Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Καληνύχτα σας, κύριοι! Αν ο καθείς σας δηλώνει ‘‘απών’’, «πώς θα γίνουν τα σκοτάδια λάμψη;»

Γράφει ο Σπύρος Καρτσώνης
Κυριακή, Γενάρης μήνας, λιακάδα και η πρόσκληση ήταν για τις έντεκα. Θα γινόταν κοπή της βασιλόπιτας του συλλόγου και δεν είχα λείψει -σχεδόν- ποτέ. Έβαλα τα καλά μου, ετοιμάστηκα και με καλή διάθεση, που θα ξανάβλεπα φίλους που είχα καιρό να δω, πήρα το δρόμο για την εκδήλωση.

Έκθεση φωτογραφίας Άγγελου Γαβριά: Η σπηλιά του Πλάτωνα

Έκθεση φωτογραφίας
Άγγελος Γαβριάς: Η σπηλιά του Πλάτωνα
Εγκαίνια: 28.01.2014, ώρα 19.30
Goethe-Institut, Γκαλερί, Βασ. Όλγας 66
Είσοδος ελεύθερη
Διάρκεια: 28.01.2014 – 07.03.2014

Η σειρά πορτραίτων του Άγγελου Γαβριά, νέου ελληνογερμανού δημιουργού, αποτελεί ένα είδος φόρου τιμής στο έργο ζωής του σημαντικού φωτογράφου August Sander που μέσα από μια πολύ εκτεταμένη σειρά πορτραίτων το πρώτο μισό του 20ού αιώνα αποπειράθηκε να σκιαγραφήσει τα χαρακτηριστικά και την ιεραρχική δομή της γερμανικής κοινωνίας.

Ο αντισημιτισμός ως καταφύγιο των απατεώνων

Κείμενο: Όμηρος Ταχμαζίδης
Ο πολιτικός αντισημιτισμός έχει παράδοση στη χώρα μας και δεν πρέπει να τον παραβλέπουμε, γιατί η άγνοιά του σημαίνει κίνδυνο για τη δημοκρατία: συνεχίζει στις μέρες μας να χαίρει εκτιμήσεως από μεγάλα τμήματα του πληθυσμού και να αποτελεί πλέον μια από τις main stream αντιλήψεις της πολιτικής καθημερινότητας – ο αντισημιτισμός έχει πλέον το δικό του κομματικό-εγκληματικό φορέα, αλλά το χειρότερο όλων είναι ότι έχει ερείσματα σε όλο το πολιτικό φάσμα, από κοινοβουλευτικά κόμματα μέχρι τις εξωκοινοβουλευτικές ομάδες κάθε κοπής και απόχρωσης.

Αγώνας δρόμου για τα φάρμακά των ασφαλισμένων

Γράφει ο Βλαδίμηρος Παναγιωτίδης
Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Κιλκίς
Αγώνα δρόμου για τα φάρμακά τους θα κάνουν πλέον οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ, καθώς ο Οργανισμός με απόφασή του μείωσε το όριο δαπάνης συνταγογράφησης ανά ιατρό στο 80% αυτής που είχε τον ίδιο μήνα πέρυσι...

Τον Σωκράτη Σιδηρόπουλο απέκτησε η Ακαδημία Αλέξανδρος Κιλκίς

Τον 20χρονο αμυντικό, παλιό της ποδοσφαιριστή Σωκράτη Σιδηρόπουλο απέκτησε η ανδρική ομάδα της Ακαδημίας. Ο Σιδηρόπουλος μεταγράφηκε από τον ομώνυμο Μέγα Αλέξανδρο του Νέου Γυναικοκάστρου. Η τεχνική ηγεσία της ομάδος πιστεύει ότι θα βοηθήσει την αμυντική λειτουργία της ομάδος στην προσπάθεια της για την άνοδο.

Προπόνηση τεχνικής και τερματοφυλάκων στην Ακαδημία Αλέξανδρος Κιλκίς


Η Ακαδημία Ποδοσφαίρου Αλέξανδρος Κιλκίς πρωτοπορεί και στην συστηματική άσκηση των αθλητών του με εφαρμογή συγχρόνων μεθόδων εκπαίδευσης αυτών, είτε αγωνίζονται σαν παίκτες, είτε σαν τερματοφύλακες.

Ξεκίνησε η συνεργασία της ΔΕΥΑ Κιλκίς με τον Δήμο Δοϊράνης Σκοπίων

Την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα η Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς η εναρκτήρια συνάντηση του έργου “Μεταφορά τεχνογνωσίας στο Δήμο Δοϊράνης και προσαρμογή της ΔΕΥΑΚ στις νέες συνθήκες που επέφερε ο «Καλλικράτης» στη Διαχείριση των υδάτινων πόρων στην περιοχή παρέμβασης – Βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών” (WWM – QUOL) που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα “Greece - the former Yugoslav Republic of Macedonia IPA Cross-Border Programme” 2007-2013.

Την βασιλόπιτά τους έκοψαν οι "Ατρόμητοι" στον Καμπάνη Κιλκίς

Την καθιερωμένη εκδήλωση για την κοπή βασιλόπιτας του 2014 πραγματοποίησε το βράδυ της Παρασκευής 17 Ιανουαρίου, η Ακαδημία Μπάσκετ του Κιλκίς «Ατρόμητοι», στο Κλειστό Γυμναστήριο του Καμπάνη Κιλκίς, όπου και διεξάγονται οι προπονήσεις.

Αποζημιώσεις 14.7 εκατ. ευρώ καταβάλλει ο ΕΛΓΑ σε 7.968 δικαιούχους

Την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014 ο ΕΛ.Γ.Α. θα καταβάλλει στους τραπεζικούς λογαριασμούς 7.968 δικαιούχων παραγωγών αποζημιώσεις συνολικού ύψους 14.7 εκατ. ευρώ, που αφορούν εκκαθαρίσεις ζημιών κυρίως για το έτος 2013.

Εκπαιδευτική συνεργασία Νοσοκομείου Κιλκίς με το Πανεπιστήμιο της πόλης L’Aquila της Ιταλίας

Το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς (ΓΝΚ) συμμετέχοντας στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Leonardo da Vinci είχε την ευκαιρία να επιμορφώσει μέρος από το προσωπικό του σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της πόλης L’Aquila της Ιταλίας που ήταν ο φορέας υποδοχής. Το πρόγραμμα χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από την ΕΕ μέσω του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).

Παρίσταναν τις άρρωστες και ζητιάνευαν στην Αξιούπολη

Συνελήφθησαν χθες (22.01.2014) το πρωί, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς, δύο ημεδαπές ηλικίας 14 και 35 ετών, για απάτη.

Τσάκωσαν φυγόποινο Αλβανό στο Κιλκίς

Συνελήφθη χθες (22.01.2014) το απόγευμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, ένας υπήκοος Αλβανίας ηλικίας 36 ετών, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις.
Ειδικότερα, στο Κιλκίς, σε αστυνομικό έλεγχο του 36χρονου διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσαν τρεις καταδικαστικές αποφάσεις, ήτοι:

“Εκκίνηση” για τον ΓΑΣ Κιλκίς στους αγώνες ανωμάλου δρόμου στον Λαγκαδά

Με τη συμμετοχή αθλητών και αθλητριών στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα Ανωμάλου δρόμου θα ανοίξει τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις για τη φετινή χρονιά το Τμήμα Στίβου του ΓΑΣ Κιλκίς.

Ο αγώνας , ο οποίος στην ουσία αποτελεί και τεστ για τους αθλητές που θα συμμετάσχουν στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου, διοργανώνεται στα “Λουτρά Λαγκαδά” την Κυριακή 26 Ιανουαρίου από τον Γυμναστικό Σύλλογο Λαγκαδά σε συνεργασία με την Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης και την στήριξη του Δήμου Λαγκαδά.

Τσάκωσαν στους Ευζώνους Κιλκίς 47χρονο διακινητή λαθρομετανάστη

Συνελήφθη χθες (22.01.2014) το απόγευμα, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Ασφαλείας Παιονίας Κιλκίς, ένας ημεδαπός ηλικίας 47 ετών, που διευκόλυνε την έξοδο ενός μη νόμιμου μετανάστη από την ελληνική επικράτεια σε έδαφος τρίτης χώρας.

Κατασχέθηκαν 2.592 μεταχειρισμένες μπαταρίες αυτοκινήτων

Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του φαινομένου κλοπών μεταλλικών αντικειμένων, πραγματοποιήθηκε χθες (22.01.2014) το πρωί, αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή των Σερρών και οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών σε συνεργασία με συναρμόδιες Υπηρεσίες και Φορείς.

Αυτή είναι η απατεώνισσα που εξαπατούσε πολίτες

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σερρών, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες, 51χρονης ημεδαπής, η οποία συνελήφθη την 08.01.2014 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών για την αξιόποινη πράξη της απάτης.
Πρόκειται για την ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ Δόμνα του Αβραάμ και της Αναστασίας, κατοίκου Κυργίων Δράμας η οποία συνελήφθη για απάτη σε βάρος μίας ημεδαπής 34 ετών.

Αλλά...ζω: "Που πήγαν τα λεφτά για τη συντήρηση παιδικών χαρών του δήμου Κιλκίς;"

Υπογράφει η δημοτική κίνηση Αλλά...ζω
"Ερωτήματα εγείρονται γύρω από τα στοιχεία που εντοπίζει κανείς από τη μερίδα του Δήμου Κιλκίς στη Διαύγεια. Για παράδειγμα, αν παρατηρήσει κανείς πρόσφατες δαπάνες, εντοπίζονται χρηματικά εντάλματα ύψους 10.000,00€ προς ιδιώτες, οι οποίοι φαίνεται πώς ανέλαβαν για λογαριασμό του Δήμου και έκαναν: α) επείγουσες εργασίες καθαρισμού αλσών και κοινοχρήστων χώρων πρασίνου προς αποφυγή πυρκαγιάς και β) συντήρηση σε παιδικές χαρές.
Συγκεκριμένα οι καθαρισμοί πρασίνου και αλσών είναι οι:

Ερώτηση Ξουλίδου για τα νέα κρούσματα λύσσας στο νομό Θεσσαλονίκης

"Τις τελευταίες μέρες έχουν καταγραφεί από τις κτηνιατρικές αρχές της Θεσσαλονίκης πέντε νέα κρούσματα λύσσας, τέσσερα σε αλεπούδες και ένα σε αδέσποτο σκύλο. Τα κρούσματα σε κόκκινη αλεπού καταγράφηκαν στις περιοχές Ευαγγελισμός και Μόδι του Δήμου Βόλβης, Βασιλούδι του Δήμου Λαγκαδά και Νεοχωρούδα του Δήμου Ωραιοκάστρου, ενώ ένα κρούσμα καταγράφηκε σε αδέσποτο σκύλο στο Ωραιόκαστρο. Μάλιστα, ο αδέσποτος σκύλος, δάγκωσε δύο πολίτες, που υποβλήθηκαν σε αντιλυσσική αγωγή.

Δημόσιο: Τσουνάμι προσφυγών στο ΣτΕ φέρνει η απόφαση για τους ένστολους

Νομικό προηγούμενο προσδοκούν οι δημόσιοι υπάλληλοι ότι θα δημιουργηθεί από την απόφαση του ΣτΕγια τους ενστόλους, σύμφωνα με την οποία κρίθηκαν ως αντισυνταγματικές οι περικοπές στις αποδοχές τους.

Ο Γιάννης Σερβετάς μιλά στη Γνώμη για το βιβλίο του και για το Κιλκίς