Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Ζενέ Κοκτώ Σαγκάλ: Ένα δια-κείμενο. Οντικότητα και ασυνείδητο. Η Τέχνη ως "σύμπτωμα"

Πού πάει μια σκέψη όταν έχει ξεχαστεί; /Ζ. Φρόυντ
Γράφει ο Φώτης Μισόπουλος
   O Σαγκάλ συμβολοποιεί το Σύμπαν. Ζωγραφίζει το "Τσίρκο". Το Συμβολικό αποκτά την ορολογία του σημαίνοντος καθώς κατέρχεται απ΄το Φαντασιακό στα πεδία του Πραγματικού [Λακάν]. To Σύμπαν του Σαγκάλ είναι η εικονογράφηση του Μύθου: οι λιθογραφίες του Τσίρκου κάνουν έμμεσα λόγο για το σύμπτωμα, για το σώμα, αυτό το ξένο στο εγώ [1]. 

Την πίτα τους έκοψαν οι Τρίτεκνοι του Κιλκίς


2η πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για το μέτρο "Εγκατάσταση νέων γεωργών"

Από το Τμήμα Προγραμματισμού της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνονται τα εξής:
Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν στο Μέτρο 112 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΕΩΝ ΓΕΩΡΓΩΝ του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας «Π.Α.Α.» 2007-2013 και να υποβάλλουν αίτηση-φάκελο (συμπληρωμένο από Γεωτεχνικό ή Τεχνολόγο Γεωπονίας) στην αρμόδια Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) του τόπου μόνιμης κατοικίας τους.

Δράσεις Ορειβατικού Συλλόγου Κιλκίς

1η συνάντηση της Περιφέρειας Ορειβατικών Συλλόγων Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας 
 To Σαββατοκύριακο 8 και 9 Φεβρουαρίου 2014 φιλοξενήθηκε η 1η συνάντηση της Περιφέρειας Ορειβατικών Συλλόγων Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας για το 2014 στο νομό μας, στο κατασκηνωτικό κέντρο των Προσκόπων στο χωριό Καβαλλάρης, με διοργανωτή τον Ορειβατικό Σύλλογο Κιλκίς (Ο.Σ.Κιλκίς) που έχει αναλάβει τη Γραμματεία της Περιφέρειας.

Έκοψε την πίτα της η Σχολή Ποδοσφαίρου του Κιλκισιακού

Μέσα σε μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα η ΣΧΟΛΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ του Κιλκισιακού έκοψε την Βασιλόπιτα στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς. Οι λιλιπούτειοι ποδοσφαιριστές μας μαζί με τους γονείς τους γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα και χάρηκαν με την ψυχή τους όλη την βραδιά.

Παππούς πουλούσε λαθραία τσιγάρα στο Κιλκίς

Συνελήφθη χθες (10.02.2014) το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, ένας ημεδαπός ηλικίας 83 ετών, για παράβαση του νόμου περί λαθρεμπορίας.

24ωρη πανελλαδική απεργία τους παιδικούς σταθμούς την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Υπογράφει η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.–Ο.Τ.Α.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με αφορμή τη συζήτηση την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014 στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών της προσφυγής για την αύξηση του ωραρίου εργασίας του Παιδαγωγικού Προσωπικού στους Παιδικούς Σταθμούς, αποφάσισε την προκήρυξη 24ΩΡΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ για όλο το προσωπικό των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών.

Την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου παρουσιάζει το ΚΚΕ τους υποψηφίους των εκλογών για τον νομό Κιλκίς


Πρόσκληση για υποβολή αιτήσεων στην ενισχυτική διδασκαλία

Σας κοινοποιούμε την πρόσκληση για υποβολή αιτήσεων στην Ενισχυτική Διδασκαλία από 11-2-2014 ημέρα Τρίτη και ως Παρασκευή 14-2-2014. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να βρίσκονται ήδη εγγεγραμμένοι στους Ενιαίους πίνακες Προσωρινών Αναπληρωτών Γενικής Παιδείας έτους 2013-2014.

Βράβευση αθλητών από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πέλλας-Κιλκίς

Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πέλλας-Κιλκίς σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και τον Δήμο Έδεσσας βραβεύει τους αθλητές και αθλήτριες που διακρίθηκαν την αγωνιστική περίοδο του 2013 καθώς και τους προπονητές τους . Η εκδήλωση θα γίνει στην Έδεσσα το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 15:00 στο Δημοτικό Κέντρο των Καταρρακτών.
Θα βραβευτούν οι παρακάτω αθλητές και αθλήτριες:  
Δείτε ΕΔΩ

Συνδυασμοί πλήκτρων στα Windows

Γράφει ο Αναστάσιος Χινιτίδης*
Υπάρχουν εκατοντάδες συνδυασμοί πλήκτρων στα Windows, μερικά από αυτά σίγουρα θα σας είναι χρήσιμα στην καθημερινή εργασία με τον υπολογιστή σας.

Συναντήσεις εκπαιδευτικών για ενδοσχολική επιμόρφωση

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι επιμορφωτικές συναντήσεις των εκπαιδευτικών του 1ου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς που υλοποιήθηκαν στα πλαίσια δράσεων ενδοσχολικής επιμόρφωσης που αναπτύσσει το Σχολείο, με στόχο την προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών.

Θέσεις εργασίας στο Κιλκίς, 10 Φεβρουαρίου 2014

Λόγω της συνεχούς ανάπτυξης των δραστηριοτήτων της Kleemman στην διεθνή αγορά επιθυμεί να προσλάβει
Μηχανικός RD
Μηχανικός Μελετών
Μηχανικός Βιομηχανοποίησης