχουν, εκείνα που δεν θέλουμε να θυμόμαστε. Το 2013 λοιπόν, πρέπει να πάρει μαζί του όχι απλώς τη φτώχεια και την αναξιοπρέπεια που μας έχουν επιβάλλει οι εμπνευστές και εφαρμοστές των μνημονίων, αλλά και συλλήβδην την κακοδαιμονία και την κατάρρευση που βιώνει αυτός ο τόπος τα τελευταία 3 χρόνια, από το απάνθρωπο νεοφιλελεύθερο πείραμα που δοκιμάστηκε στις πλάτες ενός ολόκληρου λαού.

Einen Stiefel schreiben…λόγος περί αερολογίας

Κείμενο: Όμηρος Ταχμαζίδης
Η λέξη «μπότα» έχει αγγλική προέλευση- “boot”. To συγκεκριμένο είδος υποδήματος προϋποθέτει ένα υψηλό επίπεδο κατεργασίας του δέρματος και άλλες τεχνικές ικανότητες. Στα γερμανικά η λέξη ονομάζεται Stiefel. Και υπάρχουν μια σειρά από ενδιαφέρουσες εκφράσεις οι οποίες σχετίζονται με τις «μπότες».

19ος Πανελλήνιος Ποιητικός Διαγωνισμός με τίτλο "Κούρος Ευρωπού" της ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ‘’ΤΕΧΝΗ’’ ΚΙΛΚΙΣ προκηρύσσει τον Δέκατο Ένατο Πανελλήνιο Ποιητικό Διαγωνισμό με τίτλο ‘’Κούρος Ευρωπού’’, με τη στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.

Οι ποιητικές συλλογές που θα σταλούν για το διαγωνισμό πρέπει:

1) Να μην έχουν εκδοθεί.

2) Να είναι δακτυλογραφημένες σε τρία αντίτυπα.

3) Να είναι 20 έως 30 σελίδες η κάθε μία.

4) Οι συλλογές να στέλνονται με ψευδώνυμο. Σε δεύτερο κλειστό φάκελο αλληλογραφίας ο υποψήφιος εξωτερικά θα αναγράφει πάλι το ψευδώνυμό του και μέσα τα πραγματικά του στοιχεία (όνομα, επίθετο, διεύθυνση, τηλέφωνο και e-mail, αν έχει). Ο δεύτερος αυτός φάκελος θα ανοιχθεί από την επιτροπή του διαγωνισμού μόνο σε περίπτωση βράβευσης της συλλογής.

Παραλαβή νέων ασθενοφόρων οχημάτων από το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς

Από το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς, ανακοινώθηκε ότι ολοκληρώθηκε η παράδοση – παραλαβή τεσσάρων (4) Τυποποιημένων Ασθενοφόρων Οχημάτων Προνοσοκομειακής Φροντίδας 4Χ4 και 4Χ2, πλήρως εξοπλισμένων, δύο (2) για το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς και τα κέντρα υγείας του και δύο (2) για το Γ.Ν.-Κ.Υ. Γουμένισσας.

Τον τσάκωσαν με 0,7 γραμμάρια χασίσι σε χωριό του Κιλκίς

Στις 30.12.2013 το απόγευμα, σε χωριό του Κιλκίς, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, συνελήφθη ένας ημεδαπός ηλικίας 29 ετών, διότι σε αστυνομικό έλεγχο του προαναφερόμενου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (0,7) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης. Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Κιλκίς.

Σκοτώθηκε 65χρονος σε τροχαίο με μοτοσυκλέτα

Στις 30.12.2013 το απόγευμα, στην Τερπνή Σερρών, η δίκυκλη μοτοσικλέτα, που οδηγούσε 65χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας της και ανετράπη, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του ανωτέρω οδηγού. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Νιγρίτας Σερρών.

Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς με καλλιτεχνικό σύνολο Κιλκίς "η πόλις"


"Τα Ξινούγεννα που έγιναν Χριστούγεννα" στο Καμπάνη Κιλκίς

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καμπάνη σας προσκαλεί στην ετήσια γιορτή του "Αϊ Βασίλη”, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013, στις 5 το απόγευμα στην αίθουσα του Συλλόγου.
Η εκδήλωση περιλαμβάνει:
- Παιχνίδια για τους μικρούς μας φίλους
- Κουκλοθέατρο "Τα Ξινούγεννα που έγιναν Χριστούγεννα"
- Πολλά παιχνίδια και δώρα για τους μικρούς μας φίλους.
Είσοδος 1 ευρώ ανά άτομο

Πετυχημένη συναυλία της Σόνιας και του δικού μας Θεόδωρου

Πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία στις 23 Δεκεβρίου 2013, η συναυλία με τίτλο Φωνές Χριστουγέννων, στο κατάμεστο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Νέο Δ.Σ. στον Πολιτιστικό Σύλλογο Τερπύλλου Κιλκίς

Μετά από πρόσκληση της πλειοψηφούσης Συμβούλου στις εκλογές της 15ης Δεκεμβρίου 2013, Μαρίας Νασιούλη – Ζελίδου, συνήλθε σε συνεδρίαση το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, με μόνο θέμα την συγκρότησή του σε σώμα. Αφού τηρήθηκαν όλες οι νόμιμες εκλογικές διαδικασίες που προβλέπονται από το καταστατικό προέκυψαν τα εξής αποτελέσματα: