Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

“Λευκή Εβδομάδα” στα σχολεία

Σχολιάζει ο Θέμης Κοτσιφάκης
Πρόεδρος ΟΛΜΕ

Όταν πληροφορήθηκα τα σχετικά με τη «λευκή εβδομάδα» στα σχολεία σκέφτηκα τα παρακάτω: 
- Σκέψη 1η: Είναι μάλλον ένα κακόγουστο αστείο, από τα πολλά που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο 

Δεν αναβάλλονται οι εξετάσεις για τους μαθητές της Α' Λυκείου

Το υπουργείο Παιδείας διαψεύδει το δημοσίευμα της εφημερίδας Έθνος, σύμφωνα με το οποίο η εξέταση των μαθημάτων της Α΄ Λυκείου από Τράπεζα Θεμάτων θα εφαρμοστεί μόνο πιλοτικά ώστε να μελετηθεί η αποδοτικότητά του από εμπειρογνώμονες.

Ενημέρωσαν Κινέζους αστυνομικούς για θέματα τρομοκρατίας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες (13.01.2014) εκπαιδευτική επίσκεψη, στις εγκαταστάσεις της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης στους Θρακομακεδόνες, τριάντα έξι (36) Ανώτατων Αξιωματικών της Στρατιωτικής Αστυνομίας της Λαϊκής Δημοκρατίας Κίνας, όπου ενημερώθηκαν σε θέματα τρομοκρατίας.

Οι αγρότες που θα κρατούν βιβλία εσόδων-εξόδων παραμένουν στον ΟΓΑ

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος κατά την παρέμβασή του στη β΄ ανάγνωση του σχεδίου νόμου: «Διοικητικά μέτρα, διαδικασίες και κυρώσεις στην εφαρμογή της ενωσιακής και εθνικής νομοθεσίας στους τομείς των τροφίμων, των ζωοτροφών και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας του ΥπΑΑΤ», στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, σημείωσε μεταξύ άλλων τα εξής:

Οι απεργοί της Κόκα Κόλα Θεσσαλονίκης ευχαριστούν

Η Διοίκηση του Σωματείου των εργαζομένων της Κόκα Κόλα Θεσσαλονίκης και όλοι οι αγωνιζόμενοι, εδώ και 107 μέρες απεργοί, εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες προς τη Νεολαία της Αυτόνομης Δημοκρατικής Ένωσης Συνδικαλιστών (Ν.Α.Δ.Ε.Σ.) για τη νέα οικονομική στήριξη του αγώνα τους.

Κοπή βασιλόπιτας και απονομή τιμών από τον Σύνδεσμο Eφέδρων Αξιωματικών νομού Κιλκίς

Στην κατάμεστη αίθουσα δεξιώσεων της Λέσχης Αξιωματικών Κιλκίς πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Ιανουαρίου η εκδήλωση της ετήσιας κοπής της βασιλόπιτας του Συνδέσμου Eφέδρων Αξιωματικών νομού Κιλκίς και παράλληλα απονομή τιμής στον Αρχιμανδρίτη πατέρα Νικόλαο Πιλιτσοπουλο, τον Στρατηγό εν αποστρατεία κο Δημήτριο Οικονόμου, τον κο Βασίλειο Αθανασιάδη για την κοινωνική του προσφορά και τον κο Δημήτριο Δημητριάδη για την πολύχρονη πρόσφορα του ως Έφεδρος Αξιωματικός.

Ο Γιάννης Ανδριανός στην Παιονία

Την επίσκεψη του Υφυπουργού Πολιτισμού αρμοδίου για θέματα Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανού δέχτηκε την Παρασκευή 10-1-2014 ο Δήμος Παιονίας.

Έως 28 Φεβρουαρίου η προθεσμία εγγραφής στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους του Δήμου Κιλκίς

Ο Δήμος Κιλκίς υπενθυμίζει ότι οι πολίτες της Ε.Ε. που επιθυμούν να ασκήσουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι κατά τις προσεχείς δημοτικές εκλογές και τις ευρωεκλογές στην Ελλάδα, οφείλουν να εγγραφούν στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους του δήμου του τόπου διαμονής τους.

"Γιατί έλειπε ο δήμος Κιλκίς;"

Υπογράφει το Μέτωπο Αγώνα Ενάντια στα Μεταλλεία σε Κρούσια - Πάικο
"Την Πέμπτη 09/01/2014, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, τέθηκαν από εκπροσώπους του Μετώπου Αγώνα Ενάντια στα Μεταλλεία σε Κρούσια - Πάικο, μια σειρά ερωτημάτων που αφορούν στη συμμετοχή του Δήμου Κιλκίς στη διαδικασία κατάθεσης προτάσεων για τον χωροταξικό σχεδιασμό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

«Κοσμοπολιτική: προσωπική ευθύνη και μέριμνα για το μέλλον»


«Εκστρατεία Συλλογής Πλαστικών Καπακιών» στο ν. Κιλκίς

Σας κοινοποιούμε το με αριθ. πρωτ. 95/09-01-2014 έγγραφο της Δ.Δ.Ε Νομού Κιλκίς, που αφορά στο θέμα και παρακαλούμε να λάβουν γνώση οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων, οι Σύλλογοι Διδασκόντων καθώς επίσης οι γονείς και οι μαθητές.

Σεμινάρια επιμόρφωσης από το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Κιλκίς

Στα πλαίσια των προγραμμάτων του ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟΥ της ΑΔΕΔΥ για διεύρυνσης των επιμορφωτικών αναγκών των συνδικαλιστικών στελεχών των πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργάνων, όπου συμμετέχει και το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Κιλκίς, ανακοινώνουμε ότι:

Λειτουργεί ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων ν. Κιλκίς

Στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης του Nομού Κιλκίς λειτουργεί εδώ και λίγο καιρό Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων (Σ.Σ.Ν), με υπεύθυνη την κα Καρολίδου Σωτηρία. Το γραφείο στεγάζεται στον 5ο όροφο της Διεύθυνσης. Το πλαίσιο λειτουργίας του σταθμού είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης. Πρόσφατα ο Σ.Σ.Ν. στελεχώθηκε από ψυχολόγο την κα Αθανασιάδου Αγάπη.

Το Κέντρο Κοινωνικής στήριξης ευχαριστεί

Tο Διοικητικό Συμβούλιο, το προσωπικό και οι ωφελούμενοι του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης ευχαριστούν όλους όσους συνέβαλαν στην διοργάνωση με τίτλο «1ο τουρνουά Αγάπης και Αλληλεγγύης» που διεξήχθη το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου στο ανοικτό γήπεδο των Αμαράντων,

Το αρσενικό στο νερό, το κλιμάκιο του δήμου Κιλκίς και οι κάτοικοι της Τερπύλλου


Γενική Συνέλευση Συλλόγου Φίλων Ἱεροῦ Κοινοβίου Ἁγίου Νικοδήμου τοῦ Ἁγιορείτου

Μέ μεγάλη ἐπιτυχία πραγματοποιήθηκε καί φέτος, Κυριακή 12-1-2014, ἡ τακτική ἐτήσια Γενική Συνέλευση τοῦ Συλλόγου «Φίλοι Ἱεροῦ Κοινοβίου Ἁγίου Νικοδήμου τοῦ Ἁγιορείτου» στό φερώνυμο Ἱερό Κοινόβιο στόν Πεντάλοφο Παιονίας.